Nejlepší rada k realizaci

Nejlepší rada k realizaci

Příspěvekod Trini » sob 01. lis 2025 10:20:16

:)

Setrvávejte ve vlastním Vědomí: A jen pak vystoupí z Vašeho nitra intuitivně potřebné porozumění.

To je rada od Nisargadatty. Sám tímto způsobem realizoval.

Když se v roce 1981 jeho zdravotní stav stále víc zhoršoval, řekl Mahradž: "Zapomente mne, zapomente moje učení. Co vám ale doporučuji, je, setrvávejte ve vlastním Vědomí. A jen pak vystoupí z Vašeho nitra intuitivně potřebné porozumění."
Trini

Poděkoval: 365
Poděkováno: 127-krát v 116 příspěvcích

Re: Nejlepší rada k realizaci

Příspěvekod Trini » pát 07. lis 2025 9:27:36

Nic píše: Trini zase říkávala, že se nechtěla narodit.

To říkala Eva. Že se zuby nehty bránila, aby se nenarodila.

Mne se v mladí velmi dotýkalo utrpení lidí a hlavně dětí. Nemohla jem pochopit, proč se to děje - nedávalo to žádný smysl - tolik bolesti, co musí lidé, děti v tomto světě prožívat - a připadalo mi tedy lepší se do takového světa vůbec nenarodit.

Moje největší přání bylo poznat a pochopit, proč to tak je. Proč tomu "princip dobra", který jsem vnímala ve všem přítomný, nezabrání. A tak jsem dlouho hledala, nenacházela žádnou uspokojivou odpověd, až jsem to nakonec vzdala. A pak přišla zcela nečekaně odpověd - Poznání. Je to tak, jak řekl Nisargadatta: Svět vám vaše otázky nezodpoví. Ona opravdu ta jediná správná odpověd může přijít jen z vnitra.

Když se v roce 1981 jeho zdravotní stav stále víc zhoršoval, řekl Mahradž: "Zapomente mne, zapomente moje učení. Co vám ale doporučuji, je, setrvávejte ve vlastním Vědomí. A jen pak vystoupí z Vašeho nitra intuitivně potřebné porozumění."

U mne to tak fungovala. Pocitovala jsem jakousi přirozenou nechut k duchovnákům a jejich duchovní cestě. To byla mo je specifická cesta - kdybych se byla zabývala duchovnem a dělala si na základě všech těch duchovních informací představy, tak by nemohlo k Poznání dojít. Poznání se nedá naučit. Proto mi naprosto dává smysl. když Miroslav vypráví, že u Tomášových především, praktikovali a neřešili duchovní informace, takříkajíc z druhé ruky. To opravdu nemá smysl. To všechno jsou jen koncepty, které se nakonec musí pustit - jak řekl Nisargdatta. Jinak k Poznání nedojde. A to je velmi těžké pustit všechny ty nasbírané, oblíbené koncepty, které si člověk pořád dokola opakuje, na které se upnul - toho se přece nevzdá. ;)

Trini

Příspěvekod Nic » pát 07. lis 2025 10:17:10

Trini píše:
Nic píše: Trini zase říkávala, že se nechtěla narodit.

To říkala Eva. Že se zuby nehty bránila, aby se nenarodila.

Díky, to nedorozumění asi vzniklo z toho, že jsi psala:

Já se taky už nechci narodit. Ale vůbec mi nevadí, když se ostatní chtějí narodit. To je fakt jejich věc. ;)
viewtopic.php?f=22&t=3978&p=27861#p27861

Tak se mi to možná spojilo s tím, co psala Eva.

Mne se v mladí velmi dotýkalo utrpení lidí a hlavně dětí. Nemohla jem pochopit, proč se to děje - nedávalo to žádný smysl - tolik bolesti, co musí lidé, děti v tomto světě prožívat - a připadalo mi tedy lepší se do takového světa vůbec nenarodit.

Ano, to utrpení hlavně dětí, pro mě bylo nepochopitelné.

Moje největší přání bylo poznat a pochopit, proč to tak je. Proč tomu "princip dobra", který jsem vnímala ve všem přítomný, nezabrání. A tak jsem dlouho hledala, nenacházela žádnou uspokojivou odpověd, až jsem to nakonec vzdala. A pak přišla zcela nečekaně odpověd - Poznání. Je to tak, jak řekl Nisargadatta: Svět vám vaše otázky nezodpoví. Ona opravdu ta jediná správná odpověd může přijít jen z vnitra.

U mne to tak fungovala. Pocitovala jsem jakousi přirozenou nechut k duchovnákům a jejich duchovní cestě. To byla mo je specifická cesta - kdybych se byla zabývala duchovnem a dělala si na základě všech těch duchovních informací představy, tak by nemohlo k Poznání dojít. Poznání se nedá naučit. Proto mi naprosto dává smysl. když Miroslav vypráví, že u Tomášových především, praktikovali a neřešili duchovní informace, takříkajíc z druhé ruky. To opravdu nemá smysl. To všechno jsou jen koncepty, které se nakonec musí pustit - jak řekl Nisargdatta. Jinak k Poznání nedojde. A to je velmi těžké pustit všechny ty nasbírané, oblíbené koncepty, které si člověk pořád dokola opakuje, na které se upnul - toho se přece nevzdá. ;)

Může být zajímavé, jestli o tom můžeš mluvit, napsat, jak se Tvé poznání vyvíjelo a k čemu jsi v souvislosti s tím utrpením dětí dospěla.

Pro mě v současné chvíli je hodně zajímavé uvědomění, že všechny ty promluvy Probuzených, dokonce i to, co z nich udělá AI, pramení ze stejné Boží Lásky, kterou jsme. Je to milost, něco jako prostřený stůl pro hladovějící duše. Jenže zároveň s tím se objevuje uvědomění, že každý už tím nejvyšším Božím je. Je nesmysl osvobozovat Boha od toho, do čeho leze sám, když má zájem tuhle zkušenost poznat, a navíc vůbec o nic nejde, je to jen Boží sen. :D I když může být místy hodně naturální a brutální.

Takže je otázkou, jestli tu mandalu Poradny zdarma nerozmetat, jak radí Pedrito, :D :D :D

nebo ji nechat, třeba někomu ta slova Probuzených poslouží stejně, jako posloužila mně.

:happy:

No, nejmoudřejší je samozřejmě to nechat na Boží vůli.

:D
Nic

Poděkoval: 76
Poděkováno: 18-krát v 18 příspěvcích

Příspěvekod Nic » pát 07. lis 2025 10:28:56

A je navíc humorné, komické, zábavné se na TO takhle dívat,

když je jasné, že:

"Já jsem TO"

Nic

Poděkoval: 76
Poděkováno: 18-krát v 18 příspěvcích

Příspěvekod Trini » pát 07. lis 2025 10:59:07

Nic píše: Tvé poznání

Poznání, o kterém píši nikomu nepatří, a samozřejmě se nevyvíjí.

Eduard Tomáš: Poznání Pravdy je vždy stejné...

Naposledy upravil Trini dne pát 07. lis 2025 11:09:41, celkově upraveno 1
Trini

Příspěvekod armin » pát 07. lis 2025 10:59:30

Nic píše:A je navíc humorné, komické, zábavné se na TO takhle dívat,

když je jasné, že:

"Já jsem TO"

Tahle tvoje promluva ve zkratce shrnuje tvoje naprosté nepochopení slov probuzených.

Zábava je způsobem útěku, zapomenutí, života v nevědomosti.

"Nebýt rozptýlen! Nebýt rozptýlen je stezka, kterou sledují a sledovali všichni Budhové."
(To je také jedna z nejlepších rad k realizaci)
armin

Poděkoval: 37
Poděkováno: 91-krát v 87 příspěvcích

Následující uživatelé by rádi poděkovali uživateli armin za tento příspěvek:
Trini

Příspěvekod Trini » pát 07. lis 2025 11:08:34

Nic píše:A je navíc humorné, komické, zábavné se na TO takhle dívat,

když je jasné, že:

"Já jsem TO"

Nechceš si svou humornou zábavu dělat na svém vlákně? Na tomto vlákně jde o realizaci, Poznání.

Poznání Pravdy nastane, až když to "já", které si myslí, že něčím je - at Tím nebo něčím jiným, se rozplyne v Nadjá.

Eduard Tomáš:

Když vytrváš, osamostatníš myšlenku "já" a tato myšlenka se sama neudrží.

Co provede?

Sklouzne zpět do zdroje, z něhož povstala. A tím zdrojem je Nadjá.

To tedy dosáhnu Poznání?

Samozřejmě, a je to nejrychlejší a nejspolehlivější cesta, jakou znám.

-

To, co se v egu mění, - a ego je v trvalé změně, jak známo - je iluzorní. Jeho základní životnost, paprsek Nadjá, je však provždy beze změny. Ten se ale sám o sobě v čase a prostoru nikdy neudrží. Když se tedy ego úplně očistí, to znamená, když se zbaví toho, co tvoří jeho sílu, resp. dělá ego egem, zůstane právě jen tento čistý paprsek Nadjá, který se však okamžitě vrátí do svého Zdroje.

Trini

Příspěvekod Jářek » pát 07. lis 2025 20:17:38

Takže je otázkou, jestli tu mandalu Poradny zdarma nerozmetat, jak radí Pedrito

Nic takovýho Pedro neradí :no: To není rada,
nýbrž princip vesmíru :yes:

I on bude rozmetán a zas složen a zas rozmetán a zas a zas a ...
Zkrátka věčně :clock:

No na duchovní cestě to není o rozmetávání hmoty,
ale těch svých "poutaismů".
Jářek

Poděkoval: 2
Poděkováno: 6-krát v 6 příspěvcích

Zpět na Úvahy a zamyšlení