Kritika Christiny von Dreien

Re: Kritika Christiny von Dreien

Příspěvekod Zdeněk » stř 31. pro 2025 7:18:00

armin píše:Ten tvůj Putin teď naplánoval dávat na zbrojení 30 % HDP

A jak bys to chtěl dělat, kdybys měl oproti protivníkovi daleko menší HDP. Prostě to tak vyplývá z logiky věci, z válečné strategie.

Jako pohoršuješ se hezky, ale měl bys nad tím, kdo si začal. Po skončení studené války, rozbití SSSR, Ruska na kolenou, zobající nám z ruky.
Zdeněk

Poděkoval: 1
Poděkováno: 16-krát v 16 příspěvcích

Příspěvekod Trini » stř 31. pro 2025 10:26:58

:idea2:

Goscha TV 1

Žádná jaderná válka tu nebude VYŠŠÍ SÍLY to nedopustí! - Richard Stříbrný a Igora Chaun, 26.12.25

:)
Trini

Poděkoval: 371
Poděkováno: 136-krát v 124 příspěvcích

Příspěvekod Zdeněk » stř 31. pro 2025 11:16:59

Trini píše::idea2:

Goscha TV 1

Žádná jaderná válka tu nebude VYŠŠÍ SÍLY to nedopustí! - Richard Stříbrný a Igora Chaun, 26.12.25

:)

No, Ra mluví o adekvátně připravených fyzických nosičích (= těla vhodná pro lidi, jako byla dříve těla opic), které "přebývají v neobydleném hlubokém lese". A jsou "velice schopné odolat vážné radiaci", pro případ nukleární války.

Takže jo, VYŠŠÍ SÍLY na nás myslí. :)
Zdeněk

Příspěvekod Paradoxy » stř 31. pro 2025 11:24:06

Nic píše:A ještě jedna důležitá věc.

Podle učení Míly Tomášové (zejména v knihách jako Za čas a prostor) je vesmír zrcadlem našeho nitra. Pokud věříme v nepřátelské vesmírné civilizace, promítáme do vesmíru svůj vlastní strach. Pokud v sobě realizujeme lásku, uvidíme vesmír jako bezpečné a laskavé místo plné bratrských bytostí.

Jano, četla jsi knihu paní Míly za čas a prostor? Podle toho co jsi napsala to totiž spíš vypadá, že ne. Mám ji doma, tak ti ji můžu případně poslat nebo aspoň část ofotit a hodit ti to do mailu nebo tak něco.
Paradoxy

Poděkoval: 0
Poděkováno: 9-krát v 8 příspěvcích

Příspěvekod armin » stř 31. pro 2025 11:28:14

Zdeněk píše:

A jak bys to chtěl dělat, kdybys měl oproti protivníkovi daleko menší HDP. Prostě to tak vyplývá z logiky věci, z válečné strategie.

Jako pohoršuješ se hezky, ale měl bys nad tím, kdo si začal. Po skončení studené války, rozbití SSSR, Ruska na kolenou, zobající nám z ruky.

Kdo si začal? Putin vytáhl s obrovskou armádou do dobyvačné války na Ukrajině. A nechce s tím ani po čtyčech letech přestat. Naopak si připojuje území souseda, jehož hranice se před tím dokonce zavázal garantovat.
Ty historky o rozbití. Ruska na kolenou atd, jeho ohrožení atd. jsou jen propagandistické výmysly pro opodstatnění dobyvačné války, kterou začal a chce tak zase získat bývalé kolonie zpět pod svoji nadvládu. Sám to říkal a říká, že rozpad SSSR (ne rozbití - nikdo ho nerozbíjel, jen Gorbačov vrátil koloniím svobodu a suverenitu) byl největší globální chybou. A tak se ji teď vojenskou silou (válkou a vyhrožováním Evropě) snaží "napravovat"..
A popírá dokonce existenci ukrajinského národa, že to není národ ale jen ukrajinismus.
Prostě typické nacistické metody, překrucování, lživá propaganda a válka za účelem splnění požadavků, zájmů a cílů.
A že ty mu na to skáčeš, je s podivem. Pro oči nevidíš. Asi to bude tím, jak říkáš, že tam, kde má člověk to srdce a mysl, tak ho nikdo a nic nepřesvědčí že by tam snad snad bylo něco špatně. Zvláště když už je starší.
armin

Poděkoval: 41
Poděkováno: 92-krát v 88 příspěvcích

Příspěvekod Trini » stř 31. pro 2025 11:52:56

:idea2:

Velká Britanie, Kanada, Dánsko, Finsko, Francie, Island, Japonsko, Norsko, Švédsko a Švýcarsko si dělají starost o katastrofální stav v Gáze - oznámilo těchto 10 států ve společném prohlášení. Vyzývají izraeskou vládu, aby podnikla neodkladné a nezbytné kroky.

https://orf.at//stories/3415787/
Trini

Příspěvekod Zdeněk » stř 31. pro 2025 12:03:18

armin píše:A že ty mu na to skáčeš, je s podivem. Pro oči nevidíš.

Díval ses na to svoje (freudovské) překroucení ve vedlejším vlákně? To nevypadá jen na nějaký překlep - napsal jsi v opačném gardu celou větu.
Podvědomí nesouhlasí s tvým vědomím.

Já jsem analytik, dělal jsem to jako práci. K Rusku nemám celkem žádný vztah (kromě toho že nás před skoro 60 lety přepadli). Kdyby Rusko byla Christýnka v době mé zamilovanosti, tak uznávám, byl bych předpojatý.

Předkládat ti logické argumenty nemá smysl, ty je prostě nejsi schopen posoudit.
Zdeněk

Příspěvekod Trini » stř 31. pro 2025 12:15:54

armin píše:
Zdeněk píše:

Kdo si začal?

Kdo si začal při vybombardování celého Srbska? NATO včele s USA brutálně napadlo tuto malou zemi.

Takhle je možné se dohadovat do nekonečna.

Podstatné je, že lidé jsou rozděleni na ty, kteří jsou pro válku a na ty, kteří jsou pro mír. Kéž je víc těch, kteří jsou pro mír.

Tijn:
Christino, holandský předseda vlády Mark Rutte, který je v současnosti hlavou NATO, nám asi před měsícem řekl, že se máme připravit na válku. A když jsem to slyšel, řekl jsem si - ne, měli bychom se připravit na mír. A tak jsme v Holandsku započali

mírové hnutí, kdy se každou první neděli v měsíci sejdeme na náměstí v Amsterdamu a meditujeme společně se stovkami lidí.

:yes: To je ta pravá cesta k míru.
Trini

Příspěvekod armin » stř 31. pro 2025 12:50:19

Zdeněk píše:
armin píše:A že ty mu na to skáčeš, je s podivem. Pro oči nevidíš.

Díval ses na to svoje (freudovské) překroucení ve vedlejším vlákně? To nevypadá jen na nějaký překlep - napsal jsi v opačném gardu celou větu.
Podvědomí nesouhlasí s tvým vědomím.

Já jsem analytik, dělal jsem to jako práci. K Rusku nemám celkem žádný vztah (kromě toho že nás před skoro 60 lety přepadli). Kdyby Rusko byla Christýnka v době mé zamilovanosti, tak uznávám, byl bych předpojatý.

Předkládat ti logické argumenty nemá smysl, ty je prostě nejsi schopen posoudit.

V podstatě o nic nejde. Řeči se vedou a pivo se pije. V politice na nějakém významějším místě nejsme, publikujeme si tady tak asi mezi deseti očima, takže naštěstí ty naše řeči a názory na dění ve světě nemají vliv.
Uvnitř jsme v pohodě a míru ( si to promítám i do tebe a Trini, kdyby to tak snad nebylo).
Jsou to taková rétorická cvičení a tříbení názorů, no..

(to "no" jsem pochytil od tebe :) ).
armin

Příspěvekod armin » stř 31. pro 2025 12:54:40

Trini píše:

Tijn:
Christino, holandský předseda vlády Mark Rutte, který je v současnosti hlavou NATO, nám asi před měsícem řekl, že se máme připravit na válku. A když jsem to slyšel, řekl jsem si - ne, měli bychom se připravit na mír. A tak jsme v Holandsku započali

mírové hnutí, kdy se každou první neděli v měsíci sejdeme na náměstí v Amsterdamu a meditujeme společně se stovkami lidí.

To je správná a dlouhodobá cesta a Evropa v tom byla zatím nejdál a tak už ani moc nezbrojila, zbraně a armáda už byla pomalu fuj..
Ale akutní válečnou hrozbu nebo vydírání a militarismus ze strany Putina tím bohužel nezastavíme.
armin

Příspěvekod Trini » stř 31. pro 2025 14:06:35

armin píše:
Trini píše:

Tijn:

To je správná a dlouhodobá cesta a Evropa v tom byla zatím nejdál a tak už ani moc nezbrojila, zbraně a armáda už byla pomalu fuj..
Ale akutní válečnou hrozbu nebo vydírání a militarismus ze strany Putina tím bohužel nezastavíme.

Jsi pro válku. Až budeš pro mír, budeš to vidět jinak. To všechno zlo, které si projektuješ výhradně do Putina, se rozpustí. Než se to stane, budeš pořád druhé nemyslně strašit a přivolávat tak válku, která je zakořeněná ve tvé mysli. Ale jak správně víš, i ty jsi ve skutečnosti ten Mílin provaz, takže i tvůj hodně zašmodrchaný uzel bude jednou rozvázán. :)
Trini

Příspěvekod Trini » pát 02. led 2026 11:41:16

armin píše:Stanislav Grof situoval tento stav - prožitek dokonalého světa a bezpodmínečné lásky do stavu v matčině lůně. Došel k tomu právě zkoumáním lidského ducha pomocí experimentálních hlubokých hypnotických stavů, LSD. holotropního dýchání atd. na pacientech a dobrovolnících. Z tohoto stavuje je pak bytost vytržena traumatem porodu.
Působil u nás v Psychiatrickém centru a pak emigroval do USA. U nás od něj na toto téma vyšly minimálně dvě knihy.
https://en.wikipedia.org/wiki/Stanislav_Grof

Ano, na to jsem si nevzpomněla. Rozšířeného vědomí se dá nakrátko dosáhnout pomocí drog nebo jinými nezvyklými stavy jako např. to holotropní dýchání nebo hypnozy..

Problém je, že v takto - uměle - vytvořeném stavu rozšířeného vědomí se dopředu neví, jakou oblast vědomí dosáhne - jestli to nervový systém člověka vůbec vydrží.

Někteří mistři dokáží udeřením do zad vyvolat u žáka nakrátkou dobu stav rozšířeného vědomí. Jako např. Šri Juktešvar u Joganandy nebo staří Toltéci. V těchto případech učitelé žáka znají a ví, co je pro něho už snesitelné a zřejme i vědí, do jaké obasti bude žák cíleným úderem přiveden.
Trini

Příspěvekod armin » pát 02. led 2026 15:26:50

Trini píše:
armin píše:Stanislav Grof situoval tento stav - prožitek dokonalého světa a bezpodmínečné lásky do stavu v matčině lůně. Došel k tomu právě zkoumáním lidského ducha pomocí experimentálních hlubokých hypnotických stavů, LSD. holotropního dýchání atd. na pacientech a dobrovolnících. Z tohoto stavuje je pak bytost vytržena traumatem porodu.
Působil u nás v Psychiatrickém centru a pak emigroval do USA. U nás od něj na toto téma vyšly minimálně dvě knihy.
https://en.wikipedia.org/wiki/Stanislav_Grof

Ano, na to jsem si nevzpomněla. Rozšířeného vědomí se dá nakrátko dosáhnout pomocí drog nebo jinými nezvyklými stavy jako např. to holotropní dýchání nebo hypnozy..

Problém je, že v takto - uměle - vytvořeném stavu rozšířeného vědomí se dopředu neví, jakou oblast vědomí dosáhne - jestli to nervový systém člověka vůbec vydrží.

Někteří mistři dokáží udeřením do zad vyvolat u žáka nakrátkou dobu stav rozšířeného vědomí. Jako např. Šri Juktešvar u Joganandy nebo staří Toltéci. V těchto případech učitelé žáka znají a ví, co je pro něho už snesitelné a zřejme i vědí, do jaké obasti bude žák cíleným úderem přiveden.

To je něco jiného. Nejedná se u toho, co popisuje Grof o vyvolání nějakého stavu, rizšířeného vědomí, ale o prožitková vzpomínka na ten prožitek dokonalého světa, po kterém pak člověk na pozadí všeho vlastně pořád touží. Krystýnka ho situuje do nějaké dávné minulosti. Ale není tak daleko, patří už do tohoto života, do této inkarnace a každý ho více či méně v sobě má prožitý v době těhotenství, podle toho, jak probíhalo - jestli láskyplně (to je naprostá většina) nebo pod vlivem třeba alkoholu nebo jiných otravných látek a negativního psychického stavu matky.
Je to mnohem bližší a skutečnější než třeba rozpomínání se na minulé životy - regresní terapie atd.
Mám dojem že snad ani ty drogy nebo dýchání zrovna k tomuhle nepoužíval, ale hlavně hlubokou hypnozu.
Právě průběh porodu popisuje jako dost podstatný pro další vývoj hodnot a strachů narozeného člověka a jejich zpětné uvědomění může dotyčnému pomoci se toho zbavit.
armin

Příspěvekod armin » pát 02. led 2026 15:46:55

Trini píše:
Jsi pro válku.

Jak tě to napadlo? Já jsem právě pro mír a proto jsem pro to, abychom byli schopni případného agresora odradit od toho, aby s námi nějakou válku začínal

Podobně jako si zamykáme byt třeba bezpečnostníi dveřmi, abychom odradili případného zloděje nebo lupiče a to ne proto, že se s ním chceme doma prát.
Z podobného důvodu máme třeba policii nebo právě tu armádu.
Bohužel ve světě nevládne věčný mír, ale jsou tam i vlci lačnící po kořisti a moci nad druhými. Bohužel jsou dost mocní a všehoschopní, takže ty "dveře" musí být hodně opancéřované.
Svět a lidé jsou teď (i v minulosti) takoví, jací jsou a ne takoví, jak bychom si přáli aby byli.
Vždyť se podívej, co dělají ruští vojáci na Ukrajině nebo izraelší v Palestině nebo před tím Hamás v Izraeli, nebo ještě nedávno Hitler v Evropě - a nedělal to sám.
Naděje na mír umírá poslední, kdy už je pozdě něco proti tomu udělat.
armin

Příspěvekod Trini » pát 02. led 2026 16:02:40

armin píše:
Trini píše:
Jsi pro válku.

Jak tě to napadlo? Já jsem právě pro mír a proto jsem pro to, abychom byli schopni případného agresora odradit

Eduard Tomáš:

...jak nesmyslné zbrojení vytrvale, nepřetržitě a čím dál rafinovaněji pokračuje. Může se mu říkat všelijak. Obrana proti útoku nepřítele, příprava k obraně atd. Atd., na názvu nesejde. Faktem je, že smrtonosné zbraně namísto, aby se ničily, se zdokonalují...

................................
Trini

Příspěvekod Trini » pát 02. led 2026 16:20:50

Trini píše:
armin píše:
Trini píše:
Jsi pro válku.

Jak tě to napadlo? Já jsem právě pro mír a proto jsem pro to, abychom byli schopni případného agresora odradit

Eduard Tomáš:

...jak nesmyslné zbrojení vytrvale, nepřetržitě a čím dál rafinovaněji pokračuje. Může se mu říkat všelijak. Obrana proti útoku nepřítele, příprava k obraně atd. Atd., na názvu nesejde. Faktem je, že smrtonosné zbraně namísto, aby se ničily, se zdokonalují...

Je nádherné, že čím dál víc lidí to vidí jako Eduard Tomáš. To jsou ti, kteří jsou opravdu pro mír. :srdce: :)

Tijn:
Christino, holandský předseda vlády Mark Rutte, který je v současnosti hlavou NATO, nám asi před měsícem řekl, že se máme připravit na válku. A když jsem to slyšel, řekl jsem si - ne, měli bychom se připravit na mír. A tak jsme v

Holandsku započali mírové hnutí, kdy se každou první neděli v měsíci sejdeme na náměstí v Amsterdamu a meditujeme společně se stovkami lidí
.
Trini

Příspěvekod armin » pát 02. led 2026 16:35:41

Trini píše:
armin píše:
Trini píše:
Jsi pro válku.

Eduard Tomáš:

To je konstatování světového vývoje, že se vyvíjejí a vyrábějí čím dál smrtonosnější zbraně. To je fakt.
Mnozí si to uvědomují, tuhle nesmyslnost, tak se i jednalo o částečném vzájemně kontrolovaném odzbrojení, snížil se počet jaderných hlavic mezi Ruskem a USA, o nešíření jaderných zbraní atd. Ale teď nám tady za humny tuřivě zbrojí Putin, vyhrožuje Evropským metropolím zničením atd. Roztáčí další kolo zbrojení z peněz ruských důchodců a matek s dětmi (jak by řekl Okamura). Tak holt Evropa je nucena proti tomu něco podnikat.
Podobně jako Evropa zachraňuje svět greendeelem a ostatní svět na to kašle a Evropa je tím akorát ekonomicky a energeticky znevýhodněná, protože celkový efekt, podílu na produkci CO2 Evropy ve světě to má je velmi malý vliv.
Takže když nebudeme odpovídajícím způsobem obranyschopní, tak tím akorát přivoláme válu do Evropy potažmo do ČR a nebo budeme nevolníky a živiteli mocnějšího agresora.
Prostě ten evropský humanismus a pacifismus od nás ostatní svět bohužel nepřevzal, naopak se o nás teď tak akorát popere jako o snadnou kořist.
Je to smutné, z vyššího pohledu nesmyslné a jediné, co my dva s tím můžeme dělat, podobně jako Tomášovi vyzařovat vnitřně klid, mír a lásku do celého světa a ne naivně bojovat za naše odzbojení. A když odzbrojení, tak celosvětové.
armin

Příspěvekod Trini » pát 02. led 2026 16:41:03

armin píše:
Trini píše:
armin píše:

Eduard Tomáš:

To je konstatování světového vývoje,

- že se nic nezměnilo, že se pořád zbrojí - přece obrana proti útoku nepřítele, že....

Čím dál víc lidí se tím už nenechá zastrašit, nechtějí myslet na válku, jak je jim neustále vnucováno mainstreamem - chtějí myslet a myslí na mír. :srdce: :)
Trini

Příspěvekod Trini » pát 02. led 2026 16:52:21

Trini píše:
armin píše:
Trini píše:
Eduard Tomáš:

To je konstatování světového vývoje,

- že se nic nezměnilo, že se pořád zbrojí - přece obrana proti útoku nepřítele, že....

Čím dál víc lidí se tím už nenechá zastrašit, nechtějí myslet na válku, jak je jim neustále vnucováno mainstreamem - chtějí myslet a myslí na mír. :srdce: :)

Je to, jak říká Christina:

...když někdo kupřikladu nyní řekne, že se máme připravit na válku, pak to logicky nasměřuje vědomí lidí na válku. A toto je ten příklad, když určití lidé chtějí válku, třeba i větší válku, nemohou ji vyvolat jen tak z ničeho, ale potřebují na vědomé nebo

nevědomé úrovni svolení určitého množství lidí. A toto svolení může vypadat různě. Třeba tak, že si nějací lidé myslí, že je dobré nebo správné válku vést, nebo že válka je nevyhnutelná nebo, že je jediným řešením. A když se lidi cítí bezmocní a myslí si,

že tu není jiná možnost, pak je to jen jiný druh souhlasu. A jistí lidé vědí , že potřebují tento souhlas aspon na určité energetické úrovni, také pro další věci, které dělají. A v tomto případě je to pro jejich potřeby války. Proto je tak důležité, abychom se

nyní rozhodli pro mír.

.................................

Čím dál víc lidí tenhle souhlas k válce nedá - protože myslí výhradně na mír.

Což se těm, kteří chtějí válku nelíbí - podle nich mají lidé myslet na válku, mít strach a podporovat zbrojení, nebot tím dávají nevědomý souhlas k válce.
Trini

Příspěvekod armin » pát 02. led 2026 18:52:28

Trini píše:

Čím dál víc lidí tenhle souhlas k válce nedá - protože myslí výhradně na mír.

Což se těm, kteří chtějí válku nelíbí - podle nich mají lidé myslet na válku, mít strach a podporovat zbrojení, nebot tím dávají nevědomý souhlas k válce.

Snad někdy v budoucnosti. V Rusku údajně většina Rusů s útočnou válkou souhlas dali a nadále ji podporují.

Vychovávají tam teď už i malé děti pro válku.
https://www.youtube.com/watch?v=TI4NB50Qpn8
armin

PředchozíDalší

Zpět na Úvahy a zamyšlení