armin píše:Zdeněk píše:armin píše:Putinovi nejen nevadí, že jsou zabíjeni Ukrajinci
Hraješ si na jasnovidce, kterým nejsi.
To soudíš podle sebe? Já jen uvažuji - že kdyby mu to vadilo, tak by to nedělal (prostřednictvím své armády) a nechal by Ukrajinu na pokoji.
Že by Ukrajina chtěla napadnout Rusko? To si může myslet akorát chorý mozek, je to jenom ruský narativ pro zdůvodnění útočné války.
Prosazování "práva" silnějšího.
Už se blýskalo na lepší časy, na mezinárodní vzájemně prospěšnou spolupráci.
Bohužel Putin a posléze Trump do toho hodili vidle těmi svými "národními" zájmy.
Já jsem přeci nikdy netvrdil, že jsem jasnovidec (tvoje ego často nevědomě uplatňuje tento ad hominem obviňovaní mechanizmus, když se cítí ohroženo).
Jak jsem již psal - a tipuji že je prakticky nemožné ti to vysvětlit -, protože tvoje vědomí je u povrchu věcí, u smyslového vnímání, je odtud i tvoje myšlení.
Pokud na mě budeš bezdůvodně mířit nabitou pistolí, je morálně ospravedlnitelné tě odzbrojit dříve, než stiskneš spoušť. Tedy tě s vysokou pravděpodobností zabít, protože jiná technická možnost, která by neúnosně nezvyšovala zabití mé, v současné době neexistuje.
Vadilo by mi tě zabít? Ovšemže ano. Ale jiná možnost, než která by mě vydala na tvoji milost a nemilost, není. Ono by to celé mohlo vyústit třeba jen ve tvé zranění například (nebo moje, budoucnost není vytesána do kamene). Pak bys mě mohl obviňovat, že jsem tě chtěl zabít, to, že jsi na mě mířil, že je jen můj narativ, že mám chorý mozek, že uznávám právo silnějšího.
Mě je to jedno. Mel si co chceš.