vostalpetr píše:P.S. Duchovní Mistři mají různé nátury... liší se povahou stejně jako my
vysvětlují proto tu cestu, ten způsob, jakým se do žití v přítomnosti sami dostali
Každý z nich se zbavoval jiné kombinace nevědomých překážek, v tom jsme každý jiný, a tak když to, co říkají, nepasuje na mou náturu, protože to není můj týpek, připadá mi to, co říká, jako blbost
................................................................................................................................................
Jasně,
problém je samozřejmě v tom,
že se to pak stanoví jako nějaká "univerzální" cesta pro všechny
a navíc se to začne praktikovat z pozice konatele...
Bavil jsem se se svým kamarádem madarem v indii,
o tom, co může být velkou pomocí na duchovní cestě,
pomocí, která by byla UNIVERZÁLNÍ, A KTERÁ BY NÁS NESTAVĚLA DO ROLE KONATELE
a došli jsme k názoru,
že je to SATTVICKÁ STRAVA...![]()
![]()
![]()
Zajímavé

Za posledních cca půl roku,co se věnuji duchovnímu učení jsem pročetl dílo Tolleho, Abrahama, Setha, Osho, J.Vitale, N.D.Walshe, Tepperweina, beletrii Coelho, Megre. Ze začátku jsem měl tendence ulpívat na všem, co je psáno. Nicméně postupně zjištuji, že ledacos mi nesedí, ledacos si navzájem odporuje. Ono i soustředění pozornosti na Přítomný okamžik je do určité míry duchovní učení a nemusí každému sedět. Takže se řídím tím, co cítím intuitivně. Třeba film Tajemstí, se mi intuitivně moc "nezdál" , ale zdálo se to být perfektní, tak jsem to začal používat. Po nějaké době jsem se na to vykašlal.
Takže podle mě je UNIVERZÁLNÍ duchovní cesta ta, kterou cítíte intuitivně. A nenechat se zmást autoritami, modrým z nebe ani dokonale promyšlenými scénáři.