watta píše:a já souhlasím s Vámi
vostalpetr píše:A neb jak si mám vážit Tebe když nemám rád ani sebe tak nějak ?
................................................................................
třeba takhle:
Jak si mám vážit (a respektovat) sobectví druhých, když si nevážím sobectví svého?
a má to logiku, protože všichni ti nesobečtí si připadají lepší a chtějí (vcelku sobecky) aby i druzí byli nesobečtí
ach, kdyby ti lidi byli jako já, nesobečtí, obětaví, na druhé hledící apd.
kolikrát jen jsem slyšel to někoho říkat, a kolikrát jen jsem si to sám myslel...
avšak od té doby, co jsem se rozhodl být sobcem a dělat věci především podle sebe,
jsem vcelku ochotnej přiznat, že i druzí na to mají stejný nárok jako já,
a že se občas neschodnem?
no to je normální, nepotřebujeme přece k životu schválení druhých...
(proto mě vcelku lezla na nervy komunistická vláda a ted mi leze na nervy demokratická vláda, která víceméně reprezentuje názor většiny,
co mně je do nějaký většiny,
copak názor většiny je nějaký lepší, pravdivější či božštější než názor můj?
proč furt vláda strká nos do mých osobních záležitostí a nenechá mě na pokoji?
protože jsou to nesobečtí pitomci, co mě chtějí pomoci tím, že se budu řídit jejich připitomnělými názory...
nesnáším lidi, kteří jsou nesobečtí a zachranují svět, jsou to totiž největší sobci a největší blbci (to proto, že nevidí to vlastní sobectví)
kdyby se jen každý pěkně sobecky staral o to své vlastní,
tak by svět byl hned vcelku klidné místo k životu...
slavoj píše:Tak co sobcizasobčili . Já jsem byl dnes sobecky venku na sluníčku a krásně sobákovsky
![]()
![]()
užíval --http://www.leonardcohen.com/video.html a tohe si k tomu ještě přidám
Petr píše:Rad bych rozvinul myslenky o sobectvi, o kterem jsme se ted bavili zde: viewtopic.php?f=64&t=452&start=40
Psal jsem o tom, ze je rozdil mezi sobectvim cloveka sebe-vedomeho a sobectvim cloveka ne-sebe-vedomeho. To je myslim jasne. Nicmene nechci, aby to bylo chapano tak, ze ne-sebe-vedomy clovek nema pravo byt sobecky a neni to pro neho dobre. Protoze pro koho to neni dobre, kdyz je nekdo sobecky? No prece pro nas, ne pro neho. Pro neho je to vetsinou velmi dobre. A nejsme my vlastni tim padem sami sobecti pokud po nekom jinem chceme, aby byl nesobecky vuci nam, nebo okoli?
Zpět na Diskuze k Abrahamovi a zákonu přitažlivosti
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník