Abraham: O karme a osudu

Doporučuji! O zákon přitažlivosti a o tom, jak být nepodmíněně šťastný

Abraham: O karme a osudu

Příspěvekod Petr » čtv 13. lis 2008 12:04:21

OTAZKA: Jak spolu souvisi osud, karma a zakon pritazlivosti. Abraham odpovedel toto (prelozil jsem pouze casti tykajici se karmy…cela odpoved byla delsi a rozvijela jeste zakon pritazlivosti a dalsi veci):
ABRAHAM: V tomto smyslu je vse zakonem pritazlivosti a muzete to nazyvat osud, karma, jestli chcete… jinymi slovy nic k vam neprichazi, co by nebylo odpovedi na vase vibrace..pokud nekdo rika, ze je to osud, tak to rika proto, protoze nerozumi tomu, ze k nemu prichazi to co ma ve svych vibracich…
A rikaji, ze duvod proc nedostavaji neco, co chteji, je to, ze existuji jine sily, ktere kontroluji to, co k nim prichazi.. a nazyvaji to treba karmou nebo osudem…
…pak je tu dalsi vec, ktera to trochu komplikuje a tou je to, ze jste premysleli uz nez jste se sem dostali, nabizeli jste sve vibrace jiz pred tim, nez jste se sem dostali, ale nikdo z vas nedal do pohybu jakekoli negativni pritazlivosti, pred tim nez jste se sem dostali. Vsechny pritazlivosti, ktere nabizite z nefyzickeho pohledu jsou nabizeny z mista ciste pozitivni energie…
… takze pokud vase vyssim ja (vnitrni bytost) by chtela se k vam pripojit k jedne negativni myslence, jake si myslite, ze jsou sance, ze by vas vase vyssi ja poslalo zpet vycistit nejaky neporadek, ktery jste udelali drive? Jinymi slovy, tak se to proste nedeje… Kazda vase negativni emoce je vase habitualni myslenka a nesetkava se s myslenkou sirsiho pohledu..
Takze karma, kdyz lide pouzivaji slovo karma… dobre budme ferovi, lide pod slovem karma mysli spoustu veci.. ale vetsinou kdyz lide pouzivaji slovo karma, mysli spojitost, navaznost mezi ruznymi zivoty.. a tato existuje. Ale navaznost ze zivota do zivota je ciste pozitivni energii, ktera prijde do vaseho tela a pak se v nem potloukate okolo.. a bud se vedome vratite k Energii zdroje, nebo se k ni vratite az zemrete, ale vratite se do Energie zdroje a je to pote z tohoto rozvinuteho pohledu, ze ktereho zase ucinite vstup do dalsi fyzicke zkusenosti.. takze neni nic ve vasi zkusenosti, kdyz se narodite do fyzickeho tela, co by melo jakekoli negativni pouta k tomu, co jste zili pred tim, nikdy, vubec nikdy, za zadnych okolnosti, ani jedinkrat, nikdy..
Osud neexistuje v tom smyslu, ze neco mimo vas vas kontroluje.. stesti, nahoda, nic takoveho neni.. je pouze to, ze nabizite sve vibrace a zakon pritazlivosti vas da dohromady s vecmi, ktere odpovidaji vasim nabizenym vibracim...

Zdroj: Abraham-Hicks
Překlad: Petr - inspiruj.cz
Uživatelský avatar
Petr
Administrátor
 
Příspěvky: 2832
Registrován: čtv 08. kvě 2008 21:17:44
Bydliště: Brno / Praha
Poděkoval: 589
Poděkováno: 1282-krát v 716 příspěvcích

Re: Abraham: O karme a osudu

Příspěvekod peto » sob 02. kvě 2009 21:22:43

Ak som to spavne pochopil, vdaka karme len ziskavame startovaciu poziciu pred narodenim sa do fyzickeho sveta. Karma nie je len suhrn negativnych cinov, co sme vykonali v minulom zivote. Ale v minulom zivote sme zadali priciny, do akeho prostredia a s akym telom sa narodime, na ake choroby mame predispozicie atd.. Samozrejme mozme sa uvedomit, trebars aj vdaka Abrahamovi, osvietime sa :) a vedome si riadime svoj osud. Mozte ma opravit alebo doplnit. 8-)
Uživatelský avatar
peto
 
Poděkoval: 0
Poděkováno: 27-krát v 22 příspěvcích

Re: Abraham: O karme a osudu

Příspěvekod Lída » ned 03. kvě 2009 9:04:49

peto píše: vdaka karme len ziskavame startovaciu poziciu pred narodenim sa do fyzickeho sveta.

Doplňuji: tomu odpovídá i význam nativity – horoskopu v okamžiku narození: je to mapa energií, tendencí, sklonů, které si do života přinášíme. Není to předurčení, co se nám stane. Četla jsem kdesi, že dlouhodobě probíhal pokus, ověřování, do jaké míry lze podle horoskopu předpovědět události, které dotyčného člověka potkají. Výsledky prý byly překvapivé: u lidí, kteří se chovali zcela podle svých vrozených sklonů (nerozvinula se u nich žádná sebereflexe), se předpovězené události skutečně naplnily ve vysoké míře, až z 80%. U těch, kdo uplatňovali sebereflexi a díky tomu nepodléhali plně svým vrozeným sklonům, se z předpovězených událostí neuskutečnilo buď vůbec nic, nebo místo předpovězeného úrazu s osudnými doživotními následky (ochrnutí) došlo k nekomplikované zlomenině ruky a ta se zhojila bez následků. Zřejmě nebylo k dispozici dostatečné množství karmické energie, která by ty události vyvolala, jelikož změnou vnitřních postojů došlo k její transformaci.
Uživatelský avatar
Lída
 
Příspěvky: 715
Registrován: ned 26. říj 2008 10:23:26
Poděkoval: 166
Poděkováno: 478-krát v 285 příspěvcích

Re: Abraham: O karme a osudu

Příspěvekod Petr » ned 03. kvě 2009 15:37:15

peto píše:Ak som to spavne pochopil, vdaka karme len ziskavame startovaciu poziciu pred narodenim sa do fyzickeho sveta. Karma nie je len suhrn negativnych cinov, co sme vykonali v minulom zivote. Ale v minulom zivote sme zadali priciny, do akeho prostredia a s akym telom sa narodime, na ake choroby mame predispozicie atd.. Samozrejme mozme sa uvedomit, trebars aj vdaka Abrahamovi, osvietime sa :) a vedome si riadime svoj osud. Mozte ma opravit alebo doplnit. 8-)


Na karmu se Abrahama uz ptali nekolikrat a vzdy byla konzistentni odpoved, ze nic negativniho z minulych zivotu si do techto zivotu neprinasime. Vetsinou jde pouze o berlicku, jak si vysvetlit proc se nam v tomto zivote deji urcite veci, vetsinou negativni veci. A protoze lide nevidi pricinu v tomto zivote, tak si reknou, ze to muselo byt kvuli zivotu minulemu... a jsou si i schopni, pomoci zakonu pritazlivosti napriklad na regresi pritahnout ve vizi ten a ten minuly zivot, kde se jim to potvrdi. Vicemene ta vec s karmou je jeste o to komplikovanejsi, pokud pripustime, ze nase duse, nebo duch, nemusi cekat na to az jedno telo zemre, aby se mohla inkarnovat do dalsiho. Proste se to deje vsechno paralelne.
Pokud se uz ale narodime nejak nemocni nebo postizeni, tak je to proto, ze jsme si to z urciteho, zamerneho duvodu sami pritahli jeste v nefyzicnu. A nevideli jsme to jako neco negativniho, prave naopak. Viz treba video Nove paradigma o Autistickych detech. :)
Uživatelský avatar
Petr
Administrátor
 
Příspěvky: 2832
Registrován: čtv 08. kvě 2008 21:17:44
Bydliště: Brno / Praha
Poděkoval: 589
Poděkováno: 1282-krát v 716 příspěvcích

Re: Abraham: O karme a osudu

Příspěvekod Petr » ned 03. kvě 2009 15:41:32

Lída píše:Doplňuji: tomu odpovídá i význam nativity – horoskopu v okamžiku narození: je to mapa energií, tendencí, sklonů, které si do života přinášíme. Není to předurčení, co se nám stane. Četla jsem kdesi, že dlouhodobě probíhal pokus, ověřování, do jaké míry lze podle horoskopu předpovědět události, které dotyčného člověka potkají. Výsledky prý byly překvapivé: u lidí, kteří se chovali zcela podle svých vrozených sklonů (nerozvinula se u nich žádná sebereflexe), se předpovězené události skutečně naplnily ve vysoké míře, až z 80%. U těch, kdo uplatňovali sebereflexi a díky tomu nepodléhali plně svým vrozeným sklonům, se z předpovězených událostí neuskutečnilo buď vůbec nic, nebo místo předpovězeného úrazu s osudnými doživotními následky (ochrnutí) došlo k nekomplikované zlomenině ruky a ta se zhojila bez následků. Zřejmě nebylo k dispozici dostatečné množství karmické energie, která by ty události vyvolala, jelikož změnou vnitřních postojů došlo k její transformaci.


jj, toto se mi zda docela dobre receno :) Uz ze sve nefyzicke perspektivy se rozhodujeme kam a kdy a komu se narodime, ale jak rikal Abraham, tak nejsme vetsinou nejak moc vybiravi.. jsme tak nadseni jit do teto 3D reality, ze se nam zdaji dobre temer vsechny volby...
Urcite postaveni planet, respektive lepe receno, rozlozeni energii ve vesmiru na to ma svuj vliv, ale presne jak rikas, nemusi byt nijak zasadnim, pokud vememe zivot do svych rukou a staneme se zamernymi tvurci, a ne nahodnymi tvurci.. :)
Uživatelský avatar
Petr
Administrátor
 
Příspěvky: 2832
Registrován: čtv 08. kvě 2008 21:17:44
Bydliště: Brno / Praha
Poděkoval: 589
Poděkováno: 1282-krát v 716 příspěvcích

Re: Abraham: O karme a osudu

Příspěvekod peto » ned 03. kvě 2009 18:18:19

Ale podla mna musia byt nejako prepojene jednotlive zivoty, ved len rastie a nie zakazdym zacina novu etapu, to by bolo podla mna zbytocne. Inkarnaciu do hmoty potom chapem trochu inak. Nie ako od seba oodelene casti. Preto skusenosti z minulych zivotov zabezpecia, kde sa narodim, va akej dobe atd. Ci budem niekde hladny african alebo dospievajuci cloviecik v case komunistickej normalizacie, tak si moja dusa vyberie nejake telo a dobu, miesto, kde su podmienky pre najlepsiu realizaciu svojich zamerov z minulych zivotov. Lebo potom by podla mna sustavne inkarnovanie do hmoty stracalo zmysel. A su aj pripady, kedy si niektori ludia pamataju cast svojich minulych zivotv, cize ista navaznost tam predsa len musi byt.
Uživatelský avatar
peto
 
Poděkoval: 0
Poděkováno: 27-krát v 22 příspěvcích

Re: Abraham: O karme a osudu

Příspěvekod peto » ned 03. kvě 2009 18:27:02

Odporucam clanok:
Kód: Vybrat vše
http://www.jewel.sk/forum/index.php?topic=1371.0

V tretom odstavci su myslienky podla ktorych mate pravdepodobne aj vy pravdu :) Abraham asi mysli na to, ze ziadna karma nai nic podobne nam nebude robit probelmy pri uplatnovani ich zakonov, zakonov vesmiru. Karma su iba stanovene priciny v minulych zivotoch ci uz pozitivne alebo negativne a v tomto zivote pokracujeme. A je na nas ci sa uvedomime alebo ostaneme tam kde sme a zivot sa nam bdue diat a vtedy ta karma ma na nas vplyv. Su to len obycajne priciny. Avsak si netreba to zamienat tym, ze nas zivot riadi len ona, my kazdu chvilu stanovujeme nove a nove priciny, aj ked sme nevedomi a zivot sa nam deje. 8-)
Uživatelský avatar
peto
 
Poděkoval: 0
Poděkováno: 27-krát v 22 příspěvcích

Re: Abraham: O karme a osudu

Příspěvekod Petr » pon 04. kvě 2009 8:38:40

No nas pohled z teto fyzicky reality je omezeny tim, co si dokazeme predstavit. Pokud se inkarnujeme paralelne, tak to vubec neznamena, ze po kazde zaciname znovu. Prakticky ja si to predstavuji tak, ze zaciname z toho stavu vedomi, co uz vsechny nase inkarnace maji odzito. Neni potreba zemrit, aby se vsechny nase zkusenosti a prozitky prenesly do nefyzicna. Nase vnitrni ja je proziva okamzite s nami a neceka na to az my se vratime do nefyzicna, aby jsme mu rekli, co se tu delo a co jsme prozili. Tj. v jakykoliv moment, kdy se z naseho ja "oddeli" dalsi inkarnace, tak ma dostupne cele vedomi.

Netvrdim, ze karma vubec neexistuje, ale ze to neni uplne to co si vetsina z nas predstavuje, tj. ze si sem chodime odcinovat nase predesle zivoty, s tim ze ted musime neco napravit. Vidim karmu hodne volneji, jako soucast toho o cem jsme premysleli jiz v nefyzicnu, co a jak budeme chtit prozit nebo tvorit. Do jiste miry na to urcite mohou mit minule zivoty vliv, protoze na zaklade jich si muzes rict..super ted jsem byl bohatej, tak ted si pujdu zkusit chudeho, musi to byt uzasna zkusenost a bude me to inspirovat k tisicum novym vecem. Neco takoveho si jeste dokazi predstavit :)
Uživatelský avatar
Petr
Administrátor
 
Příspěvky: 2832
Registrován: čtv 08. kvě 2008 21:17:44
Bydliště: Brno / Praha
Poděkoval: 589
Poděkováno: 1282-krát v 716 příspěvcích

Re: Abraham: O karme a osudu

Příspěvekod Lída » úte 05. kvě 2009 16:52:20

Petr píše:to vubec neznamena, ze po kazde zaciname znovu. Prakticky ja si to predstavuji tak, ze zaciname z toho stavu vedomi, co uz vsechny nase inkarnace maji odzito. Neni potreba zemrit, aby se vsechny nase zkusenosti a prozitky prenesly do nefyzicna. Nase vnitrni ja je proziva okamzite s nami a neceka na to az my se vratime do nefyzicna, aby jsme mu rekli, co se tu delo a co jsme prozili. Tj. v jakykoliv moment, kdy se z naseho ja "oddeli" dalsi inkarnace, tak ma dostupne cele vedomi.

Taky to tak vidím. V podstatě jde o zákon o zachování energie. Probírali jsme ho kdysi ve fyzice na gymplu a mně tehdy došlo, že energie našeho myšlení, která se dá měřit na EEG, je něco konkrétního, co působí na okolní svět jako výrobce určitých událostí - no a ty dopady přece musí taky fungovat podle zákona akce a reakce. Připadala jsem si jako cvok, když mi napadlo, že není možné, aby si potom člověk jen tak umřel a ta energie se už neodrazila k němu zpátky, když ji vyslal. Podle všech přírodních zákonitostí by se měl rodit znovu a znovu. Moc se mi později ulevilo, když jsem se dozvěděla, že převážná většina světových náboženství tak či onak akceptuje ideu znovuzrozování a lidi to tedy už dávno intuitivně chápou v souladu přírodními zákony.

Karmu tedy vnímám jako pouhé uplatnění zákona o zachování energie (z energie konkretizované v mentálním tvaru se nemůže nic ztratit, bude vytvářet další a další modifikace s tendencí projevit se i fyzicky, dokud se to nezprázdní a nerozpustí). Ten zákon v sobě zahrnuje - podle principu akce a reakce - zpětné odrazy energií, které jsme vyslali. Zákon karmy tedy ne jako odčiňování předešlých životů a napravování vin, ale jako výslednice všech dříve námi projevených energií. Mohlo by to probíhat tak, že po smrti fyzického těla se onen soubor informací „já“ postupným rozpouštěním jemnějších obalů dál komprimuje do jakési semenné informace (Indové tomu říkají dharma dotyčného jedince), uložené v JÁ jako zárodek budoucího „já“, které se může za příhodných okolností znovu rozvinout. Je to děj analogický k tomu, jak to probíhá v celé přírodě: do nepatrného semene nějaké rostliny se zhustí všechny informace, které ji charakterizují, a ze semene dubu pak vyroste dub a ze semene břízy bříza. Noví jedinci tak vyrůstají jako pokračování předchozích energií, které je vytvarovaly, každý ve chvíli, kdy pro něho nastanou vhodné podmínky. Každý lidský zárodek „já“ si vybírá rodiče, geneticky odpovídající jeho současné aktivované dharmě, a tak se do jeho genů dostane to, co potřebuje ke svému získávání zkušeností. Konkrétní podmínky, při nichž startuje vývoj nového „já“, by se daly přirovnat k zatřepání kaleidoskopem: sklíčka v něm jsou stále stejná, ale pokaždé vytvoří nový obraz. Nabízejí se tak nové možnosti, jak používat svou kolekci energií a získávat tak další zkušenosti.
Uživatelský avatar
Lída
 
Příspěvky: 715
Registrován: ned 26. říj 2008 10:23:26
Poděkoval: 166
Poděkováno: 478-krát v 285 příspěvcích

Re: Abraham: O karme a osudu

Příspěvekod janamonika » pát 12. črc 2013 14:12:18

četla jsem nedávno o karmě v jedné knize a píší tam, že jde o rovnováhu, tedy o její zachování. Jako já někomu...on mě...nebo náhradník mě. V praxi : já někoho pomluvím...odpoledne někdo pomluví mne. V rámci zachování rovnováhy, na druhou stranu mi přijde, že to asi bude jen nesmyslné vysvětlení proč mě jiný pomlouvá, proč mám takový osud. Taky je to dobrá zbraň (myšlenka o rovnováze) pro ovládání lidí. Na druhou stranu je dobré učit děti slušnosti ke druhým lidem tím, že je strašíme....vrátí se ti to :cooool: když budeš zlý
Uživatelský avatar
janamonika
 
Příspěvky: 9
Registrován: sob 07. lis 2009 19:09:17
Poděkoval: 0
Poděkováno: 4-krát v 4 příspěvcích


Zpět na Abraham-Hicks - Abrahamovo učení

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 návštevníků