Thaddeus Golas

Thaddeus Golas

Příspěvekod Monika » pát 07. zář 2012 14:01:27

soukromé výpisky z knihy Líného muže (ženy) cesta k osvícení


"Jsem líný muž. Lenost mi nedovoluje uvěřit, že osvícení vyžaduje úsilí, kázeň, přísnou dietu, abstinenci a ostatní ctnosti. To je pravděpodobně ten nejhorší kacířský názor, jaký lze vyslovit, ale musím být upřímný, dříve než si dovolím být zbožný. Ráj je právě zde v tobě a kolem tebe a ty nemusíš udělat vůbec nic, aby ses tam dostal. Všechny představitelné prožitky a zkušenosti jsou v tobě již přítomny. Můžeš se jim otevřít kdykoli …"
Uživatelský avatar
Monika
 
Příspěvky: 1132
Registrován: čtv 05. lis 2009 22:14:16
Poděkoval: 553
Poděkováno: 368-krát v 288 příspěvcích

Re: Thaddeus Golas

Příspěvekod Monika » pát 07. zář 2012 14:02:07

"Kdo jsme ?

Jsme rovnoprávné bytosti a vesmír je tvořen našimi vzájemnými vztahy. Vesmír se skládá z jednoho druhu jsoucna: každé žije, každé určuje směr své vlastní existence.

Vesmír se skládá z jednoho druhu něčeho (ať už je to cokoli), co nelze definovat. Pro naše účely není taková definice nutná. Stačí předpokládat, že existuje jen jeden druh něčeho, a zjistit, zda to vede k rozumnému vysvětlení světa, tak jak jej známe.

Základní funkcí každé bytosti je rozšiřování a stahování. Rozšířené bytosti jsou prostupné, stažené bytosti jsou husté a neprostupné. Proto se každý z nás, sám o sobě nebo v nějaké kombinaci, může jevit jako prostor, energie nebo hmota, a to v závislosti na poměru mezi stupněm rozšíření a stažení a na vibracích, které každý z nás produkuje střídaným rozšiřováním a stahováním.

Absolutně rozšířená bytost či jsoucno je prostor. Jelikož rozšíření je prostupné, můžeme sdílet „tentýž prostor“ s jednou nebo několika rozšířenými bytostmi. Ve skutečnosti je možné, aby všechna jsoucna ve vesmíru tvořila jeden prostor.

Rozšiřování prožíváme jako vědomí, uvědomování, chápání, jakkoli tomu chcete říkat. Jsme-li úplně rozšíření, máme pocit absolutního vědomí, pocit jednoty s veškerou existencí. V této rovině jsme otevřeni všem proti vibracím a interakcím ostatních bytostí. Je to stav věčné, nekonečné blaženosti, stav neomezeného vědomí, vnímání a cítění.

Prostor je zkušeností, kterou může dosáhnout každý z nás, ale v rovině naší přítomné existence je velmi obtížné o této zkušenosti hovořit, a to právě proto, že je neomezená. Lze říci, že veškerá zkušenost je dostupná Univerzálnímu duchu a Univerzálním duchem jsme všichni nebo kdokoli z nás na nejvyšší úrovni rozšíření. Můžeme teoretizovat: Bůh nemohl stvořit nic omezenějšího, než je on sám, co by mělo trvání, ale jestliže se Bůh rozmnožuje, pak vytváří trvalý vesmír. Každé jsoucno je tudíž duplikátem Boha, „stvořené k obrazu jeho“....

Jelikož vesmír se skládá pouze z živých bytostí, z nichž každá volí svou úroveň a vztahy, neexistuje nic, co by bylo třeba zlepšovat. Nemusíme se tím vůbec zabývat. Celý vesmír je prostoupen vědomím, a proto můžeme důvěřovat všem bytostem, že zvládnou svá vlastní rozhodnutí. Ať už se nám to jeví jakkoli, láska nikdy neztrácí kontrolu: zákony našich vztahů jsou tak exaktní jako zákony fyzikální.

Harmonie vesmíru je nekonečná, jedinečná a božská. Kam si myslíte, že ve vesmíru patříte? Nebuďte k sobě příliš přísní. Trocha lásky vám hodně pomůže."
Naposledy upravil Monika dne pát 07. zář 2012 14:03:17, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
Monika
 
Příspěvky: 1132
Registrován: čtv 05. lis 2009 22:14:16
Poděkoval: 553
Poděkováno: 368-krát v 288 příspěvcích

Re: Thaddeus Golas

Příspěvekod Monika » pát 07. zář 2012 14:02:46

"Podívej mami, jsem osvícený

Co musíme dělat, abyste se stali osvícenými? Podle čeho poznáme, že se vám to daří? Jak se mění váš život, když se takovými stáváte?

Proto, abyste se stali osvícenými, nemusíte vůbec nic udělat předem....

Nic nám nestojí v cestě, ale většina z nás se otvírá postupně. Máme tendenci stoupat v citových cyklech: po každém výbuchu euforického uvědomění se můžeme dostat do negativního stadia, kterým musíme projít, abychom se naučili milovat. Čím výše stoupáme, tím snazší je naše cesta.

Prožívat absolutní vědomí, být prostorem, neznamená, že si okamžitě uvědomíme každý detail ve vesmíru, každý možný vztah mezi omezenými jsoucny. Být prostorem znamená být připraven plně si uvědomovat všechno myslitelné. Znamená to, že ničemu neodporujeme a nic nepopíráme. Pro osvícení není třeba sesbírat a osvojit si určitý soubor myšlenek nebo zkušenosti, ctností nebo utrpení. S úplně rozšířeným vědomím, lze prožívat všechno, co existuje....

Je snadné předpovědět, že jakmile začnete milovat sebe i druhé, uvidíte každého člověka a každý předmět jako dokonalou formu. Budete šťastně a intenzívně prožívat každý okamžik. A jelikož krása dlí v oku pozorovatele, vaše vibrace budou krásné."
Uživatelský avatar
Monika
 
Příspěvky: 1132
Registrován: čtv 05. lis 2009 22:14:16
Poděkoval: 553
Poděkováno: 368-krát v 288 příspěvcích

Re: Thaddeus Golas

Příspěvekod Monika » pát 07. zář 2012 14:04:12

"Jak se cítit dobře

Je v pořádku cítit se dobře. To je jedno z důležitých poselství osvícení.

Ve všem, co vidíme, bychom měli vnímat nejvyšší rozkoš, božské potěšení. Nikdo na vyšší úrovni vědomí nechce, abychom se na tomto světě měli špatně.

Uvnitř i kolem vás je ráj právě v tomto okamžiku a vy nemusíte ani hnout prstem, abyste v něm byli. Můžete otevřít svou mysl diamantové dokonalosti všeho, co vidíte a cítíte. Jestliže nevěříte že tomu tak může být, buďte prostě láskyplní v každém okamžiku a důvěřujte, že se to stane....

Nasloucháme-li světu a necháme-li jej působit na sebe, aniž jej hodnotíme, můžeme se naučit chápat každý záblesk rozkoše jako jednotlivý tón v nekonečné harmonii. Vesmírný orchestr hraje známé melodie znovu a znovu, zatímco staří lidé podupávají do rytmu a mladí tančí."
Uživatelský avatar
Monika
 
Příspěvky: 1132
Registrován: čtv 05. lis 2009 22:14:16
Poděkoval: 553
Poděkováno: 368-krát v 288 příspěvcích

Re: Thaddeus Golas

Příspěvekod Monika » pát 07. zář 2012 14:05:48

Spásné myšlenky

Neodporování. Ničemu neodporovat neznamená, že musíte být tělesně pasivní, že se musíte pokorně smiřovat se špatnými vibracemi nebo se nechat okrádat. Znamená to zbavit se rezistence ve vlastní mysli. Buďte ve své mysli svobodní, jednejte z láskyplných pohnutek a dělejte to, co vám dělá dobře. Žádná činnost není nikdy jen dobrá nebo špatná. Jedinou konstantou je láska. Jakmile otevřete svou mysl, život se automaticky zlepší a vy se nebudete ani muset snažit. Je to nádherný paradox: čím více rozevřeme svou mysl, tím méně nepříjemných událostí bude pronikat do vašeho vědomí.

Milujte jak nejvíce můžete, ať jste v jakékoli situaci. Tuto větu si připomeňte, kdykoli máte strach, kdykoli máte pocit, že ztrácíte rozum, nebo kdykoli jste si vzali nějakou mizernou drogu. Napište si ji na stěnu svého pokoje. Nemusíte chtít milovat to, co cítíte nebo vidíte, nemusíte být schopni přesvědčit sami sebe, abyste to vůbec milovali. Prostě se rozhodněte, že to milovat budete. Opakujte nahlas, že to milujete, i když tomu nevěříte. A pak si řekněte: „Miluji se za to, že tohle nenávidím.“

Milujte všechno takové, jaké to je.

Způsob, jakým vidíte svět, závisí na vaší úrovni vibrace. Když se vaše vibrace změní, celý svět bude vypadat jinak. Když jste šťastní, zdá se vám, že se na vás všichni lidé usmívají. Zvýšit frekvenci vibrace můžete tím, že budete cítit víc lásky. Snažte se milovat své negativní pocity, svou nudu i zoufalství. Je to neuvěřitelné, ale změna obsahu vaší mysli vaši vibraci změní....

Milujte sami sebe. Nedefinovali jsme snad lásku jako sdílení téhož prostoru s druhými ? Ve skutečnosti to, co vnímáme jako sami sebe – naše tělo, mysl, city – zahrnuje miliardy dalších bytostí. Milovat sebe znamená v jistém smyslu sdílet tentýž prostor se svými výtvory. Milovat sebe neznamená posilovat své ego. Egoismus dokazuje, že za něco stojíte, když jste se před tím nenáviděli. Budete-li milovat, vaše ego se rozpustí, nebudete cítit potřebu dokazovat svou nadřazenost. "
Naposledy upravil Monika dne pát 07. zář 2012 14:07:23, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
Monika
 
Příspěvky: 1132
Registrován: čtv 05. lis 2009 22:14:16
Poděkoval: 553
Poděkováno: 368-krát v 288 příspěvcích

Re: Thaddeus Golas

Příspěvekod Monika » pát 07. zář 2012 14:06:58

"Jak jsme se sem dostali

…Jak je možné, že jsme zabředli tak hluboko do materiálního světa, že se nám dnes jeví jako jediná realita? A jak je možné, že mé teorie prostoru znějí jako podivná a neověřitelná fantazie? Pokud jde o jejich ověření, domnívám se, že myšlenka rovnoprávnosti entit je potvrzována poznatky současné fyziky, a pomocí tohoto fyzikálního modelu budeme moci jednou popsat zákony našich vztahů v univerzálním měřítku. Mezitím však popustím uzdu, hrubým dohadům o tom, jak jsme na materiální úroveň vůbec dostali.

Můžeme začít paradoxem na nejvyšší úrovni: rozšířené bytosti, které ničemu neodporují, jsou zároveň bytostmi, kterým nelze vůbec odporovat, jsou neodolatelné. Jsou naprosto otevřené a tolerantní vůči ostatním bytostem, ale když se někdo z nás stáhne a stane se hustým, je pak zdánlivě poháněn těmito prostorovými bytostmi. Tento pocit, že jsme poháněni a později nuceni, je důsledkem naší hustoty, našeho stažení. Prostorové bytosti nemají nejmenší zájem někoho k něčemu pohánět ani nutit.

Všechny myslitelné vesmíry ve všech myslitelných dimenzích existují uvnitř Univerzálního ducha jako čistá myšlenka nebo archetyp. Když se stáhneme a přestaneme být ochotní účastnit se tohoto myšlenkového světa, klesneme na nižší vibrační úroveň. Pro ilustraci si představme, že jsme velké množství energetických bytostí, které jsou lhostejné k myšlence Pluta. Jelikož jsme hustší než bytosti prostorové, budou nás tyto bytosti pohánět a my se budeme v prostoru jevit jako plynoucí, světélkující obraz Pluta, připomínající jakýsi ohňostroj.

Nyní si představme, že někteří z nás, ti více než lhostejní, myšlenku Pluta odmítají, a v důsledku toho klesají na materiální úroveň. Naše hmota, která je hustší než energie, je pak nucena vzít na sebe odmítanou formu, a tady vidíme materiální zjevení Pluta. Tímto způsobem se to, co odmítáme na myšlenkové, prostorové úrovni, projeví v rovině materiální. Z toho si můžete udělat představu, i když skutečnost je poněkud složitější. Prostor se jeví, jako by poháněl energii, a energie se jeví, jako by nutila hmotu. K tomu však nemůže dojít bez hustoty stažených a omezených bytostí. Jestliže popíráte svou schopnost pojmout nějakou myšlenku či ideu nebo upíráte tuto svobodu druhým, klesnete na vibrační úroveň, kde je viditelný nejen Pluto, ale i mnoho dalších materiálních forem. Odmítáním pravdy otvíráme Pandořinu skřínku.

Nemusíte si myslet, že vy osobně jste odmítli či popřeli všechno, co se na světě děje, když odmítnete například kávu, jste nuceně vtažen do reality čaje a kakaa. Existovalo něco, co vás vyděsilo, nebo spíše celá řada myšlenek, které jste nebyli schopni pochopit nebo milovat, takže vaše vibrace postupně klesly na materiální úroveň a vy jste se nakonec stali tělem. Na této materiální úrovni vás však nic nedrží, bez ohledu na to, že jste byli v minulosti poháněni druhými materiálními, energetickými a prostorovými bytostmi. Skutečnost, že můžete být poháněni, je důsledkem vaší vlastní nevědomosti a hustoty. Nemůžete cítit bolest, dokud nejste hloupí. Bolest je pocit neschopnosti dostat se do stejného prostoru s ostatními.

Od bolesti a hlouposti vás osvobodí ochota uvědomovat si všechno, co vstupuje do vašeho vědomí. ...


Při meditaci si odříkávejte tyto věty:

Odevzdávám se této realitě. Nebráním se této realitě. S touto realitou jsem totožný. Odevzdávám se spravedlnosti lidské rovnosti. Nebráním se spravedlnosti lidské rovnoprávnosti. Se spravedlností lidské rovnosti jsem totožný."
Uživatelský avatar
Monika
 
Příspěvky: 1132
Registrován: čtv 05. lis 2009 22:14:16
Poděkoval: 553
Poděkováno: 368-krát v 288 příspěvcích

Re: Thaddeus Golas

Příspěvekod Monika » pát 07. zář 2012 14:10:23

"Sebezdokonalování

Doufám, že vás povzbudí, když se dozvíte, jak těchto obecných myšlenek použít k duchovnímu sebezdokonalení a k odstranění zla, které v sobě máte. Čím více špatných myšlenek a pocitů se pokusíte odstranit, tím více jich v sobě budete mít.

Obvykle se definujeme, zjišťujeme, kdo jsme, podle toho, s čím nesouhlasíme. Druhé lidi identifikujeme podle toho, čím se od nás liší. Hledáme tak dlouho, dokud nenajdeme nějaký rozdíl mezi „námi“a „jimi“. Ctnosti druhých jsou pro nás neviditelné, nezajímají nás.

Člověk, téměř jediný mezi živočišnými druhy, vyřešil problém udržování negativního napětí tím, že se stal svým nejhorším nepřítelem. A protože nemůžeme nikdy úplně překonat lidskou přirozenost, tato hra pokračuje. Je jasné, že získáváme jakési uspokojení z hrůzných událostí, na které si stěžujeme, právě ty zaručují prodej novin.

Negativní činnost posiluje strukturu našeho ega. Přestože se některým těmto činnostem, například sebeodříkání, věnujeme ve jménu duchovního hledání, výsledky jsou stejné. V hloubi duše víme, že se většina duchovního úsilí nesetká s úspěchem, ale přesto pokračujeme a udržujeme si iluze, že taková činnost je obdivuhodná. Mnoho z nás se nechce skutečně odpoutat od struktury a dosáhnout stavu nejvyšší existence.

Ale co ti moudří, kteří to myslí vážně a snaží se opravdu dosáhnout osvícení tradičními metodami? Jelikož víme, že negativní metody vedou jen k přechodnému dosažení úrovně prostoru, čím to je, že jóga přináší pozitivní výsledky?

Je to proto, že mezi učitelem a žákem je láskyplný vztah a student se ochotně podvoluje. Omezíte-li se na jevy, které jste naprosto ochotní si představit (například obsah jeskyně v Tibetu), dříve nebo později budete mít úspěch.

Ale jakmile jeskyni opustíte, setkáte se s lidmi, kteří se budou chovat stejně jako předtím. A jestliže nebudete ochotni být příčinou jejich chování a nebudete-li je milovat takové, jací jsou, vaše vibrační úroveň opět klesne. Pak můžete kázat o tom, jak je celý svět zlý, města zkažená a lidé hříšní....

Konvenční metody sebezdokonalování mají další nevýhodu: ztotožníte-li se nějakým duchovním systémem hodnot, může to z vás udělat nemilujícího snoba ve vztahu k bratrům. Spravedlnost našich vztahů je přísná a nedostatek lásky se projeví naprosto jasně. Prak si můžete stěžovat: „Jak je možné, že mně lidé nenávidí, když tak tvrdě pracuji na své sebeočistě?“ není však větší čistota než láska, i když je zkažená a neumytá.

Pozitivní způsob, jak definovat ego, je ztotožnit se s jeho příčinou: milujte své ego takové, jaké je, a pak se svobodně rozhodněte dělat to, z čeho máte dobrý pocit. Svou současnou strukturu můžete prožívat jako interakci na úrovni prostoru a pak můžete jít výše, ovšem jedině když chcete....

Uvědomte si, že každý člověk je dokonalý právě v tomto okamžiku. Každý stav vědomí je dokonalý a úplný, a proto není třeba jej měnit.

A každá změna vědomí je dokonalá a úplná a nemusí být statická.

Pokusili jsme se vyčerpat všechny možnosti dvěma aforismy:

Ať si to uvědomuji nebo ne,
jsem totožný s příčinou všeho, co existuje.
Ať to cítím nebo ne,
jsem totožný s veškerou láskou ve vesmíru
."
Uživatelský avatar
Monika
 
Příspěvky: 1132
Registrován: čtv 05. lis 2009 22:14:16
Poděkoval: 553
Poděkováno: 368-krát v 288 příspěvcích

Re: Thaddeus Golas

Příspěvekod Monika » pát 07. zář 2012 14:13:00

"Čas a vibrace

Prožívání času můžeme měnit tím, že změníme své vibrace, právě tak měníme své vnímání celého materiálního vesmíru. Naše myšlenky, pocity a omezené vztahy mají začátek a konec v čase, my však ne. Na prostorové úrovni, když je naše vědomí úplně rozšířeno, existuje jen přítomnost.

Dobře si všimněte, že když jsou vaše vibrace pomalé, události probíhají zdánlivě rychle a vy máte pocit, že je nemůžete kontrolovat. Tím více se můžete cítit nuceni události kontrolovat. Třeba se pokusíte vytvořit si návyk ukázněného a systematického chování a nebudou se vám líbit neukáznění lidé. Můžete se pokusit vyhnout se znepokojujícím událostem tím, že se odstěhujete na venkov nebo otupíte své vědomí alkoholem nebo tvrdými drogami.

Čím rychleji vibrujete a čím více informací ze svého okolí dostáváte, tím pomaleji se odehrávající události a tím více je máte pod kontrolou. Čím více milujete, tím rychleji vibrujete a tím menší máte potřebu něco kontrolovat, a proto se nebojíte změny a rozmanitosti. Všechno prožíváte hlouběji, pomaleji a s větší láskou. Čím rozšířenější je vaše vědomí, tím rychleji vibrujete a tím více milujete.

Druhořadá realita vnějšího světa je užitečná v tom smyslu, že vám dává přesný obraz vaší vibrační úrovně. Jestliže vám svět připadá krásný a bezpečný, vibrujete rychle, jestliže vypadá ponurý a hrozivý, pak vibrujete pomalu – a musíte se milovat za to, že vibrujete příliš pomalu.


Ani uvnitř, ani kolem sebe nemusíte nikdy nic měnit, jediné co musíte změnit, je váš pohled na věci. Je zbytečné snažit se uniknout těžkostem tím, že se pokusíte zúžit své vědomí a ignorovat to. Nakonec budete muset zdolat každý kopec, kterému jste se vyhnuli, budete to muset udělat dříve nebo později, v tomto životě nebo v příštím, neboť naše skutečná podstata je mimo čas.

Až se naučíte milovat peklo, budete v nebi."
Uživatelský avatar
Monika
 
Příspěvky: 1132
Registrován: čtv 05. lis 2009 22:14:16
Poděkoval: 553
Poděkováno: 368-krát v 288 příspěvcích

Re: Thaddeus Golas

Příspěvekod Monika » pát 07. zář 2012 14:13:39

"Proces změny

Tady několik vět, které si opakuji ve chvílích citového zmatku a při meditaci:

Nejsem nic, jsem prázdný, jsem tichý.
Nebráním se vibracím druhých.
Nebráním se rozšiřování a zužování druhých
."
Uživatelský avatar
Monika
 
Příspěvky: 1132
Registrován: čtv 05. lis 2009 22:14:16
Poděkoval: 553
Poděkováno: 368-krát v 288 příspěvcích

Následující uživatelé by rádi poděkovali uživateli Monika za tento příspěvek:
Motýlek

Re: Thaddeus Golas

Příspěvekod Monika » pát 07. zář 2012 14:14:09

"Co je skutečné ?

Myšlenka, že žijeme ve vesmíru rovnoprávných bytostí, dává smysl všem náboženstvím a obsahuje všechny metafyzické postoje. Tuto myšlenku je snadné odložit, když dorazíme na druhý břeh, který vlastně žádným břehem není. Může nám říci, jak žít na této úrovni, může integrovat naše vědecké poznatky, může nám ukázat, jakým způsobem se v naší materiální existenci projevují duchovní zákony. Poskytuje nám naprosto jisté poznání pravdy a skutečnosti. Jedinečné a rovnoprávné živé bytosti jsou tím jediným, co je ve vesmíru pravdivé a skutečné. My jsme vesmír …"
Uživatelský avatar
Monika
 
Příspěvky: 1132
Registrován: čtv 05. lis 2009 22:14:16
Poděkoval: 553
Poděkováno: 368-krát v 288 příspěvcích

Re: Thaddeus Golas

Příspěvekod Monika » pát 07. zář 2012 14:14:46

"Jak se tam dostanete

Je mnoho cest k osvícení. Někteří z nás, kteří dosáhli určitého stupně, dogmaticky propagují jedinou jistou cestu. Na tom, jakým způsobem dosáhnete osvícení, však nezáleží. A jestliže o tom nebudete přemýšlet v ráji, nepřemýšlejte o tom ani teď.

Chci vám jen ukázat, proč toho musíte dosáhnout sami. Jednejte podle toho, co považujete za pravdivé. Po dlouhé námaze a mnoha pochybnostech jsem došel k názoru, že není dobrá žádná cesta, která je obtížná pro většinu lidí nebo jich většinu úplně vyřazuje na mnoho dalších životů.

Já sám si musím vybrat cestu, která je dostupná všem. …

Stejně jako dokonalé osvícení existuje i dokonalá cesta k osvícení: jednoduchá cesta kdykoli dostupná všem bytostem ve vesmíru. Láska je dokonalým prostředkem k dosažení osvícení. Je vždy dostupná všem bytostem: nic nemá takovou moc, aby se to postavilo do cesty lásce."
Uživatelský avatar
Monika
 
Příspěvky: 1132
Registrován: čtv 05. lis 2009 22:14:16
Poděkoval: 553
Poděkováno: 368-krát v 288 příspěvcích

Re: Thaddeus Golas

Příspěvekod Monika » pát 07. zář 2012 14:16:44

"Ještě pohodlnější

Výběr několika ponaučení z textu:

Všichni jsme si rovni a vesmír tvoří naše vzájemné vztahy.

Co dělám na úrovni vědomí, kde je tohle realitou?

Neodporování.

Milujte všechno takové, jaké to je.

Milujte, jak nejvíce můžete, ať jste v jakékoliv situaci.

Ať už si to uvědomuji nebo ne, jsem totožný s příčinou všeho, co existuje.

Láska je jediná dimenze, kterou je třeba změnit.

Překročte hranice rozumu a milujte: je to bezpečné. Jedině láska poskytuje bezpečí.

Všechny stavy vědomí jsou dostupné v tomto okamžiku.

Vždycky se můžeme chovat tímto způsobem.

Nezáleží na tom, jak dosáhnete osvícení.

Ať už děláte cokoli, milujte se za to.

Proto, abyste se stali osvícenými, nemusíte vůbec nic udělat předem.

I tohle lze prožívat, máte-li úplně rozšířené vědomí.

Tuto zkušenost bych neupíral Univerzálnímu duchu.

Co je to, o čem jste si mysleli, že to potřebuje být milováno ?

Až se naučíš milovat peklo, budeš v nebi.

Bratři a sestry, děkuji vám za to, že necháváte mé vědomí právě v tomto místě
."

:ahoj2:
Uživatelský avatar
Monika
 
Příspěvky: 1132
Registrován: čtv 05. lis 2009 22:14:16
Poděkoval: 553
Poděkováno: 368-krát v 288 příspěvcích

Následující uživatelé by rádi poděkovali uživateli Monika za tento příspěvek:
Motýlek


Zpět na Inspirativní osobnosti

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků