Problémy channelingu...

Doporučuji! O zákon přitažlivosti a o tom, jak být nepodmíněně šťastný

Re: Problémy channelingu...

Příspěvekod dethealbe » sob 08. zář 2012 20:29:30

adiuv píše:Napadá mi metafora: potřebuju jet vlakem z Plzně do Prahy a zhruba už vím, jak u nás funguje železniční doprava.
Podívám se tedy do jízdního řádu, rozhodnu se pro určitý spoj, ověřím si, jestli náhodou není výluka, dojedu na nádraží, koupím si lístek, nasednu do vlaku...

O železniční dopravu se ale můžu zajímat, i když nemám potřebu někam jet. Můžu začít zkoumat a ptát se, kdo sestavoval jízdní řády na jednotlivých linkách, jak na sebe vzájemně navazují, kde se vyrobily pražce a kolejnice, lokomotivy a vagóny, ověřovat kvalitu výrobců, zjišťovat, kdy se naposledy dělala údržba, jak kvalifikovaní jsou zaměstnanci...

Metafora hezká, ale má jeden háček. Když potřebuju někam jet, tak vím, proč tam jedu, co tam budu dělat, až tam dojedu a proč jsem si zrovna vybral vlak a ne autobus. A protože znám všechna proč mé cesty, mohu vydržet i případné drncání, skřípání brzd, dokonce i občasné prudké zabrždění, až mi lítají kufry na hlavu a dělají boule. Ale vybral jsem si vlak, tak s tím musím počítat. A taky vím, že kdybych si vybral autobus, tak sice by mě nic z toho pravděpodobně nepotkalo, za to bych ale měl třeba mnohem méně prostoru kolem sebe. A nemusím přitom přesně vědět, jak jednotlivé druhy dopravy fungují, hlavní je, že znám jejich klady a zápory a na základě nich pak i mohu vybírat a hlavně po celou cestu jsem si vědom všech těchto věcí.

S životem a s tímhle systémem to ale takhle není. Kdybych zůstal u té metafory, tak by spíš bylo tak, že se prostě octnu ve vlaku, přitom vůbec nevím, proč v něm jsem, kam jedu, co budu vlastně dělat v cílové stanici, dokonce ani nevím, jestli můžu cestou někde vystoupit a zda vůbec, nechápu, proč to tak drncá, skřípe a prudce zabržďuje, až to způsobuje zranění. Vidím, jak ta jízda mate a vysiluje i mnoho ostatních cestujících, některé dokonce tak, že už dál nikam jet nechtějí a pokoušejí se z vlaku vyskočit, ale nijak si tím neuleví, protože se vždy rozmáznou o pražce. A neznám žádné jiné alternativy, prostě se s tím musím smířit, že teď jedu ve vlaku a být ještě z toho nadšený.
To mně přijde docela absurdní.
Uživatelský avatar
dethealbe
 
Příspěvky: 19
Registrován: úte 19. čer 2012 11:26:47
Poděkoval: 1
Poděkováno: 0-krát v 0 příspěvku

Re: Problémy channelingu...

Příspěvekod dethealbe » sob 08. zář 2012 20:39:39

adiuv píše:Trýzní vědomí sebe samo, když pozoruje v sobě svoje vlastní pohyby, svoje živé prázdné tvary, které vypadají a chovají se jako snová osoba a její okolí? Trýzní voda oceánu sebe samu, když její tvary v podobě vln se o sebe tříští?

Pakliže ty vlny při tom tříštění trpí, pak zcela jistě ano, protože ona je i těmi vlnami.
Uživatelský avatar
dethealbe
 
Příspěvky: 19
Registrován: úte 19. čer 2012 11:26:47
Poděkoval: 1
Poděkováno: 0-krát v 0 příspěvku

Re: Problémy channelingu...

Příspěvekod dethealbe » sob 08. zář 2012 21:28:36

jamajsky.drap píše:Jak to chápu já, a to jak z vlastní zkušenosti, tak i četby knih, kde jsou výpovědi lidí, kteří prožili klinickou smrt nebo hlubokou hypnózu, tak člověk je na určitém, poměrně nízkém, stupni vývoje. Člověk je v podstatě duše a tato duše bude pokračovat po fyzické smrti buď do vyšší úrovně nebo se bude inkarnovat zpět na Zemi. A to podle stupně svého vývoje, kvality kterou má. Takže pokud je duše nevyspělá a na Zemi páchá jenom zlo, tak se výš nedostane. Je to něco jako kdyby vysokoškoláci měli mezi sebe přijmout prvňáčka a ještě k tomu nevychovaného. To je prostě nesmysl.

Myslím tedy, že smysl existence tady na Zemi je pozvednout úroveň svého vědomí a dostat se tak do vyšších sfér. Tam je kvalita prožívání úplně jiná. Myšlenka se okamžitě zhmotňuje. Takže je třeba na sobě pracovat - meditace, četba, pomoc druhým,... Ale jak už tu bylo řečeno, je to především Hra, člověk by si to měl užít a pořádně se u toho smát. A hodně se tu taky mluví o bolesti a utrpení - nebuďte zase takový citlivky, dycky může bejt ještě hůř !

Ano, různé výpovědi lidí zažívajících klinickou smrt, zážitky mimo tělo, hypnózy do stavů mezi životy atd. jsem přečetl mnoho a tohle mi z toho taky vyplývá. Ale je to zas jen a pouze popis systému. Můžu se totiž zase ptát: A proč cesta mezi vysokoškoláky musí být tak často vykoupená utrpením? Proč vůbec existuje systém, který dokáže tak otupit, potlačit a deformovat vnímání, že lidé páchají "zlo"? Proč je vůbec umožněno páchat zlo?
A když už si má vědomí potřebu hrát na pozvedávání úrovně vědomí (už jen v téhle větě je paradox), tak proč zrovna tak, aby při tom ty jeho projevené a ojektivizované tvary trpěly? Není schopné to vymyslet jinak? Nebo nechce? Proč?

jamajsky.drap píše: A hodně se tu taky mluví o bolesti a utrpení - nebuďte zase takový citlivky, dycky může bejt ještě hůř !

Hmm, tvrzení, že může být ještě hůř je samo o sobě potvrzením toho, jak je tenhle systém absurdní. Kdyby opravdu existovalo nějaké dno, pod které už se nedá jít, tak si aspoň člověk řekne, OK, je to sice děs, ale níž už padnout nemůžu, snad se nějak poučím a snad se z toho nějak vyškrábu. Ale ono může být ještě hůř...
Mimochodem, když se člověk potká s obrovským utrpením osobně, pak nelze si neklást tyhle otázky. Když si vzpomenu, jak moje babička umírala ve velkých bolestech na rakovinu. Když vidím, jak moje kamarádka se zmítá v epileptických záchvatech následovaných tak nesnesitelnými bolestmi hlavy, že jak sama říká, by nejradši v ten moment hned umřela, aby to měla za sebou, pak nezbývá než nad tímhle systémem jen kroutit hlavou.
Uživatelský avatar
dethealbe
 
Příspěvky: 19
Registrován: úte 19. čer 2012 11:26:47
Poděkoval: 1
Poděkováno: 0-krát v 0 příspěvku

Re: Problémy channelingu...

Příspěvekod adiuv » sob 08. zář 2012 21:40:40

Pakliže ty vlny při tom tříštění trpí, pak zcela jistě ano, protože ona je i těmi vlnami

Vlna je částí moře, ale moře není vlnou. Takže pohybuje se voda, která se jako vlny jen jeví, vlny jako něco samostatného ale neexistují. Všechno je to jen hra vody - jak by mohla trpět, když je vším, co existuje?

Musela by napřed zapomenout, čím je, a začít sebe samu vnímat jako jednotlivá vlna, oddělená od ostatních vln, aby mohlo vzniknout utrpení. To se děje jen při vnímání iluzorní dvojnosti. Asi jako ve snu trpí jen iluzorní snová osoba, ne vědomí, ve kterém sen probíhá.

...............

Proč vůbec existuje systém, který dokáže tak otupit, potlačit a deformovat vnímání, že lidé páchají "zlo"? Proč je vůbec umožněno páchat zlo?

Protože systém je, jaký je. Kritizovat existenci systému, toho, v čem žijeme - no proč ne? Jen nevidím, jaký to má smysl, protože kritizováním se nic k lepšímu nezmění. Naopak přibyde další odmítavá negativní energie. Vidím smysl v takovém jednání, které vede ke zmírnění utrpení jak mého, tak těch kolem.

Velkým příkladem je tenhle člověk bez rukou a bez nohou a jeho přístup k životu i k ostatním:

http://www.youtube.com/watch?v=vCvbNcMx ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=TsWm0rX3 ... re=related
Uživatelský avatar
adiuv
 
Příspěvky: 400
Registrován: čtv 01. zář 2011 15:49:54
Poděkoval: 26
Poděkováno: 30-krát v 29 příspěvcích

Re: Problémy channelingu...

Příspěvekod dethealbe » sob 08. zář 2012 21:52:31

adiuv píše:Vlna je částí moře, ale moře není vlnou. Takže pohybuje se voda, která se jako vlny jen jeví, vlny jako něco samostatného ale neexistují. Všechno je to jen hra vody - jak by mohla trpět, když je vším, co existuje?

Takže podle tebe utrpení neexistuje a nikdo ho nevnímá?
Víš Adiuve, tohle jsou moc hezké intelektuální hrátky, ale pro praktický život docela s prominutím na hovno. Řekni té mé kamarádce, že všechno je jen hra vědomí a jak by mohlo vědomí trpět. Jistě se jí velice uleví...

adiuv píše:Musela by napřed zapomenout, čím je, a začít sebe samu vnímat jako jednotlivá vlna, oddělená od ostatních vln, aby mohl vzniknout utrpení. To se děje jen při vnímání iluzorní dvojnosti. Asi jako ve snu trpí jen iluzorní snová osoba, ne vědomí, ve kterém sen probíhá.

Vždyť o tom tady celou dobu mluvím. Proč existuje takový systém, kde je možné vnímat "ilozorní dvojnost" a tím trpět?
Pořád jen píšeš jak to je. Takovýchhle a podobných popisů, teorií a filosofií jsem už přečetl hromadu. Nic nevysvětlují, jen popisují. Proto se nezlob, ale Tvoje psaní to nijak nevysvětluje, spíš naopak od podstaty problému utíká.
Uživatelský avatar
dethealbe
 
Příspěvky: 19
Registrován: úte 19. čer 2012 11:26:47
Poděkoval: 1
Poděkováno: 0-krát v 0 příspěvku

Re: Problémy channelingu...

Příspěvekod adiuv » sob 08. zář 2012 22:04:39

To holt vidíme každý jinak, sorry. Člověk může považovat podobenství oceánu a vln za pouhé intelektuální hrátky, dokud celistvé vnímání všeho coby tvarů Vědomí nepoznal vlastní zkušeností.

Já zase vnímám jako intelektuální hrátky kritizování systému, který tu je, protože kritizováním se vůbec nic nevyřeší. Je mi bližší objevovat způsoby, jak v tom žít tak, aby se utrpení všech nejen nezvětšovalo, ale naopak zmenšovalo.
Uživatelský avatar
adiuv
 
Příspěvky: 400
Registrován: čtv 01. zář 2011 15:49:54
Poděkoval: 26
Poděkováno: 30-krát v 29 příspěvcích

Re: Problémy channelingu...

Příspěvekod dethealbe » sob 08. zář 2012 22:09:47

adiuv píše:Protože systém je, jaký je. Kritizovat existenci systému, toho, v čem žijeme - no proč ne? Jen nevidím, jaký to má smysl, protože kritizováním se nic k lepšímu nezmění. Naopak přibyde další odmítavá negativní energie. Vidím smysl v takovém jednání, které vede ke zmírnění utrpení jak mého, tak těch kolem.

Od slov "protože kritizováním" dál už zase jen popisuješ to,jak systém funguje.
Protože je jaký je, to není pro mě žádné vysvětlení.
Takže sice nechápu, proč tak funguje a k čemu je to dobré, ale radši bych ho neměl kritizovat, protože mě v podstatě potrestá. Jak úžasné...

adiuv píše:Velkým příkladem je tenhle člověk bez rukou a bez nohou a jeho přístup k životu i k ostatním:

Víš, na Nickově přednášce jsem byl osobně, když byl předloni v Praze. Je to jistě obdivuhodný člověk proto, jak se popral se svým hendikepem a jak ho dokázal využít pro to být příkladem pro jiné lidi.
Ale i přes to všechno jeho existence není vysvětlením ničeho. Je jen ukázkou, že tohle se v systému děje a že jeho život v tom systému má nějaký smysl. OK.
A já se ptám: proč si systém vymýšlí takovéhle blbosti? Nick také zažíval obrovské utrpení, jak sám popisoval, chtěl se v jeden moment zabít, ale nepodařilo se mu to. Teď je dejme tomu asi spokojený, i když je téměř jisté, a můj osobně vjem z něho je ten, že by rád vyměnil celý svůj dosavadní život za to, kdyby ho mohl žít znovu a se všemi zdravými končetinami. Je to sice jen domněnka a v podstatě není zase tak podstatná, ale opět to jen ukazuje na absurdnost systému.
Naposledy upravil dethealbe dne sob 08. zář 2012 22:36:23, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
dethealbe
 
Příspěvky: 19
Registrován: úte 19. čer 2012 11:26:47
Poděkoval: 1
Poděkováno: 0-krát v 0 příspěvku

Re: Problémy channelingu...

Příspěvekod dethealbe » sob 08. zář 2012 22:33:03

adiuv píše:To holt vidíme každý jinak, sorry. Člověk může považovat podobenství oceánu a vln za pouhé intelektuální hrátky, dokud celistvé vnímání všeho coby tvarů Vědomí nepoznal vlastní zkušeností.

Já zase vnímám jako intelektuální hrátky kritizování systému, který tu je, protože kritizováním se vůbec nic nevyřeší. Je mi bližší objevovat způsoby, jak v tom žít tak, aby se utrpení všech nejen nezvětšovalo, ale naopak zmenšovalo.

Nemusíš se vůbec omlouvat, ale na druhou stranu mi dovol tvojí analogii (samozřejmě není tvoje, ta je stará jak metuzelém) o vědomí coby oceánu nevnímajícího utrpení označit pro reálný život těch jeho vln, které utrpení cítí, jako teoretizování k ničemu.
Aneb, nemyslím si, že by sdělení téhle teorie komukoliv aspoň jen nepatrně ulehčilo od utrpení, které zažívá. Nebo dokonce ho probudilo a přineslo mu samotný zážitek celistvosti oceánu. Nebo máš snad jinou zkušenost?
Ale jsem toho názoru, že znalost důvodu, proč tomu tak je, že utrpení existuje, proč systém funguje tak jak funguje a k čemu je to celé dobré, může mnohdy utrpení když ne aspoň zmírnit, tak minimálně zvýšit schopnost ho snést.
Můžeš to považovat za intelektuální hrátky, ale tyhle hrátky mají aspoň praktický dopad.
Uživatelský avatar
dethealbe
 
Příspěvky: 19
Registrován: úte 19. čer 2012 11:26:47
Poděkoval: 1
Poděkováno: 0-krát v 0 příspěvku

Re: Problémy channelingu...

Příspěvekod Zero » sob 08. zář 2012 22:54:47

adiuv píše:Já zase vnímám jako intelektuální hrátky kritizování systému, který tu je, protože kritizováním se vůbec nic nevyřeší. Je mi bližší objevovat způsoby, jak v tom žít tak, aby se utrpení všech nejen nezvětšovalo, ale naopak zmenšovalo.

Petr píše: "Dostávám to, nad čím přemýšlím, ať to chci nebo ne... Hledejte důvody k tomu, abyste se cítili dobře.
A to, co objevíte je, že Zdroj na vás čekal, a bude pro vás neustále v tomto vibračním stavu úplnosti... "

Asi tak :)
Uživatelský avatar
Zero
 
Příspěvky: 49
Registrován: pon 05. pro 2011 22:35:42
Poděkoval: 24
Poděkováno: 4-krát v 4 příspěvcích

Re: Problémy channelingu...

Příspěvekod dethealbe » sob 08. zář 2012 23:01:39

Zero píše:Petr píše:
"Dostávám to, nad čím přemýšlím, ať to chci nebo ne... Hledejte důvody k tomu, abyste se cítili dobře.
A to, co objevíte je, že Zdroj na vás čekal, a bude pro vás neustále v tomto vibračním stavu úplnosti... "

Asi tak

OK, a proč existuje systém, v kterém musím hledat důvody, abych se cítil dobře? A proč v něm existuje možnost se vůbec cítit špatně? Dokonce tak špatně, že by člověk radši umřel, než to snášel? A proč ty jeho negativní pocity můžou mít takový vliv, že si tím způsobí trvalé a nezměnitelné následky, což člověka uvrhne do ještě negativnějších pocitů?
Mimochodem já systém ani nemám potřebu kritizovat, já chci jen vědět, proč funguje tak, jak funguje, čímž by se rozptýlilo moje nepochopení jeho procesů. Třeba bych ho potom začal obdivovat.

Mimochodem, taky jsem se snažil aplikovat Abrahamovo učení. ale čím víc jsem se snažil cítit dobře, čím víc jsem se snažil zaměřovat na myšlenky, při kterých bych se cítil dobře, tim míň se mi to dařilo. A nakonec mě potkaly velice nepříjemné životní události, že jsem začal mít pocit, že si to celý je jen od zdroje takový joke.
Uživatelský avatar
dethealbe
 
Příspěvky: 19
Registrován: úte 19. čer 2012 11:26:47
Poděkoval: 1
Poděkováno: 0-krát v 0 příspěvku

Re: Problémy channelingu...

Příspěvekod jamajsky.drap » ned 09. zář 2012 3:14:07

dethealbe píše:OK, a proč existuje systém, v kterém musím hledat důvody, abych se cítil dobře? A proč v něm existuje možnost se vůbec cítit špatně? Dokonce tak špatně, že by člověk radši umřel, než to snášel? A proč ty jeho negativní pocity můžou mít takový vliv, že si tím způsobí trvalé a nezměnitelné následky, což člověka uvrhne do ještě negativnějších pocitů?
Mimochodem já systém ani nemám potřebu kritizovat, já chci jen vědět, proč funguje tak, jak funguje, čímž by se rozptýlilo moje nepochopení jeho procesů. Třeba bych ho potom začal obdivovat.

Souhlas s tím, že tak to opravdu je. Např. známý český mystik Eduard Tomáš v době, kdy byl vystudovaný právník, měl dobrou práci, ženu a 2 zdravé děti, se pokusil o sebevraždu. Něco nutkavě trýznivého ho k tomu muselo vést. Stejně tak Eckhart Tolle žil 2 roky jako bezdomovec. Až teprve po těchto otřesných zkušenostech jakoby procitli a jak sami popisují, zažívali nádherný vnitřní klid a mír. Proč tedy tomu tak je? Proč ti největší velikáni musí nejprve projít peklem, aby dosáhli ráje? Proč nejde dosáhnout ráje jentak, např. naučením se nějaké bezbolestné techniky ? Proč je tato hra tak tvrdá?

Nedávno jsem někde slyšel, že Zemi se také říká planeta Nula. A docela mi to sedí. Zkusím následující hypotézu: Ta Hra, o které se tady bavíme není ani negativní ani pozitivní. Zatímco Vesmír beru jako plný lásky, tedy jako dobrý. Země je prostě neutrální. Je to trenažer pro duše, vyzkoušet si extrémní zážitek. Duše ví do čeho jde, ví že zapomene čím je a že to rozpomínání bude dost bolestivé, ale zároveň i krásné. A bude to fifty fifty. Čím chceš krásnější ráj, tím větší peklo si prožiješ. Že někdo zažil poměrně snadný a příjemný život, např. Šrí Nisargadatta Maharadž (pouze plně uvěřil svému Mistrovi), beru spíše jako karmický důsledek utrpení v předchozích životech.

Takže obecně bych pak Zemi přirovnal k super-adrenalinové pouťové atrakci. Můžeš zažít úžasný zážitek, ale také tě může být pěkně blbě. Ale že na tu atrakci půjdeš, sis vybral ty sám :) A stejně jako atrakci nejde zastavit, když si to přeješ, stejně tak z života na Zemi nejde vycouvat.
Uživatelský avatar
jamajsky.drap
 
Příspěvky: 198
Registrován: pon 16. lis 2009 14:16:35
Poděkoval: 149
Poděkováno: 114-krát v 68 příspěvcích

Re: Problémy channelingu...

Příspěvekod adiuv » ned 09. zář 2012 21:17:52

dethealbe píše: jsem toho názoru, že znalost důvodu, proč tomu tak je, že utrpení existuje, proč systém funguje tak jak funguje a k čemu je to celé dobré, může mnohdy utrpení když ne aspoň zmírnit, tak minimálně zvýšit schopnost ho snést.


Uživatelský avatar
adiuv
 
Příspěvky: 400
Registrován: čtv 01. zář 2011 15:49:54
Poděkoval: 26
Poděkováno: 30-krát v 29 příspěvcích

proč systém funguje tak, jak funguje? smysl utrpení ...

Příspěvekod Monika » pon 10. zář 2012 9:10:35

dethealbe píše:
OK, a proč existuje systém, v kterém musím hledat důvody, abych se cítil dobře? A proč v něm existuje možnost se vůbec cítit špatně? Dokonce tak špatně, že by člověk radši umřel, než to snášel? A proč ty jeho negativní pocity můžou mít takový vliv, že si tím způsobí trvalé a nezměnitelné následky, což člověka uvrhne do ještě negativnějších pocitů?
Mimochodem já systém ani nemám potřebu kritizovat, já chci jen vědět, proč funguje tak, jak funguje, čímž by se rozptýlilo moje nepochopení jeho procesů. Třeba bych ho potom začal obdivovat.

Mimochodem, taky jsem se snažil aplikovat Abrahamovo učení. ale čím víc jsem se snažil cítit dobře, čím víc jsem se snažil zaměřovat na myšlenky, při kterých bych se cítil dobře, tim míň se mi to dařilo. A nakonec mě potkaly velice nepříjemné životní události, že jsem začal mít pocit, že si to celý je jen od zdroje takový joke.

Ahoj dethealbe :)

Mám za to, že každý z nás si jednou začne tyto otázky ohledně utrpení a smyslu toho všeho, klást.

Taky jsem se tak ptala. Když stojíš tváří tvář velké bolesti a utrpení, ať už se jedná o fyzické či psychické, a máš už prohloubené vnímání, tak to snad ani jinak nejde. Vzpomínám dobře na dobu (není to tak dávno), kdy mne to mohlo doslova rozervat.

Nenašla jsem odpověď, proč je systém tak nastaven, jak je nastaven. Nacházím jen mapu, jak funguje a že určitá akce nese určitý důsledek a že destruktivní způsoby projevu přináší bolest všem co jsou toho účastni a že jsou tzv. životu neprospívající, způsobují bloky v přirozeném proudění tvůrčí síly v systému a ten se je neustále potom snaží zviditelnit, aby mohlo dojít k uvolnění. Metod, které přinášejí harmonizaci je spousta. Tak se orientuju na ně.

Základem je tedy vnitřní změna úhlu pohledu. Kupodivu to ve finále vede ke smíření s tím, že systém funguje tak jak funguje a na mně je, naučit se v tom orientovat a zařídit se podle toho a dělat co mohu nejlíp a jak mohu, abych utrpení záměrně nevyvolávala a pokud je mi dostupné cokoliv udělat, aby došlo k jeho ukončení, tak to udělat. I s tím, že se stává, že i já někomu ublížím, i když tam záměr k tomu není.

Zaměřovat se na myšlenky, abych si plnila osobní přání a přitahovala si to chci a jak to chci, abych se pak cítila dobře, u mě také selhala a dovedla mne ke stejné zkušenosti co tebe. Nejspíš proto, že jsem toto dělala z pozice omezeného lidského vědomí a pak není možné postihnout celek. A že se u mne jednalo pouze o uspokojování vyvstávající touhy a to je nekonečný proces, který nepřináší vnitřní naplněnost, zcelení a klid a mír bez podmínek.

Takže mne to dovedlo nakonec k tomu, že sice nikdy nepochopím, proč systém funguje, tak jak funguje, ale že se s tím lze vyrovnat a že "za tím vším" je COSI kde se dá zakotvit a vnímat skrze TO a to je pro mne neskutečná úleva.

Otázkou Proč je svět takový jaký je ? se v pár týdnů zpátky zabývala například i Marta Jansen viz viewtopic.php?f=22&t=1824&start=60#p12578

"My všichni procházíme takovými životními "zkouškami" a zdá se, že my, kteří "pracujeme" se světlem či pro světlo jsme zasaženi nejvíce. Přiznávám, svoji naprostou bezmocnost; jedina "zbraň" či "moc", která se za ta léta proti tomu vyvinula byla, že se člověk naučil věci přijímat a musel se učit s různými vecmi žít, tedy s tím, že se život nevyvíji vždycky podle našich představ. Že ať děláme cokoliv a jakkoliv dobře či špatně, z našeho pohledu či z pohledu jiných, výsledek naší práce závisí pouze na podpoře přírodního zákona, protože my vlastně nic neděláme, tedy nejsme v pozici osobního konatele. Ať se snažíme jakkoliv, nemáme nikdy ve skutečnosti vliv na to, co bude následovat. Jediné je, že musíme všechno odevzdat, protože nas život učí, že nic není v našich rukou."

Marta se také dlouho nemohla vypořádat s utrpením lidského života, píše o tom otevřeně na českém blogu viz http://bytismartou.blog.cz/ pomohlo jí s tím, až setkání se Samarpanem:¨¨

"Rozpouštění individuálního vědomí v nekonečném bytí vedlo k dlouhotrvajícím obdobím splynutí s Boží Láskou, rozlévající se v nekonečné šíři. Tato všeobjímající Láska bez hranic, plodící jen Lásku samu, zastínila vše, co si člověk jen dokáže představit pod pojmem jejího ideálu. Přesto docházelo ještě ke znovuztotožňování, protože utrpení nebylo plně akceptováno jako součást lidského života.

Teprve Samarpan, ukázal Martě vzácnost Bytí v Míru se vším, Co Je. Prostřednictvím Samarpana, který je žákem Osha, Papajiho a Gangaji, došlo k poznání, že bolest světa, která byla zároveň její vlastní bolestí patří a bude patřit vždy neoddělitelně k lidským zkušenostem, a že je třeba ji i z celého srdce akceptovat. Uprostřed každé emoce našla Marta Klid a Mír všeobjímající nekonečné skutečnosti ducha."

Moc ti přeju, aby si, sám v sobě, došel klidu a míru :kvetina:
Uživatelský avatar
Monika
 
Příspěvky: 1132
Registrován: čtv 05. lis 2009 22:14:16
Poděkoval: 553
Poděkováno: 368-krát v 288 příspěvcích

Následující uživatelé by rádi poděkovali uživateli Monika za tento příspěvek:
Motýlek, Zero

Re: Problémy channelingu...

Příspěvekod flpbb » pon 10. zář 2012 20:44:28

Děcka, řeknu vám, o čem je tento fiktivní život.
O lásce, soucitu, přátelství, toleranci a solidaritě.
Inu dobrá, namítnete, ale proč je zde tedy násilí, nenávist, závist...?
Abychom si ten kontrast uvědomili.
laciné, co?
Tak jinak: uvědomte si, na kom masturbujete. Na vašem partnerovi /partnerce/? To asi ne, co?
A pro těžké intelektuály tedy ještě jinak.
V jakém prostoru byste se chtěli nacházet v kouli?

Obrázek
Uživatelský avatar
flpbb
 
Příspěvky: 394
Registrován: sob 20. srp 2011 20:28:31
Poděkoval: 3
Poděkováno: 40-krát v 30 příspěvcích

Re: Problémy channelingu...

Příspěvekod jamajsky.drap » čtv 13. zář 2012 20:18:40

adiuv píše:


Pěkný příklad ze současnosti: "Metanol" - Pouze drsnější způsob, jak dát lidem najevo, že moc pijou :D Jak říká E.Tolle, nesmíme vidět pouze fragment, ale celý obraz. Takže třeba opravdu pár desítek mučedníků přiměje pár tisíc ostatních, aby tolik nechlastali :D
Uživatelský avatar
jamajsky.drap
 
Příspěvky: 198
Registrován: pon 16. lis 2009 14:16:35
Poděkoval: 149
Poděkováno: 114-krát v 68 příspěvcích

Re: Problémy channelingu...

Příspěvekod flpbb » čtv 13. zář 2012 22:58:06

Takže třeba opravdu pár desítek mučedníků přiměje pár tisíc ostatních, aby tolik nechlastali

Tomu nevěřím. Přejdou jen na jiný alkohol a až se tento problém vyřeší, vrhnou se opět na kořalku.
Mimochodem z 10 dospělých lidí tři pijí nad rámec. Metanolovou aférou se navíc přišlo na to, že mnoho latentních "nadměrných pijáků" jsou ženy...
Uživatelský avatar
flpbb
 
Příspěvky: 394
Registrován: sob 20. srp 2011 20:28:31
Poděkoval: 3
Poděkováno: 40-krát v 30 příspěvcích

Re: Problémy channelingu...

Příspěvekod flpbb » čtv 13. zář 2012 23:04:07

V jakém prostoru byste se chtěli nacházet v kouli?

Je škoda, že nikdo neřekne svůj názor /může i privátně SZ/, dozvěděl by se o sobě mnoho.
Uživatelský avatar
flpbb
 
Příspěvky: 394
Registrován: sob 20. srp 2011 20:28:31
Poděkoval: 3
Poděkováno: 40-krát v 30 příspěvcích

Re: Problémy channelingu...

Příspěvekod Monika » pát 14. zář 2012 8:52:34

flpbb píše:
V jakém prostoru byste se chtěli nacházet v kouli?

Je škoda, že nikdo neřekne svůj názor /může i privátně SZ/, dozvěděl by se o sobě mnoho.

nějak té otázce nerozumím ... asi proto, že se nedokážu nacházet v prostoru, když vidím, že jsem sama prostorem :donknow: takže těžko ti mohu odpovědět, představa nacházet se v kouli mne nijak neláká, bylo by to pro mne zřejmě svazující :donknow:
Uživatelský avatar
Monika
 
Příspěvky: 1132
Registrován: čtv 05. lis 2009 22:14:16
Poděkoval: 553
Poděkováno: 368-krát v 288 příspěvcích

Re: Problémy channelingu...

Příspěvekod flpbb » pát 14. zář 2012 22:54:26

nějak té otázce nerozumím ... asi proto, že se nedokážu nacházet v prostoru, když vidím, že jsem sama prostorem takže těžko ti mohu odpovědět, představa nacházet se v kouli mne nijak neláká, bylo by to pro mne zřejmě svazující

Moniko, tobě zrovna jsem tuto otázku nepokládal. Nakonec - před hodinou ses mě na to mohla osobně zeptat. Asi se ale bavíš...

Obrázek
Uživatelský avatar
flpbb
 
Příspěvky: 394
Registrován: sob 20. srp 2011 20:28:31
Poděkoval: 3
Poděkováno: 40-krát v 30 příspěvcích

Re: Problémy channelingu...

Příspěvekod Motýlek » sob 15. zář 2012 8:18:03

flpbb píše:
V jakém prostoru byste se chtěli nacházet v kouli?


Je škoda, že nikdo neřekne svůj názor /může i privátně SZ/, dozvěděl by se o sobě mnoho.

Když tak toužíš odpovědi (ikdyž nevím, zda přímo po mé), odpovím: Tady: 56°11'12.899"N, 4°28'48.703"W
přijímám sebe sama
Uživatelský avatar
Motýlek
 
Příspěvky: 309
Registrován: ned 19. zář 2010 17:19:06
Poděkoval: 121
Poděkováno: 93-krát v 63 příspěvcích

PředchozíDalší

Zpět na Abraham-Hicks - Abrahamovo učení

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 15 návštevníků

cron