Příznaky transformace

Luisa Muratori, Rok Stvořitele - příprava na prosinec 2012

Příspěvekod Monika » úte 04. pro 2012 11:50:16

Uživatelský avatar
Monika
 
Příspěvky: 1132
Registrován: čtv 05. lis 2009 22:14:16
Poděkoval: 553
Poděkováno: 368-krát v 288 příspěvcích

Re: Příznaky transformace

Příspěvekod Tino » úte 04. pro 2012 19:09:57

Uživatelský avatar
Tino
 
Příspěvky: 198
Registrován: pát 09. pro 2011 12:02:23
Poděkoval: 12
Poděkováno: 17-krát v 16 příspěvcích

rok 2012 bude rokem zázraků - rozhovor s J. Duškem

Příspěvekod Monika » pát 07. pro 2012 14:04:42

http://www.jitrnizeme.cz/view.php?nazev ... 2012120009

:kvetina:

"Spousta lidí je dnes totiž na hranici jakéhosi pocitu zcvokatění. Buď mají velké deprese, nebo dokonce sebevražedné nápady.

Narážíte tím na současnou ekonomickou krizi?

Také, ale především jde o vnitřní pocit nejistoty. Znám lidi, co říkají: mám pocit, jako kdybych kmital mezi dvěma světy; chvílemi mám dojem, že je mně všechno jasné, že jsem úplně v pohodě, a pak najednou přeskočím do jakéhosi modu rozechvění a připadá mi, že ničemu nerozumím, že se všechno rozpadá a nevím, co mám dělat. A pak zase přijde chvíle, kdy mi do sebe všechno zapadá… A tak skáčou sem a tam. Když totiž přichází nová kvalita, stará je stále ještě přítomná.

Představte si například, že byste z nějakého důvodu opouštěli názorový systém, který zastáváte půl života: katolictví, budhismus, cokoliv. Něco, čemu bezvýhradně věříte a myslíte si, že je to Pravda, že svět takto funguje. A teď bác ho, najednou zjistíte, že to byla blbost. Uvidíte, že ten systém má trhliny, že jde jenom o nějaké řeči, kecy. A z ničeho nic objevíte nějaký jiný druh přístupu, který je vám bližší, a začnete se trhat. A stará část ve vás se cítí provinile — jak to, že opouštím učení, které mi celý život pomáhalo. Ale už to nejde zastavit
."

:yes:
Uživatelský avatar
Monika
 
Příspěvky: 1132
Registrován: čtv 05. lis 2009 22:14:16
Poděkoval: 553
Poděkováno: 368-krát v 288 příspěvcích

Re: Příznaky transformace

Příspěvekod Tino » sob 08. pro 2012 17:30:54

"Transformační příznaky a příprava na transformaci

Stále se opakující téma, co jsou a co nejsou transformační příznaky. Jak je poznat, jak je rozlišit od ostatních „nemocí“ a případně jak se s nimi vypořádat. Nejsem odborník na choroby (naštěstí), takže se jedná o názor laika z povzdálí, ale spíše bych se chtěl zamyslet nad podstatou.

Jako vždy u všech svých článků pouze předkládám svoje hypotézy jako úvahy k zamyšlení. Vycházím i z vlastních zkušeností, i když jsem si vědom, že jakékoliv zobecnění osobních zkušeností je problematické. Netrpím nějakými mimořádnými potížemi, přesto se mi zdá celkem přesvědčivé, že některé stavy se vymykají pocitově zcela tomu, na co jsem byl běžně zvyklý...

...Transformační příznaky by se daly do určité míry vysvětlit jako nedostatečná harmonie vibrací duše a těla. Projevy této disharmonie mohou být různé a projevovat se u každého zcela individuálně. Ještě bych rád upozornil, že mám na mysli transformační příznaky, které jsou většinou zde na Osudu popisovány a týkají se fyzických problémů a příznaků. Změny na úrovni duše se ovšem projevují rovněž, ale v rovině psychické.

Osobně jsem přesvědčen, že ve společnosti dochází k polarizaci, což je možno vysledovat jak v nejbližším okolí každého z nás, tak i z informací z médií, kde politici jsou zářivou ukázkou. Zjednodušeně řečeno, slušní se stávají slušnějšími a neslušní se stávají ještě neslušnějšími. Když si představíme Gaussovu křivku, tak lidí kolem středu ubývá a přibývá jich směrem ke krajním pólům.

Z tohoto pozorovaného jevu (doufám, že se v tomto pozorování se mnou většina čtenářů shodne), lze usoudit na pravděpodobnou možnost, že i na ty méně slušné, kteří se stávají ještě neslušnějšími, působí rovněž energie, které však na ně mají opačný účinek než na slušné. Z těchto výchozích předpokladů se dá vyvodit závěr, že přicházející energie jsou širokospektrální a projevují se tím, že výrazně zesilují vibrační tendence každé bytosti..."

http://www.miroslav-zelenka.cz/cz/clank ... ansformaci
Uživatelský avatar
Tino
 
Příspěvky: 198
Registrován: pát 09. pro 2011 12:02:23
Poděkoval: 12
Poděkováno: 17-krát v 16 příspěvcích

Re: Příznaky transformace

Příspěvekod vostalpetr » pon 10. pro 2012 1:54:49

No to jsem rád,
že už konečně vím,
proč nějak poslední dobou posílám poměrně dost duchovnáků do prdele,
i když jsem je před tím přímo varoval, že to budu dělat, pokud budou chtít psát o mé osobě

Zřejmě jsem ozářen tou širokospektrální energií,
a tak se stávám stále více neslušným a neslušným a nejneslušnějším

zatímco slušní se stavají slušnějšími a slušnějšími až se stanou nejslušnějšími

Takže (naštěstí) se mně ten váš komunistickej ráj jaksi obloukem vyhne,
a já si budu pak dál spokojeně rochnit v kalijuze

No každej bude mít to co chce... :D
Uživatelský avatar
vostalpetr
 
Příspěvky: 5259
Registrován: úte 20. led 2009 13:57:12
Poděkoval: 98
Poděkováno: 666-krát v 510 příspěvcích

Re: Příznaky transformace

Příspěvekod vostalpetr » pon 10. pro 2012 8:38:15

Osobně jsem přesvědčen, že ve společnosti dochází k polarizaci, což je možno vysledovat jak v nejbližším okolí každého z nás, tak i z informací z médií, kde politici jsou zářivou ukázkou. Zjednodušeně řečeno, slušní se stávají slušnějšími a neslušní se stávají ještě neslušnějšími. Když si představíme Gaussovu křivku, tak lidí kolem středu ubývá a přibývá jich směrem ke krajním pólům.


No takováto představa by možná byla platná v případě realizace,
která směřuje dovnitř pomocí koncentrace,
pak samozřejmě dochází k tomu, že skryté tendence jsou vyplavovány na povrch,
a mohou způsobovat různá traumata v psychice

Ovšem přirozeností realizace je směřovat směrem ven,
směrem k uvědomění Univerzálnímu Vědomí,
což popisuje Budha pomocí čtyř vnorů nebo např, dzogčhen,
kterej to popisuje v opravdu v "širokospektálním" náhledu, tedy spíše s účastí všecha spektů Skutečnosti
což spíše odpovídá jakési relaxaci, jako kdyby lidé šli do lesa,

a je známo, že v lese působí harminizující síly tak,
že uklidnují úplně všechny, dokonce i moralisté se zde uklidní

i když samozřejmě vždycky můžeme tvrdit, že loupežníci žijí v lese a že je to les, který ze špatných lidí udělal loupežníky... :D

Proto to nebude tak,
že plusáci budou plusoví a mínusáci zase více mínusovi,
ale všichni půjdou směrem k uklidnění

Tedy jaksi to je můj názor,
že kdyby něco nastalo, tak to nejspíš nastane vcelku přirozeně,
a ne jako nějaká duchovní koncentrace, ale jako duchovní meditace - uvolnění

A některým se dokonce i povede po čase se uvolnit i od svých bytostných pocitů a morálky...
Uživatelský avatar
vostalpetr
 
Příspěvky: 5259
Registrován: úte 20. led 2009 13:57:12
Poděkoval: 98
Poděkováno: 666-krát v 510 příspěvcích

Re: Příznaky transformace

Příspěvekod Tino » pon 10. pro 2012 13:33:25

http://fenomen2012.net/transformace/vac ... ormace.htm

Příznaky vzestupu

1.Pocit, jako kdybyste byli v intenzivním energetickém poli; pocit stresu. Pamatujte, že si zvykáte na vyšší vibrace a nakonec si zvyknete. Na povrch jsou také vytlačovány staré matrice, vzorce chování a systémy přesvědčení. Uvnitř vás se toho děje mnoho!

2.Pocit dezorientace, najednou nevíte, kde jste, ztráta orientačního smyslu. Již se nenacházíte ve 3D, neboť jste již odešli, nebo jste v procesu odchodu do vyšších realit.

3.Zvláštní bolesti v některé z částí vašeho těla. Čistíte si a uvolňujete energetické bloky energie vibrující ve 3D, zatímco již vibrujete ve vyšší dimenzi.

4.V noci se budíte mezi 2. a 4. hodinou. Pak znovu usnete a znovu se probudíte v 5 hodin. Během vašeho snění se děje mnohé. Nelze tam pobývat souvisle dlouho, a proto potřebujete přestávku. Je to také hodina "čištění a uvolňování."

5.Ztráta paměti. Obtížně si vybavujete slova. Velká četnost ztráty krátkodobé paměti a i svou minulost si vybavujete velmi vágně. Jste ve více jak jedné dimenzi v jednom čase a když jdete vpřed i vzad jako součást prostupu (zažíváte "rozpojení"). Vaše část je také částí Starého a to Staré je již navždy pryč. Setrvání v přítomnosti je způsob Nového světa.

6."Slyšiny" a "vidiny". Při prostupu zažíváte různé dimenze, což je závislé od toho, jak jste citliví a jak jste naladěni.

7.Ztráta identity. Snažíte se dostat do vašeho Starého Já, ale to už tam není. Možná se na sebe díváte do zrcadla a nevíte, kdo jste. Již jste očistili většinu vašich starých vzorců a nyní ztělesňujete více světla a jednoduše řečeno, čistší božské já. Všechno je v řádu… jste OK.

8.Pocit, že jste "mimo tělo" (pozn. Fenomén 2012: Pravděpodobně myšlen "pocit duševní nepřítomnosti" nebo "prázdnoty"). Možná můžete cítit, jako kdyby někdo mluvil, ale vy to nejste. Naše těla jsou poslední, co lze chytit a nejsou na stejném místě, jako zbytek nás. Tento fenomén může také nastat, neboť je to náš přirozený obranný mechanismus přežití, když se ocitneme v akutním stresu, cítíme se traumatizováni či mimo kontrolu. Vaše tělo nyní prochází lecčíms a možná v něm nechcete být. Může to být také způsob ulehčení procesu přechodu a vy nepotřebujete zažít to, čím zrovna prochází vaše tělo.

9.Období hlubokého spánku. Odpočíváte od veškeré té aklimatizace a integrujete se, zatímco se také utváříte pro další fázi.

10.Zvýšená citlivost na vaše okolí. Davy, zvuky, jídla, TV, jiné lidské hlasy a různé další podněty jsou téměř netolerovatelné. Snadno podléháte a stanete se lehce podráždění. Vylaďujete se! Vězte, že toto brzy pomine.

11.Závratě, ztráta rovnováhy, bolest v zádech a krku, zvonění v uších, "krupičnaté" oči, rozmazané vidění (velmi časté), nespavost, srdeční palpitace a obtížné dýchání (také velmi obvyklé). Bolesti hlavy.

12.Rozbrečí vás cokoliv, ať již smutné, nebo úžasné věci.

13.Nepamatujete si významy věcí. Když zažíváte intenzivní období přechodového období a jste vrženi prostřednictvím jemných energií do vyšších realit, můžete například pozorovat koš na odpadky a nevědět, k čemu to je. Budete se muset dlouho spojovat s vaší pamětí "starého" a sáhnout hodně daleko. To, k čemu přitom dochází je to, že vibrujete v bodě, kde všechno udržuje pouze význam a identitu, kterou tomu dáme. Ve vyšších realitách je energie prostě jenom energií bez nějaké nálepky či významu. Vše je čerstvé a nové. Jakýsi Kurs v odvolávání zázraků, bez "pokoušení se".

14.Nemůžete si vzpomenout, co jste dělali, či s kým jste mluvili včera, občas dokonce ani na to, co jste dělali před hodinou. Ve vyšších dimenzích je realita právě v ten okamžik. Pokud něco nedržíme ve svém vědomí, prostě to přestane existovat. Nemáme žádné přílohy. Vytváříme si kolem sebe náš vlastní nový svět a to, co "nepodržíme", přestává existovat. Vše je zcela nové, neboť začínáme zcela znovu, moment od momentu. Tento stav přichází a probíhá, ale je cvičením pro život ve vyšších dimenzích. Když nastává, může vzbuzovat trochu hrůzu.

15.Necítíte, že byste měli něco dělat. Jste v období odpočinku, "restartu". Vaše tělo ví, co potřebuje. Navíc když začnete dosahovat vyšších hladin, "dělání" a "nucení věcí, aby se staly" se stane zastaralé, neboť Nové energie podporují ženskost vroucností, přijímání, tvoření, péče o sebe a vyživování. Požádejte Univerzum, aby vám "přineslo" to, co chcete, zatímco vy se budete radovat a užívat si!

16.Ztráta touhy po jídle. Vaše tělo se připravuje na nový, vyšší stav bytí. Přinejmenším vaše část již nechce být více ve Starém.

17.Náhlé vymizení přátel, aktivit, zvyků, profesí a bydlišť. Vyvíjíte se až za to, čím jste bývali a tihle lidé a prostředí již nevyhovují vašim vibracím. Noví přijdou již brzy a bude to ta-a-a-ak dobré!

18.Již absolutně nemůžete vykonávat některé aktivity. Když se pokusíte dělat svou obvyklou rutinu a aktivity, cítíte se příšerně.

19.Dny extrémního vyčerpání. Vaše tělo ztrácí hustotu a prochází intenzivní restrukturalizací.

20.Energie chodí doslova ve vlnách. Někdy celý den něco pociťujete, s výjimkou například dvou hodin, kdy se vám zcela uleví a pak to začne nanovo. Dříve to bývalo obráceně, ale s blížícím se vstupem Země do vyšších vibrací se poměr obrací.

21.Potřeba velmi často jíst, kombinovaná s něčím, co vypadá jako záchvaty nízké hladiny cukru v krvi. Nárůst váhy (zejména v oblasti břicha). Touha po proteinu. Pro proces vzestupu potřebujete enormní množství paliva. Nárůst váhy společně s nemožností ji shodit, ať děláte cokoliv, je jedním z nejvíce typických prožitků. Věřte tomu, že vaše tělo ví, co dělá.

22.Emoce vám lítají nahoru a dolů. Naše emoce jsou otvorem pro uvolnění a uvolňujeme toho mnoho.

23.Zvětšující se "rozmluvy a mluvení sám se sebou". Zjistíte, že k sobě mluvíte stále častěji. Najednou zjistíte, že už 30 minut chatujete sám se sebou. Zažíváte novou úroveň komunikace, která se stane plynnější, soustředěnější hlubší. Nezbláznili jste se. Pouze vámi plyne nová energie.

24.Uvolňování z rodinných vztahů. Se svou rodinou jste spojeni prostřednictvím karmy. Tyto pouta se postupně uvolňují a jste volní. Bude to vypadat, že se kamarádům a rodinným příslušníkům vzdalujete, ale pomine to a budete mít šanci navázat vztahy nové úrovně.

25.Chcete jít Domů, jako kdyby všemu byl KONEC a vy jste sem již vůbec nepatřili. Vracíme se ke Zdroji. Všemu JE skutečně konec. (Ale mnoho z nás zůstává, aby si vyzkoušeli tvoření Nového Světa). Také naše staré plány pro příchod byly završeny.

26.Pocit, že zešílíte, či se u vás rozvinula nějaká psychická nemoc. Rychle zažíváte několik dimenzí a velké otevírání se. Nyní je vám již většina přístupna. Zatím jen nejste zvyklí to používat. Vaše vědomí bylo posunuto výše a vaše bariéry jsou pryč. To pomine a nakonec se tam budete cítit Doma jako nikdy předtím, neboť Doma jste nyní zde.

27.Deprese. Vnější svět možná není v souladu s vaším Novým, výše vibrujícím já. Příliš dobře se tam necítí. Uvolňujete také nižší, temnější energie a díváte se skrze ně. Vydržte to!

28.Živé, ostré a někdy násilné sny. Uvolňujete mnoho, mnoho životů s nižší vibrační energií. Mnozí nyní hlásí, že zažívají úžasné sny. Vaše snění se nakonec zlepší a budete si to zase užívat. Noční můry se mohou objevit i za bílého dne.

29.Noční pocení a návaly horka. Vaše tělo se "přehřívá" a spaluje zbytky.

30.Vaše plány se najednou v půli mění a jdou zcela jiným směrem. Vaše duše vyrovnává vaši energii. Obvykle se cítí v tomto novém směru SKVĚLE, neboť vaše duše toho ví více, než vy! Narušuje to vaše "rutinní" volby a vibraci.
Uživatelský avatar
Tino
 
Příspěvky: 198
Registrován: pát 09. pro 2011 12:02:23
Poděkoval: 12
Poděkováno: 17-krát v 16 příspěvcích

Re: Příznaky transformace

Příspěvekod Tino » pon 10. pro 2012 13:45:44

Příčinou negativních emocí je stav duše a ne vnější podmínky

http://fenomen2012.net/transformace/mir ... -emoci.htm

Negativní emoce jsou reakcí na vnější, ale i vnitřní podněty. V článku „Kosmická hra o energii“ jsem napsal, že pokud mám problém, nebo něco vnímám jako problém, tak spočívá v tom, že skutečnost nebo skutečnosti tak, jak je vnímám, jsou v rozporu s tím, jak bych je vnímat chtěl. Skutečnosti jsou v rozporu s mojí představou o tom, jak by skutečnosti vypadat měly. Takto vzniklý rozpor či konflikt upoutá moji pozornost a mé vědomí se koncentruje na tento konflikt a předmětem tohoto konfliktu může být v podstatě cokoliv. Jen pro úplnost ještě doplňuji celkem samozřejmou věc, že vzniklý rozpor nevnímáme negativně v případech, kdy skutečnost je lepší, než jaké byly moje představy. Pokud je tedy skutečnost horší než naše představy o tom, jak by měla vypadat, spouštějí se v nás víceméně spontánně a automaticky negativní emoce jako např. strach, vztek, lítost, zklamání.

To, co je velmi důležité si uvědomit, je skutečnost, že se vždy jedná o naše hodnocení situace a negativní emoce jsou naší reakcí na toto negativní hodnocení. Proto na úplně stejnou situaci reagují lidé i zcela odlišně. Běžná modelová situace – blíží se k nám pes. Někdo se těší, že si ho pohladí a někoho zachvátí panická hrůza.

Energetickou podstatou procesu vzniku emoce je rezonance našich vibrací s vibracemi určité skutečnosti. Pokud s vibracemi konkrétní situace nerezonujeme, nevznikají v nás žádné emoce. Navážu-li na předchozí příklad, tak u člověka, kterému je pes naprosto lhostejný (má k němu na příklad obdobný vztah jako k chodníku, po kterém kráčí) žádné emoce nevznikají.

Pochopení procesu vzniku emocí považuji za velmi důležité. Je nepochybné, že negativní emoce kvalitu našeho života zhoršují po všech stránkách včetně ne zrovna zanedbatelného hlediska zdravotního. Pokud tedy máme zájem zůstat zdraví, harmoničtí a šťastní, je vhodné pracovat na sobě tak, abychom na nejmenší možnou míru omezili spouštěče negativních emocí, které jsou naší součástí.

Uznávám, že opravdu není vůbec jednoduché přijímat v každé konkrétní situaci, kdy jsou v nás nějakými vnějšími okolnostmi probuzeny negativní emoce, že je to pouze kvůli tomu, že naše bytost či přesněji naše vědomí obsahuje prvky, které s danou situací rezonují. Uvedu jako příklad situaci, která byla a bohužel stále ještě občas je mým modelovým výukovým procesem.

Když jsem sledoval v televizi politika (jméno si může dosadit každý dle svých negativních preferencí a myslím, že to nebude téměř pro nikoho velký problém), který s arogancí sobě vlastní říkal zřejmé nepravdy nebo zkresloval skutečnost, tak se mi nedařilo zabránit vzniku negativních emocí. Většinou se jednalo o vztek, který nepřecházel v agresivní čin možná jen proto, že politik nebyl na dosah (chápejte to prosím jako určitou nadsázku). Po uklidnění, které přicházelo naštěstí poměrně záhy, jsem vždy začal pátrat po tom, s kterou částí mého vědomí politikovo chování rezonuje. To, že používám minulého času je dáno víceméně tím, že se už nedívám na televizi. V okamžiku, kdy jsem se dopátral, začal jsem pracovat na změně této části mé bytosti.

Základem je hledat příčinu vzniku negativních emocí (spouštěč negativních emocí) v sobě. Dokud toto nepochopíme a budeme stále očekávat, že viníkem našich negativních emocí jsou příčiny, okolnosti a situace, které jsou vně nás, nemáme šanci naše negativní emoce omezovat.

Dlouhá staletí a tisíciletí byly naše reakce na stres naší důležitou součástí v boji o přežití. Tři základní reakce – znehybnění, útěk či útok (viz článek „Základní reakce na stres“) byly významnou součástí našich schopností včetně neméně podstatné schopnosti zvolit tu správnou reakci na konkrétní situaci. Schopnost vybrat správnou variantu reakce na stres ve velké většině případů intuicí, protože na logické rozbory a rozumové úvahy nebyl čas, byla často důležitější než rychlost útěku či síla útoku. Často nebyl čas na nic jiného než na reflexní jednání a tomu odpovídaly i emoce toto jednání provázející.

V současné době v nás stresové situace probouzejí stejné reflexní emoce, které v okamžiku jejich spuštění neovládáme svojí vůlí. Základní rozdíl proti dřívějším dobám je ten, že již jen ve velmi malém procentu nebo spíše promile případů se jedná o fyzické ohrožení našeho života či zdraví.

Dlouhotrvající stresy naše zdraví ohrožují, na čemž se podílejí právě negativní emoce, které je provázejí. Jen velmi málo lidí má v dnešním tak zvaně civilizovaném světě byť i jen teoretickou možnost z našeho pohledu negativní situace ze svého života vyloučit. Proto nám nezbývá jiná možnost, pokud chceme zabránit spouštění našich negativních emocí se všemi jejich negativními důsledky (a musím zdůraznit, že tyto negativní důsledky se projevují nejen na nás, ale i na našem okolí), než abychom zpracovali negativní prvky naší osobnosti rezonující s negativními prvky situací a jevů stres v nás probouzejících.

Abych nebyl nesprávně pochopen, považuji za nutné zdůraznit, že podstatou tohoto článku je práce na preventivním předcházení spouštění negativních emocí a ne jejich potlačení. Rovněž tak není v žádném případě záměrem ovlivňování k pasivitě, což znamená, že bychom měli reagovat přiměřeně na dle našeho názoru negativní situaci, ale – a to opakovaně zdůrazňuji – bez negativních emocí. Ani se nejedná o oblíbené přijímání negativních situací s tím, že vše je tak, jak má být. Jestliže je nějaká situace v rozporu s mojí představou, jak by tato situace měla vypadat, tak není žádný důvod (pokud neomezujeme svobodnou vůli ostatních), abychom nejednali tak, abychom tento rozpor odstranili. Ale měli bychom tak činit bez negativních emocí, které nejenže mají negativní vliv na zdraví a pohodu naši a našeho okolí, ale dokonce i pravděpodobně zhoršují naděje na úspěch našeho jednání pod jejich vlivem.

Protože se obávám, že se najdou lidé, kteří budou uvedené myšlenky těžko vstřebávat, cítím povinnost uvést některé příklady a pokusím se předložit takové ty nejzřetelnější.

V současné době část společnosti (která se takovými myšlenkami vůbec zabývá) asi nejvíce popouzejí dvě věci, a to arogantní zneužívání moci a nezákonné či minimálně neetické obohacování se na úkor ostatních. Obávám se, že nemálo těch, ve kterých takové chování druhých spouští negativní emoce, by se v obdobné situaci chovalo velmi podobně. V tomto bodě si troufám říct, že se nejedná pouze o hypotetickou úvahu, ale o dlouholeté životní zkušenosti a nepochybuji, že obdobné zkušenosti mají i čtenáři.

Lidé, kteří na sobě usilovně pracují a snaží se o duchovní vzestup, často upřímně hledají své nedostatky, aby mohli pracovat na jejich odstranění a postoupit na vyšší úroveň, zvýšit frekvenci vibrací a nepochybuji, že mezi ně patří i většina čtenářů tohoto článku. A teď si dovolím položit odvážnou otázku. Kolik z nás hledá analogii či ekvivalenci mezi tím, co nás rozčiluje v našem okolí (míněno v širokém slova smyslu) a jednotlivými prvky naší osobnosti?

Na naši omluvu pociťuji jako nutné sdělit, že tak zvané hledání vnějšího nepřítele je jednou z velmi úspěšných technik cílené manipulace a desinformace lidstva.

Egregor zla je potřeba udržovat. Proto byl vytvořen Satan, Lucifer, Melkor apod. Nyní, kdy již je pro spoustu lidí zlo ve formě Lucifera intelektuálně nedostatečné, vytvářejí se jeho nové podoby jako např. absolutní zlo, velký Anu – šéf Annunaki, reptiloidi apod. Tím nechci říct, že neexistují bytosti, jejichž zájmy jsou v rozporu se zájmy lidstva.

Aby lidé nemuseli připustit, že zlo je jejich součástí, umístili je mimo sebe. Pravděpodobně jim tato varianta byla v rámci manipulačních desinformací implantována, aby se tak koncentrovali na zlo a temno vnější a na energetické vyživování egregoru zla a ne na pochopení a prosvětlení temna a nahrazení „zla“ v sobě láskou.

Boj s vnějším zlem, za které je označováno vždy dle momentálních potřeb a okolností cokoliv, se tak stal permanentní součástí lidských dějin. Boj, který se nedá nikdy vyhrát, už jen proto, že dokud lidé nemají zpracované zlo v sobě, je možné je zmanipulovat tak, aby za zlo považovali to, co je v daném okamžiku vhodné pro manipulátory. Nyní např. teroristé nebo zlí mimozemšťané.

Strach je hybnou silou manipulace lidmi, a to dokonce jak strach těch druhých, tak i strach vlastní. Jedná se do určité míry o bludný kruh. Protože máme (někdy jen skrytou a neuvědomělou) touhu manipulovat a běžně posuzujme ostatní podle sebe, předpokládáme, že ostatní mají rovněž touhu námi manipulovat. Protože máme strach z toho, že bychom byli manipulováni, snažíme se, abychom byli my těmi, kteří manipulují, protože předpokládáme, že když manipulujeme, nemůžeme být manipulováni. Tudíž činíme jiným to, co nechceme, aby bylo činěno nám. Abychom se tomuto vyhnuli, je nutná neustálá koncentrace mysli na všechny naše činy a myšlenky s plným uvědomováním si příčin vlastních strachů v hloubi duše. Tato situace je názorným příkladem negativních emocí, které v nás probouzejí různí manipulátoři. Jejich manipulace rezonují s naší vnitřní touhou či ochotou manipulovat druhými.

Mnoho lidí je silně ovlivňováno nejen manipulativními informacemi (dlouhodobou motivací strachem), ale i strachem pramenícím z hlubších rovin vědomí. Tento strach je většinou na nevědomé či podvědomé úrovni a pramení často ze zneužití magických a obdobných technik či prostředků v některých minulých životech (ale není vyloučeno, že i v současném). S tím souvisí karmické zatížení a následně i utrpení (vznik negativních emocí), pokud vůči nám někdo uplatňuje například magické techniky.

Další druh strachu je obava z poznání, které by mohlo ohrozit dosavadní představy některých lidí o světě a o sobě (jejich paradigma). Jedním z možných důsledků této změny paradigmatu je to, že by museli přijmout plnou odpovědnost sami za sebe.
Uživatelský avatar
Tino
 
Příspěvky: 198
Registrován: pát 09. pro 2011 12:02:23
Poděkoval: 12
Poděkováno: 17-krát v 16 příspěvcích

Re: Příznaky transformace

Příspěvekod vostalpetr » pon 10. pro 2012 16:07:32

Ted,
když už víme,
že příčinou našich emocí je náš stav duše,

by možná neuškodilo se zamyslet, co je příčinou našeho stavu duše,

a pěkně krok po kroku si tak dojít k tý prvotí příčině všech možných příčin....

(tedy není to povinný,
už jenom z toho důvodu, že ne všechny baví přemýšlet,
někomu stačí vědět, co je příčinou jeho neg. emocí)
Uživatelský avatar
vostalpetr
 
Příspěvky: 5259
Registrován: úte 20. led 2009 13:57:12
Poděkoval: 98
Poděkováno: 666-krát v 510 příspěvcích

Re: Příznaky transformace

Příspěvekod Jana » čtv 13. pro 2012 7:06:13

Jana
 
Příspěvky: 1482
Registrován: pon 26. led 2009 20:46:53
Poděkoval: 978
Poděkováno: 351-krát v 226 příspěvcích

Re: Příznaky transformace

Příspěvekod flpbb » čtv 13. pro 2012 8:15:52

Jano, ale ten odkaz vede na tvoje stránky.
Obrázek
Uživatelský avatar
flpbb
 
Příspěvky: 394
Registrován: sob 20. srp 2011 20:28:31
Poděkoval: 3
Poděkováno: 40-krát v 30 příspěvcích

Re: Příznaky transformace

Příspěvekod Jana » čtv 13. pro 2012 16:13:41

A co Ty na ty příznaky ?

:happy:
Jana
 
Příspěvky: 1482
Registrován: pon 26. led 2009 20:46:53
Poděkoval: 978
Poděkováno: 351-krát v 226 příspěvcích

Re: Příznaky transformace

Příspěvekod vostalpetr » čtv 13. pro 2012 16:52:38

A co Ty na ty příznaky ?


No mohlo by se taky jednat o chřipku,
ale to by se tam asi psalo i o zvýšený teplotě
a nechutenství...
Uživatelský avatar
vostalpetr
 
Příspěvky: 5259
Registrován: úte 20. led 2009 13:57:12
Poděkoval: 98
Poděkováno: 666-krát v 510 příspěvcích

Re: Příznaky transformace

Příspěvekod Tino » sob 15. pro 2012 15:39:35

z http://www.miroslav-zelenka.cz/cz/clank ... --prosince

"...Existují různé vzorce pro výpočet lidí, jejichž změněné vědomí ovlivní celou lidskou populaci, ale dle většiny těchto vzorců jsou desítky milionů lidí postačující.

Toto ohromné množství lidí, jejichž vědomí stále vytváří vize pozitivních změn na Zemi, je velmi silnou energií, která sama o sobě bez jakýchkoliv dalších vnějších vlivů ovlivňuje přítomnost i budoucnost celého lidstva. Stav vědomí lidstva určuje jeho budoucnost.

V současnosti nepochybně probíhá boj o vědomí jednotlivých lidí i celého lidstva. Na jedné straně jsou tu všechny prognózy o pozitivních změnách na Zemi, které k nám proudí ze všech možných informačních zdrojů. Typickým zdrojem jsou různé channelingy. Přestože k mnohým lze mít i vážné výhrady týkající se přílišné obecnosti, neustálého opakování toho samého (až to může vypadat, že texty jsou produktem počítače), velmi nepravděpodobných scénářů vývoje apod., tak si nacházejí své posluchače a čtenáře, kteří s informacemi v nich obsaženými rezonují a svým pozitivním vyladěním pozitivně ovlivňují naší realitu.

Na druhé straně existuje rovněž nemálo informací, o předpokládaných katastrofách, kataklyzmatech a různých celosvětových krizích (není tím míněna současná hospodářská krize, ale spíše předpokládané krize technologického rázu v blízké budoucnosti), které rovněž ovlivňují nemálo lidí. Osobně nepochybuji, že velká část z nich je záměrně cílena na vytváření strachu a obav z toho, co nás v nejbližší době čeká. Cílem je právě ovlivňování vědomí lidstva ve smyslu vyrovnání vlivu pozitivních informací. Součástí skupiny lidí majících spíše negativní přístup k očekávanému období jsou i lidé, kteří jsou zakotveni ve starých dogmatech a obávají se i těch změn, které jsou z pohledu první skupiny jednoznačně pozitivní.

Existuje nepochybně i třetí skupina lidí, která je určitě největší a do ní patří lidé, kteří fenoménu roku 2012 nevěnují pozornost žádnou nebo minimální. Tato skupina je z hlediska ovlivnění celkového stavu vědomí víceméně neutrální.

Morfogenetické pole lidstva se také vyvíjí ve směru pozitivních změn, i když to není jev bezprostředně spjatý pouze s 21. prosincem (ale ani to se nedá zcela vyloučit), protože mnoho lidí je na změny připraveno, očekává je a někteří je u sebe již realizují.

Zde si dovolím jen krátkou vložku pro ty, kteří nejsou zcela sžiti s teorií morfogenetických polí. Charakteristická ukázka projevu morfogenetického pole je u tak zvaných vlčích dětí. Tyto děti, které jsou od mala vychovány vlky, ale nemají jejich ochlupení (čímž je vědci odůvodňována u vlků jejich odolnost vůči mrazu, podobně jako u jiných zvířat), stejně netrpí omrzlinami či umrznutím. Důvodem je jejich napojení na morfogenetické pole vlků či psů, které informaci o umrznutí či omrznutí při teplotách pod nulou či pohybu ve sněhu neobsahuje. Podobně jsou odpojeni od morfogenetického pole lidstva někteří jogíni.

V souvislosti s předpokládaným zlomovým okamžikem se objevily zajímavé názory, jak by tento významný okamžik mohl proběhnout. Jsou lidé, které vlastní „technika“ přechodu nezajímá, ale také jsou lidé, kteří pro vlastní víru potřebují alespoň nástin „technického popisu“ procesu vedoucího ke změně a pro ně jsou tyto informace inspirující.

Je obtížné předložit nějaký přesný popis, a tak se jedná spíše o objasnění formou podobenství.

Dva různé zdroje uvádějí, že by mělo dojít k jakémusi přerušení času, ke stavu jisté bezčasovosti (možno označit jako časoprostorovou trhlinu) určité části Teoversa a je možno uvažovat o tom, zda se jedná pouze o Zemi, Sluneční soustavu, naší galaxii, větší část vesmíru či dokonce celý vesmír. Jeden zdroj neuvádí přesný čas, zatímco druhý zdroj uvádí přesné datum – 21.12.2012, 11.11 hodin. Je několik variant popisu tohoto fenoménu, které na něj pohlížejí z různého úhlu a ve svém komplexu by mohly pomoct utvořit si určitou představu o procesu přechodu.

Když se ráno probudíme, tak si můžeme pamatovat sen poměrně dobře. Když vstaneme, tak se naše vědomí (mysl) koncentruje na denní realitu a téměř ihned se sen začíná vytrácet z naší paměti a často odpoledne již víme jen, že jsme měli nějaký zajímavý sen.

Pokud sledujeme film, tak naše pozornost je koncentrována téměř vždy na poslední záběr na plátně. Pokud dojde ke změnám obrazu v rámci jednoho záběru, tak si toho snadno všimneme (například zmizí nebo se přemístí nějaký objekt). Pokud však by do filmu byla vložena prázdná okénka většího rozsahu, takže bychom sledovali po nějaký čas pouze bílé plátno a obraz po té přesně nenavázal na ten předchozí, je pravděpodobné, že si změn menšího rozsahu nevšimneme (stále za předpokladu, že se jedná o ten samý záběr).

Vše (Teoversum) neustále pulzuje z neprojeveného do projeveného a je možné si představit, že pro určitou část Teoversa se pulzování přestane projevovat, ustane veškerý pohyb. Z úhlu pohledu, který předpokládá neexistenci lineárního času (tak jak ho běžně vnímáme my), kdy vše probíhá současně a vyšší bytosti také vše současně mohou vnímat jako například celý filmový pás se všemi jednotlivými obrázky, se tato bezčasovost projevuje právě jako ta prázdná okénka filmu.

Právě toto bezčasí by mohlo být takovým jemným resetem (v počítačové terminologii jemnou změnou dat v harddisku), kdy se po něm vynoříme v částečně jiné realitě, aniž dojde k bezprostřednímu vnímání této změny, protože bez kontinuálního vnímání se koncentrujeme na tuto novou realitu, aniž vnímáme změnu reality.

Každá planeta, sluneční soustava či galaxie má své specifické vibrace, které ji odlišují od jiných. Proto je možné si představit, že vyšší inteligence (například stvořitel vesmíru), která se neustále podílí na stváření veškeré reality vesmíru, má možnost provést reset jen pro určitou část vesmíru z důvodů, které on uzná za vhodné. Po obnovení vibrací do projeveného světa se bytosti „probudí“ již do nové reality, která bude částečně odlišná od té předchozí. Při podobenství s počítačovou on line hrou to můžeme vnímat jako chvilkové vypnutí hry a jejího částečného přeprogramování, přičemž si většina hráčů tohoto přeprogramování nemusí ani všimnout.

Jev kolem slunovratu by se dal též označit jako lokální časoprostorová trhlina. Je v podstatě nemožné tento fenomén popsat lidskými pojmy, a proto ta použitá podobenství. Stvořený svět neustále v různých frekvencích vibruje z neprojeveného do projeveného. V bodě lokální časoprostorové trhliny vibrace zcela neustanou, ale (obrazně řečeno) neprokmitnou až do projeveného, neobjeví se ve vědomí Teoversa. Znovu zdůrazňuji, že se jedná o podobenství. Je možné si to představit jako oboustranné zrcadlo, které kmity nepustí do projeveného světa a v projeveném světě se to jeví jako prázdno, jako prázdná okénka filmu.

V rámci myšlenkového modelu kmitání z neprojeveného do projeveného je v každé realitě schopnost bytosti tuto realitu měnit daná dvěma faktory. Jedním faktorem je frekvence vibrací. Bytost s vyšší frekvencí vibrací drobnými postupnými změnami obrazu z jednoho prokmitnutí na druhý dosáhne za daný časový úsek díky většímu počtu obrazů větší změny než bytost s nižší frekvencí. Druhým, faktorem je schopnost bytosti dosáhnout větší či menší změny obrazu z jednoho prokmitnutí do projeveného světa na druhé prokmitnutí. Jako představa tu opět slouží pásek filmu, a to ještě nejlépe kresleného. V prvním případě je rozhodující rychlost běhu filmového pásku (frekvence vibrací) a v druhém případě rozsah změn mezi dvěma sousedními obrázky, které kreslič (dnes počítač) namaluje (vypočítá).

Po 21. prosinci se najde mnoho lidí, kteří budou prohlašovat, že došlo na jejich slova, a že se nic nestalo. Skutečně nemusí vůbec dojít ke změně okolní reality, ale „pouze“ ke změně vědomí lidí a dalších bytostí. Takže lidé, kteří budou tvrdit, že se nestalo nic, budou mít do určité míry pravdu. U některých lidí nedojde ani ke změně vědomí, a to z více důvodů. Například, že změnu nepřijali, nebo u lidí s nižší frekvencí vibrací tato změna bude malá.

Dokonce i u lidí s vyššími frekvencemi vibrací nemusí dojít a také pravděpodobně ani u většiny nedojde okamžitě k uvědomění si změny vlastního vědomí. Důvodem je ztráta kontinuity s minulým obrazem a plná koncentrace na nový obraz. Změnu vědomí si uvědomujeme my i naše okolí nejméně. Ke změně těla se stačí podívat do zrcadla, ale naše vědomí se v žádném zrcadle okamžitě nezrcadlí, nebo nemáme takovéto zrcadlo běžně k dispozici. Kromě událostí typu zážitky blízké smrti apod. nedochází u lidí k náhlé změně vědomí. Tyto změny bývají postupné a vnímatelné v delších časových úsecích.


Jsem si vědom, že toto vysvětlení má své úskalí v tom, že někdo může prohlásit, že to je kouzelné vysvětlení, že dojde ke změně, ale nikdo si jí nevšimne. Myslím však, že pokud někdo bude schopen v rozhodující okamžik být v klidu, meditovat, uzavřít se do sebe, koncentrovat na přítomný okamžik a je přiměřeně citlivý, tak změnu vnímat bude. Samozřejmě za předpokladu, že ke změně opravdu dojde.

Téměř každý národ má své mýty a většina obsahuje i některé prvky o vyvolenosti daného národa. To, o čem jsem psal v minulém článku, a bylo mi to v několika diskuzích vytýkáno, ale není o vyvolenosti českého národa. Psal jsem, že se u nás probouzí nejvíce lidí. To však dle mého názoru má své racionální jádro opírající se o nezpochybňovaná fakta. Český národ je všeobecně považován za nejvíce ateistický v celém světě. Myslím, že se však nejedná o přesné vyjádření skutečného stavu. Nejedná se o ateismus v pravém slova smyslu, ale o to, že nejméně lidí podléhá náboženským a církevním dogmatům a nechá se jimi ovlivňovat. Čechů, kteří věří tomu, že existuje tvůrčí inteligence, která nás přesahuje a má zásadní vliv na chod světa, ale kteří se nehlásí k žádnému náboženství a nenavštěvují církevní stánky, je poměrně velké množství. Většinou tuto vyšší inteligenci, tvořitele však neoznačují slovem bůh, protože obraz boha byl v podání mnoha, ne-li všech náboženství zdiskreditován a předkládán ve formě, se kterou se někteří lidé obtížně ztotožňují. Tito lidé však jsou omylem zařazováni mezi ateisty a materialisty. Proto se dá bez teorií o vyvolenosti národa tvrdit, že se u nás probouzí nejvíce lidí, protože jsou nejméně ovlivněni církevními náboženskými dogmaty a jsou otevřenější novému paradigmatu. Čím jsou lidé otevřenější, tím mají větší předpoklady k reálné změně.

Všechny náboženské obřady, rituály a symboly ovlivňují každého člověka, který se jich účastní nebo je používá, mimo jiné i tím, že ho napojují na egregor daného náboženství. Všechny ty rituály, včetně modliteb a různých manter ovlivňují zároveň i každého člověka dané oblasti, i když se jich bezprostředně neúčastní, protože se jedná o zvukové vibrace, pravděpodobně dlouhodobě ovlivňující i DNA. Převládající náboženství daného národa ovlivňuje i mentalitu daného národa. Každé náboženství a církve se tak podílejí na tvorbě mentality věřících a lidé každého náboženství mají i částečně odlišnou mentalitu od ostatních náboženství bez ohledu na příslušnost k určitému národu. Všichni lidé, tj. i ti, kteří jsou přesvědčeni o svém ateismu a materialismu, jsou ovlivněni náboženstvím svých předků. Zrovna tak u nás je ovlivnění křesťanstvím daleko hlubší, než si uvědomujeme a než ateisté jsou ochotni připustit. To podstatné u českého národa je to, že je ovlivněn nejméně.

Právě v tom, že se jedná o změnu vědomí, vidím velkou šanci pro český národ, protože je nejméně ovlivněn různými náboženskými dogmaty a je změnám otevřenější. Někteří lidé jsou již probuzení a udržují koncentraci na pozitivní vize budoucnosti. Proto je tu předpoklad, že by tu mohlo dojít k nejvyššímu posunu vědomí. Doufám, že je jasné z této informace, že to nemá nic společného s myšlenkou vyvolenosti národa. Jedná se o historicky a geneticky podmíněné faktory. V mém pojetí světa jako jednoho ohromného vědomí není místo pro myšlenku o vyvolenosti jakéhokoliv národa.

Myslím, že právě v této době je důležitá koncentrace na sebe, do svého nitra, na zvyšování frekvence vibrací a udržení koncentrace na pozitivní vizi budoucnosti. Rozhodně je potřeba se nenechat strhávat neustálými obrazy nedostatku, krizí, válek, katastrof a dalších negativních jevů, které na nás z médií dennodenně 24 hodin útočí. Tento tlak není náhodný a snaží se v nás potlačovat pozitivní obrazy budoucnosti a tím i bránit, aby v našem vědomí došlo k většímu posunu a tím, aby se tyto obrazy realizovaly.

Za sebe vítám pozitivní změnu vědomí každé bytosti, každého člověka a to i takového, který nyní působí i velmi negativně. Každá pozitivní změna jednotlivého člověka přispívá k celkové pozitivní změně lidstva. Otázkou zůstává pravděpodobnost pozitivní změny u silně negativního člověka. Šance na změnu ale nemůže být upírána nikomu.

Aby se člověk změnil, nemusí nijak zvlášť měnit své ego, svou roli v tomto životě. Stačí, když si uvědomí, že to je role a že on není ego. Stačí změnit pohled na tuto roli.

Znám ve svém okolí lidi, kteří se zdánlivě nezměnili, mají stále stejné zvyky i zlozvyky, přesto jsou to úplně jiní lidé. Stačí například jen jediná věc. Mají v průměru o 30% lepší náladu než třeba před pěti, deseti lety. Jaký to má pozitivní vliv na ně a na jejich okolí si dokáže každý představit.

Hrajte si. Hrajte si s radostí. Hrajte i hru na transformaci. Hrajte si na boha jako tvůrce transformace.

Končím slovy klasiků „Nashledanou v lepších časech“.
Uživatelský avatar
Tino
 
Příspěvky: 198
Registrován: pát 09. pro 2011 12:02:23
Poděkoval: 12
Poděkováno: 17-krát v 16 příspěvcích

Re: Příznaky transformace

Příspěvekod Motýlek » pon 17. pro 2012 20:57:53

Co to vlastně je, ta TRANSFORMACE?
Sám na sobě několik let počínaje mým narozením a dosavadními zkušenostmi, které můžou vzniknout jen přes osobní zažitou zkušenost a nijak jinak, zjišťuju, že smysl mé existence není ve stagnaci, či v potvrzování sebe sama ve stavu, v němž se momentálně nacházím, ale v tom, že se mi horizont posouvá před mýma očima dál a nutí mne jít dál - často tam, kde vůbec nedohlédnu. ZMĚNA je totiž jedinou jistotou, kterou máme. (to jsem někde před pár měsíci četl, ale teprve teď mi víc dochází, oč ASI jde - dost možná se pojem ZMĚNA vyvíjí se mnou, tedy s tím, jak ji vnímám - je to přesně ten horizont, který nikdy nedoběhnu a čím víc se jej pokouším dohnat, tím rychleji mi uniká). Zjišťuju ale v posledních dnech, že se jí nelze vyhnout ani tehdy, když je člověk maximálně soustředěn jen sám do sebe - pohroužen tak, že VÍ, že vše okolní NENÍ on sám a jen setrvání v sobě samém - bez vlastní sebeprojekce, jí může zmenšit na nejmenší možný potenciál. Stejně však, ZMĚNA, mrška jedna, je stále přítomna. ZMĚNA prostě vždy byla, je a bude - jako nutný proces a hybatel Vesmíru, který nutní tento Vesmír se trvale vyvíjet.
Ano, svět se vždy měnil - nikdy tomu nebylo jinak. Ale dnes nejen já, ale téměř každý cití, že tato ZMĚNA JE TADY. Ne za dveřmi nebo za oknem, ale TADY A TEĎ. Kouzlo této změny je v tom, že se jí nikdo nevyhne. Nejde nijak oblbnout: vidí do každého líp než stopadesát chirurgů dohromady, její oči jsou milionkrát silnější laserů. Co kdo kdy skrýval, bude mu odkryto. Ne, že to bude odkryto jiným - to klidně být i může, jakože se tak teď i všude děje: stačí si přečíst kterékoli noviny. Myslím tím odkrývání nás samotných před námi samotnými. Zjišťujeme, co jsme vlastně zač. Co DOBRÉHO v nás přebývá. A taky co ZLÉHO. Často je to docela hnus, co se o sobě dozvíme. A zvracet z každého neprojeveného kousku lásky nebo solidarity, který jsme mohli - ba co více, měli! - projevit, je skutečnou bolestí, která nás bude hodnotit. Je-li pojem BOŽÍ SOUD něčím hodně vzdáleným a často i vysmívaným a karikovaným, pak OSOBNÍ SOUD je to, čemu nikdo z nás neunikne. Svědomí oblbnout nelze. A nenechme se ošálit - pojmy DOBRA a ZLA nejsou pojmy relativními, ale naopak vysoce přítomnými a základními. Sladká otupělost, skrytá v pohodlnost, oddělenost od celku, nezodpovědnost za stav tohoto celku, je základním kořenem ZLA, který musíme sami v sobě, každodenní prací na sobě, vytrhávat stejně jako plevel na zahrádce za domkem. Naše duše je tou zahrádkou.
TRANSFORMACI vnímám a rozumím jí jako procesu, kdy se to, co bylo, stává něčím, čím ještě nikdy nebylo. stává se NOVÝM projevem sebe sama. NOVÝM ve smyslu DŘÍVE NEPOZNANÝM A NEPROJEVENÝM aspektem sebe sama. Jestli si někdo myslí, že se stane transformovaným tím, že jen lehce poupraví své názory a vlastně si to bude koulet jako doposud, mýlí se a lže si do vlastní kapsy. Jako geometrický útvar utvořený vibrací určité frekvence neumí být tím samým, když se tato frekvence změní, stejně tak člověk - či spíše bytost, která je momentálně v člověka kvůli určitému zkušenostnímu rámci poznání, jehož zde má získat, inkarnována - je touto TRANFORMACÍ PROMĚNĚN. Ne upraven či poopraven, ale PROMĚNĚN. A tady se zase vracím k pojmu ZMĚNA: má-li tato TRANSFORMACE - KVANTOVÝ SKOK v životě každého jednotlivce nastat, je nejprve nutné, aby čelil této ZMĚNĚ. Skutečně čelil - tedy bojoval, často až ze dna svého já, své existence, ktetá je ohrožena například rakovinou. Nebo totálním opuštěním a ztrátou všeho, v čem doposud žil. Biblický Job není fikcí ale skutečnou připomínkou. ZMĚNA SE DĚJE PRÁVĚ TEĎ. Že zrovna zatím nepřišla a nezaklepala u vás doma? Buďte bez obav, ona zaklepe. Protože pamatujme - jedinou jistotou, kterou máme, je ZMĚNA. Je dobré toto mít napaměti.
Klidně si říkejte a namlouvejte, že nějaký pomatenec, co se skrývá za nick Motýlek, nemá co na práci, jen hloupě vyrypovat a kazit předvánoční blahobyt - nevadí mi to. Vlastně mi to je úplně jedno. Dost možná ten, kdo má číst a rozumět, je dávno předem daný a je to jen jeden ze sta, co tomu, co tady zkouším popsat, porozumí. Nic s tím neudělám. Ale stejně tak mi nic nezabrání to zde napsat, ani nemůžu jinak. Protože pokud se všude populárně-esotericky všude plká o TRANSFORMACI, považuji za nutné uvést, že ona není žádným zlatým prasátkem, které na každého z nás tady čeká, až se (možná kolektivně jako lidstvo nebo jako každá duše zvlášť) ráčíme probrat z tohoto snu, jenž momentálně sníme - jedno, zda 21.12.2012 nebo třeba o tři a půl roku později, na datu nezáleží. Ikdyž - a to opravdu nemám vyčtené odjinud! - času je míň než málo. SEN KONČÍ A ZMĚNA JE TADY!
Kdo dočetl až sem, ať mi odpoustí možná chmurný tón, který z mého psaní vyznívá - o tom mi prvoplánově nejde. Musím ale říct, že vnímám situaci jako vážnou a považuji za nutné upozornit na to, že se jedná o víc než o to, jestli se budeme my - my sami - bez ohledu na druhé - mít dobře. Máme-li se skutečně PROMĚNIT - čili TRANSFORMOVAT, musíme proměnit své JÁ v MY, jedině tak se dualita změní v žití Jednoty. K tomu ale musíme být VNITŘNĚ BDĚLÍ, protože ZMĚNA je práh, kterým každý z nás - bez výjimky, bude muset velmi brzo projít. Tato BDĚLOST je nutná k tomu, abychom v okamžiku, kdy ZMĚNA zčistajasna přijde, nestáli s hanbou a se staženými kalhotami - v tom případě se totiž TRANSFORMACE nekoná. A nejen že nekoná - "program dualita" se jako školicí lekce znova spustí - ale za hodně tvrdších podmínek než doposud. Beze srandy.

Bdělého a bystrého ducha a silné a velké srdce nám a současně každému z vás přeju! :)
přijímám sebe sama
Uživatelský avatar
Motýlek
 
Příspěvky: 309
Registrován: ned 19. zář 2010 17:19:06
Poděkoval: 121
Poděkováno: 93-krát v 63 příspěvcích

Re: Příznaky transformace

Příspěvekod Motýlek » pon 17. pro 2012 21:12:51

a ještě, ať je to spravedlivé a úplné, přikládám článeček, který mě k psaní předchozího inspiroval: http://eprakone.wordpress.com/2010/06/20/priprava-na-vzostup-cesta-von-je-vlastne-cesta-dovnutra/
přijímám sebe sama
Uživatelský avatar
Motýlek
 
Příspěvky: 309
Registrován: ned 19. zář 2010 17:19:06
Poděkoval: 121
Poděkováno: 93-krát v 63 příspěvcích

Re: Příznaky transformace

Příspěvekod vostalpetr » úte 18. pro 2012 8:09:34

Beze srandy.


Hele, a kolik vnitřní bdělosti jsi potřeboval k tomu,
aby jsi vyrostl z malého kluka v dospělého muže ?

Co mně poslední dobou poněkud fascinuje,
že někteří lidé,
povětšinou ti, co jsou zaměření na ted a tady píší o tom, že času je málo...

Protože právě ti, co jsou zaměřeni na tutu kvalitu by spíše měli říkat: času je víc než dost,
nebot být přítomen ted a tady znamená realizovat Věčnost a Nekonečnost (prostor)

Jinak k těm staženým kalhotům,
i se staženými kalhotami lze nepochbně realizovat,
nebot nejde jen o BDĚLOST (jak neustále tvrdí ti co jsou zaměřeni na ted)
ale jde také o UVOLNĚNÍ (jak tvrdíme my co spíše hledíme na tady)

A na hajzlu se uvolní skoro každej a skoro každej se zbaví zbytečné zátěže která ho tlačí v břiše,
vcelku je zbytečný kakat bděle, je zde jen požadavek kakat uvolněně,
zkus to a uvidíš


Nechci být nějak pochmurný, ale řekl bych že je nejspíš někde nějaká chyba,
když ti co směřují do přítomnosti tvrdí, že času je málo,
nebot jedním ze znaků součastného světa (tedy toho jenž má být světem zanedlouho minulým)
je to, že nikdo nemá na nic čas,
takže všichni spěchaj, aby ten čas dohnali....

Doufám, že to je jen taková přechodná fáze,
taknějak podobně jako když bhaktijogínům se začne zdát, že lásky je ve světě málo,
a chtěji ji tam nést
a džnáninům se začne zdát, že lidé nemají poznání,
tak je chtějí učit
apd.
Uživatelský avatar
vostalpetr
 
Příspěvky: 5259
Registrován: úte 20. led 2009 13:57:12
Poděkoval: 98
Poděkováno: 666-krát v 510 příspěvcích

Re: Příznaky transformace

Příspěvekod vostalpetr » úte 18. pro 2012 10:47:00

A nenechme se ošálit - pojmy DOBRA a ZLA nejsou pojmy relativními, ale naopak vysoce přítomnými a základními. Sladká otupělost, skrytá v pohodlnost, oddělenost od celku, nezodpovědnost za stav tohoto celku, je základním kořenem ZLA, který musíme sami v sobě, každodenní prací na sobě, vytrhávat stejně jako plevel na zahrádce za domkem. Naše duše je tou zahrádkou.


No já se přiznám,
že dávám přednost sladké otupělosti, pohodlnosti a nezodpovědnosti...

Proto zahrádku pleje přítelkyně, ona je taková neposeda co neposedí a vadí ji plevel, tak ho pleje

Ale jak jsem tak ležel jednou otupěle v hamacku,
pokuřoval a popíjel kafe,
tak jsem si všimnul,
že mraky na obloze si dělaj co chtěj, mají různé tvary, různé barvy, plují si různými směry, křižují se a někdy se srážejí a ze srážek pak lítají hromy a blesky...

Tak jsem si řekl, že takto to dál nejde,
zahrádku mám tady na zemi vypleněnou,
skoro ráj řekl bych,
a tam nahoře mají takovej bordel, pátý přes devátý
Takže jsem se rozhodl, že jim to tam upravím,
nebot jsem člověk s estetickým cítěním a mám smysl pro krásu a harmonii.
Pořídil jsem si dlouhé bidlo, co nejdelší a začal mraky rozhánět a organizovat,
bohužel bidlo bylo furt krátký.
A bych to zkrátil, zkoušel jsem ledacos, bidlem počínaje, obrovským ventilátorem, mával jsem rukama a nohama,
zkusil jsem let balonem i helikoptérou, zkusil jsem to po dobrým i po zlým a hrozil jsem nebesům pěstí,
a jako poslední naději jsem zkusil modlitbu k bohu, ale i tato poslední naděje zemřela,
nebot bůh se na mě vyprdnul, a mraky si dál bezohledně plavaly kam chtěly.

Co budu povídat, stálo mě to nemálo energie, síly, peněz, plánů a nadšení a nervů,
ale mě to bavilo a dělal jsem to rád

Ale když jsem viděl, že s tím nepohnu, když zemřela poslední naděje,
tak jsem se zase slastně a unaveně natáhnul do svého hamacku,
a koukal poněkud rezignovaně na ty blbý mraky, který si furt dělaly to co chtěly.
A pak jsem si při tom pohledu do dálky všimnul, že tady , mezi mnou a těmi mraky je prostor,
prázdný svobodný prostor,
předtím jsem jej neviděl, protože mně zajímaly ty mraky,
ale když jsem se přestal starat o mraky, objevil jsem prázdnotu prostoru

Faktem je, že mraky jsou vidět skvěle,
ale prostor je dost průhlednej a taky dost prázdnej, je tedy vidět dost blbě,
takže je to poněkud překvapivé, že si lze začít uvědomovat prostor.
Ale on tady je, a je možné si jej začít uvědomovat,
nakonec každej ví, že mezi ním a mraky je nějakej prostor, a že ten prázdnej prostor prostupuje naprosto vším,
nejen mraky, ale i budovami, stromy, mým tělem i mou hlavou,
prostě vším,
a nic jej neruší, on vším prochází naprosto nepozorovám, je uvnitř forem i vně forem,
a je tady neustále přítomen,
jak včera, tak i dnes, tak nejspíš i zítra,
stále je zde bez ohledu na čas.

Skoro bych řekl,
že kdyby tady nebyl žádnej prostor,
tak by nebylo co pozorovat, nebyl bych tady ani já a ani svět,
a nebyl ani čas a ani svět...

A to se mně líbilo,
prostor umožnoval jakékoliv děje, a já mám děje rád,
a zárovern zde bylo něco co nepodléhalo změnám,
at už se dělo co se dělo, dobré či zlé,
prostor byl a je stále stejný,
a přitom mě to nijak navyhánělo ze světa, nikam pryč jsem nemusel utíkat,
něco odmítat a nechtít,
či něco přijímat a chtít,
a přitom jsem mohl utíkat kamkoliv a odmítat cokoliv,
s prostorem to nijak nehlo,
stále byl tady, tedy vlastně všude....

A jak to bylo dál ?
Byla tam papírová zem a propadl jsem se až sem....

PS.
Je to delší na čtení,
ale já rád píšu romány, co nemají konec....
Ten příběh samozřejmě pokračuje, ale musíte počkat až vám ho dopíše Tolle,
nebo někdo jinej nebo nějak jinak....
Uživatelský avatar
vostalpetr
 
Příspěvky: 5259
Registrován: úte 20. led 2009 13:57:12
Poděkoval: 98
Poděkováno: 666-krát v 510 příspěvcích

Následující uživatelé by rádi poděkovali uživateli vostalpetr za tento příspěvek:
irulan

Re: Příznaky transformace

Příspěvekod vostalpetr » úte 18. pro 2012 12:44:15

ale v tom, že se mi horizont posouvá před mýma očima dál a nutí mne jít dál - často tam, kde vůbec nedohlédnu.


To mně připomnělo jednu knížku,
Myslím že se to jmenovalo Valkýry nebo nějak tak , nebo to bylo o nich, už nevím,
a tam byla rada,
ono těch duchovních rad je na miliony, ale tato mně nepřišla nějak od věci,
že bychom se měli dívat na horizot,
protože člověk se většinou dívá jen na to, co má před nosem do vzdálenosti deseti metrů...

Takže si ten svůj horizont, v kterém se pohybujeme obvykle v životě,
tedy ten horizont deseti metrů v nichž se plácáme,
a kterej nám tak rychle a zběsile furt utíká
(proto taky máme furt málo času)
že bychom si jej měli posunout na skutečný horizot kam až dohlédneme

Já vím, když člověk bydlí ve městě, tak mezi baráky se to blbě dělá,
ale když se vyleze na nějakej kopec,
tak je ten horizot perfektně vidět,
a nijak člověka nenutí někam zběsile běžět,
znáte ten pocit když jste na kopci, tak vidíte horizont a je to uklidnující a rozšiřující

A to je horizot událostí,
to je z určitého (egem omezeného) pohledu to, co je ted a tady

Ale nakonec i mezi baráky se dá zvednou hlava vzhůru k obloze,
tam je také jakýsi osvobozující horizot,
kterej nemá jakoby konce,
ale pro mysl je lepší alespon pro začátek vidět nějaký vzdálený horizot s nějakým koncem,
je to lépe pochopitelné pro mysl,
nikoli pro myšlení...

Není to žádná velká duchovnost,
jen jsme se podívali na horizot a tím si rozšíříme ten svůj rychle pádící a utíkající osobní horizont

Musím ale říct, že vnímám situaci jako vážnou a považuji za nutné upozornit na to, že se jedná o víc než o to,


Co takhle zkusit vylízt na Petřín nebo na Žižkov
a uvidíš....jen se musíš kouknout na horizot, nikoli koukat na Prahu... :obed:

Ideální jsou ovšem hory, třeba Himaláje,
jednak je tam průzračný vzduch,
a taky vidíš hodně daleko, nejdřív vidíš třítisícovky, pak pěti tisícovky a pak osmitisícovky,
takže ten horizont je velmi daleko a široko,
přesto jej vidíš velice jasně....

Noční jasná obloha je taky vcelku fajn...
Uživatelský avatar
vostalpetr
 
Příspěvky: 5259
Registrován: úte 20. led 2009 13:57:12
Poděkoval: 98
Poděkováno: 666-krát v 510 příspěvcích

Re: Příznaky transformace

Příspěvekod vostalpetr » úte 18. pro 2012 13:28:46

Tedy doufám,
že to co píšu neberete jako nějaký mý osobní srandičky,
i když si je samozřejmě neodpustím,
nebot já jinak psát neumím,
ale tyto příznaky transformace si nakonec můžete nastudovat třeba i u Tolleho

Ale jak jsem říkal, není to celý to co je zde napsáno...

A co vám udělá jednoznačně dobře?


No a když už tedy všichni rozdávají nějaký ty rady, co jako jo a co jako ne,
tak z mé strany stejná rada jako když jde o setkání s duchovním mistrem:

NETLAČTE NA PILU....

(kdo už někdy řezal dřevo, tak ví co tím myslím)

:church: :church: :church:
Uživatelský avatar
vostalpetr
 
Příspěvky: 5259
Registrován: úte 20. led 2009 13:57:12
Poděkoval: 98
Poděkováno: 666-krát v 510 příspěvcích

PředchozíDalší

Zpět na Články

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků

cron