Bashar: O ropné skvrně

Bystrá hbitá mysl, bezpodmínečné srdce, maximální přijetí a kvanta zajímavých informací.

Re: Bashar: O ropné skvrně

Příspěvekod Petr » čtv 24. čer 2010 9:08:50

Predem se omlouvam za citaci citace v citaci :D
watta píše:
Petr píše:
watta píše:souhlasím. špatná nálada ale může pramenit přímo z vortexu, z chuti ji mít, z chuti zažít rezistenci - a taková je potom součástí vortexu.

To slysim poprve.. :) ale pokud to neni jen ospravedlnovani nasich spatnych nalad, tak treba... ja to teda ale jeste nezazil :) Pojdme s radosti zazivat spatne nalady :D protoze pokud do te spatne nalady jdeme s chuti, tak z te spatne nalady mame zaroven radost... takze je to jeste spatna nalada?

no to je báječné!!! to je opravdu rychlý posun! super! a dobrá otázka. dáš si na ní i sám odpověď? myslím, že ano... :?: :idea2: zkus! :)

dam ti vedet, ale myslim ze je to hloupost :) protoze rezistence a dobra nalada jsou jaksi tezko neslucitelne. nebo myslis ze ne?

watta píše:
Petr píše:ten rozdil vnimam stejny jako mezi "bát se toho, že pro mě něco nebude dobré" a "vědět, že pro mě něco nebude dobré".

petře promiň, ale to je hodně nepřesvědčivá odpověď, tedy pro mě osobně. nevěřím jí.

a me prisla tak taaak dobra :) ja myslim, ze rika vsechno :)

mě připadá, a myslím to opravdu prosím NAPROSTO bez nějaké urážky, ale MŮJ DOJEM (zdůrazňuji!!!!) je, že měříš ostatní, jako by byli ty. tím chci říct, že se pokoušíš dívat na situace, o nichž se tu bavíme, a které se týkají například ampa, nebo hypotetických jiných lidí s určitými vlastními vhledy, modelem "co bych dělal já na jějich místě". to je přirozené, já tím nechci ani říct, že je na tom něco špatného. ale chce to ještě ten druhý, přidružený pohled, nemyslíš? protože pak je to pořád polovina reality - a to hlavně ta tvoje.

jop, je to presne tak :) o nic jineho jsem se nesnazil.

watta píše:v zájmu zachování pozitivna, které je pro tebe tak masivně důležité, jsi schopen a ochoten všeho (opět doufám, že vím, jak to myslíš :D). a snažíš se toto poskytnout ostatním jako jakýsi výchozí základ pro další prospívání. je to ale vždy prospívání?

za sebe bych to rekl jinak: ... proste se snazim, sam za sebe a pro sebe managovat ten pomer vortex a mimo vortex.. ve prospech ve vortexu. Jinak samozrejme ze expanze vychazi z toho, ze neco vidime jako nezadouci - kontrast... a pokud ten zazivame automaticky vystavenim se zivotu, tak verim, ze to jiz staci na vznik novych tuzeb, expanze, takze pak uz je jen nase vedoma prace to umoznit, a to je to o co se snazim. :)


watta píše: :?: (ještě k tomu otázka - pro tebe je Abraham, zdá semi, opravdu velká autorita. myslíš, že on to tak dělá?)

autorita.... to zni hrozneeee :) ne nemam ho jako autoritu.. mozna jako prirozenou autoritu...:D ale ja toto nejak moc neresim, pokud to co rika dava smysl, tak skvely :thumb: :poklona: , pokud mi to prestane davat smysl tak bye bye :ahoj3:
Uživatelský avatar
Petr
Administrátor
 
Příspěvky: 2832
Registrován: čtv 08. kvě 2008 21:17:44
Bydliště: Brno / Praha
Poděkoval: 589
Poděkováno: 1282-krát v 716 příspěvcích

Následující uživatelé by rádi poděkovali uživateli Petr za tento příspěvek:
amp

Re: Bashar: O ropné skvrně

Příspěvekod amp » čtv 24. čer 2010 13:54:08

watta píše:.....mě připadá, a myslím to opravdu prosím NAPROSTO bez nějaké urážky, ale MŮJ DOJEM (zdůrazňuji!!!!) je, že měříš ostatní, jako by byli ty. tím chci říct, že se pokoušíš dívat na situace, o nichž se tu bavíme, a které se týkají například ampa, nebo hypotetických jiných lidí s určitými vlastními vhledy, modelem "co bych dělal já na jějich místě". .....


viem, ze si ma uz predtym vyzvala, aby som sa vyjadril preco som sa prestal intenzivne zaujimat o celosvetove dianie, ale nemam proste potrebu dalej analyzovat to co som napisal, navyse sa v tomto vlakne zhodujem s tym, co tu pisal Petr a kedze ti to nie je jasne ani po jeho prispevkoch, nemyslim, ze by som ti to dokazal vysvetlit lepsie ;) .... dlhe roky som chodil mimo mainstream aj na jeden alternativny informacny web - tu je dnesny vypis tem z hlavnej stranky:

Deepwater Horizon – jak vypadá nejhorší varianta vývoje
Když síla nefunguje
Kolabující západní způsob života
Německo se navezlo do Izraele pro odepření vstupu jejich ministrovi do Gazy
Pákistán upadá do naprostého chaosu
Polsko připravují na válku s Německem a Ruskem
Kapitalisté katastrof: Halliburton profituje na úniku ropy
Netanyahuv psychiatr spáchal sebevraždu
...

a teraz mi povedz, ci nemam pravo volby rozhodnut sa, ze o tento druh informacii uz nestojim, nie preto, ze by som sa bal ( raz som napisal, ze sa nebojim o buducnost tohto sveta a napriek tomu mi podsuvas svoje myslienky o strachu a obavach ), ale preto, ze ma to uz nezaujima, posunul som sa inym smerom a naozaj nemam potrebu to nejak obsirne rozpisovat...cela tato zalezitost so skvrnou je ocividne pre teba velmi citliva tema, ale musis sa zmierit s tym, ze nie vsetci chcu byt ekologovia, ja mam prirodu rad, staram sa o nu v ramci mojich moznosti a na mojom piesocku, ale nemam potrebu byt clenom ziadneho eko hnutia ani sirenia eko propagandy a uz vobec nemam potrebu lamentovat ake je to s tou nasou planetou naprd.... pretoze nie je :)

:kvetina:
Uživatelský avatar
amp
 
Příspěvky: 89
Registrován: úte 09. úno 2010 13:38:01
Poděkoval: 121
Poděkováno: 72-krát v 35 příspěvcích

Re: Bashar: O ropné skvrně

Příspěvekod Lída » čtv 24. čer 2010 15:20:38

amp píše:preco som sa prestal intenzivne zaujimat o celosvetove dianie...

Mně se osvědčuje intenzívně se zajímat o to, co můžu nějak sama ovlivnit.

Nevidím smysl v tom podrobně číst o lumpárnách, které se dějí ve všech oblastech lidského jednání. Přelítnu titulky zpráv na webu, to úplně stačí, abych byla jakžtakž v obraze, co se ve světě a u nás děje. Přečtu si podrobněji to, na co můžu mít sama nějaký vliv - třeba před volbama na čas sleduju - i když jen zhruba - politiku, abych si udělala obrázek o lidech v ní, o kandidátech a mohla se rozhodnout, co podpořím. Ta volba pro realisticky uvažujícího člověka stejně většinou představuje spíš nejmenší zlo.

A dál čtu to, co nějak přímo ovlivňuje život a může se hodit být o tom v nezbytné míře informovaný - počínaje novými poznatky vědy, přes konkrétní stav ekonomiky ve světě a v ČR, co pro nás vyplývá z členství a změn v EU a pod., až po informace, od kdy mám počítat se zdražením elektřiny a jestli se budou nebo nebudou valorizovat důchody. A podle toho se pak pragmaticky chovat.

Člověk tak není zbytečně vystavovaný nutnosti neustále vnitřně reagovat na hrozící velké maléry, které nemůže ani v nejmenším ovlivnit. A může myslet na vývoj lidstva s přáním, aby se nám přes všechny nesnáze dařilo těmi soutěskami proplouvat :arrow: přidávat tomu pozitivní energii místo negativní, jaká by nutně vznikala při podrobném čtení všech těch morových zvěstí a jejich nespočetných komentářů "jestli... a co by, kdyby..."
Uživatelský avatar
Lída
 
Příspěvky: 715
Registrován: ned 26. říj 2008 10:23:26
Poděkoval: 166
Poděkováno: 478-krát v 285 příspěvcích

Následující uživatelé by rádi poděkovali uživateli Lída za tento příspěvek:
amp

Re: Bashar: O ropné skvrně

Příspěvekod watta » čtv 24. čer 2010 21:54:22

petr: zkus to no, ty bys možná mohl. ale nevím. jestli uvažuješ opravdu stritkně dualisticky... tak to asi půjde těžko. a já zase do tebe tak nevidím, abych věděla :) leč pochpitelně nejsou v rozporu, záleží ale na vlastním nazírání, tedy jak si je nastavíš. máš už-li je takto naprogramované, tak je ta diskuze opravdu asi bezpředmětná. nechceš-li, tak taky, a já ti to fakt nenutím. pak je ten vortex ale menší, protože je to polovina poloviny polovin (atd.). jestliže svět rozdělíš na negativní a pozitivní a dobré a špatné, a jedno z toho ti vždy připadá nepřijatelné (chceš přece vortex a toto nevidíš jako součást vortexu), pak budeš žít vždy pouze polovinu světa. it´s up to you, pochopitelně. ale celé vědomí je celé vědomí. ale v dualismu fungovat opravdu nemůže, tam je všechno rozděleno. takže základní otázka zní: je špatná nálada opravdu špatná?
-- ještě doplňuji (aby bylo jasno, ale ty mi snad nebudeš podsouvat, že ti něco podsouvám, hehe :D), že mi jde o tu schopnost podívat se na věc z jiného úhlu, tedy nabídku k přemýšlení pochopitelně, nikoli o to, aby sis myslel něco, co si nemyslíš - to já taky nedělám :D, a přejal nějaký názor. jenom díky tomu, že vidím, jak to vidí druhý, vidím kontext toho svého vidění. to je velká síla Vědění :!: (in lakech na dvanáctou, že ano :) )

no a na vznik nových tužeb stačí snad naprosto cokoli, bez škatulkování, ne? :D to přece žádný management nepotřebuje, natož nějaké vědomí :) "tužeb je víc, než bychom si mohli přát" hehe :D

l: to chápu a znám lidi, co podobně uvažují. a mě se právě třeba zase osvědčuje nevidět svět jako soustavu možných malérů. to bych se na ty zprávy taky nemohla dívat. prostě nemám obavu z budoucnosti světa, v základních rysech vím, co se bude odehrávat a je to naprosto v pořádku. takže sleduji celý inforejstřík (ve zprávách zase tolik infa není :D), a tím se ráda obohacuji. miluju plný svět :) :poklona: no a díky té lásce se jednou stane (a postupně stává) snesitelnějším pro všechny, pro které dosud snesitelný není a kteří se musí před nějakou jeho částí uzavírat.

amp: no comment, píšeš opravdu o něčem jiném a nepochopil jsi ani zbla, na co jsem se ptala. každopádně si užívej, co je libo :)
Uživatelský avatar
watta
 
Příspěvky: 1022
Registrován: úte 16. čer 2009 12:07:19
Poděkoval: 124
Poděkováno: 291-krát v 200 příspěvcích

Re: Bashar: O ropné skvrně

Příspěvekod watta » čtv 24. čer 2010 21:58:19

petr: a ještě jednou doplním sem: účelem vortexu není vortex :D, ale zase jenom jeho expanze. to může být taky velká nápověda :)
Uživatelský avatar
watta
 
Příspěvky: 1022
Registrován: úte 16. čer 2009 12:07:19
Poděkoval: 124
Poděkováno: 291-krát v 200 příspěvcích

nový příspěvek

Příspěvekod kocourek » pát 28. pro 2012 14:51:58

Uživatelský avatar
kocourek
 
Příspěvky: 2
Registrován: pát 28. pro 2012 14:38:18
Poděkoval: 0
Poděkováno: 1-krát v 1 příspěvku

Re: Bashar: O ropné skvrně

Příspěvekod malpan » pát 28. pro 2012 17:46:13

Lída píše:Mně se osvědčuje intenzívně se zajímat o to, co můžu nějak sama ovlivnit.

Přečtu si podrobněji to, na co můžu mít sama nějaký vliv - třeba před volbama na čas sleduju - i když jen zhruba - politiku, abych si udělala obrázek o lidech v ní, o kandidátech a mohla se rozhodnout, co podpořím."jestli... a co by, kdyby..."


Lídiny názory jsou mi (po celou dobu, co ji čtu) velice blízké a připojuji se:
ano, co mohu ovlvnit, to ovlivňuji vědomě. Z kandidátů na prezidenta jsem si vybral z mého pohledu nejčistějšího zástupce a toho dál předkládám dál k zamyšlení nad jeho slovy. Jde o jedince, který upřednostňuje svědomí a zodpovědnost za své myšlenky i činy
http://www.youtube.com/watch?v=_TlDQQdxbss
http://www.youtube.com/watch?v=ZQ2oBF_r ... e=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=mJRK7WbJBTQ
Uživatelský avatar
malpan
 
Příspěvky: 61
Registrován: ned 11. zář 2011 17:05:12
Poděkoval: 18
Poděkováno: 30-krát v 18 příspěvcích

Následující uživatelé by rádi poděkovali uživateli malpan za tento příspěvek:
irulan

Předchozí

Zpět na Bashar

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků