Zákon přitažlivosti (LoA)

O tom, co vás zajímá, co vám není jasné, kde máte pochybnosti, a o vašich zkušenostech se zákonem přitažlivosti....

Re: Zákon přitažlivosti (LoA)

Příspěvekod watta » úte 01. zář 2009 16:55:03

mě spíše připadá - více nežli že bychom my tu zaváděli něco nějak jinak :happyroll: - že tímto názorně upozorňujeme na "nebezpečí", která z abrahamova učení plynou, a na něž už ve vedlejší diskuzi upozornil radon.

je-li abraham pro všechny - a on se nesnaží být pouze pro některé - pak je i pro lidi, pro které sobecké = bezohledné. je-li abraham pro všechny, pak je i pro ty, kteří uvažují ve včerejších paradigmatech silněji než kdo jiný. je-li abraham pro všechny, pak je pro lidi, jejichž výchozí hledisko je naprosto jakékoliv.

slyší-li tajemství nebo abrahama člověk, který se dosud málo staral o to, co se děje s jeho bližními a se světem obecně, člověk nacházející se v tom, žemu se dnes říká "odtržení od zdroje" - čili v nepřirozené nevědomosti svého vlastního jsoucna, jaký to na něj asi tak může mít vliv než ten, že se pouze utvrdí v tom, že jeho počínání je správné, tj. teď se říká "v souladu s vesmírem" *** , a že tak může klidně pokračovat dál. nepozná rozdíl mezi sobeckým a bezohledným. slyší pouze to, že je dobré jít si za svým, cítit se dobře, mít radost sám ze sebe.

trochu mi to připomíná darwina a zejména jeho synovce, kteří zaměřeni s vědeckým zápalem na skutečné prozkoumávání možných souvislostí, vzbudili a výrazně podpořili následné eugenické a rasistické hnutí 19.a 20. století. všechno navazující záleží na jednotlivcích, kteří to přijmou do svého arzenálu, a jak konkrétně to do tohoto jejich arzenálu zapadne. pokud z toho bude plynout jenom další nesmyslné, sobecké zotročování života (čímž je život mnohých odtržených) v plynoucím toku tužeb, evidentně bude nutné si tím projít, se zemí jako celkem, a získat z toho další zkušenost. ale třeba to vůbec nutné nebude :happyturn:

každopádně některé z těchto možností výkladů se při poslouchání abrahama vyloženě nabízejí, takže ... se není moc co divit tomu, že to takhle může působit a jisté otázky to může vyvolat :) :redface:
Uživatelský avatar
watta
 
Příspěvky: 1022
Registrován: úte 16. čer 2009 12:07:19
Poděkoval: 124
Poděkováno: 291-krát v 200 příspěvcích

Následující uživatelé by rádi poděkovali uživateli watta za tento příspěvek:
Lída

Re: Zákon přitažlivosti (LoA)

Příspěvekod Petr » úte 01. zář 2009 20:34:48

Velmi zajimava debata. Dosel jsem mezitim k necemu podobnemu, co jsi tu napsala. Ne ze bych v tom videl nejake nebezpeci, spise mi doslo, ze vetsina prekladu ktera tu je, je spise rozsirenim toho, co se pise v knihach, ktere jsou dostupne. Vetsinou tu nerozebiram uplne zaklady Abrahamova uceni, ktere jsou v techto knihach velmi dobre a dopodrobna popsany...preklady ty knihy spise doplnuji o zajimava temata. I kdyz vzhledem k tomu, ze tech prekladu a videi tu bude mozna tak 50 kousku, tak si myslim, ze z toho ta podstata uz lze velmi dobre pochopit. Hlavne treba z toho 5dilneho videa o Zakonu pritazlivosti.

Pokud tedy ale opravdu vytrhneme nejakou cast z kontextu, jako treba "budme sobecti", bez toho aniz bychom nekomu vysvetlili, nasi vibracni energetickou podstatu, nase vnitrni ja, nas Zdroj, pravidla hry zde na Zemi tak jak je vysvetluje Abraham, tak by k dezinterpretaci samozrejme muze dojit. A pak si musime holt projit toto kolecko dovysvetlovani nepochopeneho nebo neumyslne prekrouceneho. Ono asi proto vzdy Abraham na zacatku kazdeho seminare travil drive celou hodinu vysvetlovanim podstaty jeho uceni, nyni uz mu staci tak dvacet minut :)

Nicmene, necitim strach z toho, ze by si to nekdo mohl spatne vylozit a na zaklade toho tak jednat. Ono... ten priklad s tim, ze ted si nekdo sve ciny ospravedlni jeste o neco vice nez pred tim, zni docela logicky :) a asi by me taky napadl, ale pri hlubsim zamysleni, si myslim ze, tak jak tuto realitu znam, tak lide nepotrebuji Abrahama k ospravedlni cehokoliv.....jejich realita, jim je schopna poskytnout dostatek vymluv a dobrych duvodu k tomu, proc tak neco cini :)

Prakticky jsem se nesetkal s nikym, kdo by Abrahamovo poselstvi nejak vyznamne dezinterpreloval.. vetsinou se jedna o drobne detaily, ktere se casem ujasni..hodne lidi, ktere si toto pritahlo, uz jsou schopni prijmout vysvetleni o energiich, vibracich, vnitrnim sirsim ja, Zdroji.

Netroufam si odhadnout jestli je Abraham pro vsechny :) vim ze dokaze oslovit docela sirokou masu lidi (v US je bestsellerem #1), a opravdu mam dojem, ze velka vetsina lidi se k te podstate dostane... i kdyz to treba ze zacatku berou tak, ze si chteji pritahnout nejake ty veci do sve reality, tak po case zjisti, ze o tom Abraham vubec neni..ze je mnohem hlubsi a najdou v nem to, co skutecne hledali, aniz by to hledali :D :D :D
Uživatelský avatar
Petr
Administrátor
 
Příspěvky: 2832
Registrován: čtv 08. kvě 2008 21:17:44
Bydliště: Brno / Praha
Poděkoval: 589
Poděkováno: 1282-krát v 716 příspěvcích

Re: Zákon přitažlivosti (LoA)

Příspěvekod Spokojny » úte 01. zář 2009 21:13:21

Musim uznat, ze ide o zaujimavu debatu. Suhlasim s Petrom, ked hovori o miesani sebectva s bezohladnostou. Pretoze nie je myslitelne, aby sa v takych uzasnych bytostiach akymi skutocne sme zrodila tuzba skodit ci bezohladnost. tak ako pri manifestovaní nasich tuzob stretavame ludi, ktori nam pomahaju tak aj ostatni ludia stretavaju pri plnení ich tuzob nas(pokial sme si naplno vedomi cim sme) A ked sa stretnu taketo dve bytosti tak je skutocne vsetko v prospech vsetkych zucastnenych. Problem nastane jedine a iba vtedy, ked sa jeden z nich nacas odpoji od svoje pravej podstaty myslienkou, ze tuzba druheho moze ohrozit jeho tuzbu a co sa stane?- zmeska vlak, nestihne televizny serial, prip jeho reprizu,...
Cire sebectvo v pravom slova zmysle bez prisad ako je skodoradost ci bezohladnost je uzasnym aktom pre vsetkych zucastnenych.
Posolstvo Abrahama postretne zivoty ludi, ktori si ho pritiahnu. A tak ako vsetko moze byt chapane z roznych uhlou pohladu, moze byt aj to tak chapane. Bolo by "smrtou" nas vsetkych keby sme vsetci na tejto planete chapali vsetko rovnako. Ak niekto chape A. slova: Budte sebeckí! ako navod k bezohladnosti tak treba povedat skutocne len:No a co? Kazdy ma pravo na svoj uhol pohladu. A jeho uhol pohladu Vas nemoze ohrozit pokial to nezahrniete do svojich vibracii. Vzdy je vsetko v najlepsom poriadku. A toto myslim bez akehokolvek fatalizmu: Stane sa to, co sa ma stat.

Prajem nadherny vecer
Uživatelský avatar
Spokojny
 
Poděkoval: 0
Poděkováno: 27-krát v 22 příspěvcích

Následující uživatelé by rádi poděkovali uživateli Spokojny za tento příspěvek:
Petr, watta

Re: Zákon přitažlivosti (LoA)

Příspěvekod Dagmar » úte 22. zář 2009 11:20:13

Díky za tyto úžasné stránky, diskusi i za to, že jsi. Zdraví Dáša ***
Uživatelský avatar
Dagmar
 
Příspěvky: 62
Registrován: ned 03. kvě 2009 19:57:32
Poděkoval: 165
Poděkováno: 24-krát v 20 příspěvcích

Re: Zákon přitažlivosti (LoA)

Příspěvekod Petr » úte 22. zář 2009 18:06:27

Mam radost ze jsou k uzitku i dalsim lidem :) ;)
Uživatelský avatar
Petr
Administrátor
 
Příspěvky: 2832
Registrován: čtv 08. kvě 2008 21:17:44
Bydliště: Brno / Praha
Poděkoval: 589
Poděkováno: 1282-krát v 716 příspěvcích

Re: Zákon přitažlivosti (LoA)

Příspěvekod Mendule » stř 29. zář 2010 18:29:42

ahoj všichni, díky Petře za tyto stránky o Abrahamovi. Díky i Pepovi Kopřivovi za jeho videa a názory. Dlouho jsem hledala něco takového jako je Abrahamovo učení. Přečetla jsem spoustu knížek, ale jak říká Jerry Hicks je to v nich jen naznačeno a není to celé, teprve Abraham má celkový návod, jak používat pozitivní myšlení, přítomný okamžik apod. V té jednoduchosti je fakt krása. Přečetla jsem Sáru, Požádej a je ti dáno, Úžasná síla emocí a těším se na další. Když jdou na mě nějaké špatné nálady, vezmu knížku a je mi líp. Snažím se to používat, ne vždy se daří, s některými lidmi mi ještě nejde udržovat odstup od jejich chápání, reakce apod., ale učím se a hlavně cítím se teď moc fajn. Ještě jednou díky, těším se na další překlady. Menďule ***
Uživatelský avatar
Mendule
 
Příspěvky: 113
Registrován: sob 04. zář 2010 16:54:32
Poděkoval: 1
Poděkováno: 31-krát v 23 příspěvcích

Následující uživatelé by rádi poděkovali uživateli Mendule za tento příspěvek:
Petr

Re: Zákon přitažlivosti (LoA)

Příspěvekod Yana » pon 03. čer 2013 14:19:40

Ahojte, chcela by som vas poprosit o radu, nakolko sama s tym uz neviem pohnut. Chcem aby sa mi nieco splnilo, ale problem je, ze ma to uz netesi. Ked si to predstavujem, netesi ma to. Musim sa nutit do toho, ist si to predstavovat, cely den mam v hlave ze to este nemam. Co s tym? Ako sa z toho vymotat? Prosiiim pomoc :plac: Je to pre mna fakt velmi dolezite, drobnosti som si uz pritiahla a ozaj zaujimavou cestou
Uživatelský avatar
Yana
 
Příspěvky: 10
Registrován: pát 26. dub 2013 16:22:59
Poděkoval: 0
Poděkováno: 1-krát v 1 příspěvku

Re: Zákon přitažlivosti (LoA)

Příspěvekod Jana » pon 03. čer 2013 14:27:32

Yana píše:Chcem aby sa mi nieco splnilo, ale problem je, ze ma to uz netesi.

A lze zaměřit pozornost na to, co Tě těší ?

Co to je ?
Jana
 
Příspěvky: 1482
Registrován: pon 26. led 2009 20:46:53
Poděkoval: 978
Poděkováno: 351-krát v 226 příspěvcích

Re: Zákon přitažlivosti (LoA)

Příspěvekod Yana » pon 03. čer 2013 15:09:33

ano, mozem sa zamerat na to co ma tesi, napr. na psika, ktoreho chcem, ale toho si mozem kupit, az sa mi "TO" splni, takze stale ked sa na neho tesim mi vybehne ze si ho este nemozem kupit, cele je to take zamotane :(
Vobec sa nemozem dostat do tej "vortexovej" nalady, minuleho roku ked som objavila zakon pritazlivosti som v tej nalade bola denne bezne, tesila som sa ze mozem mat hocico, ale nevedela som ze je to to spravne, ze to vlastne vtedy pritahujem, a TO prianie vzniklo az tohto roku, a odvtedy sa tam nemozem dostat, cim viac to chcem, tym viac sa snazim nato tesit, aby sa mi to splnilo. Napadlo ma, byt vdacna za to co uz mam, ale to by som zase dakovala len preto aby sa mi TO splnilo :(
Uživatelský avatar
Yana
 
Příspěvky: 10
Registrován: pát 26. dub 2013 16:22:59
Poděkoval: 0
Poděkováno: 1-krát v 1 příspěvku

Re: Zákon přitažlivosti (LoA)

Příspěvekod Jana » pon 03. čer 2013 20:05:02

Yana píše:ano, mozem sa zamerat na to co ma tesi, napr. na psika, ktoreho chcem, ale toho si mozem kupit, az sa mi "TO" splni, takze stale ked sa na neho tesim mi vybehne ze si ho este nemozem kupit, cele je to take zamotane :(

Když ses jako malá těšila na Vánoce, tak sis to těšení taky nekazila myšlenkou, že Vánoce ještě nejsou, tak není ani teď důvod si to těšení na psíka kazit myšlenkou, že tady psík ještě není.

Vobec sa nemozem dostat do tej "vortexovej" nalady, minuleho roku ked som objavila zakon pritazlivosti som v tej nalade bola denne bezne, tesila som sa ze mozem mat hocico, ale nevedela som ze je to to spravne, ze to vlastne vtedy pritahujem, a TO prianie vzniklo az tohto roku, a odvtedy sa tam nemozem dostat, cim viac to chcem, tym viac sa snazim nato tesit, aby sa mi to splnilo. Napadlo ma, byt vdacna za to co uz mam, ale to by som zase dakovala len preto aby sa mi TO splnilo :(

Bude to tím, že ses dostala už kousek dál, už jsi možná prokoukla, že se na něco těšíš, ono se Ti to splní, ale stejně Ti to trvalou radost nepřináší. I když se to, po čem toužíš, tváří jako trvalý zdroj štěstí, tak jakmile to získáš, objeví se zase ten stejný život jako před tím a nový krysí závod za další metou.

Naše duše však touží po něčem mnohem hodnotnějším, touží po věčném Božím království, po stavu, kdy je tady stálá čerstvá přítomnost blaha a štěstí. Kdyby Boží království neexistovalo, tak by duše tuhle touhu neznala.
K nalezení Božího království vede Největší přikázání, o kterém mluví Ježíš. A pokud Ti křesťanská cesta dělá problémy, pak se můžeš podívat třeba na tohle.
Jana
 
Příspěvky: 1482
Registrován: pon 26. led 2009 20:46:53
Poděkoval: 978
Poděkováno: 351-krát v 226 příspěvcích

Re: Zákon přitažlivosti (LoA)

Příspěvekod Yana » úte 04. čer 2013 9:36:48

Ale Abraham o tom jasne hovori, ze stale bude nova a nova tuzba a nikdy nebude nic ukoncene, ze prave preto existujeme.
No a na vianoce som sa ako dieta netesila, to bola stale len robota a dostala som len oblecenie. Doteraz ich neznasam, ale mozem sa aspon tesit z toho ako sa deti tesia z darcekov :) Chcelo by to radu, ci TO mam pustit alebo co, alebo ci sa mi TO moze splnit len ked sa nato budem tesit. Lebo nechat to tak, sa mi zda lenive, a zasa mysliet (tesit) sa nasilu zasa proti prudu...
Uživatelský avatar
Yana
 
Příspěvky: 10
Registrován: pát 26. dub 2013 16:22:59
Poděkoval: 0
Poděkováno: 1-krát v 1 příspěvku

Re: Zákon přitažlivosti (LoA)

Příspěvekod Jana » úte 04. čer 2013 13:20:23

Yana píše:Ale Abraham o tom jasne hovori, ze stale bude nova a nova tuzba a nikdy nebude nic ukoncene, ze prave preto existujeme.

Pokud tohle Abraham tvrdí, pak objevil jenom princip té hry, nikoliv její Zdroj.

No a na vianoce som sa ako dieta netesila, to bola stale len robota a dostala som len oblecenie. Doteraz ich neznasam, ale mozem sa aspon tesit z toho ako sa deti tesia z darcekov :) Chcelo by to radu, ci TO mam pustit alebo co, alebo ci sa mi TO moze splnit len ked sa nato budem tesit. Lebo nechat to tak, sa mi zda lenive, a zasa mysliet (tesit) sa nasilu zasa proti prudu...

Jistější, než těšit se na něco, co se objeví až v budoucnosti, je těšení se ze života už teď.
Jana
 
Příspěvky: 1482
Registrován: pon 26. led 2009 20:46:53
Poděkoval: 978
Poděkováno: 351-krát v 226 příspěvcích

Re: Zákon přitažlivosti (LoA)

Příspěvekod Zero » úte 04. čer 2013 17:15:05

Yana píše:Ale Abraham o tom jasne hovori, ze stale bude nova a nova tuzba a nikdy nebude nic ukoncene, ze prave preto existujeme.

To platí tak dlouho, dokud nás plně uspokojuje po něčem toužit a dosáhnout toho, pak začít toužit po něčem dalším, a tak pořád znovu...

Ale ten, kdo opakovaně zjišťuje, že i když dosáhnul toho, po čem toužil, po chvíli zase není úplně spokojený a nezbývá mu než začít toužit po něčem dalším, co ho uspokojí zase jen na chvíli, ten si už všimnul, že žádné dosažení nepřináší trvalé uspokojení. Tím se dostal na level, kdy ho může opravdu uspokojit jen trvalé spojení se Zdrojem. Existuje celá řada cest, jak k němu dojít.
Uživatelský avatar
Zero
 
Příspěvky: 49
Registrován: pon 05. pro 2011 22:35:42
Poděkoval: 24
Poděkováno: 4-krát v 4 příspěvcích

Re: Zákon přitažlivosti (LoA)

Příspěvekod janamonika » pát 19. črc 2013 13:55:52

jj tak tohle mám za sebou .....měla jsem přesně 4 roky období, kdy už mě neuspokojovalo nic a hledala zdroj. Když jsem zjistila, že mě život strká do samoty, ulity, sice příjemného, ale divného žití, kdy mi nikdo z mých blízkých nerozumí a neví o čem mluvím. vytěsnilo mě to naprosto od mé rodiny. Byla jsem před volbou...buď pokračovat a jít mezi jiné lidi, kteří ví o čem to celé je, ztratit i děti a rodinu......protože jsem měla naprosto odlišný žebříček hodnot. Rozhodla jsem se zůstat a vrátit se k Abrahámovi a těšit se z pouhého těšení se. Dávat si opět cíle a dosahovat jich. Když jsem tím vším prošla, mám najednou i velkou radost když se mi něco podaří dosáhnout, to už jsem tenkrát neznala, přesně jak s tím pejskem. Ono to tam potom lehce proběhne to ano....když se přání splní...no jó mám to no a co? Na druhou stranu si vzpomenu na své rozhodnutí a to všechno kam mě to vedlo a tam už ne, nebo zatím ne :koukam:
Uživatelský avatar
janamonika
 
Příspěvky: 9
Registrován: sob 07. lis 2009 19:09:17
Poděkoval: 0
Poděkováno: 4-krát v 4 příspěvcích

Re: Zákon přitažlivosti (LoA)

Příspěvekod Jana » sob 20. črc 2013 5:46:47

A co Ti tedy konkrétně právě teď, Janomilko, chybí ?
Co konkrétně potřebuješ k tomu, aby Tvůj život byl šťastný a naplněný ?
Jana
 
Příspěvky: 1482
Registrován: pon 26. led 2009 20:46:53
Poděkoval: 978
Poděkováno: 351-krát v 226 příspěvcích

Re: Zákon přitažlivosti (LoA)

Příspěvekod janamonika » čtv 25. črc 2013 7:39:28

A co Ti tedy konkrétně právě teď, Janomilko, chybí ?
Co konkrétně potřebuješ k tomu, aby Tvůj život byl šťastný a naplněný ?

Vlastně skoro nic nepotřebuju, pocity si umím vyvolávat bez podnětu a o to šlo. Pravda je, že přece jen jsme naučení za moc a moc let, že když se přání naplní fyzicky je to pro nás silnější a teprv jsme ochotni uznat, že se splnilo a i svůj pocit daleko víc :ahoj:
Uživatelský avatar
janamonika
 
Příspěvky: 9
Registrován: sob 07. lis 2009 19:09:17
Poděkoval: 0
Poděkováno: 4-krát v 4 příspěvcích

Předchozí

Zpět na Diskuze k Abrahamovi a zákonu přitažlivosti

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron