Louise L. Hay- Síla je ve vás

Knihy, které rozšiřují naše poznání o nás samých, podněcují nás a dávají nám návody k dalšímu rozvoji.

Louise L. Hay- Síla je ve vás

Příspěvekod pupu » úte 09. čer 2009 17:59:56

Síla je ve vás
kniha, 180 Kč, 164 stran, vázaná, nakladatelství Pragma


Ukázka (8. kapitola, strana 75):
Jak se mít rád
Když odpustíte a zapomenete na to, co vám kdo udělal, nejen že z vašich ramen spadne obrovské břemeno, ale také se vám otevře možnost skutečně se mít rád.
Pro vás, kdo již pracujete na nalezení lásky k sobě, nebo s tím právě začínáte, si nyní probereme některé způsoby, jak se to naučit. Nazývám to Deseti kroky a jejich seznam jsem během několika let rozeslala tisícům lidí.
Mít se rád je úžasné dobrodružství; je to, jako kdyby se člověk naučil létat. Dovedete si předstatvit, jaké by to bylo, kdybychom uměli létat? Jak by to bylo vzrušující! Tak se tedy začněme mít rádi hned teď.
Zdá se, že mnozí z nás trpí na určité úrovni nedostatkem sebeúcty. Je pro nás obtížné se milovat, protože v sobě neseme všechny ty takzvané chyby a máme pocit, že vzhledem k těmto nedostatkům není možné, abychom se milovali takovÍ, jací jsme.
Obvykle lásku k sobě něčím podmiňujeme, a když potom navážeme nějaký vztah, děláme totéž i u druhých. Všichni jsme již slyšeli názor, že nemůžeme mít někoho doopravdy rádi, dokud nemáme rádi sebe. Takže teď, když jsme odhalili bariéry, které jsme si sami vytvořili, můžeme se katapultovat k dalšímu stupni.

Deset cest, jak se mít rád
1. Tím zřejmě nejdůležitějším klíčem je přestat se kritizovat. O kritizování jsem již mluvila v páté kapitole. Když si řekneme, že jsme v pořádku, ať se děje co se děje, bude provádění změn snadné.
Pokud se ale stavíme do špatného světla, budeme mít potíže.
Všichni se měníme. Každý den je nový a každý den děláme věci trošičku jinak než dříve. Schopnost přizpůsobit se a plynout s proudem života je naší silou.
Ti, kdo pocházejí z dysfunkčních rodin, bývají často přehnaně zodpovědní a mívají ve zvyku nemilosrdně se odsuzovat. (... a dalších 9 bodů na cestě vlastního "duchovního růstu" až do strany 88.) :hugs:
Uživatelský avatar
pupu
 
Příspěvky: 4
Registrován: ned 07. čer 2009 21:57:49
Poděkoval: 14
Poděkováno: 1-krát v 1 příspěvku

Následující uživatelé by rádi poděkovali uživateli pupu za tento příspěvek:
Petr

Re: Luise L. Hay- Síla je ve vás

Příspěvekod Petr » úte 09. čer 2009 18:30:07

To je ona :)

Obrázek
Uživatelský avatar
Petr
Administrátor
 
Příspěvky: 2832
Registrován: čtv 08. kvě 2008 21:17:44
Bydliště: Brno / Praha
Poděkoval: 589
Poděkováno: 1282-krát v 716 příspěvcích

Následující uživatelé by rádi poděkovali uživateli Petr za tento příspěvek:
pupu

Re: Louise L. Hay- Síla je ve vás

Příspěvekod Jaro » stř 12. srp 2009 23:48:35

Zdravim
Co poviete na tento clanocek http://www.nytimes.com/2008/05/04/magazine/04Hay-t.html a trebars aj na tento http://cwrite.wordpress.com/2008/05/05/louise-hay-healed-my-life/. Chybu neurobite, ak si v tom prvom clanku precitate len prvu stranu a poslednu.
Navyse, ak si precitate par komentarov na amazon. com, pisu tam aj ludia, co sa s nou stretli a vypravaju tam, ze bola drza a neviem co. Myslite, ze to je pravda? Neviem, ci Louise dobre poznate, ja uz asi par mesiacov, ale toto sa mi nechce verit. A ten clanok z New York times vyzera doveryhodne i ked nepoznam doveryhodnost tych novin, resp. clankov na ich stranke.
Ake mate vy skusenosti s Louise, s afirmaciami, a konieckoncov aj tuto s Hicksovcami, kedze aj oni maju podobnu filozofiu s Hay, ako sa tu docitavam.
Samozrejme o Louise som nasiel negativne tieto dva clanky a par komentarov na amazon. Ale na druhej strane je tu spusta pozitivnych ohlasov, na amazone, na youtube-vyliecenia, zmenenia, zachranenia zivotov a podobne :) Asi vzdy budu ludia, ktori nie su na taketo filozofie uplne pripraveni, aspon tak si ja vysvetlujem tie clanky o Louise.
Uživatelský avatar
Jaro
 
Poděkoval: 0
Poděkováno: 27-krát v 22 příspěvcích

Re: Louise L. Hay- Síla je ve vás

Příspěvekod Petr » čtv 13. srp 2009 6:18:56

Ahoj, ani jsem ty clanky neotviral, myslim, ze jsi podstatu dotazu vystihl dobre uz ve svem prispevku :)
V tomto jsem maximalni pragmatik, mozna nejvetsi jakeho ze sveho okoli znam :D. Nezajima me odkud ten zdroj informaci pochazi, jestli je to clovek, nefyzicka bytost nebo mimozemstan (vim ze na to jsi se primo neptal, ale princip je stejny). Prakticky je mi uplne jedno kdo to rika, divam se pouze na to, co rika a z toho, co rika si vybiram pouze to, co se mnou ladi, nebo citim, ze to stoji za hlubsi prozkoumani. Takze i kdyby nekdo neco jen predstiral, coz jsem presvedcen, ze Hicksovi rozhodne nic nepredstiraji, Hay zase moc do hloubky neznam...ale kazdopadne je to jedno, protoze i kdyby predstirali tak to delaji moooc dobre a je v tom spousty hodnoty pro me, kterou si mohu vzit, a obohatit se tim.

Jak si myslim, ze se to ma konkretne s Hay...je to (jen) clovek (pozn. pro Wattu dole).. tj. obcas se pohybuje v souladu se Zdrojem, Bohem, sama se sebou... obcas je mimo soulad. I kdyby psani tech knizek bylo jedinym okamzikem v jejim zivote, kdy byla v souladu a pak cely zivot prozila jinak, tak co napsala v ten okamzik, bude velmi hodnotne a prinosne...zbytek klidne vesele ignoruji, prehlizim, nezajimam se o to :)
U Hicksovych a Abrahama je to asi trochu jednodussi, protoze jak Abraham neni clovek, nepromlouva z fyzicke perspektivy, tak se mu drzi drzet v souladu se Zdrojem docela bez problemu, a tudiz jeho proud informaci je docela konzistentni a prakticky nemusim ignorovat vubec nic.. :) i kdyz je zajimave, ze toto nemam s ostatnimi nefyzickymi entitami..asi v tom bude jeste neco jineho ;).
Takze klidne se nebojme byti ignoranty! :))))))))

pozn. Hele, tak si vazne nepamatuji, kdy jsem toto souslovi pouzil naposled, asi hooodne hodne davno. Ale povedlo se ti to ve me vcera pravdepodobne aktivovat a dnes mi naskocilo uplne samo :)))
Uživatelský avatar
Petr
Administrátor
 
Příspěvky: 2832
Registrován: čtv 08. kvě 2008 21:17:44
Bydliště: Brno / Praha
Poděkoval: 589
Poděkováno: 1282-krát v 716 příspěvcích

Re: Louise L. Hay- Síla je ve vás

Příspěvekod watta » čtv 13. srp 2009 11:28:26

moc hezká diskuze, za kterou osobně děkuji - takhle nějak to vypadá, když všichni zúčastnění jednají z pozice lásky, nepředpojatosti - cítíte to z těch vašich příspěvků také? to je skvělé pro všechny další příchozí, tedy pro ty, kteří taky hledají harmonii a mír :) ale k věci - asociovalo to ve mě jednu myšlenku, ke které se ještě vrátím.

osobně louise hay neznáme nikdo, takže bych se dost zdráhala mít na ní - jako na člověka (nikoli jako na autora) - nějaký názor. a jak píše petr - i kdyby to byl hitler v růžovém obláčku, důležitá je pro lidi na světě tím, co udělala svými knížkami. jsem přesvědčená, bez ohledu na to, jak je new age někdy do morku kostí hrůzostrašný a odpudivý, že myšlení, které l. hay svým dílem v lidech vzbuzuje, je opravdu oceněníhodné. člověk si ostatně vždycky může vybrat, čím bude víc. někdo se může stát vic než tím člověkem nějakým odosobněným příběhem, když to sám považuje za smysluplné a když ho tak chtějí mít ostatní. no a většinu lidí pak bude taková louise zajímat jenom jako ten příběh, ne jako ten skutečný člověk, kterým je. mnozí velcí myslitelé minulosti na tohle dokonce "doplatili" (zemřeli v bídě, zanedbání, nikdo se o ně nestaral ... atd.) takoví jsme my, lidé ;) člověk nás zajímá jako člověk často jenom, když si na něm dokážeme najít něco nepěkného, abychom mohli vztyčit náš prstík ;)

ovšem musím dodat, že o rozličných nepěkných vedlejších (možná i hlavních) efektech celého newagiánského hnutí si tedy já osobně rozhodně žádné iluze nedělám. v tom jsem názorově blízká těm, kteří se mu husta smějí. i když osobně nepovažuji za nutné to více jak jednou konstatovat.

new age je prostě byznys jako jakýkoliv jiný a bez ohledu na nejsvětější vůli úmyslů zúčastněných se s tím vždycky nějaká ta "špína" spláchne. v new age je jisté specifikum, jinde ne tak markantní, podle kterého bych toto hnutí bez obav nazvala "hnutí zoufalců" :) zapojují se do něj zkrátka potažmo vždy lidé, kteří mají nějaký problém - proč by jinak něco hledali, že :) ale to není nic negativního a priori. mnozí lidé prostě nemohou být spokojeni s tím, co kolem sebe vidí a rádi by tvořili něco jiného, nového, lepšího, vhodnějšího - tím samozřejmě nejdřív mnohdy vznikne problém, bolest ze stavu světa, z něčeho, co nechci. jak bych se jinak dozvěděl, že to nechci, že... u indigových dětí je tohle asi nejpatrnější. naopak někteří léčitelé si s mnohými věcmi hlavu nelámají a berou svět takový, jaký je, aniž by ho chtěli měnit. to je mimochodem také docela zajímavé sledovat i zamyšlet se nad tím.

spousta lidí ale tápe stále víc - nové náboženství v problémech nepomáhá (jaké to překvapení), a tak se rozrůstají řady stále zatrpklejších, osamocenějších, pro které je příslušnost k dalším vyvržencům vlastně krásnou berličkou a nadějí na přežití. byznys to je - též nikterak v negativním slova smyslu - co na tom, že je to byznys s lidskou psýché. my jsme tady pořád jako spotřebitelé, a to i vzhledem k abrahamovi - v tom smyslu, že abraham po nás něco chce - jinak by nám to neříkal. a my rozhodujeme, zda to přijmeme či nikoliv, a zda to přijmeme pasivně (necháme to tak, jak to říká abraham, a tak to budeme žít), nebo aktivně (nejenom, že tak budeme žít, ale posuneme to svým jástvím zase o kus dál). nestát se součástí takovýchto přetahování by znamenalo vůbec se neinkarnovat :)

a tím se dostávám k mé staré myšlence uleželé jako dobrý pivní sýr ;), kterou ve mě tahle diskuze asociovala: petře, ty píšeš o tom, že abraham není člověk a promlouvá z nefyzické perspektivy. to není ale žádná výjimka - všichni promlouváme z nefyzické perspektivy - v tom je přece jádro toho, že "nejsme jenom lidi". že to esther u abraham zdůrazňuje je rozhodně dobré právě pro ten byznys, a pak to asi má taky co dělat s tím, že si to esther uvědomila - protože v těch nejdůležitějších životních chvílích je tohle spojení nejjasnější, nejpoznatelnější a čím si to člověk normálně uvědomuje méně, tím víc ho to pak musí šokovat. takže ona to prostě ví, že to je z nefyzické perspektivy. a nejenom to, má i docela silné povědomí o tom, z jaké perspektivy to je (jasně, že je jich více) - a to pojmenovali společně "abraham - asociace vyspělých pomáhajících" ;). a je to pro ní životně důležité pořád, proto to pořád vnímá stejně - protože její životní dráha se prostě s abraham prolíná naprosto těsně :) děláme to každý, kdo nahazujeme udici svému "tamtomu já" - jsou věci, které tomu napomáhají, jsou situace, kdy se nemůžeme "napojit" tak dobře, ale je to prostě ono, pochází z toho veškerá naše invence - jsme pořád tím svým záměrem, který je takhle zaháčkovaný, a dohromady jsme své velké Já, které je totéž, co abraham :)
Uživatelský avatar
watta
 
Příspěvky: 1022
Registrován: úte 16. čer 2009 12:07:19
Poděkoval: 124
Poděkováno: 291-krát v 200 příspěvcích

Následující uživatelé by rádi poděkovali uživateli watta za tento příspěvek:
Petr

Re: Louise L. Hay- Síla je ve vás

Příspěvekod watta » čtv 13. srp 2009 11:33:13

takže, abych dodala, co tou poslední úvahou nebásnířka chtěla také říct, ta esther je na tom ta výjimečná, možná výjimečnější než abraham :poklona: , protože má takové uvědomění si, že s ní "abraham" "spolupracuje" :)
Uživatelský avatar
watta
 
Příspěvky: 1022
Registrován: úte 16. čer 2009 12:07:19
Poděkoval: 124
Poděkováno: 291-krát v 200 příspěvcích

Re: Louise L. Hay- Síla je ve vás

Příspěvekod Petr » ned 16. srp 2009 22:42:30

jj je to zajimave "Jsme jenom lidi" x "Nejsme jenom lidi" :)))) Myslim, ze se to nijak nevylucuje, ac ciste gramaticko-logicky rozbor nasvedcuje spise opaku :))
Prvni tvrzeni pouze poukazuje na to, ze mame nekolik lidskych aspektu :) - pohybujeme se vetsinu casu mimo soulad - alespon tomu tak bylo drive
a druhe tvrzeni, ze dokazeme byt i v souladu s nasi sirsi perspektivou, ktera vzdy byla a je a bude a ze jsme predevsim ji. :)

Jinak Esther a Jerry jsou jedno vedomi a jsou to same, co Abraham, resp. jsou "vydeleni" z jeho skupiny. Esther nechannelinguje Abrahama poprve, uz to delala v drivejsich zivotech (rikal Abraham), asi zase jinou formou, mozna ne verbalne, ale uz spolu par veci zazili :)) A je to velka mira jejiho souladu i osobniho stesti, ktery zazivala jeste predtim nez zacala s meditacemi, ktery ji toto spojeni umoznuje..nikdy nebyla moc rezistentni osobou, takze par meditaci, par pokusu a slo to jak po masle :)))))

A osobne si myslim, ze Esther je cim dal tim lepsi, stale vice si to uziva, je stale vtipnejsi a celkove to tak lepe plyne.. :)
Uživatelský avatar
Petr
Administrátor
 
Příspěvky: 2832
Registrován: čtv 08. kvě 2008 21:17:44
Bydliště: Brno / Praha
Poděkoval: 589
Poděkováno: 1282-krát v 716 příspěvcích

Re: Louise L. Hay- Síla je ve vás

Příspěvekod watta » úte 18. srp 2009 8:44:01

óóó ano, přesně tak - nikterak se to nevylučuje - vlastně vůbec nic v tomhle vesmíru se nijak nevylučuje, co mám povědomost. buď si toho vědomi jsme, nebo ne :)
Uživatelský avatar
watta
 
Příspěvky: 1022
Registrován: úte 16. čer 2009 12:07:19
Poděkoval: 124
Poděkováno: 291-krát v 200 příspěvcích


Zpět na Knihy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků

cron