Diskuze k touhám

O tom, co vás zajímá, co vám není jasné, kde máte pochybnosti, a o vašich zkušenostech se zákonem přitažlivosti....

Re: Diskuze k touhám

Příspěvekod Lída » pon 07. zář 2009 10:30:00

No, Petře :D

stačí přečíst si denní tisk, pustit zprávy v TV, nějaké ty hry a seriály ... a rychle pochopíš, jaký je obecný kontext + konotace slov, o kterých si tady povídáme :)

vlastne nikdy jsem na zadnem seminari na touhu dotaz neslysel, ze by to nebylo nekomu jasne

To je přece přirozené :lol: - copak chodí na semináře běžní lidé, kteří se zatím o možnosti dovednějšího přístupu k vlastnímu životu nezajímali, protože je zatím vůbec nenapadlo, že by něco takového bylo možné? Když se jim něco nedaří, propadají hněvu na okolnosti a osoby, které to všechno podle jejich přesvědčení "zavinily"... a když to trvá dlouho, začnou být depresivní... Často to končí špatně, sebevražednost stále stoupá, dokonce i u malých dětí :x

Když takový člověk zajde do knihkupectví a vezme náhodou A. knihu do ruky, nejdřív ji zběžně prolistuje ... a řekne si: "To je ale naprostý nesmysl: pořád toužím, pořád jednám jen podle svých žádostí, a takhle to dopadlo... - ten autor vůbec neví, o čem mluví :( " Dotyčného ani nenapadne, aby si knihu koupil - a přitom není zlý, jen nevědomý. A kniha by mu mohla pomoci... není plná duchovních a náboženských symbolů, cvičení a doporučení, která většinu běžných lidí odrazují.

Jenže tenhle člověk slovům touha a žádost moc dobře rozumí, z vlastní zkušenosti ...

Beru to spíš tak, že A. učení je osudem určené jen určité skupině lidí a zřejmě se rozšířit nemá :donknow: . Kdyby to bylo formulované tak, že by nedocházelo k dezinterpretaci, když se to dostane do ruky normálním lidem, zaujalo by to asi příliš mnoho lidí, na Zemi by nastal příliš rychle ráj, a to Zdroj asi ještě nemá v úmyslu :P :D :D

:) :ahoj:
Uživatelský avatar
Lída
 
Příspěvky: 715
Registrován: ned 26. říj 2008 10:23:26
Poděkoval: 166
Poděkováno: 478-krát v 285 příspěvcích

Re: Diskuze k touhám

Příspěvekod Lída » úte 08. zář 2009 6:02:59

Máš ale asi pravdu, Petře, v tom, že všechno
to uz je ale pak spise o prevladajicich vibracich toho cloveka

Uvědomila jsem si, že vyšla už spousta knih od různých autorů, kteří vysvětlují význam pozitivního myšlení a vizualizací pro harmonický život. A i když je to v nich vyjádřeno způsobem, jakému může porozumět každý, zdá se, že u většiny lidstva se to zatím nijak zvlášť neujalo. Nejspíš proto, že myšlení i cítění člověka je naprogramováno jeho vrozenými sklony plus dosavadními zkušenostmi. A pokud ty sklony a zkušenosti jsou negativní, jejich přeprogramování není snadné, jelikož setrvačností se prosazují navyklé způsoby myšlení. Můžeme si jen přát, aby těch, kterým se vlastní přeprogramování začne dařit, pořád přibývalo.

:)
Uživatelský avatar
Lída
 
Příspěvky: 715
Registrován: ned 26. říj 2008 10:23:26
Poděkoval: 166
Poděkováno: 478-krát v 285 příspěvcích

Re: Diskuze k touhám

Příspěvekod Petr » úte 08. zář 2009 8:15:12

jj, ja uz v tom prave vidim az moc pohyblivych soucasti, ktere jsou mimo mou kontrolu :PCproblem: (jak co kdo pochopi, jak si to vylozi, jak zareaguje, kdo si to koupi, kdo chodi na seminare, kdo jak chape to slovo..) na to, abych si s tim delal starosti :)
Prilis mnoho promenych, na to abychom to tu vyresili :) Takze co mam pod kontrolou? Sve pochopeni, sve vyjadrovani,.... :pc2:
:happyturn:
Uživatelský avatar
Petr
Administrátor
 
Příspěvky: 2832
Registrován: čtv 08. kvě 2008 21:17:44
Bydliště: Brno / Praha
Poděkoval: 589
Poděkováno: 1282-krát v 716 příspěvcích

Re: Diskuze k touhám

Příspěvekod watta » úte 08. zář 2009 12:05:25

Petr píše:tak jeste trochu jinak :) esence nejesencovatejsi, toho po cem touzime, je ze se budeme citit lepe, kdyz to budeme mit/ kdyz to nastane, tj. budeme stastnejsi. jdeme po svem stesti, po tom citit se dobre.. :)

ale to není pravda, petře - to je jenom nástroj, to je ten nástroj... cítit se šťastný není ten cíl, to je prostředek, k dosahování cílů... a tím nejvyšším je bytí samo o sobě, ale to kompletní, celé, nejenom tady to, co jsme schopni brát v potaz a vnímat, zkrátka existence sama o sobě, aby TO BYLO ;) (proto píšu, že je esencí touhy je touha - v tom je obsaženo totéž).

lída píše:Jenže ti chápou významy slov ve všeobecně používaném kontextu, i včetně jejich současných konotací - ani jinak nemůžou, pokud se s těmi pojmy v takových souvislostech neustále setkávají v životě

v tomto a další diskuzi na to navazující souhlasím s petrem, včetně toho, jak již ten samotný kontext byl tolikrát pozměněn - my měníme k obrazu svému ten kontext NEBO se necháváme měnit k obrazu JEHO tím kontextem - tj. v praxi přejímáme právě rozšířený způsob vidění světa. co je lepší nevím, patrně jako ve všem je pro každého lepší něco trošinku jiného, ale já osobně sama pro svůj život hlasuji za 1, byť vím, že 2 mě formuje hodně tam, kde to tomu dovolím.

ohledně abrahama v knihkupectví - to je přeci krásný přirozený výběr - každému, co jeho jest (co je schopen pojmout). mě se začne "jiné", "odlišné" vnímání abrahamových slov dotýkat až tehdy, jestliže začnou tato vnímání napadat moji vlastní svobodu, nebo budu-li mít takový pocit. je pro mě osobně důležité být si vědom toho, že to není žádné ABC, které všichni jako ABC vnímají, a tudíž také, že výkladů toho (stejně jako čehokoliv jiného) může být mnoho a že tam mohou být i leckteré, které se mi líbit nebudou. tak proto.

stejně v praxi přece nikde na světě nikdo nemíní všemi těmi slovy to samé, na něčem jsme schopni se dohodnout, ale jestli je na světě 7 miliard lidí, pak je na světě i 7 miliard významů slova LÁSKA :) no a ti, jejichž významy jsou si bližší - jak by asi petr řekl - jejichž vibrace jsou podobné - pak jsou schopni se lépe dohovořit i do"cítit" :) no a o tom - měla jsem za to - byla ta diskuze předcházející, kdy jsme se snažili na společném pojmosloví dohodnout my zde :) a zcela se jistě nedohodneme nikdy, protože každý jsme trochu odjinud - jak se ukazuje. nicméně stále jsme si natolik blízcí, že se zajímáme o podobné věci, podobným myšlenkám umožňujeme, aby nás přepadaly, a my si s nimi potom lámeme hlavu... takže se dorozumíme, v tomhle jednom pytli, nakonec docela dobře :)

jen si vezměte, že by tato diskuze probíhala třeba na nové zemi - tak to už by nejspíše možná dávno neprobíhala, protože by ji ivanka musela zarazit - přečetli bychom si pár osobních literárních skvostů od těch, co se řádi čtou, a nakonec bychom se od kayi dozvěděli, že jsme stejně přeci všichni slabomyslní ;) no tak není to takhle lepší? krásně během toho vstřebáváme do morku kostí tu mnohost, kterou se tady pořád učíme (tedy když se ji učit chceme :) je to fakt hodně hodně hodně ! dobré být si neustále vědom toho, jak široká ta mnohost je, a tak nějak už podvědomě mít zažito to, že je možné (očekávatelné), že nic nebude přejato tak, jak to vysíláme. no a to platí určitě i o abrahamovi a o tom, co říká on. je to ovšem všechno v pravou chvíli na pravém místě :)

takže si toho být vědom, ale zároveň se tím neznepokojovat. je to poměrně užitečný přístup ke světu alespoň tak, jak ho vnímám já :)
Uživatelský avatar
watta
 
Příspěvky: 1022
Registrován: úte 16. čer 2009 12:07:19
Poděkoval: 124
Poděkováno: 291-krát v 200 příspěvcích

Re: Diskuze k touhám

Příspěvekod Petr » úte 08. zář 2009 14:59:10

watta píše:
Petr píše:tak jeste trochu jinak :) esence nejesencovatejsi, toho po cem touzime, je ze se budeme citit lepe, kdyz to budeme mit/ kdyz to nastane, tj. budeme stastnejsi. jdeme po svem stesti, po tom citit se dobre.. :).

ale to není pravda, petře - to je jenom nástroj, to je ten nástroj... cítit se šťastný není ten cíl, to je prostředek, k dosahování cílů... a tím nejvyšším je bytí samo o sobě, ale to kompletní, celé, nejenom tady to, co jsme schopni brát v potaz a vnímat, zkrátka existence sama o sobě, aby TO BYLO ;) (proto píšu, že je esencí touhy je touha - v tom je obsaženo totéž).

jj vlastne jsi to vyjadrila lepe ;) snazil jsem se divat o krok dal, ale ty jsi se divala o dva kroky dal. ;) :thumb:

watta píše: mě se začne "jiné", "odlišné" vnímání abrahamových slov dotýkat až tehdy, jestliže začnou tato vnímání napadat moji vlastní svobodu, nebo budu-li mít takový pocit. je pro mě osobně důležité být si vědom toho, že to není žádné ABC, které všichni jako ABC vnímají, a tudíž také, že výkladů toho (stejně jako čehokoliv jiného) může být mnoho a že tam mohou být i leckteré, které se mi líbit nebudou. tak proto.
:yes: No vlastne se mi libi i vsechno ostatni, co jsi napsala ;)

a k NZ.. :) no je tema samo o sobe.... :) ja ted proste take preladil na jiny kanal :tv: , protoze to, co na nem davali uz me uspokojovalo cim dal min :aha: :no: :help2:. A tim se zase otevrelo vice prostoru pro jine (pro me lepsi) veci :) :obed:
Uživatelský avatar
Petr
Administrátor
 
Příspěvky: 2832
Registrován: čtv 08. kvě 2008 21:17:44
Bydliště: Brno / Praha
Poděkoval: 589
Poděkováno: 1282-krát v 716 příspěvcích

Re: Diskuze k touhám

Příspěvekod watta » úte 08. zář 2009 17:08:16

jojojo :) tak dobrou chuť, a't ti chutná, co si navaříš!!!! :) :cooool: :cooking: :obed:

a pak nezapomenout .... :Coffee:
Uživatelský avatar
watta
 
Příspěvky: 1022
Registrován: úte 16. čer 2009 12:07:19
Poděkoval: 124
Poděkováno: 291-krát v 200 příspěvcích

Předchozí

Zpět na Diskuze k Abrahamovi a zákonu přitažlivosti

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků

cron