Ještě k tématu běženců

Ještě k tématu běženců

Příspěvekod armin » pon 30. lis 2015 8:19:02

"Milionové zástupy pojaly myšlenku, že „mají právo“ se přestěhovat do zemí, kde jiná, nota bene v jejich očích nepřátelská, civilizace během staletí vytvořila prosperitu, kterou si nyní prostě hodlají rázem bez boje přivlastnit. Svírá-li se mi srdce při pohledu na mrtvého chlapečka, pak především odporem k příšernému zlu, jež produkují všechny ty Islámské státy, Tálibány a diktátoři, co jsou schopni likvidovat vlastní obyvatelstvo bojovými plyny. To je zlo, jež zabíjí i děti, ať už přímo nebo tím, že je vyhání z domovů. Navíc mi ani rozum ani cit neberou neuvěřitelný cynismus bohatých islámských států, Emirátů, Kataru, Saudské Arábie či Ománu, které mají s prchajícími nešťastníky stejný jazyk (!) a náboženství a nepřijmou prakticky ani jediného chudáka – soukmenovce, navzdory tomu, že oplývají petrodolary, budují ve čtyřicetistupňovém horku kryté lyžařské svahy, montují umělé ostrovy a pozlacují záchodové mísy. Překročit tam někdo ilegálně hranici, je jeho osud zpečetěn nebo ještě hůř. A Evropa že má být soucitnější? Na místo jasného pojmenování zla nabuzená média a tradičně část popletených intelektuálů lomí rukama nad evropskou xenofobií a vytváří úděsnými snímky v Evropanech nemístné pocity viny za něco, za co nemohou. Jestliže budeme někomu pomáhat, pak nikoli proto, že bychom v tomto konfliktu něco provedli (máslo na hlavě jsme měli jindy a jinde), nebo proto, že by dotyčný utečenec „měl právo si tu vzít, co chce“, ale jen a jen proto, že pomoc bližnímu je do značné míry součástí naší kultury a tradice (ano, křesťanské), je to součást našeho mravního kodexu, a také proto, že chceme. Nikoli proto, že nás k tomu někdo nutí a ještě k tomu vyhrožuje a obviňuje."
http://www.hoschl.cz/?text=5327&lang=cz
Uživatelský avatar
armin
 
Příspěvky: 2004
Registrován: pát 11. zář 2015 10:58:43
Poděkoval: 33
Poděkováno: 70-krát v 66 příspěvcích

Re: Ještě k tématu běženců

Příspěvekod armin » pon 30. lis 2015 8:26:06

Proč Němci nedávno uvolnili své imigrační zákony a zdvojnásobili peněžní dávky pro běžence a tím spustili vlnu migrace Arabů přes Evropu do Německa?

Zásadní je vědět a pochopit, proč jsou Němci úplně jiní než většina Evropy. Svou roli hrají jistě historické sentimenty i viny.

Velmi pravděpodobně je v tom ale i strach ze své vlastní budoucnosti. Německo má jednu z nejhorších demografických prognóz z celé Evropy. Čísla o nízké porodnosti a stárnoucí společnosti jsou dostatečně známá a Němci se jich děsí. Teď při migrační krizi se skoro v každém textu objevují cifry, jak Němcům už teď chybí 140 tisíc inženýrů, programátorů nebo techniků a stovky tisíc lidé ve zdravotnictví a péči o staré lidi. Vynořují se prognózy různých více i méně seriózních německých institutů, think tanků a průmyslových asociací, podle nichž budou do pěti chybět bezmála dva miliony kvalifikovaných lidí v nejrůznějších oborech. Nezaměstnanost v Německu je vůbec nejnižší z celé Evropské unii.

V těch textech se velmi často objevují varování, že budou chybět kromě dělníků a inženýrů pro německý průmysl především pečovatelé o staré a nemocné. Je z toho cítit strach: kdo se o nás postará. Tady už nejde jen o to, že Němci mají velmi málo dětí a větší část společnosti než jinde v Evropě nemá vůbec žádné. Nesrovnatelné je to především s Francií, kde je bezdětných skoro nejméně.

Když ale nahlédnete do statistik, tomu strachu ze stáří a nemoci porozumíte. Málo dětí totiž není jediný problém. Němci se zároveň dožívají ze všech Evropanů nejnižšího věku ve zdraví. Celková délka jejich života je přitom srovnatelná s ostatními Evropany. Nejvíce let tak prožijí jako nemocní a závislí na pomoci jiných. Statistický úřad Evropské unie Eurostat život ve zdraví definuje jako život bez nemoci, která vás omezuje.

Průměrná Němka má při narození šanci, že se ve zdraví dožije jen 57 let. Žít přitom bude až do bezmála 84 let. To máte 27 let s vážnou, omezující nemocí. Třetinu života jste handicapovaný, odkázaný na pomoc jiných. Když navíc nemáte děti a v zemi se nedostává pečovatelů, přirozeně to nahání úzkost. Jen pro srovnání. Češky se ve zdraví dožívají 64,2 let. Irky 68, Francouzky 64 a Rakušanky 60 let. Podobně špatně jako Němky jsou na tom v Evropě ještě Holanďanky nebo Litevky.

U mužů je to podobné. Němci se ve zdraví dožijí necelých 58 let. Zajímavé je, že jako v téměř jediné zemi je to lehce vyšší věk než u žen. Francouz si ale bez nemocí užívá do 63, Čech do 62,5, Řek do 64,7, Švéd do 67 let. Podobně špatně jako Němci jsou na tom Slováci, Slovinci nebo Estonci.


http://echo24.cz/a/izHRd/nebezpecna-existencialni-uzkost-starnoucich-nemcu-bez-deti
Uživatelský avatar
armin
 
Příspěvky: 2004
Registrován: pát 11. zář 2015 10:58:43
Poděkoval: 33
Poděkováno: 70-krát v 66 příspěvcích

Re: Ještě k tématu běženců

Příspěvekod armin » pon 30. lis 2015 8:34:44

Jak se žena jako vy vůbec dostane do čela boje proti IS?
"Studovala jsem žurnalistiku, studia jsem dokončila v Sýrii a pokračovala na univerzitě v Káhiře. Byla jsem novinářka, ale nastala situace, kterou nikdo neočekával: vznikl Islámský stát a začal vyvádět všechny ty zrůdnosti. Máte jen tři možnosti. Buď utečete, nebo vás zabijí, nebo musíte zabít vy je. Proto jsem se rozhodla proti nim bojovat takovým způsobem, aby nemohli zabít oni nás."

http://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/379668-je-to-nabozenska-valka-evropa-zrudy-z-is-podcenuje-varuje-v-praze-velitelka-kurdske-zenske-milice.html
Uživatelský avatar
armin
 
Příspěvky: 2004
Registrován: pát 11. zář 2015 10:58:43
Poděkoval: 33
Poděkováno: 70-krát v 66 příspěvcích

Re: Ještě k tématu běženců

Příspěvekod Josef » pon 30. lis 2015 8:41:49

.. budou chybět kromě dělníků a inženýrů pro německý průmysl především pečovatelé o staré a nemocné.
Je z toho cítit strach: kdo se o nás postará?

Že by ti, kteří k nim proudí po statisících proto, aby se Němci postarali o ně?




:-)
Uživatelský avatar
Josef
 
Příspěvky: 39
Registrován: pon 14. zář 2015 19:09:04
Poděkoval: 0
Poděkováno: 0-krát v 0 příspěvku

Re: Ještě k tématu běženců

Příspěvekod Trini » pon 30. lis 2015 9:05:21

Němečtí občané jsou proti uprchlíkům stejně jako ostatní občané Evropy. Akorát mají podstatně větší strach o tom veřejně mluvit, protože jsou potom okamžitě nařčeni z nacismu/fašismu. Toto nařčení tam znamená - stále ještě - velmi vážné obvinění.

Na Merkelovou tam bylo už podáno mnoho žalob a čím dál tím více lidí ji vidí jako zrádkyni německého národa.

Media se jim snaží ten strach ze stáří, že nebude nikdo, kdo by o ně v nemoci pečoval, namluvit. Ale většina tomu nevěří.
Uživatelský avatar
Trini
 
Příspěvky: 5092
Registrován: úte 25. říj 2011 16:26:14
Poděkoval: 330
Poděkováno: 111-krát v 100 příspěvcích

Re: Ještě k tématu běženců

Příspěvekod armin » pon 30. lis 2015 14:37:50

Trini píše:
Media se jim snaží ten strach ze stáří, že nebude nikdo, kdo by o ně v nemoci pečoval, namluvit. Ale většina tomu nevěří.


Nerozlišovat při přijímání migrantů do společnosti etnikum a kulturu (z obavy před tím, že by to mohlo být považováno za rasismus či diskriminaci kvůli náboženství) je při nejmenším hloupé a nezodpovědné.
My tady v Čechách máme příklad etnikum Romů. Za totáče, kdy byla povinnost pracovat, vymáhaná dokonce trestním zákonem, kdy tedy víceméně všichni Romově pracovali a byli začleněni do společnosti, jejich děti chodily povinně do školy, se stejně ani za 40 let ve své většině neintegrovali. Po uvolnění pracovní povinnosti je z nich většina opět nepracujících a sdružují se opět do ghet a vymezují se vůči většinové společnosti, kterou nazývají gádžové.

Podobné je to s arabskými přistěhovalci ve Francii - kde na předměstích Paříže děti přistěhovalců rabují obchody, podpalují auta a rekrutují se z nich teď dokonce islámští teroristé.

Představa, že se budou migranti z arabských zemí starat o německé seniory je asi stejně naivní, jako že se o naše seniory budou starat Romové.

Někteří v mediích stále opakují, že se u nás šíří nenávist vůči islámským migrantům. Není to pravda. Pouze si většina nepřeje aby se u nás usadili. To není nenávist, to je legitimní a rozumný a odpovědný požadavek. Odpovědný vzhledem k naší budoucnosti a našim dětem.

Australané si důsledky hromadné nelegální migrace do své země bez předsudků uvědomují, upřímně ventilují a svou politikou navracení hned v prvopočátku nemusí teď řešit co s masami běženců, jak je přerozdělovat, integrovat a pod.

Je třeba komunikace. Ano, ale nestačí komunikace mezi zeměmi Evropy navzájem - o čem?
Hlavní je komunikace s běženci a to hlavně tam, odkud se dávají do pohybu. Jasná komunikace, že k nám cesta za lepším nevede. Že to "lepší" si musí vybojovat a vytvořit doma.
http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/asie-a-oceanie/na-rozdil-od-eu-se-australie-s-ilegalnimi-imigranty-moc-nepare_321449.html
Uživatelský avatar
armin
 
Příspěvky: 2004
Registrován: pát 11. zář 2015 10:58:43
Poděkoval: 33
Poděkováno: 70-krát v 66 příspěvcích

Re: Ještě k tématu běženců

Příspěvekod Trini » sob 05. pro 2015 8:45:38

http://www.novinky.cz/zahranicni/amerik ... istku.html

Sousedka se bála udat kalifornského střelce, aby ji neoznačili za rasistku

Sousedka si všimla, že Farook s manželkou Tashfeen Malikovou na něčem v garáži řadu dní usilovně pracují dlouho do noci. Kromě toho jim pošta doručovala spoustu balíčků.

Důvod, proč ona a další lidé v ulici úřady na nic neupozornili, je prostý a poněkud citlivý. Obávali se totiž, že se jim na hlavu snese obvinění z rasové averze, jelikož Farook i jeho žena byli vzhledem k původu snědé pleti.

Policie v USA a další instituce zejména po teroristických útocích z 11. září 2001 vyzývají na jedné straně občany, aby hlásili podezřelé aktivity, na druhé straně někdy potírají zmíněné rasové animozity do té míry, že se lidé spíš stáhnou, než aby si způsobili problémy.
Uživatelský avatar
Trini
 
Příspěvky: 5092
Registrován: úte 25. říj 2011 16:26:14
Poděkoval: 330
Poděkováno: 111-krát v 100 příspěvcích

Re: Ještě k tématu běženců

Příspěvekod Josef » pon 07. pro 2015 9:51:48

Představa, že se budou migranti z arabských zemí starat o německé seniory je asi stejně naivní, jako že se o naše seniory budou starat Romové.

:idea2:
Uživatelský avatar
Josef
 
Příspěvky: 39
Registrován: pon 14. zář 2015 19:09:04
Poděkoval: 0
Poděkováno: 0-krát v 0 příspěvku

Re: Ještě k tématu běženců

Příspěvekod Alaja » pon 07. pro 2015 17:51:13

Po kultuře, jenž zakazuje malovat, zpívat, tancovat, netoužím...

http://eurabia.parlamentnilisty.cz/Arti ... stvim.aspx

Zpověď české učitelky: Učím 2 muslimy a nesmí kreslit, vystřihovat, vybarvovat, modelovat, zpívat, vytleskávat rytmus, tančit, a nesmí zobrazovat nic, co souvisí s křesťanstvím
Proti záři neomezeného prostoru jsou i ty nejkrásnější zážitky neúplné...
Uživatelský avatar
Alaja
 
Příspěvky: 5678
Registrován: stř 09. zář 2015 10:07:22
Poděkoval: 289
Poděkováno: 404-krát v 388 příspěvcích

Re: Ještě k tématu běženců

Příspěvekod armin » úte 08. pro 2015 7:53:21

Šíření radikálního islámu je podle Obamy „skutečným problémem, s nímž se muslimové musí bez omlouvání vypořádat”.

Ano, právě muslimští imámové se musí postavit účině a viditelně do čela potírání radikálního islámu. Jak v mešitách, tak na internetu. Jinak se veřejné mínění dříve či později obrátí proti všem muslimům na území západních států, pokud budou tolerovat své radikální souvěrce.


Sedmadvacetiletá Maliková, která spolu s o rok starším partnerem ve středu zastřelila na vánoční besídce v budově střediska sociálních služeb 14 lidí, podle vyšetřovatelů vyjádřila na internetu sympatie k radikálnímu hnutí Islámský stát (IS).

Agentura AP v pondělí napsala, že v rodném Pákistánu dříve navštěvovala náboženskou školu, takzvanou madrasu.


Obrázek

Oko, do duše okno.
Uživatelský avatar
armin
 
Příspěvky: 2004
Registrován: pát 11. zář 2015 10:58:43
Poděkoval: 33
Poděkováno: 70-krát v 66 příspěvcích

Re: Ještě k tématu běženců

Příspěvekod Alaja » úte 08. pro 2015 15:59:24

Stařec z hor ožívá?

Terorismu, který se stává součástí běžného dne, čelili i naši předkové! Barvitě o tom vyprávěl například už slavný benátský kupec Marco Polo, který jako první přinesl do Evropy informace o záhadném ~Starci z hor~.

Prý to byl vůdce islámské sekty asasínů, tehdejších nejobávanějších úkladných vrahů a teroristů, kteří mu byli bezvýhradně oddáni. ~Stařec z hor~ se rád jejich oddaností předváděl. Když vydal rozkaz, musel ho každý asasín bez sebemenšího zaváhání splnit. Úkoly to byly sebevražedné, jako například skok z vysoké skály.

Něco za něco

Jak takové poslušnosti ~Stařec z hor~ dosahoval? Měl na to údajně originální recept. Oddanost asasínů si získával jednoduše, ale rafinovaně. Vybraným adeptům umožňoval pobyt ~v ráji~. Při hostině je pak nechal omámit hašišem a v bezvědomí je přenesl do zvláštní zahrady, která byla co možná nejvěrnější podobou muslimského ráje. Tam podle islámského učení stály paláce zdobené zlatem a v umělých kanálech kromě vody teklo i víno a med, na nejkrásnějších stromech a keřích rostlo nejchutnější ovoce. Stačilo jen natáhnout ruku. Na stále zelených stromech bylo ovoce vždy dost. Vyvolení asasíni mohli vypít jakékoli množství nesmírně chutného vína, po kterém nepociťovali opilost a mohli se také milovat s krásnými černookými dívkami - huriskami, jejichž panenství se po každé souloži automaticky obnovilo!

Všechno jednou skončí

Budoucí asasíni si tak na divukrásném místě nějaký čas užívali všeho dosyta. Ale jednoho dne, když se ~Stařec z hor~ rozhodl, nechal je znovu omámit a ~dopravit~ zpět do tvrdé životní reality. Po probuzení asasínům tvrdil, že se na okamžik dostali do skutečného ráje. Budou-li přesně a rychle plnit jeho příkazy, okusí ho znovu.

Tradice přetrvala

Je jasné, že splnění rozkazu ~Starce z hor~ znamenalo pro asasíny přímou cestu do ráje. Tento podivný příběh děsil lidi v dávné minulosti. Zajímavá pro nás je však především skutečnost, že stejnou výsadu jako asasíni požívají muslimové, kteří padnou ve svaté válce, neboli džihádu. Dávná islámská tradice, podepřená těmi nejmodernějšími zbraněmi přetrvala dodnes...


Datum vydání: 21.10.2001
http://www.slidil.cz/super/clanek.php?id=8890



Rašíd ad-Dín Sinan

Šejk Rašíd ad-Dín Sinan, mezi Evropany známý jako Stařec z hor (v křižáckých originálech Vetulus de Montanis) byl jedním z vůdců muslimské sekty Asasínů a důležitou postavou křížových výprav.

Život

Podle jediného autobiografického fragmentu, který se do dnešních dnů dochoval, pocházel Rašíd ad-Dín Sinan z Alamutu, který ležel v centru území Asasínů. V mládí prodělal typický asasínský výcvik. V roce 1162 tehdejší vůdce sekty imám Hasan II. vyslal Rašída do Sýrie. Když tam Rašíd dorazil, prohlásil se zde Kijamáhem. Sinanovou hlavní pevností v Sýrii se stal Masjaf, odkud kontroloval další oblasti v severní Sýrii, jmenovitě Džabal as-Summaq, Ma'arrat Masrin a Sarmin.

Sinanovým úhlavním nepřítelem se stal sultán Saladin, který se po svržení fátimovských chopil moci v Egyptě a začal expandovat i do oblasti Sýrie. Sinan proto nařídil Saladinovo zabití. Asasínští zabijáci se Saladina pokusili zabít dvakrát, ale neuspěli. Když poté Saladin pochodoval na Aleppo, zničil několik asasínských pozic. Roku 1176 Saladin jako odvetu vytáhl proti asasínské pevnosti Masjaf, ale z obléhání vyvstaly dvě význačné události, které se udály mezi Saladinem a Sinanem. Jedné noci Saladinovi vojáci objevili Sinana a jeho osobní gardu potulovat se po horách, ale Saladinovým vojákům se nepodařilo na něj zaútočit, protože je od Sinana držela jakási mystická síla. Během obléhání Saladina trápily noční můry a jedné noci se probudil a našel vedle své postele čerstvě upečené koláče (takové které pekli jedině asasíni), otrávenou dýku a výhrůžné verše. Saladin uvěřil, že je tam dal Rašíd ad-Dín Sinan osobně, proto ihned ukončil obléhání a uznal nezávislost asasínského teritoria.

Sinanův poslední významný čin byl rozkaz k vraždě nově zvoleného jeruzalémského krále Konráda z Montferratu roku 1192. Zdali tato vražda byla nějak ve spolupráci se Saladinem, či anglickým králem Richardem zůstává dodnes nevyjasněno.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Ra%C5%A1% ... %ADn_Sinan
Proti záři neomezeného prostoru jsou i ty nejkrásnější zážitky neúplné...
Uživatelský avatar
Alaja
 
Příspěvky: 5678
Registrován: stř 09. zář 2015 10:07:22
Poděkoval: 289
Poděkováno: 404-krát v 388 příspěvcích

Re: Ještě k tématu běženců

Příspěvekod Alaja » úte 08. pro 2015 16:33:38

...z internetu....
Přílohy
12308692_907925702624281_5147688624000078503_n.jpg
12308692_907925702624281_5147688624000078503_n.jpg (62.08 KiB) Zobrazeno 29268 krát
Proti záři neomezeného prostoru jsou i ty nejkrásnější zážitky neúplné...
Uživatelský avatar
Alaja
 
Příspěvky: 5678
Registrován: stř 09. zář 2015 10:07:22
Poděkoval: 289
Poděkováno: 404-krát v 388 příspěvcích

Re: Ještě k tématu běženců

Příspěvekod armin » úte 08. pro 2015 18:34:10

Už to i německým politikům začíná konečně docházet. :aha:

"Za uprchlickou krizi může německá azylová politika, prohlásil německý eurokomisař"
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/387558-za-uprchlickou-krizi-muze-nemecka-azylova-politika-prohlasil-nemecky-eurokomisar.html
Uživatelský avatar
armin
 
Příspěvky: 2004
Registrován: pát 11. zář 2015 10:58:43
Poděkoval: 33
Poděkováno: 70-krát v 66 příspěvcích

Re: Ještě k tématu běženců

Příspěvekod Alaja » úte 08. pro 2015 18:52:50

Včera odpoledne se mi zdálo o tom, že započala válka.... za použití atomových bomb...
Sirény, oslnivá záře, ulice zaplněné ohněm, lávou....a pak ticho....a nad okolními kopci průzračné siluety lidí se v tichosti kamsi osamoceně ubíraly, každá někam jinam....ta moje také....asi jsem umřela... :donknow:
Proti záři neomezeného prostoru jsou i ty nejkrásnější zážitky neúplné...
Uživatelský avatar
Alaja
 
Příspěvky: 5678
Registrován: stř 09. zář 2015 10:07:22
Poděkoval: 289
Poděkováno: 404-krát v 388 příspěvcích

Re: Ještě k tématu běženců

Příspěvekod Alaja » úte 08. pro 2015 19:14:21

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... dejit.html

V Německu se hromadí tisíce neúspěšných žadatelů o azyl, kteří odmítají odejít

V Německu se podle politiků hromadí tisíce migrantů, kteří sice nedostali azyl, ale domů se jim nechce. Jen za letošních prvních deset měsíců spolkové země deportovaly už téměř 15 tisíc běženců, uvedla v úterý německá Cizinecká policie. Sdělila také, že „dobrovolně odešlo více lidí, než muselo být deportováno“, přesný počet však neuvedla.

Za celý loňský rok bylo z Německa deportováno 8557 lidí. Je tedy jasné, že letos bude jejich počet dvojnásobný.

Na fakt, že v Německu zůstávají tisíce uprchlíků bez šance na dlouhodobý legální pobyt a nedaří se je vrátit do země původu, upozorňují politici.

Podle zemské organizace Křesťanskodemokratické unie (CDU) v Severním Porýní-Vestfálsku letos do této nejlidnatější spolkové země přišlo 120 tisíc lidí, kteří azyl nezískají. Do země původu však bylo vráceno jen 6000 z nich.

Podle CDU nemají imigrační úřady dostatečné vybavení, aby mohly ročně vyřešit odsunutí více lidí.

Přišel už milión lidí

Z údajů německého ministerstva vnitra vyplývá, že od začátku roku 2015 bylo v Německu zaregistrováno asi 965 tisíc běženců. Ministr vnitra Thomas de Maiziére však v pondělí upozornil na to, že počet registrací neodpovídá tomu, kolik uprchlíků se v Německu zdržuje.

Část lidí se zaregistrovala několikrát, další Německo opustili a odcestovali do Švédska. Přesný počet běženců, kteří v Německu zůstávají, de Maiziére neuvedl.

Počet uprchlíků přicházejících do Německa se nicméně v posledních třech týdnech výrazně snížil. Zatímco na počátku listopadu do země vstupovalo denně více než 7000 běženců, nyní je to mezi dvěma a třemi tisíci.
Proti záři neomezeného prostoru jsou i ty nejkrásnější zážitky neúplné...
Uživatelský avatar
Alaja
 
Příspěvky: 5678
Registrován: stř 09. zář 2015 10:07:22
Poděkoval: 289
Poděkováno: 404-krát v 388 příspěvcích

Re: Ještě k tématu běženců

Příspěvekod armin » úte 15. pro 2015 16:20:43

Norové našli v mobilech stovek migrantů snímky z poprav Islámského státu
V telefonech a tabletech stovek migrantů, kteří v uplynulých měsících a týdnech přicestovali do Norska, byly nalezeny snímky a videozáznamy brutálních poprav zajatců Islámského státu. S tím, jak migrační vlna zesílila, byli navíc imigrační úředníci zahlceni a museli omezit prověrky žadatelů o azyl. Je tedy možné, že už se spolu s běženci do země infiltrovali teroristé, upozornil norský list VG.


http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... statu.html
Uživatelský avatar
armin
 
Příspěvky: 2004
Registrován: pát 11. zář 2015 10:58:43
Poděkoval: 33
Poděkováno: 70-krát v 66 příspěvcích

Re: Ještě k tématu běženců

Příspěvekod Alaja » stř 23. pro 2015 6:31:53

Papež pronesl děsivou předpověď: „Pro ty, kdo slaví Vánoce, by to také mohly být jejich poslední“

Papež František promlouvající k davům pronesl děsivou předpověď. S tím, jak svět zachvacuje běsnění války, by to mohly být naše poslední Vánoce.

V knize Petrus Romanus autoři Tom Horn a Cris Putnam pronesli dvě ohromující předpovědi. V roce 2012, když byl v úřadě ještě papež František, předpověděli příchod události, k níž nedošlo déle než 600 let – tj. Benediktovy abdikace na papežství. Když počátkem příštího roku papež Benedikt abdikoval, přišlo to pro miliardu katolíků po celém světě jako šok.


Ti dva výzkumníci, kteří žertem říkají, že je inspiroval Duch Svatý, zůstali úplně potichu ohledně toho, jak mohli věštit téměř bezprecedentní událost s takovou přesností.

Ale ať byla ta předpověď jakkoliv neuvěřitelná, není to nic proti druhé předložené Hornem a Putmanem. Ti dva citovali 600 let staré proroctví Svatého Malachiáše, který inspirován Bohem údajně sepsal jména příštích 112 papežů v pořadí. A jak se ukázalo, měla by Benediktova rezignace vést ke konečnému zvolení papež Františka, 112 osoby na tomto seznamu. Záležitost začíná vypadat děsivě tím, že Proroctví končí Františkem – po něm Malachiáš už neuvádí žádného dalšího následovníka. Proroctví samotné tohoto konečného papeže označuje jako „Petrus Romanus“ čili Petr Říman.

Podle Malachiášova proroctví svět spěje do temných věků:


„Za extrémních perzekucí bude stolec Svaté církve římské obýván Petrem Římanem…“

„Který bude pastýřem svých ovcí při mnohých souženích a až to skončí, bude město na sedmi pahorcích zničeno a strašlivý a děsivý soudce bude soudit jeho lid.

Konec.“

Proroctví o papežích – připisované Svatému Malachiáši zhruba roku 1139.


Ať si myslíte o proroctví nebo předpovědi cokoliv, má papež František na asi tak miliardu katolíků po celém světě neuvěřitelný vliv. Je konec konců nástupcem Petra, prvního papeže a přímého žáka Ježíše Krista. Takže když papež promlouvá, mají jeho slova pro Církev vážné dopady. Ten během posledních dvou let už způsobil řadu kontroverzí ať už uvnitř Církve nebo u širší křesťanské veřejnosti, které obklopují jeho myšlenky o klimatické změně, právech gayů a rozdělování bohatství, když mnozí tvrdí, že jeho změny dávno zavedených doktrín by mohly přivodit konec Katolické církve tak, jak jsme ji dodnes znali.

Ale jeho poslední varování by mohlo být předzvěstí doslova Konce dnů.

Papež František v chmurném kázání ve Vatikánu oznámil, že letošní vánoce budou „fraškou“, a to kvůli faktu, že se na planetě v současnosti rozbíhá 3. Světová válka.



„Je to všechno jen fraška. Svět nepochopil cestu míru. Celý svět je ve válce,“ řekl chmurně.

Papež při mši v Casa Santa Maria pronesl děsivou předpověď a takovou, jaká by to proroctví naplnila, náznaky, že by letošní oslavy Vánoc mohly být naše poslední:

„Je před Vánocemi. Rozsvítí se světýlka, proběhnou oslavy, rozsvítí se stromky, dojde na scény Zrození – vše bude vyšňořené – přičemž však svět pokračuje ve vedení války,“ řekl počátkem prosince.

Pontifik, který ve čtvrtek dosáhl 79 let, rozvedl své vize tento víkend, kdy davu řekl: „Během toho, jak svět hladoví, hoří a propadá se hlouběji do chaosu, bychom si měli uvědomit, že oslavy letošních Vánoc by se pro ty, kdo se rozhodnou je oslavovat, mohly stát jejich posledními.“

Hodnotí papež František prostě jen jako mnozí další tu chmurnou situaci ve světě, co se týče ekonomických a geopolitických sporů? Nebo si uvědomuje, že on je ve skutečnosti předurčen být Konečným papežem, který bude dohlížet nejen na zkázu Církve, nýbrž i celé planety?

Podívejte se na diskusi Toma Horna a Crise Putmana o Proroctví Svatého Malachiáše o papežích:



Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: prisonplanet.com

http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/7147 ... ch-poslední
Proti záři neomezeného prostoru jsou i ty nejkrásnější zážitky neúplné...
Uživatelský avatar
Alaja
 
Příspěvky: 5678
Registrován: stř 09. zář 2015 10:07:22
Poděkoval: 289
Poděkováno: 404-krát v 388 příspěvcích

Re: Ještě k tématu běženců

Příspěvekod Eva Nada » stř 23. pro 2015 10:16:23

Jurečka: O složitém manželství ve vládě, suchu, strachu a výhře nad Němci

Minulý týden – když nás partneři z EU kritizují, že jsme málo solidární, že nejsme ochotni uprchlíky přijmout – jsem na vládě navrhoval: Udělejme naprosto nestandardní krok, který žádný stát neudělal. Máme si vzít dvacet tisíc uprchlíků a postarat se o ně? OK. My si vezmeme šedesát tisíc. Ale postaráme se o ně tam, kde dneska jsou. To znamená na území Turecka, Jordánska nebo někde v africké zemi. Jsme připraveni v tom místě mít tábory, které si vezmeme pod naši správu, s našimi lidmi, našimi nevládními organizacemi, naším materiálním a potravinovém zabezpečení. Bude to daleko levnější, a hlavně ti lidé už nikam dál nebudou muset. Za pět, za deset let se budou mít možnost vrátit do svých původních domovů, kde dnes žít nemohou.
Možná bychom takto celou migrační krizi dokázali korigovat mnohem efektivněji. A mohli bychom pozvat do Evropy jen uprchlíky z míst vojenských konfliktů, kteří opravdu utíkají o svůj život. Z dnešních zhruba dvaceti pět zemí, odkud uprchlíci přicházejí, jsou řekněme čtyři lokality, kde je zapotřebí hledat řešení se zbraní v ruce. Zbytek jsou všechno země, kde je problém dostupnosti zdrojů – vody, potravin, zdravotní a sociální péče, školství. A to má být ten Marshallův plán, o kterém jsem mluvil. Kdyby po druhé světové válce nebyl Marshallův plán, tak by se Evropa trápila kdoví jak dlouho.
Pokud by Evropa vzala do této debaty ostatní světové velmoci a řekly si: Přestaňme tam cukrovat rozvojovou pomoc, rozhodněme, co, kde, kdo uděláme. Všichni dnes děláme rozvojovou pomoc po svém, vysadíme třeba dvanáct hektarů lesa v Etiopii. To je super, zaplať pánbůh za to, ale pomůže to?

Neo: Kolik uprchlíků by mohla Česká republiky pojmout?
Záleží na tom, jakých uprchlíků. Dnes máme u nás nějakých sto tisíc Ukrajinců, asi šedesát tisíc Vietnamců. Jestli nám někdo v zahraničí říká, že Česká republika není solidární, že je xenofobní, tak odpovídám, že tak to není. Když se podíváme na těch dvanáct set žádostí o azyl, na první místě jsou Ukrajinci, na druhém místě Kubánci. Je prostě vidět, že Česká republika je pro některé skupiny zajímavou destinací a my se vůči nim nechováme nesnášenlivě.
Kolik můžeme přijmout? Pokud by přišli ti, co opravdu pomoc potřebují, tak minimum je šest a půl tisíc. Tolik máme měst a obcí. Kdybychom do každého města a do každé obce umístili jednoho uprchlíka, tak si toho nikdo nevšimne.

Neo: V souvislosti s uprchlickou krizí u nás ovšem spíš narůstá extremismus. Sociální sítě jsou plné nenávisti, agresivity. Někteří historici mluví o srovnatelných poměrech s Druhou republikou, místo Židů jsou to uprchlíci nebo muslimové… Co proti tomu dělá česká vláda teď?

Zaprvé je potřeba mít konkrétní kroky, které povedou k tomu, že se zmenší příliv uprchlíků do Evropy. Ochrana vnějších hranic je evropská agenda. Ať přijdou ti, co pomoc opravdu potřebují, umějme to rozlišit. S KDU-ČSL jsem tři měsíce jezdil po republice, od severních Čech po Moravskoslezský kraj, besedovali jsme s lidmi. Vysvětlovali jsme jim, jakým způsobem s uprchlíky pracujeme, jaká je ta situace a jaká jsou řešení. A dost z těch lidí nakonec řeklo: Děkuju, konečně jsem se dozvěděl něco reálného, spousta obav a otazníků, které jsem měl, ze mně spadla. Ti lidé nakonec odcházeli spíše se slovy “My nemáme strach o Českou republiku, máme strach o budoucnost Evropy”. Musíme lidem vysvětlovat, musíme naslouchat. Ale samozřejmě musíme umět tvrdě zasáhnout proti projevům extrémismu a xenofobie, ať už je z jakéhokoliv názorového spektra. Co víc ještě můžeme dělat? To teď nevím.

http://neovlivni.cz/jurecka-o-slozitem- ... nad-nemci/
Uživatelský avatar
Eva Nada
 
Příspěvky: 896
Registrován: pát 23. dub 2010 15:47:39
Poděkoval: 34
Poděkováno: 27-krát v 26 příspěvcích

Re: Ještě k tématu běženců

Příspěvekod armin » čtv 07. led 2016 21:34:54

Willkommen Politik začíná nést svoje ovoce...

"Řadoví policisté z Kolína nad Rýnem ve čtvrtek odmítli oficiální informace svého vedení o tom, že totožnost pachatelů tamních sexuálních útoků během silvestrovské noci není známá. Policisté tvrdí, že pachateli jsou z velké části syrští žadatelé o azyl, kteří do Německa dorazili před pár týdny. Napsal to deník Die Welt."
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/391211-silvestrovske-utoky-na-zeny-pachali-syrsti-zadatele-o-azyl-tvrdi-kolinsti-policiste.html
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/391067-pristehovalci-nas-obklicili-a-zacali-se-sapat-lici-nemecka-divka-silvestrovsky-utok.html

Reakce premiéra Fica na Slovensku:

https://www.youtube.com/watch?v=NQUWArwY1JI
Naposledy upravil armin dne čtv 07. led 2016 21:51:21, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
armin
 
Příspěvky: 2004
Registrován: pát 11. zář 2015 10:58:43
Poděkoval: 33
Poděkováno: 70-krát v 66 příspěvcích

Re: Ještě k tématu běženců

Příspěvekod armin » čtv 07. led 2016 21:39:05

Uživatelský avatar
armin
 
Příspěvky: 2004
Registrován: pát 11. zář 2015 10:58:43
Poděkoval: 33
Poděkováno: 70-krát v 66 příspěvcích

Další

Zpět na Úvahy a zamyšlení

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků

cron