Kontrast názorně znázorněn

O tom, co vás zajímá, co vám není jasné, kde máte pochybnosti, a o vašich zkušenostech se zákonem přitažlivosti....

Kontrast názorně znázorněn

Příspěvekod Petr » pon 02. lis 2009 10:34:22

Napadlo mě toto jednoduché znázornění kontrastu:

contrast.jpg
contrast.jpg (24.41 KiB) Zobrazeno 20911 krát


Uprostřed se nachází věc, událost, okolnost, činnost, kterou vnímáme - znázorněno jako modré kolečko. Danou věc vnímáme každý jinak, každý z jiného úhlu pohledu, každý na ní vnímáme různé aspekty, které jsou individuální pro každého z nás a každému takovému aspektu, je přiřazena jíná důležitost, jiná intenzita a i jiná vlastnost - žádoucí x nežádoucí.
barva = polarita žádoucí x nežádoucí
délka = intenzita, individuální důležitost aspektu
pozn. Obrázek ukazuje vnímání jedné věci jedním člověkem.

Pokud si vezmeme jako věc například léto, tak to má snad tisíce různých aspektů: vysokou teplotu, prázdniny, dovolené, koupání, zvýšenou hustotu dopravy, turisty, klimatizace...atd. a každý z těchto aspektů je vnímán jinak, každým z nás. Někdo vnímá vysokou teplotu velmi pozitivně (dlouhá čára = vysoká intenzita), tzv. se nabíjí na zimu, někdo zase negativně, protože ho vedro ubíjí (dlouhá čára s opačnou polaritou), někomu je to celkem jedno, ale lehce preferuje teplejší počasí (kratičká čára) a někomu je to zase úplně jedno (žádná čára).

No a na jiném příkladu, třeba výše platu, by ten kontrast byl asi hodně podobný a jednostraně zaměřený u většiny lidí :D.

Teď se koukám, že je tu k tomu i docela výstižný smajlík :an-dab:.
Uživatelský avatar
Petr
Administrátor
 
Příspěvky: 2832
Registrován: čtv 08. kvě 2008 21:17:44
Bydliště: Brno / Praha
Poděkoval: 589
Poděkováno: 1282-krát v 716 příspěvcích

Následující uživatelé by rádi poděkovali uživateli Petr za tento příspěvek:
Monika

Re: Konstrast názorně znázorněn

Příspěvekod Monika » pon 02. lis 2009 11:42:47

perfektně znázorněno - včetně toho nekonečného prostoru ve kterém se to odehrává, jenž je totožný pro všechny ty kontrasty :yes: :2in1:

záleží tedy na zaměření pozornosti skrze kterou je vnímáno ... jsme navyklí zaměřovat se na interpretaci vnímání podle našeho osobního nastavení a tudíž je pozornost tímto omezena a jede po jedné z těch znázorněných čar

je tu přítomná i reálná možnost zaměření pozornosti přímo na vnímání samotné, to je totožné pro všechny ... pak se odkryje i prostor ve kterém vnímání probíhá, zahrnuje i tu událost i možnosti interpretace, pozornost je nekonečně rozprostřena, ničím neomezena, ničím nedotčena ...

způsobí to vnitřní revoluci :)

lze vyzkoušet přímo ... není to vůbec těžké a je to velmi naplňující samo o sobě ***
Uživatelský avatar
Monika
 
Poděkoval: 0
Poděkováno: 27-krát v 22 příspěvcích

Re: Konstrast názorně znázorněn

Příspěvekod Petr » pon 02. lis 2009 13:06:19

Jeste doplnim, ze on ten zivot je i o vytvareni novych car.. vnimani novych aspektu, vzniku novych preferenci na zaklade neceho proziteho.. Tak vlastne i Abraham nahlizi na tuto realitu, jako hriste pro vznik techto "car", urceni zadaneho. A jak je z obrazku videt, tak pro vznik preference zadouciho (zelene cary) je potreba poznat nezadouci (cervena cara) a o tom ten kontrast je a to je i ta cast kterou muzeme vzdy ocenit, jak jsem psal ve vlakne o prijimani kontrastu. Protoze intenzivni cervena cara - vnimani neceho nezadouciho, dala automaticky vzniknout stejne intenzivni zelene care - preference zadouciho..
A vsechny ty zelene pulky car, vsechny ty zadouci aspekty, jsou prave v nasem Vortexu, jsou v pozornosti nasich Vnitrnich ja a citime pozitivni emoce, pokud se na ne zamerujeme.

A pak je tu cely dalsi rozmer, o kterem pise Monika :) ale ten uz necham ji ;)
Uživatelský avatar
Petr
Administrátor
 
Příspěvky: 2832
Registrován: čtv 08. kvě 2008 21:17:44
Bydliště: Brno / Praha
Poděkoval: 589
Poděkováno: 1282-krát v 716 příspěvcích

Re: Konstrast názorně znázorněn

Příspěvekod Monika » pon 02. lis 2009 13:35:19

Petr píše:Jeste doplnim, ze on ten zivot je i o vytvareni novych car.. vnimani novych aspektu, vzniku novych preferenci na zaklade neceho proziteho.. Tak vlastne i Abraham nahlizi na tuto realitu, jako hriste pro vznik techto "car", urceni zadaneho. A jak je z obrazku videt, tak pro vznik preference zadouciho (zelene cary) je potreba poznat nezadouci (cervena cara) a o tom ten kontrast je a to je i ta cast kterou muzeme vzdy ocenit, jak jsem psal ve vlakne o prijimani kontrastu. Protoze intenzivni cervena cara - vnimani neceho nezadouciho, dala automaticky vzniknout stejne intenzivni zelene care - preference zadouciho..


doplňuje se to výborně - neuvěřitelná škála možností projevu ve všech možných aspektech odehrávající se na nezměrném nemezeném hřišti (prostoru vědomí - to mi přijde že vyjadřuje pojem Vortex :?: ) kontrasty pak nejsou vůči sobě v antagonismu, jsou plně akceptovány tak jak jsou, mají svůj význam a místo ... kdyby nebylo osobního způsobu vnímání se zúženou pozorností k tomu, nemohly by se vyjevit ve svých aspektacích ... nemohla by ani vzniknout a vyzkoušet preference. jako světlo, které je možné rozpoznat teprve v okamžiku rozložení jeho spektra do barev. je to celý neuvěřitelný a ohromující :kvetina:

vnímání z pohledu celku nijak nevylučuje vnímání jednotlivostí, akorát že tam je vnímán ten společný prvek všeho a to je nesmírně osvobozující :ahoj3: :jingjang:
Uživatelský avatar
Monika
 
Poděkoval: 0
Poděkováno: 27-krát v 22 příspěvcích

Re: Kontrast názorně znázorněn

Příspěvekod Petr » pon 02. lis 2009 16:36:16

jj, napsala jsi to hezky :)

Jinak "Vortex" je Abrahamuv terminus technicus, a kdyz uz dnes maluji, tak vzhledem ke kontrastu a preferencim je Vortex znazornen takto:

contrast_vortex_small.jpg
contrast_vortex_small.jpg (28.36 KiB) Zobrazeno 20824 krát


Abrahamuv Vortex jsem popsal kdysi nasledovne (viewtopic.php?f=42&t=562):
Je to souhrn všech našich tužeb, přání, chtění a preferencí, které vzešli z našeho života, z našeho prozkoumávání kontrastu. Je to skupina myšlenek, které od nás přebírá naše vnitřní já, ztotožňuje se s nimi, a začíná okamžitě tvořit v jejich směru. Tyto naše preference vznikají automaticky, tak jak jsme zde vystavováni kontrastu, široké škále chtěného a nechtěného. Jsou to naše ideální představy, jsou to naše sny.

Ale pokud rekneme "byt ve Vortexu", tak je to zase spise stav nasi bytosti:
Cítíte radost, štěstí, lásku ke všemu a všem, nadšení z nových věcí a vděčnost za ty současné, cítíte sílu dosáhnout čehokoliv, co budete chtít, cítíte jasnost svých myšlenek. Vše se vám daří, vaše myšlení je rychlé a hbité. Vyzařujete okolo sebe vibrace všeho tohoto a lidé jsou s vámi rádi ve společnosti. Vidíte svět očima Zdroje a vyzařujete to okolo sebe.
Uživatelský avatar
Petr
Administrátor
 
Příspěvky: 2832
Registrován: čtv 08. kvě 2008 21:17:44
Bydliště: Brno / Praha
Poděkoval: 589
Poděkováno: 1282-krát v 716 příspěvcích

Re: Kontrast názorně znázorněn

Příspěvekod watta » stř 04. lis 2009 9:32:42

ten obrázek mi skutečně nemohl nepřipomenout maxwellovy rovnice a celou tu snahu o jednotnou teorii pole jiz nekolikate generace soucasnych fyziku :)

háček je tam v tom, jak mnoho (a najkou přesnou hodnotu) je možno navyšovat počet jednotlivých potřebných existujících rozmrů (v případě tady toho konkrétního Petrova obrázku se počítá s rozměry třemi), a to tak, aby platilo všechno, co už předtím bylo vypočítáno jako platné (newtonovy zákony, maxwellovy roviny, největší problém snad zdá se dělá všem gravitace :D)

počáteční einsteinovo východisko k tomuto problému (základní vize) byla tato:
(dodam jen, ze nalezení jednotné teorie pole bylo einsteinovou celoživotní touhou, která nedošla svého naplnění)

cit: "Dosud jsme pevně stáli na pozici zdroj ® pole: existuje zdroj (jenž je v jistém smyslu "prvotní"), který kolem sebe budí pole a úkolem fyziky je stanovit zákony, podle nichž zdroj toto pole vytváří. Zdroj je přitom něco odlišného od pole, je to jakási "substance" - prvek cizorodý teorii samotného pole. Podíváme-li se na Maxwellovy rovnice Fik;k= 4pji nebo na Einsteinovy rovnice Rik - 1/2 gikR = 8pTik, vidíme že na levé strané stojí výraz popisující pole a na pravé straně veličina popisující zdroj. Porovnáme-li vzájemně charakter obou veličin, můžeme konstatovat spolu s Einsteinem, že "fenomenologický" zdroj na pravé straně (tenzor energie-hybnosti Tik nebo čtyřproud ji) působí ve srovnání s pregnantním výrazem popisujícím pole na levé straně jako "dřevěná chatrč vedle paláce ze skla a hliníku". V dokonalé teorii pole by žádný takový dualismus neměl být, zdroj odlišný od pole by neměl existovat; zdroj by měl být rovněž "složen" z pole.
Unitární teorie pole tak klasický problém "Jakým způsobem zdroj kolem sebe budí pole?" obrací úplně na hlavu a ptá se: "Jakým způsobem je to, co považujeme za zdroj, ze svého pole složeno?". Problém buzení pole, stejně jako problém interakce dalších částic s tímto polem, pak již automaticky odpadá - všechno je pole, které se jistým způsobem (podle svých vnitřních zákonů) vyvíjí v prostoru a čase. Pouze při našem pozorování se nám některé oblasti pole jeví jako "zdroje" a jiné oblasti jako vzbuzované nebo působící "pole"."


a tehdy... se fyzika stala vírou a víra fyzikou. podle mě se tím splnil základní předpoklad: ten dualismus tam už není :D
Uživatelský avatar
watta
 
Příspěvky: 1022
Registrován: úte 16. čer 2009 12:07:19
Poděkoval: 124
Poděkováno: 291-krát v 200 příspěvcích

Re: Kontrast názorně znázorněn

Příspěvekod Petr » stř 04. lis 2009 13:35:48

hehe maxwell, no ja jsem to nejak fyzikalne ani nemyslel :) ani jsem nejak neresil ty rozmery.. je fakt ze jsem si to predstavoval ve 3D, protoze to je to nejlepsi, co si tak umim predstavit, ale stejne tak ten obrazek funguje ve 2D. ...Ono, nemuzu domyslet kolik dimenzi by to melo spravne byt.. slo mi ciste o to priblizeni pochopeni kontrastu, ze zadouci a nezadouci jsou vzdy spojene, ze vznikaji obe soucasne a automaticky a maji stejnou intenzitu.
Pro me to je filozoficke znazorneni..na to fyzikalni bych si ted netroufl :)

Kdybychom treba do toho jeste pridali pohledy vice lidi na tu jednu vec, tak se to zacne prekryvat uplne, protoze co je pro jednoho zadouci, muze byt pro nekoho jineho nezadouci.

Diky za ten citat, libi se mi tam obzvlast toto:
"Jakým způsobem je to, co považujeme za zdroj, ze svého pole složeno?". Problém buzení pole, stejně jako problém interakce dalších částic s tímto polem, pak již automaticky odpadá - všechno je pole, které se jistým způsobem (podle svých vnitřních zákonů) vyvíjí v prostoru a čase.
Uživatelský avatar
Petr
Administrátor
 
Příspěvky: 2832
Registrován: čtv 08. kvě 2008 21:17:44
Bydliště: Brno / Praha
Poděkoval: 589
Poděkováno: 1282-krát v 716 příspěvcích

Re: Kontrast názorně znázorněn

Příspěvekod watta » stř 04. lis 2009 14:21:28

jojo *** i mě se tohle na tom líbí, koneckonců bych se nebála klidně i toho, co následuje, totiž:

Pouze při našem pozorování se nám některé oblasti pole jeví jako "zdroje" a jiné oblasti jako vzbuzované nebo působící "pole"."


ale upřímně řečeno Fik;k= 4pji nebo Rik - 1/2 gikR = 8pTik je taky fajn :happy:

ani jsem si nevšimla, jak hezky se to přepsalo :lol:

:psik:
Uživatelský avatar
watta
 
Příspěvky: 1022
Registrován: úte 16. čer 2009 12:07:19
Poděkoval: 124
Poděkováno: 291-krát v 200 příspěvcích

Re: Kontrast názorně znázorněn

Příspěvekod Petr » stř 04. lis 2009 20:58:22

Ahoj, vitej v kreslicim klubu :))))) myslim, ze jeste par uzasnych kreseb vytvorime :D.

No "vedoucí okraj tvoření" je sileny prekladatelesky paskvil, ze ktereho bych take nic nepochopil :)...v originale je to "Leading Edge of Creation". Ja jsem to ve svych prekladech prekladal jako celni hranu, pozdeji jako frontovou linii, nebo celni linii.
Na okraj rovnou rikam, ze to zase pro praxi neni tak dulezite vedet "co to je", ale pro prohloubeni pochopeni urcite :)

Abraham tim mysli to, ze v teto realite tvorime, a tvorime neco co jeste nikdy stvreno nebylo, jsou to vsechno nove unikatni kombinace vibraci, ktere se tu setkavaji a spolutvori, vznika neco noveho, definujeme nase nove sny, nove smery kam a jak plynout, co a jak by se melo idealne odvijet. Je to tu celni linie spolutvorby, prozkoumavame kontrast a definujeme nove. I Abraham, kdyz odpovida, tak casto rika, ze tyto myslenky, odpovedi jsou nove nejen pro nas, ale i pro neho, protoze je tvori, vznikaji na zaklade nasich otazek...je to proste vsechno unikatni kombinace, celni linie spolutvorby.
premyslel jsem kam ji zakreslit v tvem obrazku, jestli spise k tomu kde jsme, nebo k tomu, co chceme. mam dve odpovedi: prvni me napadlo na hranu toho, co chceme, a po chvili mi prisla lepsi odpoved: na pric, paralelne s tou sipkou Vibracni vztah, celni linie, protina i nas i nase myslenky o tom, kde chceme byt.
Uživatelský avatar
Petr
Administrátor
 
Příspěvky: 2832
Registrován: čtv 08. kvě 2008 21:17:44
Bydliště: Brno / Praha
Poděkoval: 589
Poděkováno: 1282-krát v 716 příspěvcích

Re: Kontrast názorně znázorněn

Příspěvekod Petr » čtv 05. lis 2009 22:57:07

Tak jsem jeste vylepsil zobrazeni kontrastu a pridal jsem do nej i proces Focus wheel - Kolecko soustredeni - ktery efektivne posouva nase vibrace.

contrast2FW2.jpg


Je tam krasne videt, jak se od neceho, co nechceme dostavame k tomu co chceme, resp. jak menime nasi pozornost a tim i vibrace. Jak se prochazi po kruccich ze spatnych pocitu k dobrym o dane veci, tim jak se zamerujeme na jeji ruzne aspekty.

A pro nazornost jsem tam jeste doplnil vyroky z Kolecka soustredni z jedne Abrahamovi knizky :)

contrast2FW3.jpg


:ahoj3:
Uživatelský avatar
Petr
Administrátor
 
Příspěvky: 2832
Registrován: čtv 08. kvě 2008 21:17:44
Bydliště: Brno / Praha
Poděkoval: 589
Poděkováno: 1282-krát v 716 příspěvcích

Re: Kontrast názorně znázorněn

Příspěvekod vostalpetr » čtv 05. lis 2009 23:16:38

NO TEDA VY JSTE MALÍŘI !!!

Já jsem vcelku ohledně tohohle životního blbnutí vystačil s Jungovou teorií vnímání světa,
která je postavena na dvou protikladných dvojicích, které graficky znázorněno tvoří kříž
(kdybych uměl malovat, tak bych to namaloval, ale umím jen psát, takže to popíšu)

prvním protiklad je rozum a cit
druhým protikladem je vnímání a intuice (vnímání je smysl pro detail kdežto intuce smysl pro celkový náhled)

protože jsou to protiklady, tak je jasný, že je zde nekonečná možná škála individuálního naprogramování,
no a každý jedinec by měl postupně během života zpracovat tyto protiklady tak, aby je plně ovládal

pokud některá oblast leží pro něj ve stínu, tedy není zpracovaná, dříve nebo později se i ona přihlásí k životu,
začne ovládat jedince a jedinec se s ní musí postupně vypořádat

je to prostě princip "jednoty a boje protikladů"
tedy záležitost přijmutí paradoxů
což je to, čemu se říká "zlatá střední cesta"
Uživatelský avatar
vostalpetr
 
Příspěvky: 5259
Registrován: úte 20. led 2009 13:57:12
Poděkoval: 98
Poděkováno: 666-krát v 510 příspěvcích

Re: Kontrast názorně znázorněn

Příspěvekod vostalpetr » čtv 05. lis 2009 23:31:34

můžeme konstatovat spolu s Einsteinem, že "fenomenologický" zdroj na pravé straně (tenzor energie-hybnosti Tik nebo čtyřproud ji) působí ve srovnání s pregnantním výrazem popisujícím pole na levé straně jako "dřevěná chatrč vedle paláce ze skla a hliníku". V dokonalé teorii pole by žádný takový dualismus neměl být, zdroj odlišný od pole by neměl existovat; zdroj by měl být rovněž "složen" z pole.
..................................................................................................................................

No já těmhletěm vědeckým teoriím moc nerozumím,
ale když na to koukám z pohledu svého iq 50,
tak s nějakou dualitou a nedualitou nemám vůbec žádnej problém,
protože advaita je ne - dvojnost,
takže mně vůbec nevadí, že zdroj je odlišný od pole a zároven je složen z pole

(vždycky mi pomáhá podobenství o božím snu, který bůh sní podobně jako i my sníme své sny,
sen je zcela samozřejmě od našeho vědomí odlišný, ale zároven (ve své podsatě) není ničím jiným, než naším vědomím...
takže co zládneme my, to nejspíš zvládne i bůh..

(i když já se osobně domnívám, že moje sny jsou mnohem lepší než ty boží sny, ale není to jistý, protože si svoje sny vůbec nepamatuju a poslední dobou si nepamatuju už ani ten boží sen... :meditace: )
Uživatelský avatar
vostalpetr
 
Příspěvky: 5259
Registrován: úte 20. led 2009 13:57:12
Poděkoval: 98
Poděkováno: 666-krát v 510 příspěvcích

Re: Kontrast názorně znázorněn

Příspěvekod Jana » pát 06. lis 2009 6:48:57

Obdivuji tuhle hru myslI, ale nějak se nechytám. Jediné, co mě oslovuje je tenhle obrázek:

Joek píše:
Obrázek

a vortex a být a nebýt


Vibrační vztah (láska) vcucne tyhle dva pojmy do sebe, vztah zmizí a je tu jediná "plocha":

Obrázek

TEĎ JSEM, KDE CHCI BÝT Ještě možná jinak: JE TO ONO

Napadá mě, že čím silnější je vibrační vztah, tím kratší je vzdálenost mezi tím, kde jsme a tím, kde chceme být.

:happy:
Jana
 
Příspěvky: 1482
Registrován: pon 26. led 2009 20:46:53
Poděkoval: 978
Poděkováno: 351-krát v 226 příspěvcích

Re: Kontrast názorně znázorněn

Příspěvekod Petr » pát 06. lis 2009 9:42:24

Odpoved Petra Vostala pro Janu (resp. pro vsechny :)) ) jsem presunul do samostatneho vlakna, protoze uz dost presahovala ramec puvodniho tematu. I kdyz vsechno se tyka vsecho :)
A navic to je zajimavy podnet pro samostatnou diskuzi, ke ktere by v tomto vlakne nebyl prostor :)
Uživatelský avatar
Petr
Administrátor
 
Příspěvky: 2832
Registrován: čtv 08. kvě 2008 21:17:44
Bydliště: Brno / Praha
Poděkoval: 589
Poděkováno: 1282-krát v 716 příspěvcích

Re: Kontrast názorně znázorněn

Příspěvekod watta » pát 06. lis 2009 16:14:52

v tom tvém posledním obrázku je, petře, zachycena hezky dynamika. nejenom ta, jak člověk postupuje tím "kruhem", jak tomu někdo říká (abraham? netuším), od myšlenek odvracejících od cíle k myšlenkám s cílem souznivším. ale také dynamika hlubšího vývoje.

to modré kolečko (Já jako celek, který jsem tedy akutně schopen pojmout) se (a to je otázka a jsem zvědavá na Vaše názory):

A/ po naznačené linii po tom přesune na své "nové" místo, místo pozitivních myšlenek, uskutečněného přání, místo plného v tomto případě spokojenosti a nových kamarádů
B/ se zvětší a rozroste až k tomu místu plného spokojenosti, pozitivních myšlenek a nových kamarádů, ale svoji současnou pozici neopustí
nebo
C/ Vás napadá ještě jiná možnost?
Uživatelský avatar
watta
 
Příspěvky: 1022
Registrován: úte 16. čer 2009 12:07:19
Poděkoval: 124
Poděkováno: 291-krát v 200 příspěvcích

Re: Kontrast názorně znázorněn

Příspěvekod Petr » pát 06. lis 2009 16:39:49

BTW: Ted jsem zjistil, ze se na ten obrazek da kliknout, takze je to pak citelnejsi. :)

No obe varianty me prijdou jako mozne. Myslim, ze Abraham vetsinou mluvi o posouvani se na nove misto.

A pokud se podivame na cloveka jako na vibracni bytost, a cely ten obrazek je o zmene vibraci.. to jsem se snazil naznacit zmenou barvy ten cary, ktera sleduje nase myslenky, tak tim padem, jak myslime jine myslenky a ty se stavaji nasimi chronickymi myslenkami, tak posouvame i nase vibrace do noveho mista. A pak jeden pohled muze byt i fyzikalni ...a ted je to otazka pro fyziky znale :))) Je ve vyssi vibraci obsazena i vibrace nizsi? :) Asi ne. Pokud bychom expandovali a rozsirili se.. uchovali bychom si i tu nizsi vibraci, nebo zmenili spise nasi celkovou vibraci?
Spis si ted tedy myslim, ze skutecne dojde k posunu... vnimam to jako posouvani nasi vibrace k te dane veci.
Uživatelský avatar
Petr
Administrátor
 
Příspěvky: 2832
Registrován: čtv 08. kvě 2008 21:17:44
Bydliště: Brno / Praha
Poděkoval: 589
Poděkováno: 1282-krát v 716 příspěvcích

Re: Kontrast názorně znázorněn

Příspěvekod watta » pát 06. lis 2009 18:06:13

super, presne tak jsem tu otazku myslela :) diky petre

protoze:

jestlize (ale podle me toto neni abrahamuv vyklad - o tom kdyztak pozdeji) se presouvam z nizsi vibrace do vibrace vysssi, respektive z mista na misto, aniz bych to predtim (nizsi vibraci) - sve minule ja - "bral s sebou" (respektive ja ji beru - ale ona uz neni tim, cim byla predtim, protoze je TRANSFORMOVANA), pak - existuje-li skutecne zakon rovnovahy a vesmir expanduje vsemi smery, musi toto me predchazejici misto (respektive danou vysku vibrace) zastoupit nekdo jiny.
takze ta otazka potom vlastne zni:

expanduje vesmir vsemi smery? dochazi pri expanzi k zachovani sire kontrastu? jakym zpusobem se posouva a meni sire kontrastu?

:) preju krasny vikend a mazu domu :)
Uživatelský avatar
watta
 
Příspěvky: 1022
Registrován: úte 16. čer 2009 12:07:19
Poděkoval: 124
Poděkováno: 291-krát v 200 příspěvcích

Re: Kontrast názorně znázorněn

Příspěvekod vostalpetr » pát 06. lis 2009 19:21:12

Vůbec nechápu,
proč bych třeba tím, že mám nové kamarády měl mít taky nějaký vyšší vibrace...

radostivost (o kterou v podstatě jde) mně nepřijde jako nějaká vyšší vibrace,
ale spíše jako určitá uvolněnost či otevřenost pro život,
řečeno z pohledu vibrací, jsem prostě otevřen a zcela průchozí pro všechny vibrace

ale z duchovního pohledu je to asi fakt úplně jedno, jestli jste otevření nebo uzavření vůči vibracím (životu)
je to podobné, jako kdybychom chtěli tvrdit, že k probuizení ze sna potřebujeme aby naše snová osoba (za kterou se právě ted v tom snu považujeme) byla optimistická a radostně naladěná a harmonicky dosahovala svých snových cílů
(jak ve snu tak i v životě je ovšem často faktem to, že nás často z této reality probudí nějakej pořádnej šok, což nejsou žádný nějaký vyšší vibrace, ale jen zkoncentrování pozornosti do přítomného okamžiku ted a tady)


Ale to mně přijde, jakobych psal úplně něco jiného,
než o čem je řeč,
což je nejspíš dáno tím, že nevím co to jsou vyšší vibrace, svatější místa, duchovnější jedinci, duchovní pokrok atd.
Uživatelský avatar
vostalpetr
 
Příspěvky: 5259
Registrován: úte 20. led 2009 13:57:12
Poděkoval: 98
Poděkováno: 666-krát v 510 příspěvcích


Re: Kontrast názorně znázorněn

Příspěvekod Petr » pát 06. lis 2009 21:43:06

vostalpetr píše:Vůbec nechápu, proč bych třeba tím, že mám nové kamarády měl mít taky nějaký vyšší vibrace...

Není to o tom, že na konci procesu budu mít konečně více kamarádů. Je to o myšlenkách a pozornosti. Nevšiml jsi si ještě, že změna pozornosti, a změna myšlenek, mění tvé naladění? A o tom to je. :yes: Ten proces je pro ty, kteří chtějí cítit radost a štěstí. Zarytí pesimisté ho mohou v klidu ignorovat :aha:. Případně si ho mohou vést po těch červených koncích, aby se dostali do blažené deprese :? .

Zapomeňme klidně zatím na vyšší vibrace, můžeme říkat jen, že to posouvá vibrace k souladu s tím, co jsme si sami definovali jako žádaný stav.... aby slovo "vyšší" nevyvolávalo u někoho mylný pocit povýšení :D
Uživatelský avatar
Petr
Administrátor
 
Příspěvky: 2832
Registrován: čtv 08. kvě 2008 21:17:44
Bydliště: Brno / Praha
Poděkoval: 589
Poděkováno: 1282-krát v 716 příspěvcích

Další

Zpět na Diskuze k Abrahamovi a zákonu přitažlivosti

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků

cron