vostalpetr píše:Nejlepší je čínská verze.
Mně se líbí spíše ta japonská verze,
připomíná mi dědečka Mrazíka...
Nic píše:vostalpetr píše:takže bůh dozajista požehná tvé mysli a tvému neexistujícímu egu....
Proč by mělo Boha zajímat neexistující ego? Nicméně Boží přítomnost je stále krásná, míruplná, blažená.
Proč by mělo Boha zajímat neexistující ego?
vostalpetr píše:...jediný co funguje bude asi karma,...
Nic píše:
vostalpetr píše:Protože ego je ztotožněné vědomí
Tino píše:Nic píše:
Proč by mělo Boha zajímat neexistující ego?vostalpetr píše:Protože ego je ztotožněné vědomí
Ano.
Nic píše:
vostalpetr píše:Protože ego je ztotožněné vědomí
Lída píše:A dál tam Balsekar říká:
"Ego pochází z jediného místa, z jediné věci, která trvale existuje, a to je Vědomí. Proto Mahariši říká: „Najděte Zdroj ega. Kdo jedná? Kdo chce poznat?“
Ego je pouze odraz původního neosobního Vědomí. Toto chápání přenáší ego zpět do jeho Zdroje. Tím hlavním problémem bývá obava z ega. Přijměte ego se vším, co s sebou nese, jako součást chodu Celku, a jen pozorujte, co se děje. Pak tu žádné potíže nejsou."
Když se neosobní Vědomí ztotožní s osobním organismem, vyvstane ego. Samotné ego nemá žádnou nezávislou existenci.
Když před patnácti lety Bůh řekl,
Nic píše:Balsekar říká:
"Přijměte ego se vším, co s sebou nese, jako součást chodu Celku, a jen pozorujte, co se děje. Pak tu žádné potíže nejsou."
Protože jakmile ho budete chtít opravdu poznat, tak zjistíte, že ve skutečnosti tu vůbec nic takového není.
vostalpetr píše:Když před patnácti lety Bůh řekl,
Vypadá to, že jeden o voze a druhej vo koze...![]()
![]()
vostalpetr píše:Když před patnácti lety Bůh řekl,
Vypadá to, že jeden o voze a druhej vo koze...![]()
![]()
No má zkušenost rozhodně není tvá zkušenost, takže se nemůžeš divit, že tě považuju za blábolícího idiota...
A ty si mě zase můžeš představovat třeba že ty jsi já....
Lída píše:Nic píše:Balsekar říká:
"Přijměte ego se vším, co s sebou nese, jako součást chodu Celku, a jen pozorujte, co se děje. Pak tu žádné potíže nejsou."
Protože jakmile ho budete chtít opravdu poznat, tak zjistíte, že ve skutečnosti tu vůbec nic takového není.
Jaký je rozdíl mezi pouhým pozorováním a mezi chtěním poznat?
Zásadní.
Pozoruje Vědomí.
Poznat chce ego.
Proč to ego chce poznat?
Aby mohlo získat jistotu, že neexistuje, a na té založit svou další existenci.
Proč se to děje? Vědomí, ztotožněné se snovou osobou, si potřebuje ještě chvíli užívat hru na vědoucí osobní já![]()
Snová osoba se tak může neustále znovu utvrzovat v přesvědčení, že coby ego neexistuje (čímž se pořád znovu vytváří) - místo aby se ego "Přijímalo se vším, co s sebou nese, jako součást chodu Celku, a jen se pozorovalo, co se děje".
Inu, jak Balsekar říká: "The Play must go on - Hra musí pokračovat."
Nic píše: poznávání pravdy, že naše osoba je vzhledem k nekonečnosti časoprostoru naprosto nicotná ...
Nic píše:Nicméně poznávání pravdy, že naše osoba je vzhledem k nekonečnosti časoprostoru naprosto nicotná, že všechny představy o tom, kým jsme, jsou ve skutečnosti zcela prázdné, je nádherně osvobozující.
Zpět na Inspirativní osobnosti
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník