PROČ VESMÍR NEPLNÍ VAŠE PŘÁNÍ?

PROČ VESMÍR NEPLNÍ VAŠE PŘÁNÍ?

Příspěvekod watta » pon 16. lis 2009 10:40:26

vostalpetr píše:Žádání je vždy vyslyšeno.
...................................
no což o to, vyslyšeno je nejspíš vždycky, otázkou ovšem je,co zdroj s tou prosbou provede, protože ne všechno se nám do puntíku splní.


právě naopak. vždycky se splní přesně do puntíku to, co žádáme.

člověk velmi často ovšem neví, o co vlastně žádá. člověk žádá a vysílá přání vším, zejména tím, co si myslí, co vysílá za energii. přesto si z nějakého zvláštního důvodu myslí, že se počítají jenom ta přání, které je schopen zformulovat do nějaké věty, kterou potom vyřkne, do nějaké pojmenované touhy, do nějakého výkřiku, do nějaké modlitby... ale to, co si přeje, je všechno, co si myslí, vše, nad čím uvažuje, každý vteřinový sen, který se mu prožene hlavou, vše, co si představuje, a zejména také všechno, jak se cítí. to všechno rovná se přání!!!

je to pořád stejné - za to, že se někomu nevybarví život tak, jak by si přál, může vždy někdo jiný, držitel okovů - teď třeba Zdroj - a ten je v takovém případě hodně daleko a je to někdo jiný, druhý, cizí. ale jakmile něco vyjde, je to moje plus, protože jsem se snažil.

omyl. jestliže Vám něco nevychází tak, jak si přejete, je to jenom proto, že se špatně znáte, málo se pozorujete, málo experimentujete s děním mezi Vámi a ostatním světem,. neznáte svoje vnitřní touhy, svá vnitřní přání, víte toho málo o světě, o tom, jak funguje Vesmír a neumíte to používat. to je jediný důvod.

uvedla bych to na příkladě, který by zdejším pánům mohl být i blízký:

mám jednoho takového kamaráda, nemá partnerku, už hodně dlouho. má s tím problém. dokáže si docela i dobře představit, jaká by měla být, dokáže svoji preferenci dost zůžit, podle zdejších názorů je pravděpodobně dost dobře schopen zformulovat své přání. a mělo by se tedy plnit, že? je úplně jedno, jestli Splnit, nebo Plnit, to teď ponechme stranou, neděje se samozřejmě ani jedno z toho. může za to Vesmír?

ve skutečnosti ten kamarád denodenně pochybuje o tom, že by takovou nějakou mohl nějak zajímat, nějak oslovit. většinou si toho vůbec není vědom - není si vědom toho, že jenom tím jednoduchým uvažováním nad tím, jestli je on sám dost dobrý stráví někdy třeba celý den!

také se hodně bojí toho, jestli je vůbec takového vztahu schopen. je z nefunkční rodiny, takže neměl možnost vidět, jak funguje vztah po 10 letech. rozhodně to není člověk, který by seděl v koutě, ale přesto má strach. zabývá se svými myšlenkami o sobě tak často, že i když na ně vědomě nemyslí - je třeba s přáteli v hospodě, normálně se baví, působí na ostatní lidi po nějaké delší době strávené s ním ustrašeně, těžkopádně, negativně, a to i když hází vtípky - je to prostě pod tím vším a člověk kolikrát "neví proč", ale spíš před ním utíká, než že by se s ním chtěl znovu sejít. znám další lidi, kteří působí na ostatní ve společnosti zase docela agresivně.

ani jeden z nich si toho nejsou vědomi. ale vším tím si pečlivě zapisují svá přání do deníčku.

co se při tom vlastně děje?

protože je to jednodušší, zkusme si pro tento moment představit Vesmír plnící přání jako toho personalizovaného Boha, který v podobě stařečka sedí naproti, a poctivě plní všechna přání, která jsou vyřknuta.

řeknete mu svoje přání a Bůh se ho vždy ujme a začne ho uskutečňovat. a to okamžitě (o časovém řešení kdyžtak zase někdy jindy). naloží takhle s jakýmkoli přáním a s jakýmkoliv pocitem, který k němu vznesete. poslouchá Vás 24 hodin denně 7 dní v týdnu a ani vteřina z Vašich pocitů mu neunikne. Je to "horší než BigBrother". a co si tedy myslíte, že udělá, když mu sice na křídovém papíře velkým písmem napíšete: "chci být šťastný a chci mít partnerku", ale zároveň mu na miliónech ústřižcích celý další den podsouváte přání "nechci být hoden takového vztahu", "chci být neschopen takový vztah realizovat", "chci, aby si se mnou ta slečna neměla za pár dní o čem povídat", a tak dále a tak dále a tak dále. co si myslíte? že Bůh je nějaká třídička, která si vybere jenom to, které je na tom křídovém papíře? to opravdu ne. Vesmír vyslyší opravdu KAŽDÉ PŘÁNí.

a to je právě ten problém, proč si většina lidí myslí, že je Bůh neposlouchá.
Uživatelský avatar
watta
 
Příspěvky: 1022
Registrován: úte 16. čer 2009 12:07:19
Poděkoval: 124
Poděkováno: 291-krát v 200 příspěvcích

Následující uživatelé by rádi poděkovali uživateli watta za tento příspěvek:
Ida, Lenny, Monika, NotSure, Petr, Radek, San, slavoj, Sluníčko, vostalpetr, wladar

Re: PROČ VESMÍR NEPLNÍ VAŠE PŘÁNÍ?

Příspěvekod Petr » pon 16. lis 2009 10:50:12

:wow: Geniálně napsaný začátek i konec. Mé srdce tančí. :give_flower: :flower2:
Uživatelský avatar
Petr
Administrátor
 
Příspěvky: 2832
Registrován: čtv 08. kvě 2008 21:17:44
Bydliště: Brno / Praha
Poděkoval: 589
Poděkováno: 1282-krát v 716 příspěvcích

Následující uživatelé by rádi poděkovali uživateli Petr za tento příspěvek:
Ida, Sluníčko

Re: PROČ VESMÍR NEPLNÍ VAŠE PŘÁNÍ?

Příspěvekod Monika » pon 16. lis 2009 11:06:04

ono se to chce především uvolnit a zkoušet to, experimentovat - hravě, ne žádný urputný snahy. dovolit si to ! a pochybnosti hodit za hlavu ... moc se mi líbí knížka od Pierre Franckha kde popisuje hlavní zásady toho jak si správně přát. :)

"Začněte s malými přáními

U nedůležitých věcí spíše uvěříme, že se přání splní, protože nám na tom tolik nezáleží. Víra v úspěch vytváří samotný úspěch. Několik splněných menších přání spíše přesvědčí náš rozum o tom, že to funguje. Cvičte tedy nejprve na věcech u kterých je rychle vidět výsledek. Důležité je, aby si přející netropil žerty, nepochyboval a nepovažoval svoje přání si za nesmysl. Věřte, že si zasloužíte věc, kterou si přejete - jednoduše na ni máte nárok.

Správná formulace přání

Zde platí několik jednoduchých pravidel:

Přejte si v čase přítomném nikoliv budoucím!

Například: Chci být bohatý x Jsem bohatý.

Dělejte jakoby to, co si přejete, již bylo skutečností. Radujte se už nyní z "dosažení" svého cíle.

Pamatujte, že strach přitahuje právě ty události, kterých se nejvíce chceme vyhnout.

Formulujte svá přání pozitivně.

Nechci být nemocný x Jsem zdravý.

Přání vyjádřete stručně, ale přesně.

Přání si napište a uložte na zvláštní místo.

Poděkování jako urychlovač

Buďte vděční za to dobré co je ve vašem životě. Neberte nic jako samozřejmost a myslete pozitivně. Věřte, že vše co se vám děje je pro vaše dobro, že se vesmírné síly / Bůh / váš anděl strážný ..... postarají. Předejte jim své starosti a nechte se vést. Vděčnost vaše přání urychlí.

Přesvědčit rozum

Vězte, že dostanete, co si přejete, vězte, že vám to náleží a je vám to neustále k dispozici. Všeho je dostatek, rozděluje se to ale podle poptávky (zaslaných přání).

Pamatujte si, že to co si myslíme se zhmotňuje a energie vždy následuje to, čemu věnujeme svou pozornost. Úspěch přitahuje další úspěch. Neštěstí přitahuje ještě více neštěstí.

Zbavte se negativních myšlenek o sobě i o ostatních. Staneme se tím, co si o sobě myslíme. Utkvělé myšlenky jsou neuvěřitelně silná přání. Myslíte si, že se na svoji pracovní pozici nehodíte, děláte spoustu chyb a pokud má nadřízený rozum, vyhodí vás? Myslíte si, že pro partnera nejste dostatečně přitažlivá? Myslíte si, že se o Vánocích neovládnete a budete se přejídat? Podle knihy Jak si správně přát jste si to právě objednaly, milé ženy.

Vězte, že kdo nevěří v úspěch nikdy úspěch mít nemůže. Proč pochybovat jen o tom dobrém? Proč raději nezpochybnit to špatné? Pochyby o reálnosti našeho přání je něco jako zrušení objednávky.

Poslední radou z této kapitoly je zachování mlčenlivosti.

Dokud se přání nesplní, nemluvte o něm.

Připravte se na náhody

Zbavte se utkvělé představy o tom, jak se vaše přání splní. Buďte otevřeni jeho různým podobám.

Co si skutečně přát?

Splněná přání nás mění, buďme tedy uvážliví v tom co si přejeme. Budete po splnění přání skutečně spokojeni?"


:obed: :music: :cooking: :lodka: :ahoj:

ještě bych chtěla přidat osobní zkušenost s přáním, které to už dneska mohu s klidným svědomím napsat, velmi podstatně ovlivnilo a postupně mění můj život tedy přesněji přístup k němu a tím i k sobě :)

procházela jsem mimořádně těžkými životními fázemi a nějak jsem ztratila víru, že by se mi ještě mohlo dobře dařit a že bych mohla být ještě někdy šťastná. svůj život jsem tak nějak vzdala a o to víc začala z celého srdce přát, aby se dařilo aspoň ostatním, aby byli doopravdy vnitřně šťastní ... postupně toto přání, k mému údivu - do sebe zahrnulo i mojí maličkost ... pochopila jsem, že je to ve skutečnosti tak, že co přejeme druhým, to přejeme sami sobě a obráceně, že jsou to spojité nádoby a do slova a do písmene :writting2: tak jsem zákon přitažlivosti měla možnost pochopit doslova na vlastní kůži :idea2: tak mi skoro přijde, že tohle přání, aby se dařilo všem i mně samotné, je jakoby takové základní a pak už se buď stačí vést na vlnách života, jako velké dobrodružné výpravy do neznáma s bazální důvěrou v něj a nebo si klidně i pohrávat s vibračním laděním a konkrétními formami přání ... kamarádka když si takto hraje, nikdy nezapomene dodat, aby to bylo k dobru mému zároveň k dobru nejvyššímu a nechává to plně v rukách Univerza, jen pozoruje, jestli okolnosti tomu jsou nakloněny a na prosto nepochybuje, že ať se jí to konkrétní přání splní či ne, takže je to to nejlepší *** je šťastná i když se jí to nesplní. on o tom mluví i Nick Vujicic v té ukázce co Petr dal do inspirativních videí - "Mám nějaké touhy ? Víte co ... mám. Nebudu zklamaný, pokud mi Bůh nedá to po čem toužím. A není to, že bych nebyl spokojený. Já jsem spokojený. Je mi fajn ..."
Naposledy upravil Monika dne pon 16. lis 2009 12:34:03, celkově upraveno 4
Uživatelský avatar
Monika
 
Příspěvky: 1132
Registrován: čtv 05. lis 2009 22:14:16
Poděkoval: 553
Poděkováno: 368-krát v 288 příspěvcích

Následující uživatelé by rádi poděkovali uživateli Monika za tento příspěvek:
Ida, Kerry, mcjaa, Petr, Radek, San, Sluníčko, wladar

Re: PROČ VESMÍR NEPLNÍ VAŠE PŘÁNÍ?

Příspěvekod watta » pon 16. lis 2009 11:26:24

s časem je to poněkud komplikovanější, takže to necháme na někdy na příště, ale teď bych se tu ráda ještě věnovala tomu konkrétnímu mechanismu VYSLOVENÍ PŘÁNÍ, MYŠLENÍ PŘÁNÍ, CÍTĚNÍ PŘÁNÍ ... mechanismu být svým vlastním přáním.

ve Vesmíru nejsme sami a každý tu má své přání.

jak tedy Vesmír může splnit něco stejného nám i někomu druhému?

ve skutečnosti je vždy vyslyšeno každé přání, a vždy je to jako na stupnici - od nejsilnějšího k tomu nejslabšímu - bez ohledu na to, kdo si jej přeje. Bůh, který plní přání, je komplexním organismem, vším, včetně nás, je to plné vědomí, na němž participujeme a které pomáháme rozšiřovat. z hlediska božího je tedy dost dobře jedno, jestli je přání splněno "nejdříve" nám a potom někomu dalšímu, ale to pochopíme asi až po smrti :) nebo někdy také ve stavech ASC. ve skutečnosti jsme my samotní tím, kdo si přání plní, my jsme tím, kdo realizuje, co si usmyslí.

je dobré k tomu ale vědět, co je to nejsilnější přání. protože to, které si ZOUFALE PŘEJEME ZE VŠEHO NEJVÍC, to není. proč a jak?

NEJDŮLEŽITĚJŠÍ JSOU ASI TYTO 4 MĚŘÍTKA:

1/ REZISTENCE - každá rezistence se vpodstatě z velké části ruší tím, že si ji uvědomím.

jak tvrdí i Abraham, člověk stojí často proti svému vlastnímu přání, postaví si bariéru, o které neví, která mu ale sama docela dobře slouží proti jakémukoliv pokusu o splnění jeho přání. Abraham toto nazývá rezistence a je nejčastějším příkladem, jak si člověk sám způsobuje, že se mu jeho přání neplní.

"stačí" odložit pádla a nechat se unášet proudem vlastního přání, proudem vlastního života, proudem života vesmíru, kterého jsme součástí.

jak to udělat v praxi? znát se. co nejvíc poznat sám sebe, být ochoten odkrýt každou vnitřní masku, každý závoj, protože právě to jsou ta nejčastější pádla, to jsou ty nejčastější bariéry, kterými si komplikujeme život. získáváme je většinou v dětství. abychom si tedy byli schopni zdařile plnit svá přání, musíme nejprve zcela odhalit všechny vzorce chování, všechny matrice, které jsme si osvojili jako děti, odhodit všechna ublížení, kvůli kterým se v dospělosti nějak chováme, opustit to, co tak krásně J. Redfield v Celestínském proroctví nazývá "ovládací dramata" - to jsou ty největší bloky, kterých když se budeme držet, spolehlivě nám znesnadní cestu ke každému našemu splněnému přání. společně s těmito bloky můžeme celkem spolehlivě duplikovat život našich rodičů, můžeme dobře rozmnožovat a předávat potom i našim dětem problémy, s nimiž se naši předkové potýkali již po generace. můžeme se spolehlivě točit v tom stále stejném kole. upřímně řečeno - mnoho lidí, které jsem potkala, se v tomto křeččím kolečku točí zcela dobrovolně, přestože o tom i vědí, volí to jako pohodlnější variantu. pokud ovšem opravdu od života něchco chceme a chceme, aby se Vám přání plnila, musíme se znovu stát dětmi - tentokrát ale uvědoměle, z vlastní vůle, z vlastního rozhodnutí, z vlastního záměru, stát se tabulou rasou. a do svého dalšímu repertoiru si brát jen to, co chceme skutečně MY SAMI.

síla záměru se zmnohonásobuje, když je záměr vědomý.

2/ ČISTOTA ZÁMĚRU i čistota záměru je zase ve velmi úzké souvislosti s tím, čeho si je člověk vědom.

čistota přání je čistota frekvence. je to jako s tóny. jestiže zpíváte, rozezvučíte tím struny ve svém hrdle - hlasivky, a ty potom vyluzují zvuk o určité výšce - délce frekvence. jestliže nejste cvičený zpěvák, dost těžko udržíte dlouho tón na NAPROSTO STEJNÉ VÝŠI, spíše bude neznatelně - a čím dál tím více asi i znatelně :) - vibrovat kolem nějaké té hlavní výšky, ve které by se měl držet.

záměr je čistý, jestliže jeho zvuku odpovídá jenom jedna konkrétní frekvence, jestiže když ho zazpíváte, jako by to byl zvuk, nebude tón vibrovat, ale bude naprosto zřetenně jeden jeden, libovolně dlouho pouze na své, jediné výšce.

člověku, který je schopen čistého záměru, se přání, které je na té které frekvenci usazeno, splní.

je to ale umění, kterého se člověk musí učit (pokud se s touto schopností už náhodou nenarodí - i takoví jsou mezi námi).

v praxi to znamená, že musíte naprosto PŘESNĚ vědět, co chcete, musíte si být vědomi toho, že každé takové přání je zároveň "infikováno" všemi Vašmi ostatními přánimi, která nejsou osamocená, proto se navzájem ovlivňují a vychylují své vibrace, až je třeba změní, a musíte být schopni tedy uvést všechna svá přání do takového souladu, aby mohla být realizována všechna, jestli opradu chcete, aby byla všechna realizována.

pozor, dostanete tedy vždy opravdu VŠECHNO, co chcete, v pořadí Vaší důležitosti. pořadí Vaší důležitosti = četnost Vašich pocitů a myšlenek.

(jestliže tedy myslíte více na to, že se Vám nelíbí, jak vypadáte, je toto přání upřednostněno před přáním řekněme "mít hodně peněz", a nejenom to, také vzájemně interferují).

SKVĚLÝ POMOCNÍK v tomto směru je BÝT SLADĚNÝ SÁM SE SEBOU. ale protože to je také výsledkem práce se sebou, pomůže Vám to sice hodně, ale teprve až tehdy, kdy to dokážete.

3/ INDIVIDUALITA ZÁMĚRU

každé přání, které pro sebe vyslovíte, se týká PRÁVĚ A JENOM VÁS. nemáte NAPROSTO ŽÁDNOU MOŽNOST A ŠANCI přát si cokoliv pro kohokoliv druhého z tého krásné modré planety.

to neznamená jenom to, že si nemůžete přát, aby Vaše maminka neumřela (když se ona rozhodne, že umřít chce), ale také to znamená, že DO SVÝCH PŘÁNÍ NEMŮŽETE zatahovat nikoho dalšího.

jestliže si přejete, abyste zažili štěstí v oblasti mezilidských vztahů (ať již osobních nebo pracovních), musíte si být vědom toho, že Vašimi přáními nemůžete NIKDY ovlivnit jakoukoliv touhu druhého člověka. s tímto poznáním Vám musí být zřejmé, že přání, které Vám budou splněna, jsou ta, která se týkají pouze a jenom Vás samotných, Vašich samotných pocitů, Vašeho štěstí, Vaší touhy.

partnerku Vašich snů tedy potkáte a budete s ní žít pouze tehdy, když si budete například přát, abyste "byl šťastný se svou partnerkou", ale už nikoli, když si budete přát, aby "s Vámi začala chodit Evička od vedle" :)

pokud nevíte, že budte velmi dobře šťastný i bez "Evičky od vedle", je to zase jenom proto, že se málo znáte a málo toho víte o vesmíru, není to ale proto, že by Vaše přání nebylo vyslyšeno.

4/ PRAVDIVOST ZÁMĚRU

tohle je jenom takový dovětek, který je myslím možná na téhle stránce slovním plýtváním ;) ale přesto - mnohým lidem toto také uniká - že totiž je opravdu vyslyšeno právě to, co si přejete, a vesmír reaguje právě na to, co děláte.

jestliže tedy něco děláte "jen tak", aby "aby to nějak vypadalo před druhým", vždycky získáte jenom to, že to "bude nějak vypadat", ale nikoli to, co tím sledujete.

tady bych mohla uvést taky jeden příklad ze života, se kterým jsem se setkala, na kterém se to dá pěkně ilustrovat:

jedna známá vyrůstala v dětství se starší sestrou a jako dítě hodně trpěla tím, že její starší sestřička byla hezčí, oblíbenější, roztomilejší a rozmazlovanější. měla pocit, že ji nemají rádi tak, jako její sestru. takže si - jak už to tak bývá - osvojila mechanismus, jak ostatní "přinutit" k tomu, aby ji měli rádi. vypozorovala, že lidé mají rádi, když se o ně někdo stará, když je k nim člověk milý, roztomile se usmívá, a tak dále, a začala to dělat "TAKÉ TAK", aby se tou roztomilou obdivovanou holčičkou stala ona. osvojila si tuto hru a celý život tak takhle hraje a už si samozřejmě dávno není vědomá toho, že je to jenom hra. a proto by se mohla divit, proč dosud stále nepotkává někoho, kdo ji bude OPRAVDU milovat, ale samozřejmě má zase jenom to, co chce - dává hru, a tudíž jenom hru zpět zase dostává. pokud by si to uvědomila, došlo by pravděpodobně v jejím životě k možná i několik let trvajícímu převratu, ale nakonec by našla to, co hledala jako malá holčička.

takže pokud děláme něco "jen tak", myslíme přitom na něco jiného, nebo dokonce jenom něco hrajeme, protože tím sledujeme něco jiného, dostaneme zase jenom to, co opravdu chceme - tj. hru a účel, se kterým se do hry vstupujeme, se nám zase vrátí.
Uživatelský avatar
watta
 
Příspěvky: 1022
Registrován: úte 16. čer 2009 12:07:19
Poděkoval: 124
Poděkováno: 291-krát v 200 příspěvcích

Následující uživatelé by rádi poděkovali uživateli watta za tento příspěvek:
dixina7, Petr, San, wladar

Re: PROČ VESMÍR NEPLNÍ VAŠE PŘÁNÍ?

Příspěvekod watta » pon 16. lis 2009 11:30:43

Monika píše:ono se to chce především uvolnit a zkoušet to, experimentovat - hravě, ne žádný urputný snahy.



a toto bych doplnila jako finální TEČKU ;)
:give_flower: :thanx: :srdce:
Uživatelský avatar
watta
 
Příspěvky: 1022
Registrován: úte 16. čer 2009 12:07:19
Poděkoval: 124
Poděkováno: 291-krát v 200 příspěvcích

Následující uživatelé by rádi poděkovali uživateli watta za tento příspěvek:
dixina7

Re: PROČ VESMÍR NEPLNÍ VAŠE PŘÁNÍ?

Příspěvekod Petr » pon 16. lis 2009 12:25:48

Opravdu moc hezky napsano a shrnuto. :thumb:

To sladovani vice nasich prani.. s tim bych si moc hlavu nelamal, v tom uz vidim roli vesmiru, ktery je schopen sladit cokoliv... naopak to sladovani vicero nasich prani nami samymi muze vnaset tu nezadanou necistotu prani a pak nas odklanet od toho puvodniho cisteho prani. Ale zalezi jak to presne myslis.. :)

pořadí Vaší důležitosti = četnost Vašich pocitů a myšlenek.

Abraham tomu říká vtipně air-time, tj. vysílací čas. Zaleží kolik našeho vysílacího času čemu a jak věnujeme. Tj. i když jsme občas v souladu s naší touhou, tak rychlost její manifestace záleží na poměru vysílacího času, který věnujeme jejímu naplnění a jejímu nenaplnění.
Uživatelský avatar
Petr
Administrátor
 
Příspěvky: 2832
Registrován: čtv 08. kvě 2008 21:17:44
Bydliště: Brno / Praha
Poděkoval: 589
Poděkováno: 1282-krát v 716 příspěvcích

Následující uživatelé by rádi poděkovali uživateli Petr za tento příspěvek:
Lenny, Sluníčko

Re: PROČ VESMÍR NEPLNÍ VAŠE PŘÁNÍ?

Příspěvekod watta » pon 16. lis 2009 12:58:05

sladění jsem myslela docela jednodue - myšlenka nebo přání tak, jak je většinou vnímáme, jsou už spíše takové zazipované balíčky, celé struktury, takové malé organismy z vibrací - některým přáním můžeme negovat nebo stěžovat uskutečnění těch druhých :)
Uživatelský avatar
watta
 
Příspěvky: 1022
Registrován: úte 16. čer 2009 12:07:19
Poděkoval: 124
Poděkováno: 291-krát v 200 příspěvcích

Re: PROČ VESMÍR NEPLNÍ VAŠE PŘÁNÍ?

Příspěvekod watta » pon 16. lis 2009 13:00:38

:PCproblem:
to s tím air-timem je dobré :yes: nemá i primetime?
Uživatelský avatar
watta
 
Příspěvky: 1022
Registrován: úte 16. čer 2009 12:07:19
Poděkoval: 124
Poděkováno: 291-krát v 200 příspěvcích

Re: PROČ VESMÍR NEPLNÍ VAŠE PŘÁNÍ?

Příspěvekod Petr » pon 16. lis 2009 13:44:33

primetime zatim nema, ale byl by to Vortex :), protoze casto rika: Jeden clovek ve Vortexu je mocnejsi, nez miliony mimo Vortex.
Uživatelský avatar
Petr
Administrátor
 
Příspěvky: 2832
Registrován: čtv 08. kvě 2008 21:17:44
Bydliště: Brno / Praha
Poděkoval: 589
Poděkováno: 1282-krát v 716 příspěvcích

Následující uživatelé by rádi poděkovali uživateli Petr za tento příspěvek:
Sluníčko, watta

Re: PROČ VESMÍR NEPLNÍ VAŠE PŘÁNÍ?

Příspěvekod slavoj » pon 16. lis 2009 13:59:45

Watta,Petr,San :poklona: Monča :book2: dozraje co víc si přát :happy: I dneska sem si sobecky udělal radost. Vy kašlal sem se na práci :pc2: a :writting: proařil :ohynek: sem den :ahoj2: inspiruj.cz co víc si já mohu přát .
Uživatelský avatar
slavoj
 
Příspěvky: 90
Registrován: ned 15. lis 2009 9:39:49
Poděkoval: 95
Poděkováno: 41-krát v 31 příspěvcích

Re: PROČ VESMÍR NEPLNÍ VAŠE PŘÁNÍ?

Příspěvekod slavoj » pon 16. lis 2009 14:02:34

watta píše:sladění jsem myslela docela jednodue - myšlenka nebo přání tak, jak je většinou vnímáme, jsou už spíše takové zazipované balíčky, celé struktury, takové malé organismy z vibrací - některým přáním můžeme negovat nebo stěžovat uskutečnění těch druhých :)
Neříká se tomu Gordický uzel ?
Uživatelský avatar
slavoj
 
Příspěvky: 90
Registrován: ned 15. lis 2009 9:39:49
Poděkoval: 95
Poděkováno: 41-krát v 31 příspěvcích

Re: PROČ VESMÍR NEPLNÍ VAŠE PŘÁNÍ?

Příspěvekod Petr » pon 16. lis 2009 14:02:57

watta píše:sladění jsem myslela docela jednodue - myšlenka nebo přání tak, jak je většinou vnímáme, jsou už spíše takové zazipované balíčky, celé struktury, takové malé organismy z vibrací - některým přáním můžeme negovat nebo stěžovat uskutečnění těch druhých :)


jj no zazpipovane balicky jsou hodne vtipne.. :D a i male organismy z vibraci jsou zajimave :)

No stale si myslim, ze touhy se nemohou negovat.. snad ty balicky prani, pokud jsou uz prekonkretizovane by mohli obsahovat zdanlive protichudne prani...ale kdyz trosku poodstoupime, trosku blize k te podstate prani, a rozebereme to na jednotlive touhy, tak zjistime ze se nemohou negovat..
Dobry priklad byl s tou Evickou od vedle.. kdyz budu chtit Evicku od vedle a zaroven Mirku z prace, a zaroven budu proti mnohozenstvi.. tak.. je tam rozpor.. ale kdyz pujdeme o patro niz, a budu chtit partnerku, ktera je chytra... a zaroven ktera umi treba varit... a zaroven ...(proc jsou muzi vubec proti mnohozenstvi? :D)...si preji vztah, ktery je harmonicky... tak tam uz rozpor neni.
Uživatelský avatar
Petr
Administrátor
 
Příspěvky: 2832
Registrován: čtv 08. kvě 2008 21:17:44
Bydliště: Brno / Praha
Poděkoval: 589
Poděkováno: 1282-krát v 716 příspěvcích

Re: PROČ VESMÍR NEPLNÍ VAŠE PŘÁNÍ?

Příspěvekod Petr » pon 16. lis 2009 14:07:47

slavoj píše:Watta,Petr,San :poklona: Monča :book2: dozraje co víc si přát :happy: I dneska sem si sobecky udělal radost. Vy kašlal sem se na práci :pc2: a :writting: proařil :ohynek: sem den :ahoj2: inspiruj.cz co víc si já mohu přát .

:D :thumb: :ahoj4:
Uživatelský avatar
Petr
Administrátor
 
Příspěvky: 2832
Registrován: čtv 08. kvě 2008 21:17:44
Bydliště: Brno / Praha
Poděkoval: 589
Poděkováno: 1282-krát v 716 příspěvcích

Re: PROČ VESMÍR NEPLNÍ VAŠE PŘÁNÍ?

Příspěvekod Monika » pon 16. lis 2009 14:18:10

Petr píše: ...kdyz budu chtit Evicku od vedle a zaroven Mirku z prace, a zaroven budu proti mnohozenstvi.. tak.. je tam rozpor.. ale kdyz pujdeme o patro niz, a budu chtit partnerku, ktera je chytra... a zaroven ktera umi treba varit... a zaroven ...(proc jsou muzi vubec proti mnohozenstvi? :D)...si preji vztah, ktery je harmonicky... tak tam uz rozpor neni.


zkušenost napovídá, že čím více prostoru a méně konkrétnějšího vymezení v představě - jak přesně by to mělo vypadat (chci Evičku od vedle ...) a kdy by se to mělo a jak stát, tak tím snadněji to přichází ... v jednochosti a přímosti je velká síla - přeji si harmonický vztah :) mnohdy se uděje přímo překvapivě a nečekaně ... tak moc kreativní to je *** někdy se může dospět velmi rychle i k poznání, že proto aby byl člověk šťastný a naplněný není třeba vztahu vůbec :lol: a přesto a možná právě proto se objeví velmi harmonický vztah :koukam: :D
Uživatelský avatar
Monika
 
Příspěvky: 1132
Registrován: čtv 05. lis 2009 22:14:16
Poděkoval: 553
Poděkováno: 368-krát v 288 příspěvcích

Re: PROČ VESMÍR NEPLNÍ VAŠE PŘÁNÍ?

Příspěvekod Monika » pon 16. lis 2009 14:25:55

slavoj píše:
watta píše:sladění jsem myslela docela jednodue - myšlenka nebo přání tak, jak je většinou vnímáme, jsou už spíše takové zazipované balíčky, celé struktury, takové malé organismy z vibrací - některým přáním můžeme negovat nebo stěžovat uskutečnění těch druhých :)
Neříká se tomu Gordický uzel ?


na to bych se v klidu vykvajzla, když tu není záměr nikomu ublížit nebo vydupávat si plnění svých přání na úkor druhých ... když se tomu nechá volný průběh, tak se vyladí samo ... ke všeobecnému prospěchu a jak si dovoluju tvrdit, mnohdy velmi překvapivě :happyroll: :music:
Uživatelský avatar
Monika
 
Příspěvky: 1132
Registrován: čtv 05. lis 2009 22:14:16
Poděkoval: 553
Poděkováno: 368-krát v 288 příspěvcích

Re: PROČ VESMÍR NEPLNÍ VAŠE PŘÁNÍ?

Příspěvekod Monika » pon 16. lis 2009 14:33:59

ještě k těm přáním ...

ono si často (postřehla jsem sama u sebe) podmiňujeme, že budeme konečně šťastní až ... (budu mít barák s bazénem, harmonický vztah, nebo konečně budu sama nikým neomezená, zdravá, krásná, moudrá, pořádný auto, přestěhujeme se na trvalo na Kanáry, dítě udělá maturitu ...)

jenže ono se ukáže, že i když nám přistane to pořádný auto, tak sice jsme na chvíli šťastní, jenže pak už zase je tu nějaký až ... a to je začarovaný kolotoč :error:
Uživatelský avatar
Monika
 
Příspěvky: 1132
Registrován: čtv 05. lis 2009 22:14:16
Poděkoval: 553
Poděkováno: 368-krát v 288 příspěvcích

Re: PROČ VESMÍR NEPLNÍ VAŠE PŘÁNÍ?

Příspěvekod watta » pon 16. lis 2009 14:53:40

pro petra (který se rozhodl celé pondělí propařit na inspiruj :D :D :D)

ony se nenegují v tom smyslu, že by stála jedna PROTI druhé.

jen nemůžes současně jíst a dýchat, současně být v Londýně na party a současně umírat v Praze v nemocnici, v tomhle světě to nejde. můžeš si přát, aby existoval svět, v němž to bude možné. většina našich přání zůstává zde pro další generace. z ptačí perspektivy vyššího vědomí - čert to vem, kdy se to splní a komu :)

když budeš chtít Evičku a zároveň Mirku, tak to nejsou žádné protichůdné touhy - vesmír jednoduše najde způsob - když ho nenajdeš ty - jak tohle v klidu zkombinovat :)

když ale nebudeš vědět, jak na to, nebude ani Evička, ani Mirka ;)
a proto si většina lidí do života společně s Evičkou přitáhne i hádky, finanční bankrot a bůhví co dalšího :) - to jsou ty balíčky :)
Uživatelský avatar
watta
 
Příspěvky: 1022
Registrován: úte 16. čer 2009 12:07:19
Poděkoval: 124
Poděkováno: 291-krát v 200 příspěvcích

Re: PROČ VESMÍR NEPLNÍ VAŠE PŘÁNÍ?

Příspěvekod watta » pon 16. lis 2009 14:59:28

Monika píše:ještě k těm přáním ...

ono si často (postřehla jsem sama u sebe) podmiňujeme, že budeme konečně šťastní až ... (budu mít barák s bazénem, harmonický vztah, nebo konečně budu sama nikým neomezená, zdravá, krásná, moudrá, pořádný auto, přestěhujeme se na trvalo na Kanáry, dítě udělá maturitu ...)

jenže ono se ukáže, že i když nám přistane to pořádný auto, tak sice jsme na chvíli šťastní, jenže pak už zase je tu nějaký až ... a to je začarovaný kolotoč :error:



až tak bych neřekla...

je to proces, který stojí před tím, než člověk právě pochopí, ČÍM OPRAVDU JE, tj. mj. také právě to, co opravdu chce.

většina z nás jsme vesmírnými bytostmi s dost podobným zásadním záměrem. každý máme možnost zjišťovat, kým vlastně jsme. a čím jsme tomu blíž, tím víc víme, co si přát, a co nás opravdu učiní ŠTASTNÝMI.

totiž to, že to nebude nejenom auto, dům, mnoho peněz, ale ani ten harmonický vztah.

jak dlouhou cestu ale musí každý člověk od narození projít, než se k tomu dostane? člověk se rodí do oddělení, aby znovu nacházel sám sebe. je to krásná funkční alegorie znovuzrození, obnovy celého Vesmíru. bez toho, abychom se cítili odděleni, bychom po tom nemohli toužit. bez toho bychom vůbec nemohli toužit.


takže ta touha - vyvoávající přání po autech, barácích atd. - ta není sama o sobě špatná. ta je lidská, je to to, co nás činí lidmi. a dokonce to ani v průběhu života nemusíme dokonat a můžeme s tím v klidu zemřít :)
Uživatelský avatar
watta
 
Příspěvky: 1022
Registrován: úte 16. čer 2009 12:07:19
Poděkoval: 124
Poděkováno: 291-krát v 200 příspěvcích

Re: PROČ VESMÍR NEPLNÍ VAŠE PŘÁNÍ?

Příspěvekod watta » pon 16. lis 2009 15:00:40

myslím, že když by to člověk pochopil celé ještě během svého života, buď by musel vzniknout něco jako NOVÝ ČLOVĚK, kde by byla zase nová, jiná pravidla a jiný důvod k tomu, aby takhle existoval, nebo by musel umřít...
Uživatelský avatar
watta
 
Příspěvky: 1022
Registrován: úte 16. čer 2009 12:07:19
Poděkoval: 124
Poděkováno: 291-krát v 200 příspěvcích

Re: PROČ VESMÍR NEPLNÍ VAŠE PŘÁNÍ?

Příspěvekod watta » pon 16. lis 2009 15:03:45

Monika píše:
slavoj píše:když se tomu nechá volný průběh, tak se vyladí samo ... ke všeobecnému prospěchu a jak si dovoluju tvrdit, mnohdy velmi překvapivě :happyroll: :music:



a ještě k tomuhle: myslím, že VOLNÝ PRŮBĚH je stejná vějička jako třeba pocit oddělení od Zdroje atd. - ve skutečnosti nikdy nic jako VOLNÝ PRŮBĚH neexistuje, protože každé prociťování radostného pocitu, v němž podle lidských měřítek není žádné přání, je ve skutečnosti volání do VESMÍRU, že toto chci, že takto je mi dobře, tohohle chci víc.

ale jasně, z toho přízemního hlediska určitě - a skvěle se s tím taky experimentuje: když člověk nechá věcem tzv. volný průběh a jenom se dívá, tak se toho dozví víc rychleji :) - kdo nezkoušel, ať určitě vyzkouší :)
Uživatelský avatar
watta
 
Příspěvky: 1022
Registrován: úte 16. čer 2009 12:07:19
Poděkoval: 124
Poděkováno: 291-krát v 200 příspěvcích

Následující uživatelé by rádi poděkovali uživateli watta za tento příspěvek:
slavoj

Další

Zpět na Úvahy a zamyšlení

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 29 návštevníků

cron