Návštěvníci, Jiní, Hvězdní lidé, ET atd.

Re: Návštěvníci, Jiní, Hvězdní lidé, ET atd.

Příspěvekod Alaja » sob 20. črc 2019 15:41:50

Za padesát let - dvě generace od dnešní - sestoupíme dolů z našich lodí a lidé nás uvidí takové, jací jsme.“


https://www.youtube.com/watch?v=Bro1-XM4jWs

Childhood's End : Les enfants d'Icare - Memorable moments #2
Proti záři neomezeného prostoru jsou i ty nejkrásnější zážitky neúplné...
Uživatelský avatar
Alaja
 
Příspěvky: 5678
Registrován: stř 09. zář 2015 10:07:22
Poděkoval: 289
Poděkováno: 404-krát v 388 příspěvcích

Re: Návštěvníci, Jiní, Hvězdní lidé, ET atd.

Příspěvekod Alaja » stř 21. srp 2019 7:01:40

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/bu ... le:716269/

Bude to těžké, ale UFO vysvětlíme, shodli se teologové

Možná prý mimozemšťané nejsou hříšní, a nepotřebovali tedy Ježíšovu pomoc


Orlando (USA) - Americká Agentura pro vývoj vyspělých vojenských technologií (DARPA) uspořádala v Orlandu konferenci, jak vysvětlit milionům věřících případný objev mimozemské civilizace.

Odpovědět na složitou otázku, co se stane s velkými světovými náboženstvími, pokud se podaří prokázat, že ve vesmíru nejsme sami, se pokoušeli teologové z různých koutů světa.

Vesměs se shodli na tom, že vysvětlení existence mimozemšťanů nebude lehké, ale nakonec se - bude-li třeba - najde.

Objevení mimozemské inteligence by bezesporu změnilo mnohé, nejmarkantněji by ale dost možná poznamenalo právě náboženství a jejich vysvětlení stvoření světa i obraz samotného boha.

Zejména pro křesťany, jejichž víra nepřipouští existenci jiných světů, by byl podobný objev těžkou ranou, přiznal na konferenci 100 Year Starship Symposium německý doktor filosofie a křesťan Christian Weidemannof.

Ježíš, proč zrovna u nás?

Podle křesťanského výkladu před dvěma tisíci lety sestoupil Ježíš Kristus, aby spasil celý svět. Pokud ale vezmeme v úvahu názor astronomů, že je ve vesmíru nejméně 125 miliard galaxií, v každé z nich miliardy hvězd a okolo některých z těchto hvězd obíhají planety, na nichž je život, musíme se ptát, proč Ježíš sestoupil zrovna na Zem?

"Proč si z milionů obydlených planet vybral zrovna tu naši a nechal všechna ostatní boží stvoření bez pomoci?" ptal se Weidemannof provokativně a v zápětí nabízel odpovědi.


Možná prý nejsou, nebo nebyli mimozemšťané hříšní, a nepotřebovali tedy Ježíšovu pomoc. To je ale prý nepravděpodobné.

"Podle mého názoru jsou mimozemšťané, pokud existují, stejně hříšní jako lidé. Spasil je tedy Ježíš tak jako nás? Má odpověď zní ne. To tedy znamená, že by naše pozice byla výjimečná. Dalším přijatelným vysvětlením je možnost, že se Bůh rozdělil a spasitele vyslal na každou obydlenou planetu," cituje server MSNBC německého profesora.

Protestantský pastor Thomas Hoffmann z Tulsy v Oklahomě nabádal k opatrnějším výrokům. "Pokud by byly mimozemské civilizace skutečně objeveny, museli bychom o náboženském výkladu dále diskutovat a ta rozprava by byla zřejmě velice bouřlivá."

Muslimové nebudou mít problém

Například pro muslimy by případná implementace mimozemšťanů do islámu nemusela být až takový problém. Prorok Mohamed totiž podle nich nebyl božím vtělením. Logicky by se tak nabízelo vysvětlení, že bůh rozeslal proroky na všechny planety.

Židovští myslitelé, kteří věří, že Bůh předal lidem Desatero na hoře Sinaj, by museli zřejmě domyslet, zda je možné, aby se zastavil na každé obydlené planetě.

Například hinduisté, jejichž výklad světa se od křesťanství, islámu a judaismu diametrálně liší, mohou být naopak v klidu. Jejich učení mimozemšťany nevylučuje.

Hoffman ale uklidňuje i křesťany: Církve už přežily různé vědecké objevy a vždy je zvládly do svého učení úspěšně zakomponovat. Například objev, že Země není středem vesmíru, ale jeho bezvýznamnou součástí, také víru nezlomil.

Továrna na zázraky

Přestože většina vývoje, kterému se DARPA věnuje, podléhá utajení, těžíme z jejích vynálezů všichni. Její experti dali světu internet, GPS, bezpočet robotů anebo třeba univerzálně použitelnou krev.
Proti záři neomezeného prostoru jsou i ty nejkrásnější zážitky neúplné...
Uživatelský avatar
Alaja
 
Příspěvky: 5678
Registrován: stř 09. zář 2015 10:07:22
Poděkoval: 289
Poděkováno: 404-krát v 388 příspěvcích

Re: Návštěvníci, Jiní, Hvězdní lidé, ET atd.

Příspěvekod Alaja » pát 23. srp 2019 22:07:09

Třeba se vysvětlení najde ve vatikánském archívu... :church:
Přílohy
nordicti_a_papez.jpg
nordicti_a_papez.jpg (83.59 KiB) Zobrazeno 13368 krát
Proti záři neomezeného prostoru jsou i ty nejkrásnější zážitky neúplné...
Uživatelský avatar
Alaja
 
Příspěvky: 5678
Registrován: stř 09. zář 2015 10:07:22
Poděkoval: 289
Poděkováno: 404-krát v 388 příspěvcích

Re: Návštěvníci, Jiní, Hvězdní lidé, ET atd.

Příspěvekod Alaja » stř 11. zář 2019 10:07:28

https://www.youtube.com/watch?v=_O5KmE-P8cM

Close up UFO outside the ISS, UFO's passing behind the moon & ghost pictured in a morgue.

Publikováno 6. 9. 2019
Přílohy
6649.jpg
Proti záři neomezeného prostoru jsou i ty nejkrásnější zážitky neúplné...
Uživatelský avatar
Alaja
 
Příspěvky: 5678
Registrován: stř 09. zář 2015 10:07:22
Poděkoval: 289
Poděkováno: 404-krát v 388 příspěvcích

Re: Návštěvníci, Jiní, Hvězdní lidé, ET atd.

Příspěvekod Alaja » pon 16. zář 2019 16:35:14


https://www.seznamzpravy.cz/clanek/obla ... &source=hp

Oblast 51 se připravuje na invazi záhadologů. Začalo to vtipem, ale může to skončit katastrofou


V nevadské poušti leží dvě města, Rachel a Hiko, která mají dohromady populaci 173 obyvatel a není tam obchod ani benzinová pumpa. Co je však činí zvláštními, je jejich blízkost k přísně tajné základně amerických leteckých sil, běžně známé jako Area 51. Tajemná vojenská testovací oblast, dlouhodobě spojovaná s konspiračními teoriemi o UFO, se má už tento týden stát terčem setkání, jemuž na sociální síti přislíbilo účast přes tři a půl milionu lidí.

Malá městečka uprostřed nevadské pouště se mají stát dějištěm dvou festivalů – Alienstock, nazvaný podle legendárního festivalu Woodstock z roku 1969, by mělo hostit město Rachel a sousední městečko Hiko by se mělo stát základnou události „Storm Area 51“ (Zaútočíme na Oblast 51).

Na rozdíl od většiny velkých festivalů nebyly tyto události připravovány roky předem. Místo toho vzešly z internetového vtipu zveřejněného na Facebooku jen před čtyřmi měsíci. Studentovi z Bakersfieldu v Kalifornii Mattymu Robertsovi, který událost zveřejnil na Facebooku, na zorganizování jednoho z festivalů stačilo jen pár měsíců. Nyní se obává, že by z něj mohla vzejít „možná humanitární katastrofa“. Nedostatečná infrastruktura může způsobit, že na místě nebude dost vody a základních potravin.

Příhodný název události „Zaútočíme na Oblast 51, všechny nás zastavit nemohou“ napovídá, že událost měla za cíl vtrhnout na základnu v dostatečně velkém počtu, aby s tím nemohla nic udělat ani americká armáda.

Pokud lidé dovnitř opravdu vniknou, mohla by podle události být konečně odhalena domnělá tajemství, která se skrývají uvnitř – mimozemská technologie a tajný vládní výzkum. „Podívejme se na ty mimozemšťany,“ psalo se v popisu akce.

„Byl to jen vtip,“ říká autor události

„Facebookovou událost o Oblasti 51 jsem založil kolem druhé ráno 27. června,“ řekl Roberts pro BBC. „Od začátku to byl jen vtip. Z ničeho nic se objevila tuna pozornosti a bylo to úžasné.“ Za současného stavu projevilo zájem o účast 20. září více než 3,5 milionu lidí. Podle Robertse existuje „pořádná hrstka lidí, která to bere vážně.“

Jedním z nich je 33letý realitní investor Art Frasik z Ohia. „Jdu do Oblasti 51, protože tato základna je financovaná z našich daní. Po 70 letech skrývání cizí technologie před světem máme právo to vidět,“ napsal ve zprávě na Facebooku.

Jiní vstupem na základnu hrozili podobně, vzhledem k množství vtipů a memů je však těžké určit jejich vážnost.

Začátkem tohoto týdne autor události Roberts s Alienstockem oficiálně přerušil vztahy a oznámil obavy z „možné humanitární katastrofy“. „Kvůli nedostatku infrastruktury, špatnému plánování, risk managementu a očividnému ignorování bezpečnosti více než deseti tisíc očekávaných účastníků Alienstocku jsme se rozhodli festivalu dát červenou,“ píše se v prohlášení na webových stránkách Alienstocku. Od festivalu se distancoval i další organizátor Frank DiMaggio. Lasvegaské televizi KTNV řekl, že událost „musí zmizet, než se stane největší katastrofou, jakou kdy jižní Nevada zažila“.

Vláda hrozbu bere vážně

Americké letectvo bere tyto hrozby vážně. Tisková mluvčí letectva Laura McAndrews řekla BBC, že „jakýkoli pokus o nezákonný přístup k vojenským zařízením nebo vojenským výcvikovým oblastem je nebezpečný“.

Roberts toto varování zopakoval a řekl, že sám nechce, aby se někdo zranil. Poté, co se událost na Facebooku tak dramaticky rozšířila, Robertsovi zaklepali na dveře agenti FBI, kteří mu chtěli záměry vymluvit. Roberts agenty ujistil, že „bomby nebo něco šíleného nestaví“.

Co začalo jako „vtipný mem“ každopádně rychle vyeskalovalo mimo Robertsovu kontrolu. Pro americké letectvo i městečka Rachel a Hiko mohou být pokusy lidí o narušení Oblasti 51 paradoxně nejmenší starostí.

Hlavní výzvu pro místní orgány a infrastrukturu představuje potenciální přítomnost množství lidí přímo ve městech – tedy na zmiňovaných festivalech. Alienstock, oficiálně pořádaný malým hotelem Little A'Le'Inn v Rachelu a Zaútočíme na Oblast 51, který se koná ve výzkumném středisku Alien Research Center v Hiku. Obě akce od okresu Lincoln obdržely povolení ke konání.

Návštěva Oblasti 51 je pro konspirační teoretiky fascinující záležitostí po celá desetiletí. Základna byla založena v padesátých letech vedle jezera Groom jako testovací zařízení pro americké špionážní letadlo Lockheed U-2.

Podle odborníka na Oblast 51 Glenna Campbella však základna nebyla veřejně spojována s mimozemšťany a výskytem UFO až do 80. let.

Fyzik Bob Lazar tehdy v rozhovoru pro nevadskou televizi KTNV prohlásil, že měl poblíž Oblasti 51 reverzním inženýrstvím prozkoumat mimozemskou kosmickou loď.

„S jeho oznámením se zrodily tisíce konspiračních teorií,“ řekla KTNV novinářka Annie Jacobsenová, která napsala o Oblasti 51 knihu „Oblast 51: Necenzurovaná historie americké tajné vojenské základny“.

Zopakuje se fiasko Fyre festivalu?

Jak ukázala událost Robertsova na Facebooku, Oblast 51 magnetem pro mimozemské spiknutí zůstává dodnes. Šerif z okresu Lincoln Kerry Lee řekl BBC, že i kdyby se objevilo 1 % hostů na Facebooku, „bylo by to enormnější, než zvládneme“.

Lee řekl, že z celé Nevady se dostaví dalších 150 důstojníků a 300 zdravotníků. Obvykle je pro celý okres o rozloze 10 000 kilometrů čtverečních k dispozici pouze 26 důstojníků. Pokud se nejvyšší odhady ukáží jako přesné, počet obyvatel okresu Lincoln (kolem 5 000) by se přes noc zvýšil desetkrát. Ve městech Rachel a Hiko by pak infrastruktura ani služby nebyly schopny takový nápor zvládnout.

Prohlášení na webových stránkách města Rachel předpovídá, že Alienstock může skončit jako „Fyre Festival 2.0“. Fyre Festival, který se konal v roce 2017, byl inzerován jako okouzlující párty na Bahamách, ale nakonec slíbil víc, než dokázal splnit. Někteří věří, že by Alienstock mohl trpět podobným osudem.

Organizátoři druhé akce – dvoudenního setkání „věřících“ odborníků UFO a hudebníků ve Středisku pro výzkum mimozemšťanů v Hiko – se zdají být připravenější. Festival má podle BBC být připraven na 5 000 návštěvníků. Pokud však počet příchozích přesáhne desítky tisíc, neexistuje podle organizátorů způsob, jak se o ně se stávající infrastrukturou postarat.

Organizátoři obou festivalů vědí, že přepočítání s počtem návštěvníků je může vyjít draho. Důsledky by mohly být katastrofální.

USA přiznávají existenci Oblasti 51 teprve šest let

Základna Area 51, jejíž existenci Pentagon přiznal až před šesti lety, podle armády slouží k testům špionážních letadel a k výcviku personálu. Stoupenci konspiračních teorií ale tvrdí, že v areálu se skrývají mrtvá těla mimozemšťanů nebo trosky jejich havarovaného vesmírného korábu. Oblastí prochází 158 kilometrů dlouhá komunikace, kterou místní nazývají „mimozemská silnice“. Přistávají tam podle nich létající talíře.

Protože základna je tajným vojenským zařízením, nikdo neví, co se tam v současné době děje. Jejím cílem bylo vždy „zdokonalovat vojenskou vědu a technologie rychleji a dále než jakákoli jiná zahraniční mocnost na světě,“ dodala Jacobsenová.



:lol:
Proti záři neomezeného prostoru jsou i ty nejkrásnější zážitky neúplné...
Uživatelský avatar
Alaja
 
Příspěvky: 5678
Registrován: stř 09. zář 2015 10:07:22
Poděkoval: 289
Poděkováno: 404-krát v 388 příspěvcích

Re: Návštěvníci, Jiní, Hvězdní lidé, ET atd.

Příspěvekod Alaja » stř 18. zář 2019 12:39:56

Z FB...

....toto je prý sumerský zlatý medailonek z doby před 5 tisíci lety....:-D ...
Přílohy
69977635_1071379759719417_1240053025104461824_n.jpg
69977635_1071379759719417_1240053025104461824_n.jpg (35.68 KiB) Zobrazeno 13240 krát
Proti záři neomezeného prostoru jsou i ty nejkrásnější zážitky neúplné...
Uživatelský avatar
Alaja
 
Příspěvky: 5678
Registrován: stř 09. zář 2015 10:07:22
Poděkoval: 289
Poděkováno: 404-krát v 388 příspěvcích

Re: Návštěvníci, Jiní, Hvězdní lidé, ET atd.

Příspěvekod Trini » pát 20. zář 2019 12:34:22

https://www.novinky.cz/koktejl/clanek/a ... lanky-home

Americké námořnictvo potvrdilo pravost nahrávek UFO

Tři nahrávky, které se na veřejnost omylem dostaly v letech 2017 a 2018 a které zachycují setkání stíhaček s neznámými objekty letícími vysokou rychlostí nebo podivně manévrujícími ve vzduchu, jsou pravé. Potvrdilo to americké námořnictvo. Dodalo, že záběry se nikdy neměly dostat na veřejnost.



Po mnoho let piloti taková setkání raději nehlásili. Pojem UFO (unidentified flying object – neidentifikovaný létající předmět) byl totiž natolik zprofanován, že si ho každý spojil s mimozemšťany. Piloti se obávali, že by pak mohli být spojováni se zastánci teorie o mimozemšťanech a třeba tak lehce přijít o kariéru.



;)
Uživatelský avatar
Trini
 
Příspěvky: 5092
Registrován: úte 25. říj 2011 16:26:14
Poděkoval: 330
Poděkováno: 111-krát v 100 příspěvcích

Re: Návštěvníci, Jiní, Hvězdní lidé, ET atd.

Příspěvekod Alaja » pát 20. zář 2019 14:39:58

Piloti se obávali, že by pak mohli být spojováni se zastánci teorie o mimozemšťanech a třeba tak lehce přijít o kariéru.


A nejen v USA. Totéž dělaly snad všechny vlády a jejich armádní velení - i naše, i v Rusku i kdekoli jinde. Někde piloty posílali i na psychiatrická vyšetření....nebo nesměli dál létat...
Zajímavé je, jak se na tomto postupu (při nahlášení UFO piloty a jinými státními zaměstnanci) vlády na zeměkouli krásně shodly.....hmm...
Proti záři neomezeného prostoru jsou i ty nejkrásnější zážitky neúplné...
Uživatelský avatar
Alaja
 
Příspěvky: 5678
Registrován: stř 09. zář 2015 10:07:22
Poděkoval: 289
Poděkováno: 404-krát v 388 příspěvcích

Re: Návštěvníci, Jiní, Hvězdní lidé, ET atd.

Příspěvekod Alaja » pát 20. zář 2019 14:56:24

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/nast ... &source=hp

Nastal den, kdy mají zvědavci vtrhnout do Oblasti 51, aby viděli mimozemšťany. Dorazily jich už stovky


:meditace:


PS: no, i když se nic nestane a zvědavci odjedou v pořádku zase pryč, tak po nich zbydou...dobře pohnojené místní kopečky.... :lol:
Proti záři neomezeného prostoru jsou i ty nejkrásnější zážitky neúplné...
Uživatelský avatar
Alaja
 
Příspěvky: 5678
Registrován: stř 09. zář 2015 10:07:22
Poděkoval: 289
Poděkováno: 404-krát v 388 příspěvcích

Re: Návštěvníci, Jiní, Hvězdní lidé, ET atd.

Příspěvekod Alaja » pon 07. říj 2019 1:23:27

https://www.youtube.com/watch?v=xQUI1GwFqXA

Dois OVNIs de Metal Líquido Passando por Avião Durante o Dia UFO Curta Found Footage CGI 2019

Publikováno 1. 10. 2019
Přílohy
ufo 2019.jpg
Proti záři neomezeného prostoru jsou i ty nejkrásnější zážitky neúplné...
Uživatelský avatar
Alaja
 
Příspěvky: 5678
Registrován: stř 09. zář 2015 10:07:22
Poděkoval: 289
Poděkováno: 404-krát v 388 příspěvcích

Re: Návštěvníci, Jiní, Hvězdní lidé, ET atd.

Příspěvekod Alaja » pon 07. říj 2019 1:32:02

https://www.youtube.com/watch?v=2ycAjQVNkts

OVNI Filmagem na estação Espacial Internacional / ISS UFO shooting.
Publikováno 2. 10. 2019


hmmm
Proti záři neomezeného prostoru jsou i ty nejkrásnější zážitky neúplné...
Uživatelský avatar
Alaja
 
Příspěvky: 5678
Registrován: stř 09. zář 2015 10:07:22
Poděkoval: 289
Poděkováno: 404-krát v 388 příspěvcích

Re: Návštěvníci, Jiní, Hvězdní lidé, ET atd.

Příspěvekod Alaja » pon 07. říj 2019 1:43:30

https://www.youtube.com/watch?v=3HLPSuyh54g

ISS, UFO appears and NASA goes to blue screen...AGAIN!


Publikováno 9. 10. 2018
Přílohy
ufo 2018.jpg
Proti záři neomezeného prostoru jsou i ty nejkrásnější zážitky neúplné...
Uživatelský avatar
Alaja
 
Příspěvky: 5678
Registrován: stř 09. zář 2015 10:07:22
Poděkoval: 289
Poděkováno: 404-krát v 388 příspěvcích

Re: Návštěvníci, Jiní, Hvězdní lidé, ET atd.

Příspěvekod Alaja » čtv 10. říj 2019 16:00:47

https://www.bety.cz/zajimavosti/clanky/ ... -internetu

NASA: Do dvou let prokážeme, že je na Marsu život, ale lidstvo na to není připraveno


:meditace:
Proti záři neomezeného prostoru jsou i ty nejkrásnější zážitky neúplné...
Uživatelský avatar
Alaja
 
Příspěvky: 5678
Registrován: stř 09. zář 2015 10:07:22
Poděkoval: 289
Poděkováno: 404-krát v 388 příspěvcích

Re: Návštěvníci, Jiní, Hvězdní lidé, ET atd.

Příspěvekod Alaja » ned 20. říj 2019 23:37:49

https://ac24.cz/-/penzionovany-vojak-tv ... VIrCKqT1OA

Penzionovaný voják tvrdí, že strávil 17 let na základně na Marsu
Proti záři neomezeného prostoru jsou i ty nejkrásnější zážitky neúplné...
Uživatelský avatar
Alaja
 
Příspěvky: 5678
Registrován: stř 09. zář 2015 10:07:22
Poděkoval: 289
Poděkováno: 404-krát v 388 příspěvcích

Re: Návštěvníci, Jiní, Hvězdní lidé, ET atd.

Příspěvekod Alaja » stř 23. říj 2019 1:10:17

https://www.youtube.com/watch?v=wwGlMk3qBnI

UFO sightings October#2 2019

Premiéra: 21. 10. 2019
Proti záři neomezeného prostoru jsou i ty nejkrásnější zážitky neúplné...
Uživatelský avatar
Alaja
 
Příspěvky: 5678
Registrován: stř 09. zář 2015 10:07:22
Poděkoval: 289
Poděkováno: 404-krát v 388 příspěvcích

Re: Návštěvníci, Jiní, Hvězdní lidé, ET atd.

Příspěvekod Alaja » čtv 07. lis 2019 1:23:57

https://www.youtube.com/watch?v=fT9iYiUn81c

Alien Face In Earths Orbit From Space Station! Oct 15, 2019, Video, UFO Sighting News.
Přílohy
6653.jpg
Proti záři neomezeného prostoru jsou i ty nejkrásnější zážitky neúplné...
Uživatelský avatar
Alaja
 
Příspěvky: 5678
Registrován: stř 09. zář 2015 10:07:22
Poděkoval: 289
Poděkováno: 404-krát v 388 příspěvcích

Re: Návštěvníci, Jiní, Hvězdní lidé, ET atd.

Příspěvekod Alaja » čtv 07. lis 2019 1:27:31

:D :ahoj2:
Přílohy
298388_2171659963621_323914317_not.jpg
298388_2171659963621_323914317_not.jpg (25.25 KiB) Zobrazeno 12336 krát
Proti záři neomezeného prostoru jsou i ty nejkrásnější zážitky neúplné...
Uživatelský avatar
Alaja
 
Příspěvky: 5678
Registrován: stř 09. zář 2015 10:07:22
Poděkoval: 289
Poděkováno: 404-krát v 388 příspěvcích

Re: Návštěvníci, Jiní, Hvězdní lidé, ET atd.

Příspěvekod Alaja » ned 10. lis 2019 19:16:35

https://www.youtube.com/watch?v=zNU0UV7 ... YyZdpDcCrQ

Reptilian Statues at Horyuji Temple Nara, Japan
Proti záři neomezeného prostoru jsou i ty nejkrásnější zážitky neúplné...
Uživatelský avatar
Alaja
 
Příspěvky: 5678
Registrován: stř 09. zář 2015 10:07:22
Poděkoval: 289
Poděkováno: 404-krát v 388 příspěvcích

Re: Návštěvníci, Jiní, Hvězdní lidé, ET atd.

Příspěvekod Alaja » úte 12. lis 2019 22:31:00

Bojkovice u Uherského Hradiště....17.10.2019 odpoledne bylo nad letištěm zaznamenáno UFO doutníkového tvaru, nějakou dobu se tam zdržovalo... hmmm.
Proti záři neomezeného prostoru jsou i ty nejkrásnější zážitky neúplné...
Uživatelský avatar
Alaja
 
Příspěvky: 5678
Registrován: stř 09. zář 2015 10:07:22
Poděkoval: 289
Poděkováno: 404-krát v 388 příspěvcích

Re: Návštěvníci, Jiní, Hvězdní lidé, ET atd.

Příspěvekod Alaja » čtv 14. lis 2019 19:30:59

No vida...nedávno to byl metan, nyní zase kyslík...když si pár let počkáme, tak se tam bude moci existovat i bez skafandru.... :lol:



https://www.novinky.cz/veda-skoly/clane ... MRknWsqlng

Nevysvětlitelný nárůst hladiny kyslíku na Marsu. Vědci jsou v šoku

Americký Národní úřad pro letectví a vesmír (NASA) prozkoumal nová data svého vozítka Curiosity z Marsu a zjistil, že se na rudé planetě nečekaně pohybuje hladina kyslíku. V množství tohoto pro život nezbytného plynného prvku v tamní atmosféře vědci totiž detekovali nevysvětlitelné změny, místy ho totiž může být ve vzduchu až skoro o třetinu více než obvykle.

Objev přichází poté, co se agentura NASA poprvé výrazně zaměřila na zkoumání a měření sezónních změn (nejen) kyslíku na Marsu, konkrétně nad tamním kráterem Gale, kde rover Curiosity operuje.

Podle expertů pro neobvyklé výkyvy kyslíku na sousední planetě neexistuje žádné vysvětlení. „Spatřili jsme něco takového poprvé, bylo to ohromující,“ rozplývá se podle britského deníku The Independent Sushil Atreya, profesor klimatických a kosmických věd na Michiganské univerzitě ve Spojených státech.

Zjištění přichází navíc v době, kdy se vědci potýkají rovněž s tajemstvím metanu na Marsu. Jak se nyní ukázalo také u kyslíku, i jeho množství kolísá způsobem, který se zdá být náhodný.

Na jaře o mnoho procent více

Během studie, která pomocí speciálního přístroje na „břiše“ vozítka analyzovala atmosféru na Marsu v průběhu tří marsovských let (což odpovídá necelým šesti rokům na Zemi), se zjistilo, že plyny jako dusík či argon se během roku chovají předvídatelně.

Podíl plynů stoupá a klesá v poměru k drobným proměnám množství oxidu uhličitého (CO2), který tvoří zhruba 95 procent atmosféry rudé planety.

Astronomové se domnívali, že u kyslíku, který podle analýz tvoří jen 0,16 procenta atmosféry, půjde pozorovat a predikovat stejné (a nepříliš velké) změny.

Šokovaly je však údaje, jakým způsobem ve skutečnosti vzrostla jeho hladina na jaře a v létě. Jak uvádí NASA na svém webu, množství kyslíku ve vzduchu v kráteru vzrostlo proti běžné úrovni během jara a léta najednou až o 30 procent, poté kleslo zpět na původní hladinu.

Česká astrofyzička působící v Belgii Lenka Zychová sice pro Novinky potvrdila, že se fakticky jen původní množství O2 zvýšilo někdy až o 30 procent, nikoli že rázem kyslík tvořil 30 procent atmosféry Marsu. Jenže i tak je toto kolísání zvláštní a nezávislé na oxidu uhličitém.

Takový vzorec se navíc opakoval každé jaro, ale množství „přidaného“ kyslíku se vždy lišilo. To naznačuje, že se tam kyslík možná sám vyrábí a poté mizí ve atmosféře.

Pracuje vůbec sonda správně?

Výzkumníci byli tak zaskočeni, že se nejprve jali zkontrolovat, zda přístroje na sondě Curiosity vůbec pracují správně – a ověřili, že tomu tak skutečně je.

„Snažíme se na tu záhadu přijít,“ potvrdila planetární vědkyně z Goddardova kosmického střediska při NASA a vedoucí studie Melissa Trainerová, že to expertům nedá spát.

Skutečnost, že se chování kyslíku neopakuje každou sezónu a je tedy nepředvídatelné, nutí podle ní vědce myslet si, že nejde o jev, který by měl co do činění s tamní atmosférickou dynamikou. „Musí zde být nějaký chemický zdroj či skryté zásobárny, které ještě neumíme popsat,“ uvažuje.

Možný vztah mezi kyslíkem a metanem

Odborníci dále spekulují, že podobnost mezi tajemstvím kyslíku a metanu na Marsu může nakonec být více než jen náhoda. Je možné, že chování obou plynů má stejnou – a dosud neznámou – příčinu.

„Začínáme pozorovat tuto jistou pozoruhodnou korelaci (vzájemný vztah) mezi metanem a kyslíkem po velkou část marsovského roku. Odpověď ale zatím nikdo nemá,“ dodal Atreya.

Američané v měření atmosféry Marsu hodlají pokračovat a přispět tak k vyřešení problematiky kyslíku, jelikož je to právě poprvé, co se s takovým zajímavým a proměnlivým chováním setkáváme po dobu několika za sebou jdoucích let. „Nerozumíme tomu,“ shrnují vědci.

Množství kyslíku v atmosféře celé rudé planety se podle nyní známých poznatků pohybuje průměrně kolem 0,16 procenta, a to je oproti 21 procentům v případě zemské atmosféry opravdu značný rozdíl.


https://www.novinky.cz/veda-skoly/clane ... i-40276648

Na Marsu je metan, potvrdili vědci

,,,,
Proti záři neomezeného prostoru jsou i ty nejkrásnější zážitky neúplné...
Uživatelský avatar
Alaja
 
Příspěvky: 5678
Registrován: stř 09. zář 2015 10:07:22
Poděkoval: 289
Poděkováno: 404-krát v 388 příspěvcích

PředchozíDalší

Zpět na Úvahy a zamyšlení

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 27 návštevníků

cron