Nemoc a rezistence

O tom, co vás zajímá, co vám není jasné, kde máte pochybnosti, a o vašich zkušenostech se zákonem přitažlivosti....

Nemoc a rezistence

Příspěvekod Petr » pon 07. pro 2009 16:00:53

Ahojte, ted jsem si hezky uvedomil vztah nemoci a rezistence.
O tom ze za nemocemi stoji ignorovana rezistence uz mluvil hodnekrat Abraham.. ze je to pouze zpusob, jak vesmir a nase telo dava najevo, ze jsme se na nejaky cas vzdalili od naseho nejzazsiho ja a vytvarime v sobe rezistenci, protichudne energie..a ignorovali jsme jeji indikatory ve forme emoci az se musela projevit vice durazneji.
Ted jsem si uvedomil jeste i to, ze nemoc upouta nasi pozornost natolik, ze odvratime nasi pozornost od beznych rezistenci.. nebo dokonce nemame ani silu cemukoliv vzdorovat a pouze jsme a v ten moment, kdyz jsme bez rezistence, nebo je docasne dostatecne oslabena, tak dostava nase telo sanci se zregenerovat. Neni to dokonaly? :thumb:
Uživatelský avatar
Petr
Administrátor
 
Příspěvky: 2832
Registrován: čtv 08. kvě 2008 21:17:44
Bydliště: Brno / Praha
Poděkoval: 589
Poděkováno: 1282-krát v 716 příspěvcích

Následující uživatelé by rádi poděkovali uživateli Petr za tento příspěvek:
Monika

Re: Nemoc a rezistence

Příspěvekod Monika » pon 07. pro 2009 16:08:43

Petr píše: ... nebo dokonce nemame ani silu cemukoliv vzdorovat a pouze jsme a v ten moment, kdyz jsme bez rezistence, nebo je docasne dostatecne oslabena, tak dostava nase telo sanci se zregenerovat. Neni to dokonaly? :thumb:


je to dokonalý :flower2:
Uživatelský avatar
Monika
 
Příspěvky: 1132
Registrován: čtv 05. lis 2009 22:14:16
Poděkoval: 553
Poděkováno: 368-krát v 288 příspěvcích

Re: Nemoc a rezistence

Příspěvekod Jana » pon 07. pro 2009 18:23:13

Petr píše:ze je to pouze zpusob, jak vesmir a nase telo dava najevo, ze jsme se na nejaky cas vzdalili od naseho nejzazsiho ja a vytvarime v sobe rezistenci, protichudne energie..

Petře,

jak bys vysvětlil třeba, že třeba Šrí Nisargadatta Maharadž měl rakovinu hrtanu, Osho alergie, Míla Tomášová zhoubné onemocnění tlustého střeva, Šrí Ramana Mahariši zhoubný nádor ruky... ?
Naposledy upravil Jana dne pon 07. pro 2009 18:38:47, celkově upraveno 1
Jana
 
Příspěvky: 1482
Registrován: pon 26. led 2009 20:46:53
Poděkoval: 978
Poděkováno: 351-krát v 226 příspěvcích

Re: Nemoc a rezistence

Příspěvekod mates » pon 07. pro 2009 18:35:10

kdyz jsme bez rezistence, nebo je docasne dostatecne oslabena, tak dostava nase telo sanci se zregenerovat.

No ako sa dostat do takeho stavu, kedy je, ako ho rozpozname? Ked sa citime dobre? A co ludia s chronickymi chorobami, ti stale maju nejaku tu rezistenciu? :)
Uživatelský avatar
mates
 
Příspěvky: 11
Registrován: pon 07. pro 2009 18:17:02
Poděkoval: 2
Poděkováno: 2-krát v 1 příspěvku

Re: Nemoc a rezistence

Příspěvekod Petr » pon 07. pro 2009 18:40:01

:) no nevidim do jejich vnitrniho sveta, takze netusim.. ale klidne muzou mit take urcite rezistence, jen na jine veci, jen v jinych urovnich. U dospelych bych to ale spise prisuzoval tem rezistencim, u deti, nebo novorozenat, jejich zameru, se kterym sem prisli.

On uz nekolikrat Abraham zminoval, a muze to znit docela prekvapive....ze kdyby nemel JK tenkrat take svou rezistenci, tak by ho byvali byli neukrizovali :). Takze by se dal parafrazovat tehdejsi vyrok "Kdo je bez viny at hodi kamenem" ktery byl asi poplatny te dobe na "kdo je bez rezistence at hodi kamenem", ktery je poplatnejsi te nasi :D.
Naposledy upravil Petr dne stř 09. pro 2009 10:50:56, celkově upraveno 1
Důvod: doladeno :)
Uživatelský avatar
Petr
Administrátor
 
Příspěvky: 2832
Registrován: čtv 08. kvě 2008 21:17:44
Bydliště: Brno / Praha
Poděkoval: 589
Poděkováno: 1282-krát v 716 příspěvcích

Následující uživatelé by rádi poděkovali uživateli Petr za tento příspěvek:
Jana

Re: Nemoc a rezistence

Příspěvekod Jana » pon 07. pro 2009 18:43:12

Petře,

můžeš o rezistenci napsat něco víc ?
Jana
 
Příspěvky: 1482
Registrován: pon 26. led 2009 20:46:53
Poděkoval: 978
Poděkováno: 351-krát v 226 příspěvcích

Re: Nemoc a rezistence

Příspěvekod Petr » pon 07. pro 2009 18:48:53

mates píše:No ako sa dostat do takeho stavu, kedy je, ako ho rozpozname? Ked sa citime dobre? A co ludia s chronickymi chorobami, ti stale maju nejaku tu rezistenciu? :)

Ja to vidim tak, ze pokud mame urcite rezistence, tak pokud je drzime aktivni a zaroven s nimi nepracujeme, tak se projevi vyrazneji na tele ve forme nemoci. A bude to nemoc, ke ktere mate treba nejblize, mysleno vibracne. O ktere jste hodne cetli, nebo kterou ma nekdo v rodine, proste ke ktere mate tak nejak "blizko"...ktera je cestou nejmensiho odporu.
Pokud se uz ovsem projevi nemoc fyzicky tak si upotava nasi pozornost i tak, ze ji drzime aktivni ve svych vibracich.. tj. uz je horsi se ji docista zbavit i kdyz puvodni rezistence uz zcela zmizela. Muze se pres tu samou nemoc ale projevovat jakakoliv jina rezistence.. muze se z toho stat i ta chronicka nemoc.

A stav bez rezistence? jj stesti urcite, pri te nemoci bych spise rekl to pozitivni odevzdani se.
Uživatelský avatar
Petr
Administrátor
 
Příspěvky: 2832
Registrován: čtv 08. kvě 2008 21:17:44
Bydliště: Brno / Praha
Poděkoval: 589
Poděkováno: 1282-krát v 716 příspěvcích

Re: Nemoc a rezistence

Příspěvekod Petr » pon 07. pro 2009 18:58:50

rezistence je vzdy osobni zalezitost.
tim jak se neustale stavame vice, tak na rezistenci muzeme nahlizet jako na rozdil mezi tim, cim jsme tady, cim sami sebe nechavame byt tady a ted a mezi tim k cemu nas zivot zde ponoukl, k te nejzazsi, momentalne nejkrasnejsi podobe nas, nebo i sveta okolo.
Uživatelský avatar
Petr
Administrátor
 
Příspěvky: 2832
Registrován: čtv 08. kvě 2008 21:17:44
Bydliště: Brno / Praha
Poděkoval: 589
Poděkováno: 1282-krát v 716 příspěvcích

Následující uživatelé by rádi poděkovali uživateli Petr za tento příspěvek:
Jana, watta

Re: Nemoc a rezistence

Příspěvekod watta » úte 08. pro 2009 14:14:01

no, tak především musím říct, že se mi abrahamův výklad moc zamlouvá, mám za to, že věc pojmenovává pravým jménem (mě viditelným), právě proto mám tolik ráda, když onemocním, protože ten stav, kdy rezistence odplouvá z těla (při uzdravování) je potom tedy zcela "hmatatelně" ;) vypovídá o zázraku lidského života. ostatně nemoc jako taková je už sama o sobě vždy jen uzdravováním (což myslím souhlasí s tím, co říká abraham)

leč ...
:)

rezistence není, což je myslím důležité, nějaká reakce vůči nějaké omezené množině stanovených špatných věcí, které jsou označeny za rezistentní a odloženy do černého váčku, kam je zakázán přístup každému, bez možnosti volby. rezistence je odpor vůči vlastnímu záměru - ten je, dejme tomu, mým božským vedením v tomto světě.

tento záměr pojímám, když začínám odpočítávat čas. to je totiž okamžik "zrození". v tom okamžiku (je to ve skutečnosti patrně několik dní z pozemského času) ovšem hačám způsobně (či méně způsobně :) ) v maminčině děloze a žiju si svůj "život před životem". tehdy jsem svým vlastním záměrem a krystalizuji do člověka, kterým se potom narodím. poznávám, co to je lidské vnímání a učím se vnímat jako člověk - inkarnovaná bytost, která se teprve utváří. vnímání nemohu hned používat, ale už jsem schopen mít představu o tom, jak ho budu používat "venku". a jak se tak učím vnímat, tak už mě také mohou nějaké věci bolet a nějaké mi mohou dělat radost. celou tu dobu mám možnost upravovat svůj záměr a už mám možost také prvních rezistencí. voilá - jsem inkarnován.

ale tahle doba trvá ještě 9 měsíců. za tuhle dobu se stane opravdu hodně veliká spousta věcí, které v zásadě hodně upraví záměr, s nímž potom vyjdu ven (respektive si ho upravím já, kterýžto si tyto věci též k sobě přivolávám) - jinými slovy: jako člověk žiju jednou těch 9 měsíců tam a tvořím se, a potom se tvořím venku dalších třeba 78 let. (tak, teď vím aspoň, kolika se dožiju, hehe :D)

spousta "terapií" se dneska zaměřuje právě na tuhle dobu: regrese, reconnection i enteogenní reiki :) - vrací vás do doby prvního záměru. proč je docela nabíledni - je jednoduché snažit se něco smazat a vyjít znovu z nějakého bodu A, kde byl můj záměr jasný. tedy jednoduché... je to jaksi přece jenom poněkud jednodušší, než kdybych se snažil teď a tedy soustředit se na své pozorování a na základě svého celostního pozorování poskytnuté myslí, vnímáním, srdcem, zkrátka vším, co mám k dispozici, dospěl k takovému "obnovení" sám od sebe. i když druhý způsob (sám od sebe) je v dlouhodobějším měřítku zdejšího pozemského života neskonale přesvědčivější a účinnější, není to důvod k tomu zatracovat jakýkoli z oněch zde prvních zmíněných způsobů - protože mohou dočasně upravit něco v mém depozitáři a tak posktynout nějaký nový pohled na věc (k němuž by bylo jinak obtížné se zrovna ze stávajícího stanoviska dostat). ale - dočasně :) (zbytek je, jaké překvapení, na nás samotných :D)

takže: jsem-li rezistentní, nejsem naladěn na své "správné" vlně :) jako svéprávný člověk, který tvoří svoji vlastní realitu, si však mohu do svého depozitáře zcela svobodně zvolit naprosto jakékoli mechanismy a naprosto jakýkoli arzenál toho, co tady, v pozemském životě, k dosahování záměrů či k té hře jako takové vezdejší :) budu užívat. mohu si zvolit i nemoc. mohu si ji zvolit jako prostředek dokonce k mnoha různým zajímavým věcem - velice (!) rozličným způsobem :) se rozšiřuje pole možností v tomto světě... není to jen tak jednoduché, že buď si mohu zvolet bolest, nebo štěstí ... tak např. sv. bernadetta (jejíž sice mrtvé, avšak zdravé tělo, kterému neustále dorůstají vlasy a nehty, stále leží ve skleněné rakvi v klášteře v Nevers): zázračné uzdravení, o kterém se dozvěděl celý svět, změnil určitě hodně věcí - a poskytl tak jistě mnoho dalších možností ... takže se nám to opět rozšiřuje. takovýchto případů a možností je tolik, kolik je lidí. svět je neustálá tvorba, nikoliv skákání od hotového k hotovému :)

nemoc tedy podle mě může a nemusí být nutně odrazem prosté rezistence. v mnoha případech jím jistě je.

avšak ...
a jsem zase u další záležitosti, která tu má vliv...

taková nemoc je zdravá. občasné onemocnění mi připomíná, že jsem člověkem, vrací mě do víru koloběhu, obnovuje mě. prostřednictvím nemoci sama obnovuji svoje síly. stejně tak jako voda i moje síla musí být obnovována (aby jako voda nezahnívala :D). a nemoc je jedním z prostředků. jsou i jiné takové prostředky. máme opravdu z čeho vybírat.

já osobně volím zdraví. narodila jsem se subluxovanou kyčlí, mám artrózu na všech velkých kloubech, jednu nohu o dost menší než druhou, což způsobuje mým kostem nemalé problémy, do toho jsem jako dítko příliš necvičila, a přesto - naposledy jsem s nemohoucností svých kloubů zápasila naposledy někdy před 10 lety. upravuji svůj záměr. den ode dne jsem si čím dál tím víc jistá tím, že volím zdraví. je to už nějakou dobu jistota. a tělo na to reaguje.

pokud jde o chronické choroby, jsou podle mě mezi námi různí lidé, potomci různých jiných lidí, a pro mě nebude velkým překvapením, když nám v tomto směru přinese budoucnost zajímavá odhalení :)

pokud jde o tomášovi, pana osho atd., aniž bych chtěla celoživotní úsilí těchto lidí znevažovat, nevím, proč by to měli mít jinak - jsou to přeci lidé :) (nebo jsou to snad draci s olověnými hlavami a lávovým srdcem? ;) )
Uživatelský avatar
watta
 
Příspěvky: 1022
Registrován: úte 16. čer 2009 12:07:19
Poděkoval: 124
Poděkováno: 291-krát v 200 příspěvcích

Následující uživatelé by rádi poděkovali uživateli watta za tento příspěvek:
alena_ves, Petr

Re: Nemoc a rezistence

Příspěvekod watta » úte 08. pro 2009 14:17:00

Petr píše:rezistence je vzdy osobni zalezitost.
tim jak se neustale stavame vice, tak na rezistenci muzeme nahlizet jako na rozdil mezi tim, cim jsme tady, cim sami sebe nechavame byt tady a ted a mezi tim k cemu nas zivot zde ponoukl, k te nejzazsi, momentalne nejkrasnejsi podobe nas, nebo i sveta okolo.


petře, tys to řekl tak přesně!!! bomba :) o tom to podle mě přesně je :)

rezistence je vždy osobní záležitost a je to ROZDÍL :) ale to, mezi čím je to rozdíl, to se neustále mění :)))

s tím, jak posouváme vesmír, rozšiřujeme možnosti, tím se mění obojí :)
(takže potom se mění i ten ROZDÍL, který je mezi tím)

(ostatně to slovo mezi v prostorovém významu mezi je tu fakt docela na místě :D)

tohle jsem měla též na mysli právě tím, že rezistence není rezistencí proti nějaké množině předem označeným "špatných předmětů" odložených na jednu stranu :)
Uživatelský avatar
watta
 
Příspěvky: 1022
Registrován: úte 16. čer 2009 12:07:19
Poděkoval: 124
Poděkováno: 291-krát v 200 příspěvcích

Re: Nemoc a rezistence

Příspěvekod watta » úte 08. pro 2009 14:25:39

kdyby to za mě bylo hodně nesrozumitelné, tak vpodstatě stručně pro lepší představivost:

TAM VENKU NAHOŘE :D :D :D
je jenom "LÁSKA" (nezasloužilo by si i tohle nějaký výstižnější výraz? :D :D)
všechno je tam "pozitivní" (no tohle rozhodně :D)
jakýkoliv záměr, který mám, je pozitivní - ať se změní jakkoliv, během mého života
všechno, co tu děláme, je "dobře" (jakbysmet :D)
nic z toho nemůže nikdy být OPRAVDU zlé nebo spustit nějakou OPRAVDOVOU bolest
tady si můžeme dělat co chceme

abrahamnapříklad říká, co dělat TADY NA TOM SVĚTĚ. a jak to TADY funguje. protože jsou i věci, které TADY bolí. tak abychom věděli, jak na to, jestliže si to chceme zpříjemnit - protože ono NENÍ NUTNÉ pro ten kontrast, pro jeho šíři, pro tu expanzi, aby to bolelo...
ale z hlediska TAMTOHO NAHOŘE, CO JE TAM VENKU :) nebolí nic.. :)
a tudíž ani nemůže být nějaká rezistence s "absolutní hodnotou", neměnná, vůči stále stejnému, dobře označenému oštítkovanému zlu s velkým Z :)
Uživatelský avatar
watta
 
Příspěvky: 1022
Registrován: úte 16. čer 2009 12:07:19
Poděkoval: 124
Poděkováno: 291-krát v 200 příspěvcích

Re: Nemoc a rezistence

Příspěvekod Petr » úte 08. pro 2009 15:33:56

jj to se mi libi :) je to cele hezky Abrahamovske :)
a jen muzu potvrdit, ze tak jsem to myslel :). Cela ta rezistence se neustale meni a posouva, tak jak se menime my a jak se meni nase nejkrasnejsi ja... a stejne tak Vortex se neustale posouva.
A stejne, jak je osobni rezistence, tak je osobni i ten kontrast. :)
Uživatelský avatar
Petr
Administrátor
 
Příspěvky: 2832
Registrován: čtv 08. kvě 2008 21:17:44
Bydliště: Brno / Praha
Poděkoval: 589
Poděkováno: 1282-krát v 716 příspěvcích

Re: Nemoc a rezistence

Příspěvekod Petr » úte 08. pro 2009 15:46:02

A snazil jsem se v nejake knizce o tom neco najit, ale kupidivu na nic jsem nenarazil.. az ted na jeden citat:

Guest: So Illness, um I have chosen that illness.
Abraham: No. Here is the thing. No one would ever deliberately choose it. First let’s talk about what illness is. Illness is me and my physical body having created a faster current than me with my thoughts and beliefs will let myself go with. That is the best defininition of illness that we could ever give and so you say what about babies and we say its no different the stream is going faster than my thoughts are letting me let myself go with.
A woman said, I'm pretty positive and I am really sick my friend is negative and she is not sick, it’s not fair. And we said her stream isn’t moving as fast as yours is so she can mess around more and it doesn’t take the toll on her - in other words if your streams barely moven you can mess around without any negative repercussions.


HOST: Nemoc...znamena to, ze jsem si vybral nemoc?
ABRAHAM: Ne. Ma se to takto. Nikdo by si ji zamerne nevybral. Nejdrive se podivejme o cem ta nemoc je. Nemoc je, kdyz ja a me fyzicke telo vytvorilo silnejsi rychlejsi proud, nez s jakym ja, se svymi myslenkami a presvedcenimi, necham sam sebe jit. To je ta nejlepsi definice nemoci, jakou vam kdy muzeme dat a vy na to reknete a co deti a my odpovime, ze v tom neni rozdil, ze proud je rychlejsi, nez moje myslenky nechaji me samotneho jit.
A jedna pani nam rekla, ze je hodne pozitivni a je opravdu nemocna a jeji negativisticka pritelkyne neni vubec nemocna, a ze to neni fer. My jsme ji rekli, ze proud jeji pritelkyne neni tak rychly jak jeji, takze se muze potloukat jen tak okolo a nevybere si to nani zadnou dan - jinymi slovy, pokud se vas proud sotva hybe.. tak se tu muzete potloukat okolo bez jakychkoliv negativnich dopadu.
Uživatelský avatar
Petr
Administrátor
 
Příspěvky: 2832
Registrován: čtv 08. kvě 2008 21:17:44
Bydliště: Brno / Praha
Poděkoval: 589
Poděkováno: 1282-krát v 716 příspěvcích

Re: Nemoc a rezistence

Příspěvekod watta » úte 08. pro 2009 18:05:18

no ale ona si může vybrat i tu rychlost - takže vlastně přeneseně tím volí i tu nemoc (raději než pomalost), nebo ne? :)

nicméně - tohle je hodně zajímavé!! to s tou rychlostí :) o tom ještě popřemýšlím...
Uživatelský avatar
watta
 
Příspěvky: 1022
Registrován: úte 16. čer 2009 12:07:19
Poděkoval: 124
Poděkováno: 291-krát v 200 příspěvcích

Re: Nemoc a rezistence

Příspěvekod Petr » úte 08. pro 2009 20:23:32

watta píše:no ale ona si může vybrat i tu rychlost - takže vlastně přeneseně tím volí i tu nemoc (raději než pomalost), nebo ne? :)

jj rozhodne ;) vnimam to jen jako jinou analogii na expanzi a mezeru, na vibracni depozitar.

tj. cim vice si toho vkladame do sveho vibracniho depozitare, tim rychlejsi je proud...
tj. cim vice tuzeb z nas tryska, tim rychlejsi je proud..
cim jasneji vime, co chceme.. tim rychlejsi je proud..
tj. je to vse plne v nasi kompetenci :)
Uživatelský avatar
Petr
Administrátor
 
Příspěvky: 2832
Registrován: čtv 08. kvě 2008 21:17:44
Bydliště: Brno / Praha
Poděkoval: 589
Poděkováno: 1282-krát v 716 příspěvcích

Re: Nemoc a rezistence

Příspěvekod Petr » úte 08. pro 2009 20:32:35

A jeste jsem narazil na jeden vyrok od Abrahama:

Illness is resistance to that authentic you - the authentic you is always evolving (not some fixed idea of who you must be at all times.)
The spots on the scan shouldn't be called illness anymore, call them "Lingering evidence of passing resistance", or, "blessed evidence of resistance."
It's not the momentary spiking of resistance that ever hurts you (that actually HELPS by sharpening your focus), it's the chronic resistance that you ignore and allow to grow. Appreciate the negative emotion like the way you appreciate pain for keeping your hand away from the stove. It won't REALLY hurt you unless you decide to lean your hand there.
The best thing for any illness/resistance is "prescription of optimism and expectation of well-being."


...Tj. nenazyvali bychom to jiz nadale nemoci, spise bychom to nazvali "Pretrvavajici znamka pomijive(koncici) rezistence" nebo "Pozehnany indikator rezistence"....
Uživatelský avatar
Petr
Administrátor
 
Příspěvky: 2832
Registrován: čtv 08. kvě 2008 21:17:44
Bydliště: Brno / Praha
Poděkoval: 589
Poděkováno: 1282-krát v 716 příspěvcích

Následující uživatelé by rádi poděkovali uživateli Petr za tento příspěvek:
watta

Re: Nemoc a rezistence

Příspěvekod Petr » stř 09. pro 2009 10:47:55

Watta píše:jsem-li rezistentní, nejsem naladěn na své "správné" vlně

a to je taky moc hezky vyjadreno... :thumb:
Uživatelský avatar
Petr
Administrátor
 
Příspěvky: 2832
Registrován: čtv 08. kvě 2008 21:17:44
Bydliště: Brno / Praha
Poděkoval: 589
Poděkováno: 1282-krát v 716 příspěvcích

Re: Nemoc a rezistence

Příspěvekod mates » čtv 10. pro 2009 13:10:46

Super ste to rozbehli ;)
No ako si vysvetlime to, ze Abraham neodporuca vyliecit nejame stare psychicke traumy, ktore mozme mat v podvedomi a ovplyvnuju nas prostrednictvom vnutorneho monologu.
Aha






On stale hovori, ze sa nemame pozerat do minulosti, ze tym len aktivujeme vibracie tych minulyych zazitkov. No 15 alebo 20 min co tomu venujeme je urcite menej, ako ked nas to niekde v hlbke duse stale hryzie a nevieme odpustit na hlbkovej urovni :) , len nejako povrchne, tym ze si to poviem. Podla mna pri lieceni je prave toto potrebne, odstranit tie emocionalne bloky. Dalej hovori, ze vytvarame len teraz, ze mozog nie je nejakym skladiskom vibracii. Nemusi to byt vsak mozog ale podvedomie alebo aura tela, kde su tie minule traumaticke zazitky a tym ze ich stale v sebe mame, nemusia to byt jednorazove nejake, ale aj nejake stare krivdy, stale vlastne aktivujeme ich vibracie tym, ze v hlbke vedomia :) na ne myslime, aj ked si to pocas dna neuvedomujeme uplne. Ono je to dobre myslene, ze ked sa v chorobe zamerame len na uplne zdravie, lasku, harmoniu :) , budeme brat vsetko s lahkostu a radostou, ze nas svet sa stara o nas, tak by sme sa mali vyliecit. Ale sam to mam odskusane ze tak to nie vzdy funguje, nanajvys na mensie choroby ako napriklad nadcha(ryma :) ). Kedy mi staci len mierne presvedcenia posunut a nie su "velke".
Alebo vsetci mozme byt zdravi a mat vsetko v tejto sekunde, len si to zbytocne komplikujeme :) .
Uživatelský avatar
mates
 
Příspěvky: 11
Registrován: pon 07. pro 2009 18:17:02
Poděkoval: 2
Poděkováno: 2-krát v 1 příspěvku

Následující uživatelé by rádi poděkovali uživateli mates za tento příspěvek:
Monika, Petr

Re: Nemoc a rezistence

Příspěvekod Petr » čtv 10. pro 2009 15:45:39

ty videa jsou vyborny :) skoro bych rekl, ze jsou tam i vsechny odpovedi na co se ptas :).
Uživatelský avatar
Petr
Administrátor
 
Příspěvky: 2832
Registrován: čtv 08. kvě 2008 21:17:44
Bydliště: Brno / Praha
Poděkoval: 589
Poděkováno: 1282-krát v 716 příspěvcích

Re: Nemoc a rezistence

Příspěvekod Monika » čtv 10. pro 2009 16:58:04

mates píše:Super ste to rozbehli ;)
No ako si vysvetlime to, ze Abraham neodporuca vyliecit nejame stare psychicke traumy, ktore mozme mat v podvedomi a ovplyvnuju nas prostrednictvom vnutorneho monologu.

On stale hovori, ze sa nemame pozerat do minulosti, ze tym len aktivujeme vibracie tych minulyych zazitkov. No 15 alebo 20 min co tomu venujeme je urcite menej, ako ked nas to niekde v hlbke duse stale hryzie a nevieme odpustit na hlbkovej urovni :) , len nejako povrchne, tym ze si to poviem. Podla mna pri lieceni je prave toto potrebne, odstranit tie emocionalne bloky. Dalej hovori, ze vytvarame len teraz, ze mozog nie je nejakym skladiskom vibracii. Nemusi to byt vsak mozog ale podvedomie alebo aura tela, kde su tie minule traumaticke zazitky a tym ze ich stale v sebe mame, nemusia to byt jednorazove nejake, ale aj nejake stare krivdy, stale vlastne aktivujeme ich vibracie tym, ze v hlbke vedomia :) na ne myslime, aj ked si to pocas dna neuvedomujeme uplne. ... .


ty videa bych si ráda poslechla, ale angličtinu nezvládám 8-) ze zkušeností, kterými jsem prošla i z přímého kontaktku s mnoha dalšími lidmi trpícími traumaty, mohu s čistým svědomím napsat, že je velmi těžké, bez základního zpracování potlačených nevyřešeností, rovnou se ponořit do přítomnosti a spočinout tam. vrací to stále zpátky dokud není projeveno ve vědomí a svoleno k tomu, aby to co se kdysi nevyřešilo a potlačilo - mohlo volně projevit a odeznít ...

nejde totiž o to, že by to traumatické zážitky byly uloženy pouze v "paměťovém skladišti", trauma se vyznačuje tím, že je přímo "obtisknuto" v celém centrálním nervovém systému a to se promítá do vibračního projevu. krom toho neustálé vytěsňování působí velké ztráty energie a způsobuje bloky a díry, které se přenášejí přes psychiku až do fyzického projevu.

přijde mi rozumné se těmto záležitostem věnovat od základů. pevné - vyčištěné základy, dávají dobré zázemí k jemnějším nadstavbám :) dávají jistotu a tím i důvěru - otevřít se :kvetina:
Uživatelský avatar
Monika
 
Příspěvky: 1132
Registrován: čtv 05. lis 2009 22:14:16
Poděkoval: 553
Poděkováno: 368-krát v 288 příspěvcích

Další

Zpět na Diskuze k Abrahamovi a zákonu přitažlivosti

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron