pepakopriva píše:
Vím, že každý má svou cestu, ale byl bych vděčný za vaše zkušenosti a praktické rady. Jak dlouho vám trvalo, než jste začali vidět opravdové změny?
Předem díky za jakékoliv sdílení!
P.S. Možná by bylo zajímavé, kdybychom si tady vyměňovali i konkrétní úspěchy - ať vidíme, že to opravdu funguje.
Petr píše:A je tu na to i spousta smajliku..
jsem stasny
zarim
myslenky prichazeji
pohoda relax
objimam a miluji
ocenuji
medituji
![]()
nadsene ocenuji
tesim se
hraji si
obcas nekde letam
jsem v bezpeci
vsichni v tom jedeme spolu
jsem stastny, pokud si zrovna nenajdu nejakou vymluvu jim nebyt
tancuji
a miluji
Paradoxy píše:Problém je v tom, že tys pravdu nepoznala a ani nepochopila.
armin píše:Nahlédl jsem a co nevidím, stará parta ještě žije.
Pozitivní je, že tady Jana nemůže banovat, že jsme si tu všichni rovni.![]()
Řidiči nejede auto a potýká se s tím, zkoumá pod kapotou, zkouší startovat atd.
A opodál stojí chlapeček a říká:
A já vím, co tomu je..
A řidič se stále lopotí a furt to nejede.
A chlapeček:
"A já vím, co tomu je ..
Řidič už to nevydrží a řekne chlapečkovi:
"Tak co tomu teda podle tebe je?"
A chlapeček:
"Je to ozbitý"
Nic píše: ale ve skutečnosti neexistuje žádná oddělenost,
Přesně, někdy když člověk neví kudy dál je nejlepší se nad to povznést a zasmát se:Darmin píše:Nahlédl jsem a co nevidím, stará parta ještě žije.
Pozitivní je, že tady Jana nemůže banovat, že jsme si tu všichni rovni.![]()
Řidiči nejede auto a potýká se s tím, zkoumá pod kapotou, zkouší startovat atd.
A opodál stojí chlapeček a říká:
A já vím, co tomu je..
A řidič se stále lopotí a furt to nejede.
A chlapeček:
"A já vím, co tomu je ..
Řidič už to nevydrží a řekne chlapečkovi:
"Tak co tomu teda podle tebe je?"
A chlapeček:
"Je to ozbitý"
Trini píše:Nic píše: ale ve skutečnosti neexistuje žádná oddělenost,
To je, jak ty obvykle píšeš, představa v mysli.
Už to, že máš jiný názor, jiný pohled než někdo jiný - např. než armin, se dá označit jako určitá oddělěnost. Odděluje vás to - to znamená, že se nemůžete shodnout. A samozřejmě se od druhých ještě vic odděluješ, když je např. banuješ - za jejich jiný pohled, než máš ty.
Armin zase druhé s jiným pohledem uráží a zesměšnuje.
Prostě je tak těžké pro běžného člověka přijmout druhého člověka s jiným názorem. Mít pro něj pochopení - nebo se o to aspon pokusit. Nestavit se nad něj - např. nevyžádaným poučováním, zesměšnováním, banováním apod.
To je můj pohled a neočekávám, že ho se mnou musí někdo sdílet.
Obdivuji Eduarda Tomáše, který ve svých vzpomínkách vypráví prostě jen o tom, co se dělo - aniž by někoho negativně posuzoval nebo dokonce odsuzoval. A vnímám to - posuzuji to- jako ušlechtilost - duchovní ušlechtilost, kterou také vnímám v rozhovorech s Ramanou nebo Nisargadattou. Od nich se dovídáme, že všechno řečené nebo napsané je "jen" koncept" - představa v mysli.
K dorozumíváni, ke komunikaci v tomto světě máme k dispozici právě jen ty představy v mysli - koncepty.
Zdeněk píše:Vidím to podobně jako Trini. S tím, že (částečné) uvolnění od onoho sevření konceptů mysli u mě nastává až po cca 4 hodinách meditační praxe (vipassana) denně. (Jiný to může mít pochopitelně jinak.)
Jinak se mi totiž ztrácí schopnost rozlišit slova a to, co slova označují, na co poukazují.
Pokud někdo vytrvale vysvětluje, že stačí to vysvětlení, bez té meditační praxe, tak nevím, co na to říct.
Zdeněk píše:Vidím to podobně jako Trini. S tím, že (částečné) uvolnění od onoho sevření konceptů mysli u mě nastává až po cca 4 hodinách meditační praxe (vipassana) denně. (Jiný to může mít pochopitelně jinak.)
Jinak se mi totiž ztrácí schopnost rozlišit slova a to, co slova označují, na co poukazují.
Pokud někdo vytrvale vysvětluje, že stačí to vysvětlení, bez té meditační praxe, tak nevím, co na to říct.
Nic píše:je tu jen možnost sdílení toho
armin píše:A co takhle ta uraženost nebo zesměšnění, co zmiňuje v souvislosti se mnou Trini, jak to po té vipassaně vidíš?
Nic píše:
Rozumím, že to, co píšu, může znít jako představa v mysli.
Nic píše:A z pohledu mysli je to tak – protože vše vyjádřené slovy se musí stát pojmem, konceptem.
Ale to, co ukazuji, není pro mne názor nebo domněnka.
Nic píše: Je to přímá zkušenost, která není vytvořená myslí, ale je stále přítomná jako samotné bytí.
Nic píše:
Když říkám, že oddělenost neexistuje, neříkám tím, že se lidé neliší v názorech nebo v projevech. Ty rozdíly samozřejmě viditelné jsou. Jen ukazuji, že za těmito rozdíly je skutečnost, která je společná a celistvá. V té není ani rovnost, ani nerovnost, ani rozdělení.
Není to něco, co bych chtěla někomu dokazovat – je tu jen možnost sdílení toho. Slova to vždycky trochu zkreslí, ale přesto mohou ukázat směrem k tomu, co se dá i přímo uvědomit.
armin píše:
Pokud něco takového člověk pociťuje, je dobré se podívat, co se to urazilo nebo se cítí zesměšněno, než se zlobit na zrcadlo.
Zdeněk píše:armin píše:A co takhle ta uraženost nebo zesměšnění, co zmiňuje v souvislosti se mnou Trini, jak to po té vipassaně vidíš?
To jediné ne, ale nebuďme malicherní.
Trini píše:Zdeněk píše:armin píše:A co takhle ta uraženost nebo zesměšnění, co zmiňuje v souvislosti se mnou Trini, jak to po té vipassaně vidíš?
To jediné ne, ale nebuďme malicherní.
Zásadní rozdíl vidím v tom, když někdo zcela vědomě uráží nebo zesměšnuje druhé a v tom, když se někdo cítí být uražen nebo zesměšněn, aniž by ho někdo urážel nebo zesměšnoval.
Armin se k těmto svým projevům dříve hlásil - nazýval to provokace. Ale když stejné povokace proti němu použil Honzam, tak se mu to vůbec nelíbilo. Normálně by mu mělo dojít: tak tohle jsem dělal a ještě dělám druhým - a taḱhle se to cítí, když to samé dělá někdo mně. Při troše sebereflexe by se z toho býval mohl poučit.
Zdeněk píše:Nic píše:je tu jen možnost sdílení toho
Sdílet lze jen podobnou zkušenost, na kterou slova poukazují. Ale nelze skrze slova novou zkušenost získat.
Slova mohou poukazovat na cestu k získání nové zkušenosti. Nebo mohou sloužit jako indikátor dosažení té zkušenosti (jako je třeba otázka "jak zní tlesknutí jedné ruky"). Snažit se vytvořit tu zkušenost slovy znamená ten indikátor zničit.
https://www.youtube.com/watch?v=S_rZ6QM4RGM
Zpět na Abraham-Hicks - Abrahamovo učení
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků