Bashar

Bystrá hbitá mysl, bezpodmínečné srdce, maximální přijetí a kvanta zajímavých informací.

Bashar

Příspěvekod Petr » sob 26. čer 2010 9:26:08

DarrylAnka.jpg
DarrylAnka.jpg (38.54 KiB) Zobrazeno 23700 krát

Oficiální stránky: http://www.bashar.org


Bashar je bytost mimozemského původu, kterého již 26 let channeluje Darryl Anka a přináší tak vlnu nových informací, které srozumitelně vysvětlují, jak funguje vesmír a jak si vytváříme svou vlastní realitu.

Proč s vámi komunikujeme v tomto čase?
S lidmi máme velmi specifický vztah, a velmi specifický vztah a zodpovědnost v tom, jak komunikujeme s každým z vás, individuálně nebo kolektivně. Poznali jsme, že je na vaší planetě mnoho a mnoho systémů přesvědčení, mnoho různých způsobů vyjádření sebe sama. Nemůžeme proto s vámi komunikovat jakýmkoliv způsobem, stylem nebo formou, který by snížil, ovlivnil nebo odebral zodpovědnost z vašeho druhu za naplnění voleb, které jste učinili a obešli tak proces, který je důležitý pro vývoj vaší společnosti. Jsme zde reflektovat určité věci. Sdílíme s vámi určité pohledy, které vám mohou dát příležitost vidět uvnitř vás více toho, co tam je, více se poznat, zrcadlit vám některé myšlenky, které již můžete znát, možná jako civilizace, ale zapomněli jste na ně.

O informacích, které s vámi sdílíme
Jsme zde, abychom s vámi sdíleli určité informace, které se vám mohou jevit jako nové, ale znovu říkáme, nikdy tak, aby jakýmkoliv způsopem, stylem nebo formou, přinášejí, zvyšují nebo vytvářejí jakýkoliv systém přesvědčení nebo jakýkoliv přístup jako více platný, než jakýkoliv jiný systém přesvědčení nebo přístup. Musíte hluboce pochopit, že všechny pravdy jsou pravdivé a pravda se skládá ze všech pravd.

Musíte si jednoduše zapamatovat, že o čemkoliv se bavíme tak, že vnější fyzická realita není vnější, je vnitřní. Je pouze v každém okamžiku odrazem vás, individuálně i kolektivně. Takže pokud najdete něco, když pozorujete svou vnější realitu, jako věci, které byste preferovali změnit, tak vše, co musíte učinit je změnit něco ve vás a uvidíte, že se ta změna odehraje lehce a bez úsilí.

Naše nepodmíněná láska a vděčnost k vám
Děkujeme vám, za možnost položení tohoto základního pohledu v tomto čase. Jsme nesmírně vděční, že jste nám umožnili komunikovat tímto způsobem s vaší civilizací. Rozšířilo to naše vědomí mnoha způsoby a dali jste nám obrovský dar. Umožnili jste nám zakusit dar vašeho vědomí v jeho jedinečné manifestaci, která nás taktéž obohacuje. Věřte mi, bereme to, co jsme se od vás naučili a aplikujeme to v mnoha oblastech, které pomáhají dalším bytostem, než které jsou na vaší planetě. Jste velmi mocnými učiteli pro mnoho civilizací, protože jste se rozhodli na to jít tou „tvrdší cestou“, prozkoumáváním negativních hranic do neuvěřitelného stupně a tak ostatní civilizace se na vás mohou podívat a říct: „Oni při tom všem byli stále schopni najít své vyšší já? Dokonce přes to všechno? Pokud to oni dokázali....já to dokáži také!“

Kráceno a přeloženo z http://www.bashar.org/aboutmessagebashar.html
Uživatelský avatar
Petr
Administrátor
 
Příspěvky: 2832
Registrován: čtv 08. kvě 2008 21:17:44
Bydliště: Brno / Praha
Poděkoval: 589
Poděkováno: 1282-krát v 716 příspěvcích

Následující uživatelé by rádi poděkovali uživateli Petr za tento příspěvek:
amp

Re: Bashar

Příspěvekod watta » sob 26. čer 2010 11:42:41

aha :))) jsem si to hned myslela. boha jeho ;)
Uživatelský avatar
watta
 
Příspěvky: 1022
Registrován: úte 16. čer 2009 12:07:19
Poděkoval: 124
Poděkováno: 291-krát v 200 příspěvcích

Re: Bashar

Příspěvekod Petr » sob 26. čer 2010 11:52:01

Dulezity jen jak citime to, co sdeluji :) Jeho puvod je spise tak pro zajimavost a doplneni informaci.
Uživatelský avatar
Petr
Administrátor
 
Příspěvky: 2832
Registrován: čtv 08. kvě 2008 21:17:44
Bydliště: Brno / Praha
Poděkoval: 589
Poděkováno: 1282-krát v 716 příspěvcích

Re: Bashar

Příspěvekod watta » sob 26. čer 2010 14:24:39

tak v tom s tebou ale naprosto souhlasím. co kdo o sobě říká a odkud kdo pochází, není vážně podstatné. důležité je, co si z toho vezmeme my, ať je to cokoli a kdokoli. :poklona:

já právě moc nesoucítím ;) s těmi všemi "mimozemšťany", kteří přicházejí napravovat polámanou matičku Zemi :) a to, co od toho pána zaznělo na tomhle serveru, mě zatím připadá značně lobotomizující :) (ale to je právě pro vesmírné lidi tak typické ;) )
Uživatelský avatar
watta
 
Příspěvky: 1022
Registrován: úte 16. čer 2009 12:07:19
Poděkoval: 124
Poděkováno: 291-krát v 200 příspěvcích

Re: Bashar

Příspěvekod Petr » sob 26. čer 2010 17:53:14

hehe, to by musel byt hodne velky pytel, do ktereho by jsi chtela Bashara a Vesmirne lidi hodit :), protoze se mi to zda kazde nekde hodne jinde.

Zda se mi ze se Bashar odhadem tak v 90% shoduje s Abrahamem, akorat vice zabiha do detailu, kam zase nechce zabihat Abraham (pravdepodobne z dobrych duvodu vzhledem k jeho konceptu), proto si i myslim, ze je dobrym doplnenim na toto forum, k tomu co rika Abraham. :thumb:
Uživatelský avatar
Petr
Administrátor
 
Příspěvky: 2832
Registrován: čtv 08. kvě 2008 21:17:44
Bydliště: Brno / Praha
Poděkoval: 589
Poděkováno: 1282-krát v 716 příspěvcích

Re: Bashar

Příspěvekod watta » sob 26. čer 2010 23:02:40

aha, já jsem myslela vesmírné lidi, ne Vesmírné lidi - tu sektu. všechny, kteří nutně potřebují svůj názor ospravedlnit tím, že přicházejí z jiné planety :D

Bashar se v 90 % shoduje s Abrahamem? Člověk, který tvrdí, že realita není skutečná? ;)
Uživatelský avatar
watta
 
Příspěvky: 1022
Registrován: úte 16. čer 2009 12:07:19
Poděkoval: 124
Poděkováno: 291-krát v 200 příspěvcích

Re: Bashar

Příspěvekod Petr » ned 27. čer 2010 7:22:50

jee, tak to promin :) chvilku jsem vahal nad tim malym v, ale protoze jsem to jeste s malym v neslysel, a pak s tou lobotomii.. jsem usoudil, ze prece jen asi myslis ty s velkym V :D.

jj, vsiml jsem si, ze te ten vyrok prilis neoslovil :D, ale ja to beru podle sveho, resp. napr z toho zajimaveho vyroku si beru ten duraz na to, co prozivame, a prave z toho prozivani reality vznika ta expanze, ne z te reality samotne. Ono tou s tou nerealnosti reality a iluzi apod. se to zminuje vsude mozne a zminuje to obcas i Abraham. ja osobne to moc nemusim, ale to je tehdy, kdyz tim nekdo degraduje celou tuto realitu v temer nic, kdezto Abraham, nebo Bashar, to maji jako doplneni, rozsireni informace v urcitem smeru.
Vlastne Abraham, to co ted rekl Bashar, rika tak, ze: "Vibracni realita (vortex, vibracni depozitar) je pro neho mnohem vice realna, nez nase realita". A veskera ta vibracni realita vznika z jednotlivych prozivani teto reality.
Uživatelský avatar
Petr
Administrátor
 
Příspěvky: 2832
Registrován: čtv 08. kvě 2008 21:17:44
Bydliště: Brno / Praha
Poděkoval: 589
Poděkováno: 1282-krát v 716 příspěvcích

Re: Bashar

Příspěvekod watta » ned 27. čer 2010 13:03:00

no tak hlavně si ty reality hezky rozděl, abyses v tom pěkně vyznal :) hehe :) ale nic vezlém, chápu, jak to myslíš.

petře, ten bashar je podvodník, dívala jsem se na youtube videa - ale jestli to nepoznáš, nebudu ti to nutit, to je jasný. dívala jsem se na internetu i na jeho aktivity, co opravdu dělá, a to mě utvrdilo - to zná hodně lidí i z léčitelské praxe v čechách - takových je veliká většina (bohužel díky nim si někteří myslí, že jsou takoví všichni, a to vůbec není pravda, ale v tomhle pomiléniovém esoterickém boomu se není čemu divit). ono je to popravdě řečeno jedno, protože ať je to, kdo je to, určitě někoho vždycky osloví, jak jsi říkal, s tím nelze než souhlasit (i když bych skoro jedním dechem chtěla dodat bohužel :D, ale kdo chce kam... tak tam je :) ). pro mě je to opravdu už moc oblbující scifi, a navíc - nevoní mi neupřímné věci, a to fakt na dálku. Abraham je uřpímný, resp. Ester. s tím se tento esoterický pasvkvil opravdu nedá srovnávat, pardon.

ale jestli to chceš, máš to mít - každý má, co chce, tak si to ROZHODNĚ :) užívej.

:ahoj2:
Uživatelský avatar
watta
 
Příspěvky: 1022
Registrován: úte 16. čer 2009 12:07:19
Poděkoval: 124
Poděkováno: 291-krát v 200 příspěvcích

Re: Bashar

Příspěvekod watta » ned 27. čer 2010 13:48:34

ba ne, s miniaturní výhradou - že je totiž otázkou, jakým způsobem ester říká to, co říká (tj. kdo to vlastně říká). ale upřímně řečeno tohle pro mě není důležité a nad tím jsem se nikdy nepozastavovala. očividně, většina lidí, chtějí-li ostatní nějak oslovit, se uchyluje nyní k módnímu typu, a tvrdí, že jsou channelováni (v historických časech se cítili býti proroky) - jako třeba již zmiňovaný kamil na nové zemi. je to pochopitelné, protože když si někdo myslí, že ví, jak to je, a potřebuje to někomu sdělit, tak je to výhodná metoda. navíc mnoho takovýchto lidí se cítí skutečně vnitřně povoláno k tomu něco sdělovat. podotýkám, že jich je opravdu mnoho, tenhle darryl, nebo jak se ve skutečnosti ten pán jmenuje, je jenom pilířem z nich - úspěšným, protože se dobře prodává, jak jsem si všimla :lol: na rozdíl od kamila u něj jde o tohle v první řadě.

není pochyb o tom, že informace různého charakteru se k člověku dostávají mnoha různými způsoby, a všechny z nich jsou legitimní. tak to prostě je. to přece známe všichni sami na sobě. ale právě proto jsou ty cesty, u kterých to jde, taky často zneužívány. důležité je ovšem samozřejmě především to, co kdo říká. říká tady ten darryl něco, co před ním nikdo nikdy neřekl? ;) tito esoteričtí borci většinou přijdou s tím, že nastolí rovnou celé náboženství - přijdou totiž s kupou dogmat: to jsou ta prohlášení typu realita je růžová s hvězdičkama, šediví Iluminati byli ti zlí, a ti bilí byli ti dobří, a tak dále.

oproti tomu - co říká abraham, je o žití na tomto světě. každý si může okamžitě v praxi vyzkoušet, že to funguje, a to velmi rychle. je to o tom, jak být opravdu v pohodě v tomto světě, který zůstává stále tím světem, který je, je to o tom naplňovat veškerý svůj potenciál a v tom nejlepším slova smyslu těžit ze všech situací - čili jak učinit život takovým, jaký jej chceme mít, a to v té největší míře, v jaké je to člověku umožněno. je to velice pragmatický návod, a tedy zkrátka užitečný, je-li mu skutečně věnována pozornost.

ale k čemu jsou prosímtě myšlenky typu "realita je nekonečná", nebo vlastně ne, "realita vlastně neexistuje", nebo co kdyby "realita nebyla tak reálná, jak je, atd.", anebo co kdybychom ji učinili "méně důležitou, než nějakou jinou, kterou k tomu hned vymyslíme"? jak tohle uplatníš v praxi? tedy - k čemu jsou dogmata?

jaký je rozdíl mezi tím, zda je ve vesmíru 55 různých úrovní, já, který to říkám, jsem zrovna z té páté, po smrti se s námi bude dít přesně to a to, a mezi tím, zda anděl Gabriel diktoval Korán v arabštině proto, aby mu Mohamed rozuměl, nebo je samotná arabština nebeským jazykem, a tak dále? A hlavně, co to na všech věcech změní? Toto je příkladná ukázka NÁBOŽENSKÝCH DOGMAT. je spodivem, jaké masy lidí se vždy u těch náboženských dogmat zaseknou, aniž by se dopátrali skutečného rozsahu VÍRY, která je v mnoha případech při tom opravdu pozoruhodná. tohle je úplně v přímém přenosu díl o tom, jak se z původně zajímavých myšlenek stává bohapusté učení, které je potom na úkor všeho prosazováno, vstříc tomu hlavnímu - ovládnutí.

ten darryl se skutečně překonává - asi aby to vypadalo sofistikovaněji jako učení, tak zcela běžné známé pravdy, jako například že svět je synchronní, nebo že realita reaguje na naše přání, pojmenovává mnoha cizími slovíčky, takže čtenář může být nakonec rád, že jim porozumí, a ještě raději, když zjistí něco, co vlastně už dávno ví! jak šibalské! nevycházím z údivu. vrchol, který jsem objevila, je asi tohle :D :

Synchronicity jsou vědomé vnímání v fyzické časové stopě simultální manisfestace multi-dimenzionálního vesmíru. Je to vědomé rozpoznání, že všechny události, objekty, vztahy, úhly pohledu, percepce a interakce jsou JEDNA věc pohlížená z různých perspektiv. Tím jak se základní rezonanční vibrace systému zvyšuje, synchronicity začínají být snáze vnímatelné uvnitř zkušenostní reality. Synchronicity jsou také odrazem toho v jakou věříme realitu.
Synchronicity ve vztahu k realitě, JE to co realita JE, a je to ZPUSOB, jakým je.


ta poslední věta mě připadá obzvláště vtipná :) jsou tam slovíčka manifestace, multidimenzionální, realita, percepce - super, to hodně frčí, je tam obsažena jedna jediná prostá základní pravda, kterou již každý ví. vtip spočívá v tom, aby tvoje pravda po přečtení byla ocertifikována tím, že ten pán říká to samé, neboť ty ho již bereš jako autoritu, a abys měl pocit, že jsi v tom spletitém textu odhalil něco, co jsi přece již dávno tušil, že to tak je! bodeť by ne, kdyby člověk tyto banality neznal, těžko by vůbec mohl na světě žít :) a dál? co z toho? tedy kromě těch peněz pro darryla, samozřejmě :D

tohle je opravdu zatím určitě nejtěžší kalibr, který jsem na inspiruj viděla :D to mě fakt připomíná hodně novou zemi.
Uživatelský avatar
watta
 
Příspěvky: 1022
Registrován: úte 16. čer 2009 12:07:19
Poděkoval: 124
Poděkováno: 291-krát v 200 příspěvcích

Re: Bashar

Příspěvekod Petr » ned 27. čer 2010 21:36:18

jee, tak ja se do teto debaty (presvedcovani o pravosti, prinosnosti) vubec poustet nehodlam :) kazdopadne diky za sdileni pohledu, kdybych to videl podobne, tak sem Bashara ani nedavam :).
jen snad, ze je tam opravdu dost noveho a i dost praktickeho (ale nejsem esotericka knihovna, takze to posuzuji ze sveho objemu znalosti), je tam sice i hodne teorie a hodne info o UFO a jinych civilizaci, ale kazdy si z toho vybere, co ho zajima...
Kazdopadne i kdyby byl podvodnik, tak je holt genialni a ty jeho "podvodne" informace jsou docela uzitecne ;)
Uživatelský avatar
Petr
Administrátor
 
Příspěvky: 2832
Registrován: čtv 08. kvě 2008 21:17:44
Bydliště: Brno / Praha
Poděkoval: 589
Poděkováno: 1282-krát v 716 příspěvcích

Re: Bashar

Příspěvekod AlfaScorpii » ned 27. čer 2010 21:45:47

Watto, nechci se nějak zastávat Bashara, ale každý je schopen (a ochoten) chápat a přijímat jen to, co dovoluje jeho stav poznání a možnosti vnímání a každý vyžaduje jiný druh informací pro své vlastní zasazení do kontextu reality. Nechť si tedy každý vybírá, co mu je libo a všechno ostatní nechá plavat a je jedno, z jakých důvodů. To je dle mě nejlepší způsob k šťastnému životu.
Uživatelský avatar
AlfaScorpii
 
Příspěvky: 357
Registrován: čtv 24. pro 2009 17:25:29
Bydliště: Mnichovice u Prahy
Poděkoval: 147
Poděkováno: 148-krát v 94 příspěvcích

Následující uživatelé by rádi poděkovali uživateli AlfaScorpii za tento příspěvek:
amp

Re: Bashar

Příspěvekod watta » ned 27. čer 2010 22:26:11

Petr píše:jee, tak ja se do teto debaty (presvedcovani o pravosti, prinosnosti) vubec poustet nehodlam :) kazdopadne diky za sdileni pohledu, kdybych to videl podobne, tak sem Bashara ani nedavam :).


no tak to je asi zřejmé :) právě proto odepisuji :)

Petr píše:Kazdopadne i kdyby byl podvodnik, tak je holt genialni a ty jeho "podvodne" informace jsou docela uzitecne ;)

podvodníkova genialita spočívá v umění klamat, v čemž opravdu může být dobrý. ovšem podvodník vždycky zůstane podvodníkem. a na tom, co z toho vznikne, se to vždycky projeví. ale jinak máš pravdu, informace jsou užitečné třeba i od Adolfa Hitlera.
Uživatelský avatar
watta
 
Příspěvky: 1022
Registrován: úte 16. čer 2009 12:07:19
Poděkoval: 124
Poděkováno: 291-krát v 200 příspěvcích

Re: Bashar

Příspěvekod watta » ned 27. čer 2010 22:37:34

AlfaScorpii píše:Watto, nechci se nějak zastávat Bashara, ale každý je schopen (a ochoten) chápat a přijímat jen to, co dovoluje jeho stav poznání a možnosti vnímání a každý vyžaduje jiný druh informací pro své vlastní zasazení do kontextu reality. Nechť si tedy každý vybírá, co mu je libo a všechno ostatní nechá plavat a je jedno, z jakých důvodů. To je dle mě nejlepší způsob k šťastnému životu.


no, až tak úplně statické to nas světě není, i když ten objem se zvyšuje pozvolna. ale v zásadě souhlasím. stejně tak jako doufám, že si bude vždy každý vybírat, co zvládne (jinak to snad ale ani není možné, ne?), doufám, že bude vždy dostatek těch, kteří budou upozorňovat na podvody, zneužívání atd., nebo nabízet pohledy ze všech 360 stupňů stran a neomezovat se na stupeň jeden, což postupně vede k degradaci, ať je ten stupeň kterýkoli vybraný (dobrovolně, dle schopností, jak říkáš, samozřejmě). bez toho bychom totiž měli II. světovou válku stoletou, soudy by stále používaly právo útrpné a tak dále. což je možná někomu milé, ale jde to i jinak. jenom dodám, že do toho "každý" patřím i já. rozhodně se neobracím k nikomu, koho nezajímá, co říkám. (to snad ale jinak taky ani nejde).
Uživatelský avatar
watta
 
Příspěvky: 1022
Registrován: úte 16. čer 2009 12:07:19
Poděkoval: 124
Poděkováno: 291-krát v 200 příspěvcích

Re: Bashar

Příspěvekod AlfaScorpii » ned 27. čer 2010 23:49:30

Však jsem také o žádné statičnosti nepsal.
Klidně upozorňuj na to, že je podvodník, když to tak vnímáš. Každý úhel pohled je z určitého úhlu pohledu užitečný, ale možná důležitější, než samotných 360 stupňů pohledů je nadhled. A toho většina lidí schopná není. A pak začnou prosazovat ten svůj úhel a často se domnívají, že ví víc, než ví.
Uživatelský avatar
AlfaScorpii
 
Příspěvky: 357
Registrován: čtv 24. pro 2009 17:25:29
Bydliště: Mnichovice u Prahy
Poděkoval: 147
Poděkováno: 148-krát v 94 příspěvcích

Následující uživatelé by rádi poděkovali uživateli AlfaScorpii za tento příspěvek:
amp, Jana

Re: Bashar

Příspěvekod Petr » pon 28. čer 2010 8:33:44

Jaky ma smysl jednoznacne urcit kdo je podvodnik a kdo ne? :) Neni to spis o tom vnimani te informace, jak s nami ladi, jak ji citime.. a pak nemusime resit neco, co stejne nevyresime.

Ale urcite chapu, ze Basharovi informace nekoho neoslovuji, a to je naprosto v poradku a vubec nechci nekoho presvedcovat o jejich hodnote :no: :yes:. A to, ze nas neoslovuji, neladi s nami, jako duvod uplne staci, uz nepotrebujeme zadny dalsi duvod - jak moc na tom vydelava (v tom je stejne asi Abraham jednicka :thumb:), jak to mysli, a jestli nema vedlejsi umysly - pokud ten vstupni filtr informaci na nasi strane je funkcni a nastaveny v souladu s aktualnim ja. To je vse co k tomu potrebujeme. Byt verni svemu aktualnimu filtru a respektovat filtr druhych.
Uživatelský avatar
Petr
Administrátor
 
Příspěvky: 2832
Registrován: čtv 08. kvě 2008 21:17:44
Bydliště: Brno / Praha
Poděkoval: 589
Poděkováno: 1282-krát v 716 příspěvcích

Re: Bashar

Příspěvekod watta » pon 28. čer 2010 21:30:31

AlfaScorpii píše:Však jsem také o žádné statičnosti nepsal.
Klidně upozorňuj na to, že je podvodník, když to tak vnímáš. Každý úhel pohled je z určitého úhlu pohledu užitečný, ale možná důležitější, než samotných 360 stupňů pohledů je nadhled. A toho většina lidí schopná není. A pak začnou prosazovat ten svůj úhel a často se domnívají, že ví víc, než ví.


však právě. těch 360 stupňů - to jsme my všichni, nikdo není víc a nikdo není míň, když jdeme "nad", abychom si mohli vytvořit nadhled, tak abychom vůbec něco vdiěli, musí pod námi něco být, že ano. když tam je těch 360 stupňů, vidíme toho z nadhledu opravdu hodně. když tam je 5 bedlivě střežených stupňů, tak se z nich nestane 120 jenom proto, že je najednou možno je vidět zezhora. vedle uvidíme něco, co jsme nikdy neviděli, ale muselo by to vypadat úplně stejně (nebo alespoň velmi podobně), jako něco z našich pěti procent aby bylo jasné, co to je. v ostatním případě hic sunt leones. co můžeme říct o světě, o kterém nic nevíme? a svět je velký.
Uživatelský avatar
watta
 
Příspěvky: 1022
Registrován: úte 16. čer 2009 12:07:19
Poděkoval: 124
Poděkováno: 291-krát v 200 příspěvcích

Re: Bashar

Příspěvekod watta » pon 28. čer 2010 21:31:52

Petr píše:Jaky ma smysl jednoznacne urcit kdo je podvodnik a kdo ne? :) Neni to spis o tom vnimani te informace, jak s nami ladi, jak ji citime.. a pak nemusime resit neco, co stejne nevyresime.

Ale urcite chapu, ze Basharovi informace nekoho neoslovuji, a to je naprosto v poradku a vubec nechci nekoho presvedcovat o jejich hodnote :no: :yes:. A to, ze nas neoslovuji, neladi s nami, jako duvod uplne staci, uz nepotrebujeme zadny dalsi duvod - jak moc na tom vydelava (v tom je stejne asi Abraham jednicka :thumb:), jak to mysli, a jestli nema vedlejsi umysly - pokud ten vstupni filtr informaci na nasi strane je funkcni a nastaveny v souladu s aktualnim ja. To je vse co k tomu potrebujeme. Byt verni svemu aktualnimu filtru a respektovat filtr druhych.


a máš ten filtr jako filtr, nebo jako bariéru?
Uživatelský avatar
watta
 
Příspěvky: 1022
Registrován: úte 16. čer 2009 12:07:19
Poděkoval: 124
Poděkováno: 291-krát v 200 příspěvcích

Re: Bashar

Příspěvekod watta » pon 28. čer 2010 21:32:39

(to byla spíš jenom řečnická otázka, nemusíš ty konkrétně odpovídat, protože to ani nebylo osobní) :)
Uživatelský avatar
watta
 
Příspěvky: 1022
Registrován: úte 16. čer 2009 12:07:19
Poděkoval: 124
Poděkováno: 291-krát v 200 příspěvcích

Re: Bashar

Příspěvekod Petr » pon 28. čer 2010 22:33:33

uprimne... jako filtr, ale kazdy filtr je barierou sveho druhu...
Uživatelský avatar
Petr
Administrátor
 
Příspěvky: 2832
Registrován: čtv 08. kvě 2008 21:17:44
Bydliště: Brno / Praha
Poděkoval: 589
Poděkováno: 1282-krát v 716 příspěvcích

Re: Bashar

Příspěvekod AlfaScorpii » úte 29. čer 2010 15:29:31

watta píše:však právě. těch 360 stupňů - to jsme my všichni, nikdo není víc a nikdo není míň, když jdeme "nad", abychom si mohli vytvořit nadhled, tak abychom vůbec něco vdiěli, musí pod námi něco být, že ano. když tam je těch 360 stupňů, vidíme toho z nadhledu opravdu hodně. když tam je 5 bedlivě střežených stupňů, tak se z nich nestane 120 jenom proto, že je najednou možno je vidět zezhora. vedle uvidíme něco, co jsme nikdy neviděli, ale muselo by to vypadat úplně stejně (nebo alespoň velmi podobně), jako něco z našich pěti procent aby bylo jasné, co to je. v ostatním případě hic sunt leones. co můžeme říct o světě, o kterém nic nevíme? a svět je velký.


Nadhled může teoreticky vzniknout skloubením všech možných pohledů, ale co člověk, to speciální individuální pohled. A tudíž nejde ani tak o to jít stupínek po stupínku (nebo po minutách, vteřinách či zlomcích vteřin), až se člověk dobere oněch 360 stupňů, protože potenciální rozmělnění onoho pomyslného plného úhlu je nekonečné. A není ani v silách člověka se opravdu těch 360 stupňů dobrat. A proto je dle mě lepší k věcem přistupovat rovnou z nadhledu a je to i mnohem jednodušší, než se prosekávat všemi možnými pohledy. V zásadě jde o to uvědomit si, že vše je relativní. Co je pro jednoho obrovské zlo je pro jiného příležitost, co je pro jednoho úžasné sdělení je pro jiného překonaná věc, protože každý je někde jinde a má tu již zmíněnou jinou úroveň chápání a poznání. Jestliže je člověk dostatčně otevřený, pak mu stačí jen těch několik stupňů z několika směrů a natrvalo ho to k nadhledu dokope. Pakliže tedy chce. Mnoho lidí ovšem nechce.

V mém podání to znamená, že víceméně neřeším, jestli je Darryl Anka podvodník nebo ne, to hlavní, co mě zajímá je, jestli to, co předává, mě nějak oslovuje a ladí to se mnou. A to je vše. A tak to nedělám jen s Ankou, ale všemi ať už "duchovními" či neduchovními speakry. A je mi v podstatě jedno, kde to, co říkají, vzali.

A máš-li tedy potřebu řešit to, jestli je podvodník, tak to řeš. Chápu Tě a víc Ti k tomu už asi neřeknu.
Uživatelský avatar
AlfaScorpii
 
Příspěvky: 357
Registrován: čtv 24. pro 2009 17:25:29
Bydliště: Mnichovice u Prahy
Poděkoval: 147
Poděkováno: 148-krát v 94 příspěvcích

Následující uživatelé by rádi poděkovali uživateli AlfaScorpii za tento příspěvek:
Jana

Další

Zpět na Bashar

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron