Abraham: Je důležité co si o nás myslí druzí?

Doporučuji! O zákon přitažlivosti a o tom, jak být nepodmíněně šťastný

Abraham: Je důležité co si o nás myslí druzí?

Příspěvekod Petr » sob 01. lis 2008 21:53:13

Tak jsem si zase trochu zapřekládal... :writting2: :ahoj3:

ÚČASTNIČKA SEMINÁŘE: Ráda bych vědela, proč my lidé, se tak moc staráme o to, co si o nás myslí ostatní..

ABRAHAM: Protože ... jejich odezva je pro vás lehce viditelná. A když dostáváte dobrou odezvu, cítíte se ták dobře, že se pro ni neustále chodíte.

HOST: Ale já vím, že jsem úplná a celistvá bytost a přišla jsem na tento svět jako úplná bytost, tak nepotřebuji nikoho jiného, aby mě doplnil..

ABRAHAM: Dobře, pojďme se na to podívat z hlediska kontrastu. Vidíte, že jste byli celistvá bytost jako energie Zdroje a přišli jste sem na Zemi, tedy pouze část vás, se záměrem prozkoumat kontrast, abyste mohli expandovat. Takže jste se chtěli promíchat s ostatními, kteří jsou jiní, proto aby jste došli k novým závěrům o tom, co by mohlo být více... protože pro věčné bytosti je expanze zásadní. Bez expanze by nemohla být věčnost... Protože nemůžete zůstat v tom samém bodě... a zákon přitažlivosti nedovolí regresi..nelze se vrátit zpět..

Cyklus spočívá v tom, že já jsem zdroj, přijdu do fyzického světa, prozkoumám ho, expanduji, zdroj udží tuto expanzi, a já se na tuto úroveň dostanu buď teď, nebo když natáhnu brka, ale dojdu k tomu...

HOST: Proč potřebujeme schválení, proč jsme tak posedlí tím, co si o nás myslí jiní.. proč chceme aby nás měli jiní rádi...

ABRAHAM: Dobře pojďme k tomu něco říct..pokládáte otázku velmi zvláštním způsobem a tak najdeme nový vhled....

Když vás někdo drží jako objekt jeho pozornosti a je spokojen s tím co vidí, protože je v souladu, v jeho režimu vděčnosti, a oceňuje vás... Je to pro vás příjemné, protože naslouchá tomu z vás, tomu co vám pomáhá, co vás vede k souladu s tím kým jste.

Tak řeknete, že se vám to líbí... ale pak, když se stále díváte na ty osoby tímto způsobem a když už pak nejsou v souladu se sebou samým a drží si vás jako svůj objekt pozornosti, tak už se necítíte tak dobře, a pak si většina z vás myslí, že pokud změníte své chování, možná by se oni mohli cítit lépe. Vezmete si jejich odezvu osobně, místo toho abyste si řekli, že jejich odezva s vámi nemá vůbec nic společného. Jejich odezva má co dělat pouze s jejich souladem. A toto je velmi jednoduché pochopit... a toto si my myslíme, že chápete docela dobře, protože víte jak dobře se cítíte, když vás někdo obdivuje a jak nedobře, když vás někdo přestane obdivovat..

Teď se na to pojďme podívat z té druhé strany. Řekněme, že vy pozorujete chování někoho jiného. A oceňujete jeho chování. V oceňování jeho chování, vy udržujete tento cyklus, protože vy jim dáváte tady ty milé věci.. Ale co když, jeden z nich, třeba váš partner, váš milenec nebo vaše dítě vás rozlobí? Tak vy nejste spokojení a řeknete jim něco v tomto smyslu: Tvoje chování způsobuje, že se cítím špatně. Nemusíte to ani říkat, můžete to naznačit pohledem, nebo jinak tak že to pocítí svými city.. Takže jejich cíl, aby vy jste se cítili dobře, nebo jejich cíl, aby oni byli doceněni, způsobí, že oni se teď budou snažit upravit jejich chování, používáním vás jako standartu... Udělal jsem to a obdržel jsem úsměv, udělalal jsem to a obdržel jsem zamračený pohled.. takže upravím své chování, abych dostával více úsměvů..ne pouze od vás ale také od toho, od toho, od toho, od toho, od toho.. a v tom všem se stanete, aniž by jste chtěli, součástí toho, který odvádí druhé od jejich naváděcího systému.. zajímavé......
... Říkáte ostatním, musíte se chovat jinak, abych se mohl cítit lépe, ale po té objevíte nekotrolovatelnou povahu tohoto. Protože i když přesvědčíte jednoho, aby se tak choval, většina z nich to dlouho neudrží.. budou se tak chovat když se budete dívat, ale nebudou se tak už chovat když se podíváte jinam........ Můžete to vyřešit pro sebe a kohokoli, kdo má tu výhodu a je často blízko vás, tak že byste jim oznámili: Chci abyste věděli, že vás nedržím zoodovědné za své štěstí. Držím sebe a moji schopnost zaměřovat se zodpovědné za mé štěstí. Takže pokud bych vám kdykoli dal najevo, že musíte změnit chování, proto abych se cítil lépe, prosím zapište si teď... nemyslel jsem to tak. Nechci abyste se stavěli na hlavu. Nechci abyste mě vedli pryč od mého navigačního systému, tím že se budete chovat tak jak si myslíte, že to potřebuji já abych se mohl cítit dobře. Já chci být zodpovědný za to, jak se já cítím. A jestli se vy setkáte s pitomci ve svém životě, kteří nebudou dělat to, co vy chcete, tak oni jsou vašimi nejlepšími přáteli, protože brzy si uvědomíte, že nad tím nemáte žádnou kontrolu. Tak moc lidí, vlády zemí ničící jiné země ..... všechny druhy lidí se snaží kontrolovat věci, která nejsou kotrolovatelné.. jednoduše proto, že jsou tak lajdácčtí ve svém uvažování, že si nemohou vybrat myšlenku, která je uvede do souladu s tím kým jsou... kdyby si takové myšlenky vybírali, byli by naplněni, radostní a uvidí svět úplně jinýma očima. Ale pokud se neumíte dát do souladu s tím kým jste, tzn. vysypete vše čím jste a naplníte se nebezpečími a zranitelností a díváte se okolo a říkáte to je vaše vina, že se necítím dobrě, to je vaše vina, vaše vina, můžeš za to ty, ty ty a ty.. jsi to ty ekonomiko, jsi to ty vládo, jste to vy všichni, potřebuji vás kontrolovat, ale nemohu.. potřebuji vás kontrolovat, ale nemohu,........ oooh moje záda tak bolí.. (pozn. předchozí účastník se ptal na bolest zad).......
........ Je to o tom udržovat jedinou kontrolu kterou máte a tou je kontrola nad tím co chcete. Chceme aby jste se stali posedlými nejlepšími částmi vašich životů. Když se stanete posedlými nejlepšími úseky, částmi vašeho života, což znamená, že o tom budete přemýšlet, budete o tom mluvit, hrát si s nimi, pozorovat je, fotit je, vyprávět o nich ostatním, přemýšlet o nich, mluvit o nich a pozorovat je, až se zaktivují ve vašich vibracích a tím víc podobných myšlenek k vám začne přicházet. Pokud by jste se stali posedlými tím nejlepším ve vašem životě, tak byste neaktivovali ty části, které nechcete. Ale když jste posedlí částmi, které nechcete ve svém životě a udržujete je aktivní, tak na světě není dostatek pomocníků, kteří by vám pomohli dostat se tam, kde byste chtěli být.
Dlouhá diskuze, že? Ale jinými slovy nemůžeme mluvit o jedné části, aniž bysme nemluvili o všech, nebo ano? Zodpověděli jsme vaši otázku?

ÚČASTNIČKA SEMINÁŘE: Ano, moc moc děkuji. Mohu mít ještě jednu? :)

Zdroj: Abraham-Hicks: Seminář 17/08/2008 Los Angles CD2
Překlad: Petr - inspiruj.cz

Aktualizováno 04/11/2008: Překlad trochu poupraven - použil jsem raději slova - natáhnout brka a energie zdroje..
Uživatelský avatar
Petr
Administrátor
 
Příspěvky: 2832
Registrován: čtv 08. kvě 2008 21:17:44
Bydliště: Brno / Praha
Poděkoval: 589
Poděkováno: 1282-krát v 716 příspěvcích

Následující uživatelé by rádi poděkovali uživateli Petr za tento příspěvek:
Jana, Kerry

Re: Abraham: Je důležité co si o nás myslí druzí?

Příspěvekod massic » ned 22. srp 2010 20:10:23

ten překlad je tak nesrozumitelnej proto že občas něčemu nerozumíš a dáváš místo toho tečky?

myslím to jen jako otázku, vážím si tvé práce.
Uživatelský avatar
massic
 
Příspěvky: 16
Registrován: stř 04. lis 2009 18:05:49
Poděkoval: 0
Poděkováno: 11-krát v 6 příspěvcích

Re: Abraham: Je důležité co si o nás myslí druzí?

Příspěvekod Petr » úte 24. srp 2010 8:55:34

myslim ze tady a tenkrat ty tecky znamenaly pauzu v reci. Jinak toto je prelozene cele, vynechano nebylo zde nic.

Co se ti tam zda nesrozumitelne? :)

jinak on Abraham/Esther obcas odbiha od puvodniho zacatku vety a dokonci ji uplne jinak :lol: - ale ta dulezita informace tam stale je, ta se neztrati ;).
Uživatelský avatar
Petr
Administrátor
 
Příspěvky: 2832
Registrován: čtv 08. kvě 2008 21:17:44
Bydliště: Brno / Praha
Poděkoval: 589
Poděkováno: 1282-krát v 716 příspěvcích


Zpět na Abraham-Hicks - Abrahamovo učení

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků

cron