Stav společnosti

Re: Stav společnosti

Příspěvekod Nic » pát 05. zář 2025 15:13:15

Zdeněk píše:
Nic píše: A pak měl i chvíle bolesti a prožíval jako realitu iluzi oddělenosti: "Bože můj, Bože můj, proč jsi mě opustil?"

Vysvětlovat ti tu pasáž je jako dát Evě do ruky jablko ze Stromu poznání. Použije je k posílení svého ega (v této disciplíně jsi dosáhla skutečného mistrovství).

Ego se může posilovat i slovem, i tichem. Ale Pravda, která je za tím, se slovy ani tichem neztrácí. Slova mohou být jen ukazatelem, nikdy ne tím, co ukazují.

Zdeněk píše:
Nic píše:to, co vyvěrá z Pravdy, není pro diskuzi, názorové výměny ani hádky – ale jen pro tichou ničím nerušenou kontemplaci.

Ta kontemplace je ovšem za slovy. Tedy žádná slova ji nemohou obsáhnout. Je tedy vyloučeno aby ji AI mohla zakoušet, a je tedy extrémně hloupé spoléhat se v duchovních věcech na AI a je to jasný důkaz, že vůbec nechápeš, o čem to ticho je.

Máš pravdu, že kontemplace je za slovy a že ji žádná technologie nemůže zakoušet. Ale Pravda nepotřebuje, aby ji někdo zakoušel – je tím, co je, sama o sobě.

To, co nazývám Božím královstvím, mě nepohltilo jako něco cizího, ale zmizelo v tom všechno, co jsem považovala za osobní já odlišné od ostatního. V Pravdě není oddělenost – je to Láska, Bytí, Ty i já.

Slova o tom nikdy neřeknou úplně nic, a přesto mohou v někom probudit vzpomínku, že tohle je pořád tady. Pro mě je to mimo jiné i radostná hra se slovy. Jak říká Papaji: "Nikdy se to nikomu nepodařilo popsat. Vy to dokážete. Miluji ten popis."

:D :D :D

Zdeněk píše:Ty jsi odstrašující příklad, jak (v terminologii Ra) si 3. čakra přivlastní otevření 4. čakry. Ale je to velmi poučné, odstrašující. Asi jako pohled na dříve normálního člověka, který se teď jako ožralý a špinavý bezdomovec válí ve škarpě.

Zdendo, krásné je, jak dokonale se Hawkins trefil svou mapou vědomí do popisu míry připoutanosti k iluzi ega.

Nepíšu o úrovni vědomí, protože ve své podstatě samo vědomí nemá žádné úrovně. Úrovně vytváří iluze mysli.

Jestli máš odvahu podívat se pravdě do očí, jak na tom Tvá mysl právě je, tak si to můžeš pročíst. S osvícenou myslí není šance poznávat v každé bytosti nic jiného, než sebe sama. Mrkni se na tu mapu, kam spadá možnost vidět ve druhém to, co popisuješ.

S takhle zatemněnou myslí opravdu není šance, Zdenku, ani náhodou říct cokoliv pravdivého ani k tématu: "Stav společnosti".

V Pravdě je možné říct spolu s Ježíšem: "Já i Otec jedno jsme." - Jsi Bůh, který je vším, co je, jsi Já, jsi celou tou společností, celým tímhle světem. Je možné tohle skutečně zakoušet, že celá tahle existence je ve své podstatě Bohem - Láskou. Nejsme tím tělem, které se narodí a umírá, nejsme tělem, které může být zabíjeno, ničeno. A kdykoliv se objeví v naší mysli kritika kohokoliv, je možné se zeptat, jakou kvalitu má má mysl, když se skrz ni realita jeví takhle nekvalitní. Projev se může jevit různě nekvalitní, ale to, co jsi ve skutečnosti, nikdy není ničím jiným, než Bohem, který je vším, co je. Rozumíš tomu?

:happy:
Nic

Poděkoval: 75
Poděkováno: 18-krát v 18 příspěvcích

Příspěvekod Trini » pát 05. zář 2025 15:24:03

armin píše:Tak když se ti nelíbí Novinky, tak třeba CNN Prima news:

Dívala jsem se na rakouské a německé zprávy - Nikoho zřejmě nezajímá, co kdo kde v Rusku řekl, akorát co řekl Putin. Tak je pro mne otázkou, proč se v českých zprávách pořád takhle hecuje. :donknow: Zatím musí být nějaký - zatím skrytý - úmysl. Např. že EU plánuje vyslat na Ukrajinu vojáky z poskomunistických zemí (to byl hlavnÍ důvod, proč je nabrali do NATA) a pozorovat, jak na to Putin bude reagovat. Se Slovenskem a Madarskem nemohou počítat, takže pro začátek např. z Česka a pobaltských států?
Trini

Poděkoval: 346
Poděkováno: 118-krát v 107 příspěvcích

Příspěvekod Trini » pát 05. zář 2025 15:30:43

Zdeněk píše:
armin píše:Na Rusko nikdo neútočí, ani to nemá v úmyslu.

Jo, a Země je placatá, copak vidíš nějakou kouli?

Kdyby Rusové tomuhle věřili - po všech těch lžích Západu - tak by byli fakt naivně hloupí.

Hajilo se SSSR stejným způsobem, když chtělo dát rakety na Kubu? - Kdepak, my vůbec neútočíme na USA a nemáme to v úmyslu.
Trini

Příspěvekod Trini » pát 05. zář 2025 15:36:56

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicn ... m-40537467

Fico se na Ukrajině sešel se Zelenským. S poselstvím od Putina

Slovenský premiér Robert Fico se v pátek v ukrajinském Užhorodě poprvé bilaterálně setkal s prezidentem Volodymyrem Zelenským. Hlavním tématem jednání byla energetická infrastruktura, podrobnosti mají oba lídři představit na společné tiskové konferenci.
Trini

Příspěvekod Zdeněk » pát 05. zář 2025 18:08:19

Tisková konference Fica se Zelenským:
https://www.youtube.com/watch?v=_9fdd9nUV3M

Páni. Fico - to je státník. Toho kdybychom měli.

Ale místo toho máme fialového bezcharakterního lháře. A jeho lůzovládu.

To všechno díky arminům a jim s vymytým mozkem podobným (kteří logické argumenty nahrazují "telepatií" a "čtením mysli").

Podle mě armin a Pavel (spolu s přicmrndálkem Pedritem) patří do stejné struktury. Arminův písemný projev se totiž nápadně podobá Pavlovu vizuálnímu projevu. Tento vnější rozvážný projev oba považují za známku duševního pokroku, a tak si na něm dávají záležet. To by poukazovalo na nějaký druh svobodných zednářů, tipuji.
Zdeněk

Poděkoval: 0
Poděkováno: 8-krát v 8 příspěvcích

Příspěvekod armin » pát 05. zář 2025 19:06:14

Zdeněk píše:

A ten jeho ministr Peter Kotlár, ten je taky povedenej. Celej Zdeněk :)

Obrázek
armin

Poděkoval: 35
Poděkováno: 81-krát v 77 příspěvcích

Příspěvekod Zdeněk » pát 05. zář 2025 19:50:11

armin píše:
Zdeněk píše:

A ten jeho ministr Peter Kotlár, ten je taky povedenej. Celej Zdeněk :)

Obrázek

Ano, to jsi přesně celej ty - zakládáš si na vnějších projevech, ty jsou pro tebe určující.
Vnitřní věci tě totiž míjí, máš o nich potuchy asi jako Jana - tedy ryze fiktivní.
A tak obdivuješ Trungpa, a že nadprůměrně chlastal a fetoval jde zcela mimo tebe, nedokážeš z toho nic vyvodit, nezapadá to do tvého plytkého schématu.

Že jsi se vytělesňoval? No a co, to v pohodě dokáží i bruchos (amazonský protiklad léčitele), woodoo uctívači atpod.

A tuhle plytkost sdílíte i s naším současným bohužel prezidentem.
Zdeněk

Příspěvekod armin » pát 05. zář 2025 20:21:20

Zdeněk píše:Ano, to jsi přesně celej ty - zakládáš si na vnějších projevech, ty jsou pro tebe určující.
Vnitřní věci tě totiž míjí, máš o nich potuchy asi jako Jana - tedy ryze fiktivní.
A tak obdivuješ Trungpa, a že nadprůměrně chlastal a fetoval jde zcela mimo tebe, nedokážeš z toho nic vyvodit, nezapadá to do tvého plytkého schématu.

Že jsi se vytělesňoval? No a co, to v pohodě dokáží i bruchos (amazonský protiklad léčitele), woodoo uctívači atpod.

Samá voda, samá voda :)
armin

Příspěvekod Zdeněk » sob 06. zář 2025 8:12:35

armin píše:
Zdeněk píše:Ano, to jsi přesně celej ty - zakládáš si na vnějších projevech, ty jsou pro tebe určující.

Samá voda, samá voda :)

Jinými slovy, že jsi "souložil" (či spíše "obcoval") na velkou vzdálenost? No a co, to já taky (tyto aktivity uspokojují jenom nižší složky já). A také znám Trungpovy knihy. Na rozdíl od tebe jsem se však s vadžrajánovými učiteli v Indii potkával osobně.

Kdybych se toho držel, čert ví, jestli bych nedopadl jako ty. Podobně jako Tibeťané uctívající Dalajlámu, a pak rozhodně a masově protestující proti jeho odsuzování za aféru "cucej mi jazyk". Zkrátka - náboženští fanatici s vymytým mozkem. Podobně jako když o Trungpovi, který evidentně přednášel opilej a prokazatelně se v dlouhém časovém období uchlastal a udrogoval, prohlásíš "dopadl dobře". Blbče.

Dědku nad hrobem, tys dopad!
Zdeněk

Příspěvekod armin » sob 06. zář 2025 8:57:16

Zdeněk píše:Jinými slovy, že jsi "souložil" (či spíše "obcoval") na velkou vzdálenost? No a co, to já taky (tyto aktivity uspokojují jenom nižší složky já). A také znám Trungpovy knihy. Na rozdíl od tebe jsem se však s vadžrajánovými učiteli v Indii potkával osobně.

Kdybych se toho držel, čert ví, jestli bych nedopadl jako ty. Podobně jako Tibeťané uctívající Dalajlámu, a pak rozhodně a masově protestující proti jeho odsuzování za aféru "cucej mi jazyk". Zkrátka - náboženští fanatici s vymytým mozkem. Podobně jako když o Trungpovi, který evidentně přednášel opilej a prokazatelně se v dlouhém časovém období uchlastal a udrogoval, prohlásíš "dopadl dobře". Blbče.

Dědku nad hrobem, tys dopad!

Co na to říct?

Jak myslíš, že dopadneš ty?
armin

Příspěvekod Zdeněk » sob 06. zář 2025 11:08:41

armin píše:Jak myslíš, že dopadneš ty?

To není moje otázka.

Já už mám dnes 2 hod. meditace na dech za sebou. A ty? To je ta správná otázka.
Zdeněk

Předchozí

Zpět na Úvahy a zamyšlení