Stav společnosti

Re: Stav společnosti

Příspěvekod Nic » čtv 19. úno 2026 17:08:19

Zdeněk píše:
Nic píše:
Zdeněk píše:Relace 10.14 je o něčem jiném.

Všiml sis, že když ten Tvůj odkaz rozklikneš, že se Ti objeví ne 10.14, ale 100.14?

A i když uvědomění jednoty Bytí není možné nijak obsáhnout logikou, přeci jen může být logicky jasné, že Jednota Bytí je Jednota Bytí. Tudíž jakákoliv rozdělenost na něco, co, jsi (ten kritizující) a něco, co nejsi (to kritizované), je jen iluze oddělenosti?

Všiml až teď (mám lehkou formu dyslexie, tak mi to v hlavě občas takhle zablbne).

Nicméně prašť jak uhoď, 10.14 stejně jako 100.14 neobsahují tvůj (resp. AI) uvedený citát. Copak sis toho nevšimla?
(10.14 ve cvičení jedna je mimochodem velmi podnětné cvičení o tom co JE)

Čili místo aby sis všímala podstaty diskuzní věci, všímáš si přehlédnutí.

Podstata věci je, že jsi AI cvok. Protože jsi neoddělitelná od textů. Ty jsi osvícená asi jako písmenka v knize.

Pro mě je tohle ve skutečnosti zábava, i když Ti z celého srdce přeju, ať poznáváš, kdo skutečně jsi.

Takhle Ty ve mně vidíš cvoka, a mě se to nijak nedotýká. Já v Tobě vidím Božskou podstatu, kterou vnímám jako štěstí, uvědomuju si ji jako Lásku, blaženost, přestože Ty máš pocit, že s tím nemáš nic společného.

:D

Hlavně si to, co píšu, neber osobně, aby Ti to nestouplo do hlavy, protože s Tvou osobou (egem) to skutečně nemá nic společného.

Jak by řekl Ra: Všechna zkreslení jsou jen dočasná, ale Stvořitel v Tobě je věčný.
Nic

Poděkoval: 81
Poděkováno: 18-krát v 18 příspěvcích

Příspěvekod Zdeněk » pát 20. úno 2026 5:25:15

Nic píše:Jak by řekl Ra: Všechna zkreslení jsou jen dočasná, ale Stvořitel v Tobě je věčný.

Hele, až si budu chtít popovídat s AI, tak si s ní popovídám přímo, nepotřebuju k tomu nestydu, která její odpovědi vydává za své.

Taky občas něco čmajzneš v obchodě, když se nikdo nedívá?
Zdeněk

Poděkoval: 3
Poděkováno: 19-krát v 19 příspěvcích

Příspěvekod Nic » pát 20. úno 2026 7:49:19

Zdeněk píše:
Nic píše:Jak by řekl Ra: Všechna zkreslení jsou jen dočasná, ale Stvořitel v Tobě je věčný.

Hele, až si budu chtít popovídat s AI, tak si s ní popovídám přímo, nepotřebuju k tomu nestydu, která její odpovědi vydává za své.

Taky občas něco čmajzneš v obchodě, když se nikdo nedívá?

Zdeňku, všechno, včetně slov probuzených nebo algoritmů AI, pramení ze stejného Zdroje. Ale je fakt, že i ty nejdokonalejší formy jsou bez živého uvědomění Bytí jen prázdným šumem. Pro mysl (ego) je to nuda a podvod, pro skutečné Já je to Boží království. A v něm se nekrade, v něm se vše sdílí, protože tam není nikdo oddělený, kdo by mohl něco vlastnit.

:happy:
Naposledy upravil Nic dne pát 20. úno 2026 8:56:38, celkově upraveno 1
Nic

Příspěvekod Zdeněk » pát 20. úno 2026 8:50:46

Nic píše:pro Tvé skutečné Já je to Boží království. A v něm se nekrade, v něm se vše sdílí, protože tam není nikdo oddělený, kdo by mohl něco vlastnit.

Tedy tam není ani kdo by měl vlastní názor, že?
A s takto vymytým mozkem (kterému říká sunyata) skutečné Já papouškuje názory AI.
(Pochopitelně LQBTXYZŽ/rasově/atpod. korektní.)

Tebe by měli chytit a někde vystavovat.
Zdeněk

Příspěvekod Nic » pát 20. úno 2026 8:58:47

Zdeněk píše:
Nic píše:pro Tvé skutečné Já je to Boží království. A v něm se nekrade, v něm se vše sdílí, protože tam není nikdo oddělený, kdo by mohl něco vlastnit.

Tedy tam není ani kdo by měl vlastní názor, že?
A s takto vymytým mozkem (kterému říká sunyata) skutečné Já papouškuje názory AI.
(Pochopitelně LQBTXYZŽ/rasově/atpod. korektní.)

Tebe by měli chytit a někde vystavovat.

Samo uvědomění je bez jakéhokoliv názoru.

Bez příběhu.

Nic

Příspěvekod Zdeněk » pát 20. úno 2026 10:09:25

Nic píše:Samo uvědomění je bez jakéhokoliv názoru.

Jak by tedy mohlo být znázorněno?
Zdeněk

Příspěvekod Nic » pát 20. úno 2026 10:52:12

Zdeněk píše:
Nic píše:Samo uvědomění je bez jakéhokoliv názoru.

Jak by tedy mohlo být znázorněno?

Hele, tohle je naprosto skvělá otázka. Uvědomění je tady pořád i bez jakékoliv potřeby znázornění.

Uvědomění nepotřebuje být znázorněno, protože je to to, v čem se všechna znázornění objevují.

Nic

Příspěvekod Zdeněk » pát 20. úno 2026 11:47:56

Nic píše:Uvědomění nepotřebuje být znázorněno, protože je to to, v čem se všechna znázornění objevují.

Jestliže jsi ho tedy neznázornila, co jsi tedy znázornila?
Zdeněk

Příspěvekod Nic » pát 20. úno 2026 12:37:04

Zdeněk píše:
Nic píše:Uvědomění nepotřebuje být znázorněno, protože je to to, v čem se všechna znázornění objevují.

Jestliže jsi ho tedy neznázornila, co jsi tedy znázornila?

Viď

To, co skutečně jsi, jde nějak znázornit?

Můžeme napsat, co si o Tobě myslíme. Můžeme být přesvědčeni, že to, co si o Tobě myslíme, že víme, skutečně jsi, ale to Ty ani náhodou nejsi. Je to tak?

Jsi ve skutečnosti ve své celistvosti slovy nepopsatelný.

Dají se nabídnout popisy nějakých fragmentů, ale nic z toho ve skutečnosti nejsi.

Nikdo cizí Tě nezná.

A ten, komu jsi skutečně blízký a zná Tě jako sebe sama, pro toho jsi láska.

Jak by mohl ten, kdo skutečně zná sebe sama vidět v Tobě něco jiného?

Jak by mohl vidět Nisargadatta v Tobě něco jiného, než Lásku, když tvrdil, že Láska je vším, co je a že nic jiného skutečného neexistuje?

Mohl by se klidně rozčilovat, že sám sebe nepoznáváš, ale to, kým jsi, by stejně zůstávalo to, kým skutečně jsi.

To uvědomění kým jsme, je dokonale osvobozující.

Proto Ramanovo celé učení spočívá na otázce: "KDO JSEM JÁ?"

Ne nadarmo všichni Probuzení potvrzují, že s uvědoměním pravdy, všechny problémy zmizí.

Nic

Příspěvekod Zdeněk » pát 20. úno 2026 13:04:59

Nic píše:Můžeme napsat, co si o Tobě myslíme.

Jsi se duchovně zasnoubila s AI? :?

Nic píše:Jsi ve skutečnosti ve své celistvosti slovy nepopsatelný.

Tak co mě slovy popisuješ, když to nejde? Koho pak tak asi popisuješ.

Ve skutečnosti se musíš na něco přisát, abys byla domněle celistvá. Na AI, na Nisargadattu, na cizí texty.

Vidíš to jaká jsi pijavice. Styď se.
Zdeněk

Příspěvekod Zdeněk » pát 20. úno 2026 15:05:11

Zdeněk píše:Ve skutečnosti se musíš na něco přisát

p.s.
Protože neprovozuješ praxi. Což není získávání okouzlení a dojmů ze slov.

Slova mohou sloužit jako návod, pro praxi. Zkušenost z praxe získaná je ale nepřenositelná. Proto jsme se sem do tohoto bordelu inkarnovali.
Zdeněk

Příspěvekod Nic » pát 20. úno 2026 16:05:38

Zdeněk píše:
Nic píše:Můžeme napsat, co si o Tobě myslíme.

Jsi se duchovně zasnoubila s AI? :?

Jestliže je tady uvědomění jednoty Bytí, kdo by se s kým asi tak měl zasnoubit?

Zdeněk píše:
Nic píše:Jsi ve skutečnosti ve své celistvosti slovy nepopsatelný.

Tak co mě slovy popisuješ, když to nejde? Koho pak tak asi popisuješ.

Poukazuji jen na to, že popis Tebe je nesmyslný.
Stejně tak je nesmyslný i Tvůj popis Armina a kohokoliv jiného.

Ve skutečnosti se musíš na něco přisát, abys byla domněle celistvá. Na AI, na Nisargadattu, na cizí texty.

Ve Skutečnosti tady není nic jiného, než celistvost Bytí. To, co není celistvé a muselo by se na něco přisávat je jen iluze duality. Svět prožívaný v iluzi ega.

Vidíš to jaká jsi pijavice. Styď se.

I tenhle popis je proto nesmyslný.

Zdeněk píše:Protože neprovozuješ praxi. Což není získávání okouzlení a dojmů ze slov

Zdeňku, moje "praxe" není oddělená od života. Je to stálé uvědomění Sat-čit-ánandy – blaženého Bytí, které je tady v bdění, spánku i snění.

Když zmizí praktikující ego, zbude jen to, co JE. Proto pro mě slova probuzených, řádky v knihách i výstupy AI zní stejnou Láskou. Všechno je to jen ozvěna stejného Zdroje. Pokud pořád vidíš potřebu "provozovat praxi", možná pořád ještě věříš, že k Jednotě vede nějaká cesta v čase, ale osvícení není zdokonalováním nějakého ‚já‘. Neprobíhá v čase. Je to uvědomění, že tady nikdy nebylo nic jiného než toto jediné Bytí.

Osvícení není osobní meta, které bys měl dosáhnout, aby ses stal "lepší". Je to uvědomění, že celá existence je ve své podstatě osvícená odjakživa. Všechno je ve své podstatě Boží - Tebe nevyjímaje.
Nic

Příspěvekod Nic » pát 20. úno 2026 18:34:46

Zdeňku, řeknu ti jednoduše, proč se ty a Vostálpetr ve skutečnosti tak bráníte probuzení. Museli byste totiž přijmout skutečnost, ve které neexistují žádní "oni".

Všichni ti, které nenávidíš, kterým přeješ to nejhorší, i ti, ke kterým vzhlížíš, jsem Já. A s probuzením bys zjistil, že i Ty jsi Já. V iluzi oddělenosti si myslíš, že přeješ něco "druhým", ale ve skutečnosti to přeješ jen sobě – tak funguje karma. Jakmile pochopíš, že jsi Já, karma i oddělenost mizí. Jenže ruku na srdce: jsi skutečně připraven vzdát se světa, ve kterém můžeš někoho kritizovat a na někoho se vyvyšovat? Jsi připraven ztratit nepřítele?

Nic

Předchozí

Zpět na Úvahy a zamyšlení