Trini píše:Každopádně neočekávám, že někdo z nás tady svoje názory a vnímání změní - tedy určitě ne nějak převratně. Takže z mého pohledu by bylo spíš potřeba se naučit vzájemné akceptanci - ty to vidíš tak, já úplně jinak. Myslím, že jsme nebyli stvořeni tak, abychom
viděli všichni všechno stejně. Mnohost a různorodost.![]()
To já také neočekávám, ani se nesnažím někoho přesvědčovat. Ani nikomu nenadávám, že má jiný pohled na věc než já. Jak říkáváš, každý má právo na svůj názor.
Také nechci někoho přesvědčovat třeba Zdeňka, že je to se mnou jinak, než on píše. Pouze ho informuji že je to jinak než se domnívá.
Buď ho to zajímá, jak to je doopravdy, nebo to považuje jako nějakou mojí sebeobhajobu nebo lež. To už je ale jeho problém a právo myslet si co chce či potřebuje.
Já jsem otevřený nic neskrývám a nelžu. Jestli Zdeněk nebo někdo jiný toho není schopen, je to škoda, ale je přirozené, že se lidé často bojí jít se svou "kůži" na trh.
Jsem takový, jaký jsem, nerostu ani neklesám podle mínění druhých. Proto mne nic neurazí ani nezalichotí. Ale řekne mi to spíš něco o tom druhém.
Jaksi mi to umožní empaticky nahlédnout do jeho srdce, ze kterého ty negativní případně pozitivní reakce pramení.