Zdeněk píše:Nic píše:Nic píše:
Nisargadatta: „Iluze, že jste tělo a mysl, je tu proto, že ji nezkoumáte. Nepřítomnost zkoumání je nití, na níž jsou navléknuty všechny stavy mysli. Je to jako s tmou v místnosti: tma je tam jen proto, že nebylo rozsvíceno světlo. Světlo je přítomností vědomí o sobě. Jakmile si uvědomíte, že nejste tím, co vnímáte, tma – tedy ztotožnění s objekty – zmizí.“
„Abyste poznali, co jste, musíte nejprve zkoumat a poznat, co nejste. Abyste poznali, co nejste, sledujte svou mysl, sledujte své představy o sobě. Metoda je prostá: odmítněte vše, co není vaše pravé Já.“
(Obojí z knihy „I Am That“ / Já jsem to)
To není z knihy Já jsem to. To je z AI.
https://www.scribd.com/document/1000903 ... -Jsem-to-1
A kde tam máš ty tvoje citace?
Je tam jen fragment, zbytek AI přizpůsobila k obrazu tvému. Tak byla naprogramována a není to obecně špatně. Špatné je to v duchovních sféře pro mysl, která předstírá osvícení. Která se AI - vzhledem k jejímu algoritmu - AI ukájí.
"to, co jste, lze popsat pouze negativně" praví v té knize Nisargadatta. Což je opak vnímání tvého duchovního ega.
To není poprvé, co tohle děláš. Před tím jsi podobným způsobem zkurvila tvrzení Sokrata.
Zdeňku, omlouvám se, spoléhala jsem na to, že AI zadá přesnou citaci - to co napsala AI, nijak neodporovalo tomu, co poznávám jako skutečnost. Ona to celé shrnula dohromady s dalším textem Nisargadatty, takže to, co napsala, není špatně, jen je to napsané jinak.
Můžeme se podívat na to, co Ti v tom nesedí.
"to, co jste, lze popsat pouze negativně" praví v té knize Nisargadatta. Což je opak vnímání tvého duchovního ega.
Takže co je ego? Ego je ztotožnění s myslí a tělem. Objeví se myšlenka, že jsi muž, který má nějaké vlastnosti, schopnosti nebo neschopnosti, začátečník nebo pokročilý a při ztotožnění s myslí si o Tobě myslím, že jsi tohleto mužské tělo a to, co si o Tobě myslím. Tohle je pohled ega - nevědomosti.
Negativní popis je, že všechny tyhle myšlenky neguji: "Nejsi to tělo, nejsi ani začátečník a ani pokročilý, nejsi ani schopný a ani neschopný..." Nic si o Tobě nemyslím. Je tady moudrost a poznání - že cokoliv si o Tobě myslím a čím by ses dal popsat - není nic. To je negativní popis. Je to tak?
A dál je tady ještě uvědomění, čím tohle všechno je, čím skutečně jsi, a to je Láska.
Je to tak?
Přesně tak, jak to říká Nisargadatta:
„Moudrost říká: Jsem nic. Láska říká: Jsem všechno. Mezi těmito dvěma proudí můj život.“ Proto je také svět Probuzeného Božím královstvím, proto je tak dokonalý.
Neexistuje nic, na co by bylo možné se ve skutečnosti zlobit, co nemít rád. Nicméně jsem zrovna teď pocítila hněv, že AI necituje přesně.
Nicméně nic se ve své podstatě neděje, protože v tom, kým ve své podstatě jsme, nezanechává žádná emoce stopu.