Stav společnosti

Re: Stav společnosti

Příspěvekod armin » úte 31. bře 2026 20:55:27

Zdeněk píše:
armin píše:Každopádně to na středním východě pěkně rozvrtal.

Je to konec petrodolaru, konec americké hegemonie, konec světa jak ho známe.

Co myslíš, že bude místo petrodolaru?
armin

Poděkoval: 46
Poděkováno: 95-krát v 91 příspěvcích

Příspěvekod Zdeněk » úte 31. bře 2026 22:13:24

armin píše:Co myslíš, že bude místo petrodolaru?

Místo petrodolaru poklekneš před Putinem. Protože místo petrodolaru bude dolar po bankrotu.

Dnes 20% z amerických daní jde jen na obsluhu dluhu, a ten přitom stále roste. To není udržitelné, bez vyžadování platby za ropu v dolarech. A protože USA už nejsou schopny zajistit ropným zemím Perského zálivu bezpečí, požadavek platit dolary za ropu pomine.

USA se budou muset stáhnout do sebe. A nechat vazaly svému osudu.

Kam tedy pak utečeš? Do Izraele? Ani ten není v nejlepší kondici.

Už máš ocas staženej?
Obrázek
Zdeněk

Poděkoval: 3
Poděkováno: 20-krát v 20 příspěvcích

Příspěvekod armin » stř 01. dub 2026 8:23:29

Zdeněk píše:
Už máš ocas staženej?

Ne, já jsem v pohodě. Rusky ještě trochu umím.

A co ty?
armin

Příspěvekod Zdeněk » stř 01. dub 2026 9:05:33

armin píše:
Zdeněk píše:
Už máš ocas staženej?

Ne, já jsem v pohodě. Rusky ještě trochu umím.

A co ty?

Zatím, jsi v pohodě.

Spíše, a co Pavel? Co ta vaše mediálně-topdevácká klika s čučkařem Koudelkou a s vedoucími fízly spojená?

Já tipuju, že se budete chtít nějak zakonzervovat. Škodit, než přijdou další volby.

Ale my jsme taky početná pátá kolona. A budeme škodit taky.

Výsledkem bude rozklad a bída.
Mě je to jedno. Já jsem zvyklý z Asie žít velice skromně, a moje schopnost vyděržať se blíží té ruské.

Obrázek
Zdeněk

Příspěvekod armin » stř 01. dub 2026 9:50:29

To jsem si všiml, že jsou lidé, kteří se snaží své mindráky a závist léčit rozkladem a bídou.
Někteří dokonce aby uškodili se třeba odpálí v autobuse plném dětí s pocitem "To jsem jim to dal"
Nebo postřílí své spolužáky a pak sebe.
I takoví jsou mezi námi.
armin

Příspěvekod Zdeněk » stř 01. dub 2026 12:03:38

armin píše:To jsem si všiml, že jsou lidé, kteří se snaží své mindráky a závist léčit rozkladem a bídou.
Někteří dokonce aby uškodili se třeba odpálí v autobuse plném dětí s pocitem "To jsem jim to dal"
I takoví jsou mezi námi.

No však pravím, už máš ocas staženej. :-)

Je to jako když se dva bojující na život a na smrt zaklesnou do sebe a spadnou do vody. Prohraje ten, komu dříve dojde dech. To tomu druhému umožní dříve vystrčit hlavu nad hladinu, nadechnout se, a toho druhého dorazit.

Je to dítě na tom obrázku mezi ruinami zlomené? Není.

Je to boj duchovní, nás pozitivních entit, s vámi negativňáky.
Materiálně ale prohrajeme všichni, to je daň za to rozdělení.
Zdeněk

Příspěvekod armin » stř 01. dub 2026 18:31:16

Zdeněk píše:
armin píše:To jsem si všiml, že jsou lidé, kteří se snaží své mindráky a závist léčit rozkladem a bídou.
I takoví jsou mezi námi.

No však pravím, už máš ocas staženej. :-)

Je to jako když se dva bojující na život a na smrt zaklesnou do sebe a spadnou do vody. Prohraje ten, komu dříve dojde dech. To tomu druhému umožní dříve vystrčit hlavu nad hladinu, nadechnout se, a toho druhého dorazit.

Je to dítě na tom obrázku mezi ruinami zlomené? Není.

Je to boj duchovní, nás pozitivních entit, s vámi negativňáky.
Materiálně ale prohrajeme všichni, to je daň za to rozdělení.

Putin., Kim, Iránský režim reprezentují ty pozitivní entity?
Nebo Čína?
Nebo kdo?
Ti propalestinští aktivisté co podpálilitovárnu v Pardubicích?

Jí vím, že já s nikým nebojuju. Ani s tebou. Jen si s tebou povídám a píšu, co si myslím a jak to vidím.
To se o Putinovi, Zelenském, Trumpovi, Rajchlovi, Okamurovi aj. říci nedá.
Ty s někým bojuješ?
armin

Příspěvekod Zdeněk » stř 01. dub 2026 20:13:05

armin píše:Putin., Kim, Iránský režim reprezentují ty pozitivní entity?
Nebo Čína?
Nebo kdo?
Ti propalestinští aktivisté co podpálilitovárnu v Pardubicích?

Jí vím, že já s nikým nebojuju. Ani s tebou. Jen si s tebou povídám a píšu, co si myslím a jak to vidím.
To se o Putinovi, Zelenském, Trumpovi, Rajchlovi, Okamurovi aj. říci nedá.
Ty s někým bojuješ?

On snad Goebbels někoho zastřelil? O tom není nic známo, tak jako u tebe.
A zbavuje ho to snad viny? Ovšemže ne, tak jako tebe ne.

Eisenhower se spojil se Stalinem, nic jiného mu nezbývalo.
Podle mě je Epstein potenciálně větší lidská zrůda, než byl Hitler.
Ostatně byly to Epstein files, které bezprostředně potřeboval Trump přehlušit.

Přečti si Zákon tvých duchovních oblíbenců, plný krve. Nebo prohlášení OSN, o novodobé genocidě.
Ty stylizující se neviňátko, skoro Epsteina připomínající.
Zdeněk

Příspěvekod armin » stř 01. dub 2026 21:03:42

Zdeněk píše:On snad Goebbels někoho zastřelil? O tom není nic známo, tak jako u tebe.

On snad Putin někoho zastřelil? O tom není nic známo, tak jako u tebe.
armin

Příspěvekod Zdeněk » stř 01. dub 2026 21:42:19

armin píše:
Zdeněk píše:On snad Goebbels někoho zastřelil? O tom není nic známo, tak jako u tebe.

On snad Putin někoho zastřelil? O tom není nic známo, tak jako u tebe.

Eisenhower podepsal rozkaz k popravě vojáka za dezerci.

Ospravedlňuje ho však vyšší princip mravní, tak jako jeho spolupráci se Stalinem. Prostě nebylo zbytí, jinak by zvítězilo mnohem větší zlo.

Dnešního Ruska se zastává i zavilý antikomunista Mašín. A před vaším postupem varoval i Henry Kissinger.

To není jen nějaké abstraktní zlo. To je milion konkrétních mrtvých. Ty jsi konkrétním ztělesněním částice toho zla.
Zdeněk

Příspěvekod armin » stř 01. dub 2026 22:49:23

Zdeněk píše:
To není jen nějaké abstraktní zlo. To je milion konkrétních mrtvých. Ty jsi konkrétním ztělesněním částice toho zla.

To má Putin vojenským prosazováním ruských zájmů na Ukrajině na svědomí už milion konkrétních mrtvých?

Není on náhodou také ta negativní entita?
armin

Příspěvekod Zdeněk » čtv 02. dub 2026 3:04:46

armin píše:
Zdeněk píše:

To má Putin vojenským prosazováním ruských zájmů na Ukrajině na svědomí už milion konkrétních mrtvých?

Není on náhodou také ta negativní entita?

To není podstatné, jestli Putin je nebo není negativní entita. Spravedlnost měří každému stejně.

Podstatné je, že vy jste tu situaci dlouhodobě tvořili a vytvořili (dokonce i Banderu jste před Rusy z toho důvodu ukryli). Podstatné je, že Putin o kolektivní bezpečnosti v Evropě jednat chtěl, vy jste místo toho jednali o rozšiřování útočné organizace NATO.
Nebo snad bombardování Jugoslávie či Druhá válka v Zálivu bylo v souladu s mezinárodním právem? Nebylo.
To mělo Rusko čekat, až se z něj stane druhý Írán či Libye?

Já se opírám o odborné názory prof. Mearsheimera, bývalého zbrojního inspektora OSN Scotta Rittera, či Larry Johnsona, vysloužilého analytika CIA. A mnohých, mnohých dalších amerických důstojníků či významných židovských myslitelů.

A o co se opíráš ty? O Bidena, o Bushe ml. a o jejich zahraniční bezpáteřní pohůnky každému režimu sloužící, že.

Jak prohlásil Musk o Jourové, jsi prostě banální zlo.
Zdeněk

Příspěvekod armin » čtv 02. dub 2026 8:35:19

Já se o nikoho neopírám. Mám vlastní rozum a zkušenosti. Hodně mi napoví kukuč a způsob projevu toho kterého aktéra.
Docela dobře rozpoznám poctivého a dobrého člověka od podrazáka, kariéristy a zamindrákovaného nenávistníka.
Takže se neopírám o něčí hodnocení, ale vycházím z vlastního zkušeného pohledu na dění a jeho hlavní aktéry.
P.S.
Mám dojem, že Rusko je spojencem Iránu.
A také Severní Koreje.
Vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá.
armin

Příspěvekod Zdeněk » čtv 02. dub 2026 9:51:32

armin píše:Já se o nikoho neopírám. Mám vlastní rozum a zkušenosti. Hodně mi napoví kukuč a způsob projevu toho kterého aktéra.
Docela dobře rozpoznám poctivého a dobrého člověka od podrazáka, kariéristy a zamindrákovaného nenávistníka.
Takže se neopírám o něčí hodnocení, ale vycházím z vlastního zkušeného pohledu na dění a jeho hlavní aktéry.
P.S.
Mám dojem, že Rusko je spojencem Iránu.
A také Severní Koreje.
Vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá.

Ano, to skutečně velmi dobře vyjádřeno. Ve své podstatě jsi dojmolog. Když někdo dělá dobrý dojem, tak může bombardovat města, a když dobrý dojem neudělá, tak nemůže. To jsou v kostce ta vaše pravidla (ostatně, takový Epstein umí udělat velmi dobrý dojem).

Pro mne jsou dojmy druhořadé. Podobně jako třeba pro šachistu - mohou být nápomocné, ale hrají se šachy, nikoli dojmy.
Pokud však někdo dojmy nadřazuje pravidlům šachu, nedá se s ním hrát. To je to zlo, o kterém píšu.

Máš ale VŠ, jsi dospělý, a svéprávný. Jsi za to své zlo odpovědný.
Zdeněk

Příspěvekod armin » čtv 02. dub 2026 10:18:58

Zdeněk píše:Ano, to skutečně velmi dobře vyjádřeno. Ve své podstatě jsi dojmolog. Když někdo dělá dobrý dojem, tak může bombardovat města, a když dobrý dojem neudělá, tak nemůže.

Takhle to vidí člověk, který ještě nemá schopnost poznávat duši druhého přímo z jeho projevů. To přichází časem jako jeden z vedlejších projevů duchovního vývoje.
Čím více poznáváš sebe, zákonitosti vědomí i nevědomí a jejich přímou souvislost s projevem, tím více poznáváš i druhé.
Třeba paní Tomášová to viděla a přesně odhadla na první pohled.
To se člověku neotevře čtením a věřením tomu co kdo píše (třeba ten tvůj RA) nebo spekulováním podle nějakých návodů, ale poctivou, pravdivou duchovní praxí, prací na sobě a se sebou.
armin

Příspěvekod Zdeněk » čtv 02. dub 2026 13:17:33

armin píše:
Zdeněk píše:Ano, to skutečně velmi dobře vyjádřeno. Ve své podstatě jsi dojmolog. Když někdo dělá dobrý dojem, tak může bombardovat města, a když dobrý dojem neudělá, tak nemůže.

Takhle to vidí člověk, který ještě nemá schopnost poznávat duši druhého přímo z jeho projevů. To přichází časem jako jeden z vedlejších projevů duchovního vývoje.
Čím více poznáváš sebe, zákonitosti vědomí i nevědomí a jejich přímou souvislost s projevem, tím více poznáváš i druhé.
Třeba paní Tomášová to viděla a přesně odhadla na první pohled.
To se člověku neotevře čtením a věřením tomu co kdo píše (třeba ten tvůj RA) nebo spekulováním podle nějakých návodů, ale poctivou, pravdivou duchovní praxí, prací na sobě a se sebou.

To je skutečně pozoruhodné, jak zcela opomíjíš základní rozumové principy (které jako první formulovali Řekové - Parmenidés/Aristoteles), bez kterých by řeč a poznání ztratily smysl (např. princip sporu - nic nemůže v témže smyslu zároveň být a nebýt).

"Schopnost poznávat duši druhého přímo z jeho projevů" je jistě dobrá věc a svědčí o duchovním pokroku, ale člověk (či věci) se mění, příjem vizuálních informací není jistý, je jen pravděpodobný (např. světlo už neexistující hvězdy může přinášet mylnou informaci).

Kdežto základní rozumové principy jsou jisté vždy.
Z nich můžeš odvodit, že je evidentní, že nemůžeš používat jeden metr na Rusko, a druhý na Izrael, například.
Ty to ale zjevně nechápeš, předpokládám že to ani není v tvých možnostech.

Právě Ra to geniálně objasňuje na svém čakrálním modelu. Jako negativní entita o univerzální lásce a univerzálním poznání (4. a 5. čakra) nevíš nic, resp. pokládáš je za pošetilé, na své cestě služby sobě samému.
Zdeněk

Příspěvekod armin » čtv 02. dub 2026 13:46:22

Zdeněk píše: příjem vizuálních informací není jistý, je jen pravděpodobný (např. světlo už neexistující hvězdy může přinášet mylnou informaci).

Na vzdálenosti v rámci Země se tyto vlastnosti světla při pozorování lidí neuplatňují. Ani červený posuv.
Možná informace a vlivy z Orionu či galaktické federace .
Tam může být zpoždění přenosu informace i tisíce let.
A ten RA - odkud ten komunikuje a jakou rychlostí? To nám sdělil nebo ne?
armin

Příspěvekod Zdeněk » čtv 02. dub 2026 15:00:17

armin píše:Na vzdálenosti v rámci Země se tyto vlastnosti světla při pozorování lidí neuplatňují.

Ale samozřejmě že se uplatňují. Nejsou v řádu tisíců let, ale v nějakém řádu jsou.

To znamená, že viditelný svět je z představ utkaný, není to pravý svět. Protože představa není představované.
Zdeněk

Předchozí

Zpět na Úvahy a zamyšlení