Zdeněk píše:Nic píše:Ozývat se jako pozitivní entita a druhého označovat za negativní je vlastně elegantní způsob, jak si prokázat vlastní nevědomost.
Přesně to dělá Ra.
Prokazuješ nevědomost svou, nikoli Ra či mojí.

Nic píše:Zdeněk píše:Nic píše:Ozývat se jako pozitivní entita a druhého označovat za negativní je vlastně elegantní způsob, jak si prokázat vlastní nevědomost.
Přesně to dělá Ra.
Prokazuješ nevědomost svou, nikoli Ra či mojí.
Zdeňku, chápu, že používáš terminologii Ra. On skutečně popisuje pozitivní a negativní cestu – ale popisuje je jako funkční orientace vědomí, ne jako nálepky pro posuzování lidí.
A právě tady je ten rozdíl, na který upozorňuji.
Rozlišování znamená vidět, že určitý způsob jednání vede k větší jednotě a jiný k větší separaci.
Posuzování znamená použít toto rozlišení k vytvoření identity, k projekci ega:
"Já jsem pozitivní entita" - tedy jsem ten lepší
"Ty jsi negativní entita" - tedy jsi ten horší
![]()
V okamžiku, kdy někoho označím za "negativní entitu" způsobem, který potvrdí, že jsem lepší, dělám přesně to, co definuje negativní polaritu – vytvářím oddělenost. To není výklad Ra, to je jen ego, které používá duchovní terminologii k potvrzení sebe sama.
Ra také říká, že v 6. hustotě se obě polarity sjednocují jako ekvivalentní (rovnocenný, stejný).
A pokud jsou skutečně stejní, pak označení "negativní" nemá žádný hodnotící náboj. Je to jenom technický popis orientace energie – bez pocitu nadřazenosti.
Pokud tam ale stále je tón "já jsem lepší, ty jsi horší", pak to není 6. čakra, ale jen nevědomé ego, které si obléklo duchovní slovník.
A o tom byla moje poznámka o "elegantní nevědomosti" – ne o tom, že bys byl špatně, ale o tom, že jazyk Jednoty se dá velmi snadno použít k udržování oddělenosti. A to je přesně ta iluze, která se rozplyne, když se podíváme hlouběji: v podstatě jsme všichni tou samou Skutečností, která si jen hraje různé role.
Ra (jakožto kolektivní vědomí 6. hustoty) o sobě mluví jako o „pokorném poslu Zákona Jednoty“. Čím vyšší vědomí, tím méně elitářství. Pokud se někdo cítí být „pozitivní entitou“ a používá to jako titul, je to v přímém rozporu s principem pokory a rozplynutí ega, o kterém Ra mluví.
Zdeněk píše:Mě to prostě pomohlo, inspirovalo. Hodně.
To je celé, nikomu to nevnucuji.
A tady se do toho oblékám, abych to líp poznal, aby mi to sedlo.
Nic píše:A když Ti to vysvětlím úplně jednoduše, že Ra používá pojem "pozitivní entita" pro vyjádření směřování k uvědomění jednoty existence a pojem "negativní entita" směřování k prohlubování iluze oddělenosti, je to jasnější?
A ztotožnění se s pozitivní entitou, která nalézá jen to negativní v druhých, je právě ta iluze oddělenosti ega, nikoliv rozpoznávání jednoty, o které Ra mluví - dává Ti to smysl?
Podle Ra je pozitivní cesta cestou přijetí a sjednocování. Negativní cesta je cestou oddělenosti.
Když sebe onálepkuješ jako "pozitivní entitu" a druhého onálepkuješ jako "negativní entitu" jasně se od něj odděluješ. Tím v tu chvíli paradoxně opouštíš tu "pozitivní entitu" směřující k sjednocení, ke které se hlásíš. Skutečná "pozitivní entita" ve smyslu Ra by v druhém viděla jen sebe sama (jedno ve všem), i kdyby ten druhý byl v hluboké iluzi.
Reagovat na jiný názor posláním "do prdele" je v rámci Zákona jednoty naprosto mimo mísu, tedy mimo Zákon jednoty.
Zákon Jednoty říká, že existuje pouze Jedna Bytost (Nekonečný Stvořitel).
Tedy jediné Bytí, kterému můžeš říkat Bůh, pravé Já a které je vším, co je.
A je nádherné, že s poznáním Pravdy tahle jednota, o které mluví Ra, je naprosto zřejmá, i když se jeví skrz osobní zkreslení (ego) jako nesourodá, nejednotná, rozdělená.
Jářek píše:Zdeněk píše:Mě to prostě pomohlo, inspirovalo. Hodně.
To je celé, nikomu to nevnucuji.
A tady se do toho oblékám, abych to líp poznal, aby mi to sedlo.
Tak když tě to inspiruje a nenutí prohnat si hlavou střelu.
Jářek píše:No jestli je ten Ra božská bytost, proč své oddané neochránil před zlou entitou?
Zdeněk píše:Jářek píše:No jestli je ten Ra božská bytost, proč své oddané neochránil před zlou entitou?
Ra zde nebyl přítomen fyzicky - jenom jako na telefonu. A pozitivní entity musí dodržovat určitá pravidla a i obejití těch pravidel vyžaduje určitou přípravu a umění - Ra to umění negativní entity ocenil jako mistrovský kousek.
Ra také Donovi i na jeho žádost sdělil jen velmi málo informací s tím, že Don se nachází ve stavu zasvěcení. Tedy by to bylo porušení jeho předinkarnační svobodné vůle. Pokročilé entity si hlavní události zde plánují, jako součást svého vývoje. A pochopitelně ne vždy všechno vyjde podle očekávání, jinak by to ostatně ani nemělo smysl.
Jářek píše:Počkej, ta negativní entita byla tady fyzicky přítomna? Napadlo mě, že se jim nabourala na linku z nějaké dimenze.
Zdeněk píše:Myslíš že....
"Nejvyšší překážkou je nevědomost. Myšlenka "já jsem tělem" je jejím základem. Proto ani o sobě, ani o jiných nemyslete, jako by byli tělem, ale vždy nejvyšší pravdou."
E. Tomáš

Zdeněk píše:
Přitom Bible je plná příběhů o "vyhánění zlého ducha". Že by se od té doby zcivilizovali a umravnili?
armin píše:Zdeněk píše:
Přitom Bible je plná příběhů o "vyhánění zlého ducha". Že by se od té doby zcivilizovali a umravnili?
Napřed si zlého ducha musí člověk vytvořit a pak ho teprve může někdo vyhánět.
Ve středověku se vyháněli zlí duchové i když žádní nebyli- jenom v představě exorcisty.
A to vytvoření zlého ducha může být i kolektivní záležitost, hlavně je to poháněno strachem a vírou v toho "ducha"
Jak jeho stvoření, tak to vyhánění.
Dnes je oblíbené například odvádění přivtělených duší. Samozřejmě také fungující hloupost. Napřed si své problémy personifikuji a pak je někdo jako přivtělenou duši vyvede - zavede ji do nevědomí a mně se uleví (na čas)
Lidská fantazie poháněná nadějí a strachem je snad nekonečná a velice tvůrčí v dobrém i negativním směru.
Když se těžiště tvé bytosti dostane postupně (meditací, poctivým životem) za tvoji mysl, začneš vidět jak se to děje, jak co vzniká, kde to žije a co to žere. A nějaký RA, nebo bible, nebo Ramana Mahariši pro tebe už nebudou směroplatné, už to budeš vidět přímo, bez zkreslení nechápavé mysli, která si vše upravuje podle svého pokřivení.¨
„Om namo sarva tathágatá“
Buď pozdraveni všichni takto jdoucí
Uživatelé procházející toto fórum: Majestic-12 [Bot] a 176 návštevníků