Stav společnosti

Re: Stav společnosti

Příspěvekod Trini » stř 20. kvě 2026 15:29:38

Zdeněk píše:
Nejvíc mě ale znechutila ta protiruská nenávist, ne že bych tedy Rusy nějak miloval (jako každej druhej po 68), ale tahle arminská tupá rusofobie mě odcizila i k části příbuzenstva. Připadají mi jak zhypnotizovaní magoři. Jako armini.

Holt jenom pořád opakuje, co si přečetl z nenávistné protiruské propagandy na Novinkách, Zaplat Pánbúh, že nám takové nesmysly do rakouských medií nedávají - prostě tady nemají zájem šířit primitivní nenávist k Rusům. Možná by to na většinu Rakušanů ani nefungovalo a jen by se divili, co se to v mediích děje. Taková obdobná byla protiruská propaganda za Hitlera a Rakušané se nechtějí ještě jednou do něčeho podobného zaplést. Armin a jemu podobní se v tom holt vyžívají. :roll:
Trini

Poděkoval: 379
Poděkováno: 145-krát v 133 příspěvcích

Příspěvekod armin » stř 20. kvě 2026 17:19:36

Trini píše:
Zdeněk píše:
Nejvíc mě ale znechutila ta protiruská nenávist, ne že bych tedy Rusy nějak miloval (jako každej druhej po 68), ale tahle arminská tupá rusofobie mě odcizila i k části příbuzenstva. Připadají mi jak zhypnotizovaní magoři. Jako armini.

Holt jenom pořád opakuje, co si přečetl z nenávistné protiruské propagandy na Novinkách, Zaplat Pánbúh, že nám takové nesmysly do rakouských medií nedávají - prostě tady nemají zájem šířit primitivní nenávist k Rusům. Možná by to na většinu Rakušanů ani nefungovalo a jen by se divili, co se to v mediích děje. Taková obdobná byla protiruská propaganda za Hitlera a Rakušané se nechtějí ještě jednou do něčeho podobného zaplést. Armin a jemu podobní se v tom holt vyžívají. :roll:

Jsem si nevšiml něčeho nenávistného proti Rusku, co je podle tebe z toho, co sem dávám nenávistné proti Rusku nebo Rusům? Nebo nesmysl?
Čistě pro orientaci - co ty považuješ za nenávist.
armin

Poděkoval: 47
Poděkováno: 95-krát v 91 příspěvcích

Příspěvekod Trini » stř 20. kvě 2026 21:18:15

Jak rozdílné je zpravodajství na českých Novinkách a na zprávách Rakouského rozhlasu:

Takto vypadají dnešní rakouské zprávy na téma: Ukrajina - válka

Kyjev se obává ruské ofenzívy. Zřejmě to má být reakce na ukrajinské útoky.

https://orf.at/#/stories/3430923/

Velká Britanie uvolnuje sankce proti Rusku - kvůli válce v Iránu.

https://orf.at/#/stories/3430902/

Ale nejžhavější téma je dnes video izraelského pravicově radikálního policejního ministra, nad kterým je velké mezinárodní pozdvižení a pohoršení. Dokonce i Netanjahu se od něho distancuje.

https://orf.at/stories/3430940/

:?
Trini

Příspěvekod armin » stř 20. kvě 2026 22:16:56

Trini píše:Jak rozdílné je zpravodajství na českých Novinkách a na zprávách Rakouského rozhlasu:

Takto vypadají dnešní rakouské zprávy na téma: Ukrajina - válka

Kyjev se obává ruské ofenzívy. Zřejmě to má být reakce na ukrajinské útoky.

https://orf.at/#/stories/3430923/

Velká Britanie uvolnuje sankce proti Rusku - kvůli válce v Iránu.

https://orf.at/#/stories/3430902/

:?

Celé je to:

Kyjev se obává možné ruské ofenzívy.
Ukrajina rozmisťuje další jednotky na severu země v očekávání možné nové ruské ofenzivy. Prezident Volodymyr Zelenskyj dnes oznámil, že zpravodajské služby odhalily plány Moskvy na útoky na hlavní město Kyjev a severní město Černihiv. Uvedl, že existuje pět různých scénářů.

Ukrajina v poslední době podnikla několik útoků. Podle dostupných údajů a informací z řad zasvěcených osob její poslední útoky dronů zastavily nebo snížily produkci paliva téměř ve všech hlavních ropných rafineriích ve středním Rusku. Zasažená zařízení s kapacitou více než 83 milionů tun ročně představují zhruba čtvrtinu celkové rafinérské kapacity Ruska, informovala agentura Reuters. Jejich podíl na ruské produkci benzinu je přes 30 procent a na produkci nafty se pohybuje kolem 25 procent.

Británie zmírňuje sankce proti Rusku
Pod tlakem na ceny energií způsobeným válkou s Íránem Británie zmírňuje sankce na ruskou ropu. Britská vláda povoluje na dobu neurčitou dovoz leteckého paliva a nafty rafinované z ruské ropy ve třetích zemích.

Premiér Keir Starmer dnes uvedl, že toto opatření je součástí „silného nového sankčního balíčku“ – a proto se nejedná o uvolnění pravidel.

Starmer parlamentu řekl, že vláda bude se svými spojenci i nadále spolupracovat na dalších balíčcích, a uvedl, že „v žádném případě nejde o zrušení stávajících sankcí“.

Opoziční vůdkyně Kemi Badenochová vyjádřila ostřejší kritiku. Prohlásila, že oslabování sankcí je „šílené“. Badenochová také kritizovala vládu za to, že plně nevyužívá své vlastní zdroje v Severním moři. Obvinila Starmera, že raději „kupuje špinavou ruskou ropu“.
.................................................................................................................

Čili nic nějak jinak než na seznamu. Byl tu i obdobný článek o těch aktivistech v Izraeli :)
armin

Příspěvekod Trini » stř 20. kvě 2026 22:37:58

Tak je předved. Nic podobného jsem na seznamu nenašla. A na Novinkách také ne.
Trini

Příspěvekod armin » stř 20. kvě 2026 23:00:37

Trini píše:Tak je předved. Nic podobného jsem na seznamu nenašla. A na Novinkách také ne.

Video: „Vítejte v Izraeli.“ Smějící se ministr urážel spoutané aktivisty
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahr ... sty-306629
armin

Předchozí

Zpět na Úvahy a zamyšlení