Jednota s Ďáblem - na vlastní nebezpečí!

Re: Jednota s Ďáblem - na vlastní nebezpečí!

Příspěvekod armin » sob 08. srp 2026 13:56:50

Zdeněk píše:Já jsem přeci nikdy netvrdil, že jsem jasnovidec (tvoje ego často nevědomě uplatňuje tento ad hominem obviňovaní mechanizmus, když se cítí ohroženo).

A proč teda o mně tvrdíš, že si hraju na jasnovidce? Jak tě to napadlo?
Ty si asi na jasnovidce rád hraješ a proto si myslíš, že já také.

Ty přece pořád řešíš nějaké jasnovidce. Já ne.
armin

Poděkoval: 48
Poděkováno: 96-krát v 92 příspěvcích

Příspěvekod Zdeněk » ned 09. srp 2026 7:56:44

armin píše:A proč teda o mně tvrdíš, že si hraju na jasnovidce? Jak tě to napadlo?

To byl spíše sarkazmus (či eufemizmus), pro tvoji schopnost vcítit se do pocitů Putina.

Ve skutečnosti málokdy jsem potkal někoho tak neschopného, jako jsi ty, se vžít do pocitů či myšlení druhého. V této oblasti mám při komunikaci s tebou skutečně pocit, jako bych mluvil s idiotem.

Což je zajímavé z hlediska duchovní cesty.
Zdeněk

Poděkoval: 3
Poděkováno: 22-krát v 22 příspěvcích

Příspěvekod armin » ned 09. srp 2026 8:18:16

Zdeněk píše:
Ve skutečnosti málokdy jsem potkal někoho tak neschopného, jako jsi ty, se vžít do pocitů či myšlení druhého. V této oblasti mám při komunikaci s tebou skutečně pocit, jako bych mluvil s idiotem.

No, to se mýlíš. Já mu rozumím i chápu co dělá. To ale neznamená, že to je dobré. Jemu se to jeví jako nezbytné a tedy dobré. Jinak by to nedělal.
Stejně tak se dovedu vcítit do myšlení a pocitů Hitlera, to neznamená, že to co dělal budu obhajovat.
Stejně tak se dovedu vcítit do Zelenského, Ukrajinců atd.
Dovedu není úplně vystihující slovo, to se děje automaticky při pohledu na ně, nejlépe v pohybu a při slovním projevu.

Protože ve mně není ani příchylnost ani odpor, tak to vnímám takové jaké to opravdu je a nepromítám si do toho nějaké své příchylnosti, odpor, skrývanou nenávist a podobně. Asi jako když pozoruješ zvířata v zoo nebo v přírodě.
Jako kolemjdoucí, jak říkává Durodara, jenže ten by rád byl jako kolemjdoucí, ale moc mu to nejde, protože si do toho podobně jako ty promítá všelijaké údajné konspirace, nějaké zlo atd.
armin

Příspěvekod Zdeněk » ned 09. srp 2026 9:59:13

armin píše:
Zdeněk píše:

No, to se mýlíš. Já mu rozumím i chápu co dělá. To ale neznamená, že to je dobré. Jemu se to jeví jako nezbytné a tedy dobré. Jinak by to nedělal.
Stejně tak se dovedu vcítit do myšlení a pocitů Hitlera, to neznamená, že to co dělal budu obhajovat.

Mít empatii a mít představu o empatii jsou dvě různé věci, analogicky jako mapa krajiny není krajina, kterou mapa zobrazuje/mapuje. Člověk, který zaměňuje mapu krajiny za krajinu, je blázen (trpí bludem, jakkoli jeho mapa může být přesná). V podobném smyslu je to tak s tebou.

Ilustrací tvého bludu je tvůj přístup k prof. Mearsheimerovi (který by zaútočil na Ukrajinu ještě dřív), dr. Malonovi (vynálezci mRNA metody, který byl proti jejímu masovému nasazení), k dnešnímu Klausovi atpod.

Ilustrací je i tvoje iluzorní: Nedopustil jsem se zlého, nedopustil jsem se krutosti, nedopustil jsem se hříchu, dobře jsem jednal, blahodárně jsem jednal, ochraňoval bázlivé a tvoje projikce toho na tvé okolí.

Ovšem že jsem se dopustil zlého, dopustil jsem se krutosti, dopustil jsem se hříchu, dobře jsem nejednal, blahodárně jsem nejednal, neochraňoval bázlivé. Už jenom proto, že jsem se nenarodil a nevyrůstal v dávném prostředí severní Indie (kde starostí sádhua bylo, aby nešlápl na mravenečka), ale na dnešním Západě. Který například úplně v pohodě (tak jako ty) ignoruje izraelskou genocidu v Gaze.
Zdeněk

Příspěvekod armin » ned 09. srp 2026 12:57:24

Zdeněk píše:
armin píše:
Zdeněk píše:

Mít empatii a mít představu o empatii jsou dvě různé věci, analogicky jako mapa krajiny není krajina, kterou mapa zobrazuje/mapuje. Člověk, který zaměňuje mapu krajiny za krajinu, je blázen (trpí bludem, jakkoli jeho mapa může být přesná). V podobném smyslu je to tak s tebou.

Ilustrací tvého bludu je tvůj přístup k prof. Mearsheimerovi (který by zaútočil na Ukrajinu ještě dřív), dr. Malonovi (vynálezci mRNA metody, který byl proti jejímu masovému nasazení), k dnešnímu Klausovi atpod.

Ilustrací je i tvoje iluzorní: Nedopustil jsem se zlého, nedopustil jsem se krutosti, nedopustil jsem se hříchu, dobře jsem jednal, blahodárně jsem jednal, ochraňoval bázlivé a tvoje projikce toho na tvé okolí.

Ovšem že jsem se dopustil zlého, dopustil jsem se krutosti, dopustil jsem se hříchu, dobře jsem nejednal, blahodárně jsem nejednal, neochraňoval bázlivé. Už jenom proto, že jsem se nenarodil a nevyrůstal v dávném prostředí severní Indie (kde starostí sádhua bylo, aby nešlápl na mravenečka), ale na dnešním Západě. Který například úplně v pohodě (tak jako ty) ignoruje izraelskou genocidu v Gaze.

No, nemáš tu mojí zkušenost, tak si to snažíš namontovat do svých not ve kterých žiješ.
To, že by Measheimer zaútočil mnohem dřív není pro mne argument, to je jeho názor názor, nehumánní, poplatný myšlení minulého století, kdy se válčilo o sto šest. Měli bychom se - naše civilizace postupně posunout spíše k jednání, vzájemně výhodné spolupráci a neřešit postaru "naše zájmy" zabíjením a ničením. Jinak naše civilizace skončí jadernou katastrofou.
Už to vypadalo nadějně, už se i jaderně odzbrojovalo, no a pak se to zvrtlo a už to jede, zase jako za stara.
armin

Příspěvekod Zdeněk » ned 09. srp 2026 13:36:50

armin píše:To, že by Measheimer zaútočil mnohem dřív není pro mne argument, to je jeho názor názor, nehumánní, poplatný myšlení minulého století, kdy se válčilo o sto šest.

Jak si můžeš přečíst na wikipedii, Mearsheimer "je jedním z nejcitovanějších odborníků na mezinárodní vztahy", autor řady knih a autoritou v akademické obci.
Což dokazuje i to, že jako jediný po rozpadu SSSR radil Ukrajině, aby se nevzdávala jaderných zbraní.

A co jsi v tomto oboru ty? Vždyť je to úplně směšné, ta tvoje implicitní namyšlenost dosahuje až absurdních rozměrů. A to, že ignoruješ, eufemisticky řečeno, "nehumánní, poplatný myšlení minulého století" postup Izraele vůči obyvatelům Gazy, tě zkrátka činí nevěrohodným.
Pouličně řečeno, jsi vychcaný jak mraky, a při uvědomění si těch statisíců mrtvých, jsi špína chlap.
Zdeněk

Příspěvekod armin » ned 09. srp 2026 13:51:37

Zdeněk píše:A to, že ignoruješ, eufemisticky řečeno, "nehumánní, poplatný myšlení minulého století" postup Izraele vůči obyvatelům Gazy, tě zkrátka činí nevěrohodným.

Já ho nijak neignoruji, akorát to neřeším, protože to u nás není tak aktuální jako vztah k Rusku a Ukrajině.
Naše společnost je rozdělena hlavně podle vztahu k tomu co se děje v Rusku a na Ukrajině. Dění v Palestině nemá na naši politiku, volby, výdaje a bezpečí ve srovnání s tím žádný vliv.

Jestli ten tvůj Mersheimer říkal, že Ukrajina mířila na Rusko "pistolí" a proto bylo třeba aby Rusko zaútočilo masově na Ukrajinu, tak to mi celkem stačí k tomu, že ať si ho cituje kdo chce, tak to není šálek mého čaje a pro mne autorita.

Putina také citují všude možně, Zelenského také, Klauze také atd. Vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá a já s chciválky nepeču.

Samozřejmě chciválkové první co tvrdí, že ten koho chtějí napadnout je chciválek a proto na něj musí zaútočit.

My buddhisté víme (ne jen si myslíme) že "boží" mlýny melou sice pomalu ale jistě a nakonec pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí. :)
armin

Příspěvekod Zdeněk » ned 09. srp 2026 14:38:27

armin píše:
Zdeněk píše:A to, že ignoruješ, eufemisticky řečeno, "nehumánní, poplatný myšlení minulého století" postup Izraele vůči obyvatelům Gazy, tě zkrátka činí nevěrohodným.

Já ho nijak neignoruji, akorát to neřeším, protože to u nás není tak aktuální jako vztah k Rusku a Ukrajině.
Naše společnost je rozdělena hlavně podle vztahu k tomu co se děje v Rusku a na Ukrajině. Dění v Palestině nemá na naši politiku, volby, výdaje a bezpečí ve srovnání s tím žádný vliv.

Kecáš, Kosovo neleží na Blízkém východě. Jestliže se mohlo Kosovo odtrhnout od Srbska (navíc bez referenda), proč by se nemohl odtrhnout Krym od Ukrajiny?
To je jen další ukázka tvého vychcaného přístupu. Který si asi ani neuvědomuješ.
Ale takhle je to s tebou pořád. Možná jsi duševně nemocný.

armin píše:Jestli ten tvůj Mersheimer říkal, že Ukrajina mířila na Rusko "pistolí" a proto bylo třeba aby Rusko zaútočilo masově na Ukrajinu, tak to mi celkem stačí k tomu, že ať si ho cituje kdo chce, tak to není šálek mého čaje a pro mne autorita.

Ta pistole bylo moje podobenství, protože já se celkem vyznám v morálních aspektech teorie sebeobrany. Je celkem dobře teoreticky rozpracované, že pokud účastník A konfliktní situace udělá toto, účastník B musí udělat ono, jinak riskuje prohru/smrt (podobně jako v šachách jsou známé a propracované různé akce a reakce).
Jestli je to adekvátní podobenství pro dnešní hrozící světovou válku, už nejsem schopen posoudit, ale podle vyjadřování amerických důstojníků bych tipoval, že ano.
Zdeněk

Příspěvekod armin » ned 09. srp 2026 16:37:49

Kosovo už pro naši situaci není aktuální. A jestli si z toho Putin vzal špatný příklad, inspiraci pro svoje anexe a válku, tak to je jeho problém, jeho osud i osud Ruska, jeho šlamastika do které Rusko zavedl. A teď nejspíš bude ještě mobilizace a zase další tisíce mrtvých...
armin

Příspěvekod Zdeněk » ned 09. srp 2026 17:56:38

armin píše:Kosovo už pro naši situaci není aktuální.

Nu, a to už nebude ani Ukrajina. :)

Mearsheimer má naprostou pravdu. Protože ví, co jsi zač.
Já si to furt nějak podvědomě nechtěl připustit. Byl jsem naivní no.
Zdeněk

Příspěvekod armin » ned 09. srp 2026 19:23:50

Zdeněk píše:
Mearsheimer má naprostou pravdu. Protože ví, co jsi zač.
Já si to furt nějak podvědomě nechtěl připustit. Byl jsem naivní no.

A co jsi si nechtěl připustit? Mám dojem, že jsi si připustil toho o mně už docela dost - sionistická zrůda, idiot, duševní nemoc, zmrd, zbabělec karikatura Tomášovce. Vykuk, co je s mocnými zadobře atd.

Tak jsem zvědavý, co horšího jsi si podvědomě nechtěl připustit.
armin

Příspěvekod Zdeněk » ned 09. srp 2026 22:58:17

Prostě šlo o nedorozumění, no. Jako když se bavíš s Frantou, a pak zjistíš, že to není Franta.
https://www.youtube.com/watch?v=MT_u9Rurrqg
Zdeněk

Předchozí

Zpět na Úvahy a zamyšlení