Stav společnosti

Re: Stav společnosti

Příspěvekod armin » stř 07. říj 2026 18:40:10

Trini píše:Každopádně neočekávám, že někdo z nás tady svoje názory a vnímání změní - tedy určitě ne nějak převratně. Takže z mého pohledu by bylo spíš potřeba se naučit vzájemné akceptanci - ty to vidíš tak, já úplně jinak. Myslím, že jsme nebyli stvořeni tak, abychom

viděli všichni všechno stejně. Mnohost a různorodost. :jingjang:

:)

To já také neočekávám, ani se nesnažím někoho přesvědčovat. Ani nikomu nenadávám, že má jiný pohled na věc než já. Jak říkáváš, každý má právo na svůj názor.
Také nechci někoho přesvědčovat třeba Zdeňka, že je to se mnou jinak, než on píše. Pouze ho informuji že je to jinak než se domnívá.
Buď ho to zajímá, jak to je doopravdy, nebo to považuje jako nějakou mojí sebeobhajobu nebo lež. To už je ale jeho problém a právo myslet si co chce či potřebuje.
Já jsem otevřený nic neskrývám a nelžu. Jestli Zdeněk nebo někdo jiný toho není schopen, je to škoda, ale je přirozené, že se lidé často bojí jít se svou "kůži" na trh.
Jsem takový, jaký jsem, nerostu ani neklesám podle mínění druhých. Proto mne nic neurazí ani nezalichotí. Ale řekne mi to spíš něco o tom druhém.
Jaksi mi to umožní empaticky nahlédnout do jeho srdce, ze kterého ty negativní případně pozitivní reakce pramení.
armin

Poděkoval: 48
Poděkováno: 96-krát v 92 příspěvcích

Příspěvekod Trini » čtv 08. říj 2026 13:34:03

:!:

A hele, jak to bylo s tím "ruským" dronem, kolem kterého bylo tolik poplachu:

https://www.youtube.com/shorts/2l1hyreVYgs

Andor Šándor:

Ruská stopa se rozplynula. Byl to německý aktivista

;)
Trini

Poděkoval: 382
Poděkováno: 147-krát v 135 příspěvcích

Příspěvekod Zdeněk » čtv 08. říj 2026 13:59:15

Když jste je jednou oklamali – dohodami Minsk 1 a Minsk 2, jak ostatně přiznali německá kancléřka Merkelová a francouzský prezident Hollande – a když jste je podrazili v březnu 2022 poté, co bylo dosaženo dohody v Istanbulu a do věci zasáhl Boris Johnson, aby mírovou dohodu zmařil, měli byste si opravdu uvědomit, že těmto lidem nemůžete lhát donekonečna.

Prohlásil předevčírem v nejsledovanější bulharské televizi bývalý ministr obrany Bulharska.

Asi tam v televizích nevládnou softwaroví architekti armini, no.

p.s.
Jackowki už před léty věštil, že nejlepší místo k útěku z EU bude Bulharsko.
Zdeněk

Poděkoval: 3
Poděkováno: 23-krát v 23 příspěvcích

Příspěvekod Trini » čtv 08. říj 2026 14:06:58

armin píše:
Trini píše:Každopádně neočekávám, že někdo z nás tady svoje názory a vnímání změní - tedy určitě ne nějak převratně. Takže z mého pohledu by bylo spíš potřeba se naučit vzájemné akceptanci - ty to vidíš tak, já úplně jinak. Myslím, že jsme nebyli stvořeni tak, abychom

viděli všichni všechno stejně. Mnohost a různorodost. :jingjang:

:)

To já také neočekávám, ani se nesnažím někoho přesvědčovat. Ani nikomu nenadávám, že má jiný pohled na věc než já. Jak říkáváš, každý má právo na svůj názor.
Také nechci někoho přesvědčovat třeba Zdeňka, že je to se mnou jinak, než on píše. Pouze ho informuji že je to jinak než se domnívá.

Ty ho jen informuješ, že sám sebe vnímáš jinak, než tě vnímá on. Nic víc. Nijak to nevylučuje to, že sám sebe vnímáš chybně.

Co není těžké poznat, je, že nedokážeš lidem vidět do srdce, i když se domníváš, že umíš.

Lidé, kteří umí druhým vidět do srdce, jsou naprosto jiní než ty. A pozná se to, ne tím, že druhým říkají, jak jim vidí do srdce, ale tím, že někdy - třeba i nechtěně - řeknou věci, podle kterých se pozná, že jim opravdu do toho srdce vidí. Jsem přesvědčená, že např. Eduard Tomáš takový byl. Bez lásky, soucitu, pochopení, pokory není možné vidět druhým do srdce. :)
.
Trini

Příspěvekod Trini » čtv 08. říj 2026 14:14:43

Zdeněk píše:Když jste je jednou oklamali – dohodami Minsk 1 a Minsk 2, jak ostatně přiznali německá kancléřka Merkelová a francouzský prezident Hollande – a když jste je podrazili v březnu 2022 poté, co bylo dosaženo dohody v Istanbulu a do věci zasáhl Boris Johnson, aby mírovou dohodu zmařil, měli byste si opravdu uvědomit, že těmto lidem nemůžete lhát donekonečna.

Prohlásil předevčírem v nejsledovanější bulharské televizi bývalý ministr obrany Bulharska.

Lhát je v dnešní době čím dál snadnější. AI se nakrmí lživými informacemi a je to. Spousta lidí se domnívá, že AI nelže - přece k tomu nemá důvod. Ale ten, co ji těmi lživými informacemi zásoboval, důvod má. Proto by člověk neměl nikdy zapomenout, že odpovědi AI mohou být chybné. ;)
.
Trini

Příspěvekod Trini » čtv 08. říj 2026 17:52:41

:!:

https://www.youtube.com/watch?v=PbOX-hUuUr0

Napadení člena NATO neznamená automaticky válku pro všechny. | Petr Drulák

.
Trini

Příspěvekod Zdeněk » čtv 08. říj 2026 18:12:52

Trini píše::!:

https://www.youtube.com/watch?v=PbOX-hUuUr0

Napadení člena NATO neznamená automaticky válku pro všechny. | Petr Drulák

.

Článek 5 NATO je záměrně nejednoznačný, pravil před 14 dny Rutte.

"Nikomu přesně neřekneme, kdy se článek 5 aktivuje, nebo ne, protože nechceme, aby naši protivníci nebyli o nic chytřejší."

:lol:
Zdeněk

Poděkoval: 3
Poděkováno: 23-krát v 23 příspěvcích

Příspěvekod armin » čtv 08. říj 2026 19:30:15

Trini píše:
Co není těžké poznat, je, že nedokážeš lidem vidět do srdce, i když se domníváš, že umíš.

To není věc umět, neumět. Podobně jako sluch. Také to není jestli umíš slyšet nebo ne. Ale jestli děláš nebo neděláš sama rámus přes který druhého neslyšíš.
Když utichne tvoje sebestřednost, předsudky atd. a tvoje mysl nereaguje na chválu ani hanu, obviňování, když je v mysli ticho, člověk slyší i to, co je za slovy druhého.
armin

Poděkoval: 48
Poděkováno: 96-krát v 92 příspěvcích

Předchozí

Zpět na Úvahy a zamyšlení