Trini píše:Nic píše:
Tohle speciálně pro Trini:
Jani, neočekávala jsem, že to pochopíš. Ale jednou si na to "nevím" vzpomeneš a přijde ti to k dobru.
Užívej si těch spousty myšlenek a slov, kterých je tvoje mysl přeplněná, když tě jejich stálé opakování dělá blaženou a to je ti zatím to nejdůležítější.
To je v pořádku. Pro někoho je krátká cesta, pro někoho je dlouhá až dlouhatánská cesta.

Péťo, k jakému dobru by bylo možné ještě přijít, když tohle, co
JE, je, jak říká Eduard Tomáš, „
Naddobro“? Je to už to absolutní dobro, které může být.
Určitě to myslíš dobře. Ale nejde o to to myslet, jde o Uvědomění Skutečnosti. Ta je dokonalá. Jsi ve své podstatě tou Dokonalostí, Láskou, která je absolutně vším. Proč by bylo třeba na Tobě hledat něco „nedobrého“, co by k nějakému dobru mělo teprve dojít?
Tohle Skutečné, o čem mluvím, je to, co přesahuje mysl, co přesahuje veškeré myšlenky. Není dotčeno myslí, a proto není dotčeno ani časem. Tudíž k němu nevede vůbec žádná cesta. „Já jsem TO“ – a Ty nejsi nic míň ani nic víc.
Jestli rozumíš tomu, o čem mluví Nisargadatta, pak bys mohla rozumět i tomu, co Ti tady píšu.
Ta Dokonalost, kterou jsi a která je vším, je ukryta za závojem mysli, za tím, co se jeví, jako že o Tobě někdo „ví“ – jak jsi jiná, cizí, druhá... A prohlédnutím toho, že tohle „vědění mysli“ není nic, se objeví poznání toho, čím skutečně JSI.
Což je nádherné, nepopsatelně krásné. Mizí v tom všechna slova, která by to mohla jakkoliv zachytit.
Dokonalost Bytí.Není možné si přát, chtít ani toužit poznat něco lepšího, dokonalejšího. Žádná AI tohle nedokáže vyjádřit.
Ale v tichu srdce Ti to může být jasné.