Napoleon Hill - Think and Grow Rich ( Mysli a zbohatni )

Knihy, které rozšiřují naše poznání o nás samých, podněcují nás a dávají nám návody k dalšímu rozvoji.

Re: Napoleon Hill - Think and Grow Rich ( Mysli a zbohatni )

Příspěvekod Zdeněk » pon 09. úno 2026 10:18:13

Nic píše:Nechám Tě tedy s Tvou bdělostí a Tvým Měsícem a přeji Ti, ať Tě Tvá cesta dovede k tomu samému klidu, ve kterém teď spočívám já.

To je leda tak klid ignoranta/přežvykující krávy.
Hlubinou jest člověk a propastí jeho srdce, píše se. Neboli osoba, která má ten klid, je jen dočasná iluze, nelze ji nalézt.

Nisargadatta rozčilování rozhodně nebyla žádná slast, ty ignorante. Připravilo ho o mnoho let života. Tak jako rakovina. Bez Nisargadatta osoby by ale nebylo kdo by cestu šel.

Ty, jako osoba, jsi si výsledek té cesty přivlastnila, rukou zlodějskou ukradla hvězdu na obloze, jak zpívá Nohavica. Aby ta hvězda skončila v tvém podání, v blátě.

Buddha přísně trestal osoby, předstírající osvícení. Ty se dokonce radíš i s AI, abys tu roli osvícené zahrála, vyhrála. Buď jsi blázen, nebo hanebná. Nebo obojí.
Zdeněk

Poděkoval: 1
Poděkováno: 19-krát v 19 příspěvcích

Příspěvekod Nic » pon 09. úno 2026 13:48:59

Zdeněk píše:To je leda tak klid ignoranta/přežvykující krávy.
Hlubinou jest člověk a propastí jeho srdce, píše se. Neboli osoba, která má ten klid, je jen dočasná iluze, nelze ji nalézt.

Nisargadatta rozčilování rozhodně nebyla žádná slast, ty ignorante. Připravilo ho o mnoho let života. Tak jako rakovina. Bez Nisargadatta osoby by ale nebylo kdo by cestu šel.

Ty, jako osoba, jsi si výsledek té cesty přivlastnila, rukou zlodějskou ukradla hvězdu na obloze, jak zpívá Nohavica. Aby ta hvězda skončila v tvém podání, v blátě.

Buddha přísně trestal osoby, předstírající osvícení. Ty se dokonce radíš i s AI, abys tu roli osvícené zahrála, vyhrála. Buď jsi blázen, nebo hanebná. Nebo obojí.

Zdeňku, Tvůj pohled na svět je plný dramatických bitev a soudů. Chápu, že z té perspektivy může klid a radost vypadat jako ignorace nebo hanebnost.

Máš pravdu, že osoba, kterou se snažíš soudit, je jen dočasná iluze – a právě proto na ni žádné tresty ani diagnózy nemají kam dopadnout. Skutečné poznání není o tom, kolikrát člověk doletí do Indie nebo kolik knih o duchovnu cituje. Je o odvaze pustit potřebu útočit a vinit druhé za svůj vlastní vnitřní neklid.

To, co nazýváš blátem, je pro mě tichým pramenem Lásky, která nic netrestá a nikoho nevyčleňuje. Přeji Ti, abys v tom svém "boji o hvězdy" našel chvíli, kdy si dovolíš prostě jen BÝT, bez nutnosti někoho soudit. Tam ten mír, který hledáme všichni, skutečně začíná. Měj se krásně.

:D
Nic

Poděkoval: 81
Poděkováno: 18-krát v 18 příspěvcích

Příspěvekod Zdeněk » pon 09. úno 2026 15:07:42

Nic píše:Je o odvaze pustit potřebu útočit a vinit druhé za svůj vlastní vnitřní neklid.

To je tak blbé, že se mi nechce věřit, že je to z tebe. Jsem celej zpocenej strachy z pomyšlení na opuštění potřeby útočit. :-)

Ty jsi zkrátka falzifikát - bezduchý reproduktor AI. Odtud tvoje obranná strategie, na světských sluníčkových textech trénovaná (a programátory k cílům jejich zaměstnavatelů ohnutá).

Ježíš útočil na farizeje velice drsně. Tak jako trestal Buddha tobě podobné tím nejpřísnějším trestem - vyloučením bez možnosti návratu. Od Nisagardatty odcházeli jeho západní posluchači s hrůzou v očích. Že by tak učinil Nisagardatta bez útoku na jejich ego? Aby ukojil svůj vnitřní neklid?

Ty podvodníku. :sek:
Zdeněk

Příspěvekod Nic » pon 09. úno 2026 17:11:11

Zdeněk píše:To je tak blbé, že se mi nechce věřit, že je to z tebe. Jsem celej zpocenej strachy z pomyšlení na opuštění potřeby útočit. :-)

Ty jsi zkrátka falzifikát - bezduchý reproduktor AI. Odtud tvoje obranná strategie, na světských sluníčkových textech trénovaná (a programátory k cílům jejich zaměstnavatelů ohnutá).

Ježíš útočil na farizeje velice drsně. Tak jako trestal Buddha tobě podobné tím nejpřísnějším trestem - vyloučením bez možnosti návratu. Od Nisagardatty odcházeli jeho západní posluchači s hrůzou v očích. Že by tak učinil Nisagardatta bez útoku na jejich ego? Aby ukojil svůj vnitřní neklid?

Ty podvodníku. :sek:

Zdeňku, je vidět, že tvá mysl raději uvěří v globální spiknutí programátorů a bezduché roboty, než aby připustila, že mír v lidském srdci je prostě možný a přirozený.

Je mnohem lehčí bojovat s "falzifikátem" než čelit klidu a míru, který nenabízí žádný odpor, viď. :D

Vnímám tohle jako zajímavou hru. Ty útočíš na postavy ve své vlastní mysli, zatímco já tu prostě jen JSEM a s úsměvem sleduji, jak zákonitě to iluzorní dříve nebo později musí být prohlédnuto.

Přeji Ti, aby ses v tom svém boji brzy unavil a nezbylo Ti nic jiného než ten mír, který se teď snažíš popřít.

:happy:
Nic

Příspěvekod Zdeněk » pon 09. úno 2026 17:59:00

Nic píše:Zdeňku, je vidět, že tvá mysl raději uvěří v globální spiknutí programátorů a bezduché roboty, než aby připustila, že mír v lidském srdci je prostě možný a přirozený.

Roboti jsou bez ducha ze své podstaty, je to prostě člověka výrobek, tak jako panenka, která (co si zamlada pamatuji) umí zavírat očička, mluvit třeba i cosi, takže si s ní holčička povídá, chová jí, jako by to bylo dítě, bábo bláznivá.

Programátoři dělají co se jim řekne, jako každý jiný zaměstnanec, sem ti sem dával černýho Washigtona, aby to bylo vidět i vizuálně, ale tobě to asi ani tak nedošlo.

Tyhle dvě věci nikterak ale kauzálně nesouvisí s možným či přirozeným mírem v lidském srdci, to je jen další zmatenost duševně nemocné učitelky ztvárněné ve filmu Obecná škola.

Nic píše:zatímco já tu prostě jen JSEM

Ty jsi tu jako něco. Čím se ukájíš. To je ale iluze. Dudlík, šidítko. Bez kterého začneš řvát, jako by ti vypnuli ChatGPT.
Zdeněk

Příspěvekod Nic » pon 09. úno 2026 18:48:33

Nic

Příspěvekod Zdeněk » pon 09. úno 2026 19:27:37

Obrázek
Zdeněk

Příspěvekod Nic » pon 09. úno 2026 21:02:49

Snímek obrazovky 2026-02-09 205937.png
Snímek obrazovky 2026-02-09 205937.png (116.46 KiB) Zobrazeno 141 krát

Nic

Předchozí

Zpět na Knihy