To ma proste baví, či čítam Tvoje príspevky, alebo odpoveď priamo mne, nič sa nemení, ten vnútorný úsmev sa Ti podarí vyčariť vždy, takže si autentický a to je fajn.
/Aby nedošlo k omylu , z hľadiska veku som starý páprda-skoro 50, a orientácia na baby, hoci už niekedy ani neviem prečo

mám za sebou jednu 10 kterou jsem přerušil vánoční návratovkou půlkilo bramborovýho salátu a tři řízky
si ešte o pár dní lepší, ako ja, takže super, akurát v rámci Tvojho netradičného poňatia návratovky sa chcem spýtať, čo na to Tvoje obličky, keďže základná otázka, či sa Ti to vôbec podarilo prežiť, je evidentne neaktuálna

ale to co po mně chceš je nesplnitelný, vždyt to vlákno potíže v duchovním vývoji člověka má 585 reakcí,
to jsem ochotnej radši 585 dní hladovět, než to všechno přečíst
za pokus to stálo, mne to pripadalo tak atraktívne/i keď som to sledoval online, takže to bolo jednoduchšie/, že všetky ostatné činnosti, ako napr. zarábať na chlieb, a pod. boli vtedy len stratou času, pretože som to nasával ako alkoholik rum. Prečítal som predtým hory ezot.literatúry, ale tu boli návody praxovať tak, že som jednoducho chcel skúšať. A dávalo to zmyseľ - čistiť telo, aby som vôbec mohol nejakú prax na poli rozvíjania vnútorných zmyslov skúšať.
podle mě je půst jednoduchá pomůcka....k očistě fyzikého těla,....což automaticky vede i k k očistě energetického těla (čakry atd)
Takže zase len klobúk dole-plné a výstižné pochopenie podstaty pôstu, nie je čo riešiť. Kto pôstil vie, ako šramot fyziologických pochodov tela nedovoľuje ani len pokus o meditáciu, a ako krásne sa žije, keď je telo v pôstnom kľude a čo všetko sa pri tom dá skúšať a "zažiť" sám v sebe.
Meditace není koncenterace. V koncentraci je nějaké já, které se koncentruje, a nějaký objekt na který se koncentruje.
Ja som sa to naučil cez Pavla/diskusiu v uvedených vláknach pust/ ináč, a to som si pred tým, než som sa s pust.cz stretol, myslel, že o meditácii niečo viem. Dnes si myslím, že som vedel prd, a len som míňal peniaze na rôzne kurzy, kde ma nenaučili nič podstatné, hoci sme akože meditovali vkuse-ale to presne korešponduje s tým, čím si ma zaujal, keď si napr.použil príklad o hľadaní okuliarov na nose v súvislosti s duchovným rozvojom. A nutné poznamenať, že samozrejme, bez toho nič, by som nemohol oceniť to "niečo", čo prišlo potom, keďže som vedel porovnať niečo s "ničím". Meditáciou/ale tou,. ktorú Ty ponímaš ako úrovňovo nižšiu- keďže pozorovať samú pozornosť je pre mňa nepredstaviteľné, to je ako povedať, že pozorujem Boha/ navyšuješ energiu, ktorú potom použiješ v koncentrácii na konkrétnu duchovnú prax, ktorou nie je v podstate nič iné, len rozvíjanie vnútorných zmyslov, ktoré potrebuješ na to, aby si podnikal výlety do svojej domoviny/duchovnej ríše-astrálu...- a nech si každý dosadí svoje synonymum/, čím zvyšuješ svoj potenciál v precvičovaní 3I-inšpirácie, imaginácie a intuície. Mimochodom-Tvoja tabuľka je z môjho pohľadu vynikajúca, ak si ju vyprodukoval sám, svedčí to o veľkom stupni vnútorného vhľadu, čo je tiež nie nič iné/podľa mňa/ ako dôkaz zvládania učiva 3I. Takže pre mňa je meditácia, ako spôsob duchovnej praxe po tom, čo som vycical z "učenia Pavlovho"/ten by ma bil...