Stav společnosti

Re: Stav společnosti

Příspěvekod Trini » pát 19. pro 2025 20:17:42

armin píše:
Zdeněk píše:No, někde ani takové štěstí nemají. V Palestině třeba. 17000 zabitých dětí, to není zrovna málo.

Co by měli dělat Palestinci? Jen řečnická otázka. Pro dokreslení. Charakteru tvého.

No právě. Kdyby nestříleli rakety na Izrael, neútočili na něj a neunášeli rukojmí a místo toho se nechali bez boje obsadit jako třeba my v 68. tak by je nejspíš ani nikdo neobsazoaval. To chce držet hubu a krok - ale ne s agresivním Hamásem, který používal i děti jako živé štíty.
Mírumilovní Němci to také schytali za ty nácky, co se tam dostali k moci.

Ale kdež, někdo jim vysvětlil, že se musí bránit připravované agresi - nejlépe útokem. Ted jim to samé vysvětluje Merz. Ale dnes už mu na to lidé nechtějí naletět. V dřívějších dobách se těšili muži do války, dnes už jen někteří. Většina do války nechce.
Trini

Poděkoval: 366
Poděkováno: 130-krát v 119 příspěvcích

Příspěvekod Zdeněk » pát 19. pro 2025 20:55:56

armin píše:
Zdeněk píše:No, někde ani takové štěstí nemají. V Palestině třeba. 17000 zabitých dětí, to není zrovna málo.

Co by měli dělat Palestinci? Jen řečnická otázka. Pro dokreslení. Charakteru tvého.

No právě. Kdyby nestříleli rakety na Izrael, neútočili na něj a neunášeli rukojmí a místo toho se nechali bez boje obsadit jako třeba my v 68. tak by je nejspíš ani nikdo neobsazoaval. To chce držet hubu a krok - ale ne s agresivním Hamásem, který používal i děti jako živé štíty.

Ale. Takže je v pořádku izraelský požadavek, aby Palestinci drželi hubu a krok, ale ruský požadavek na ukrajinskou neutralitu je nepřípustný?

Izraelci vyvinuli systém umělé inteligence s názvem "where is daddy" pro vyhledávání podezřelých když jsou v rodinných domech, nikoli během vojenské činnosti. Systém akceptoval smrt 20 civilistů na jednoho pravděpodobného nízko postaveného bojovníka Hamásu a více než 100 civilních obětí na vysoce postaveného velitele. Neboli štíty z civilistů udělali Izraelci. To a další činnosti následně usvědčilo Izrael (nikoli Rusko) z genocidy.

Mě nevadí třeba David Bohbot z bezpečnostních složek Izraele, politicky se angažující v Trikolóře. Protože to narovinu přizná. Jeho zkušenosti by se nám jistě mohly hodit, rozhodnutí je ale na nás. Vadí mi sionističtí magoři jako jsi ty, kteří to skrývají, aby s námi mohli nenápadně manipulovat. Kurva převlečená za kamaráda se tomu říká.
Zdeněk

Poděkoval: 0
Poděkováno: 14-krát v 14 příspěvcích

Příspěvekod armin » sob 20. pro 2025 0:37:17

Zdeněk píše: Vadí mi sionističtí magoři jako jsi ty, kteří to skrývají, aby s námi mohli nenápadně manipulovat. Kurva převlečená za kamaráda se tomu říká.

Svatební píseň :)
https://www.youtube.com/watch?v=x7qDdXQti04&t=1s
armin

Poděkoval: 38
Poděkováno: 92-krát v 88 příspěvcích

Příspěvekod Zdeněk » sob 20. pro 2025 9:47:57

V této souvislosti mě zaujalo tohle video Jana Zahradníka Havelky o založení sbírky na podporu okradeného Jiřího Mazánka:
"No, zavolali mu laskaví lidé a sdělili mu, že někde leží nějakej fond, nějakej účet na jeho jméno založenej, kterej spravuje umělá inteligence a díky jejímu skvělýmu spravování už se tam válej pěkný prachy a že je teda na čase, aby si je vyzvedl a že oni mu volají proto, aby mu pomohli si ty prachy vyzvednout."

To mě zaujalo, protože Jiří Mazánek se celoživotně věnuje józe a tantře (úplně podobně jako armin), zpívá mantry, no celej indočech esoterik. A on uvěří neznámému telefonátu že má někde na svém dosud neznámém účtu velké peníze co mu vytvořila AI.

Jako sugesci může podlehnout asi každý, ale výsledkem duchovní cesty je přeci pravý opak - být co nejméně sugestibilní. Tak jsem pátral a zaujal mě tento segment videa, tedy ten Jirky chlípný pohled na pohledný zadek půvabné moderátorky (tipuju že si tu minisukni vzala právě pro to). Jirka si prostě nemůže pomoct. Jeho vasány jej činí hříčkou okolí. A to je výsledek celoživotního úsilí, i zpeněženého (Jirka na svých stránkách pořádá placené kurzy jógy).

Tyto jeho celoživotní iluze, o sobě, o světě kolem, mi velice připomínají armina vezdejšího.
Ty že jsi pohledná nevěsta, dědku nechutná?!
Zdeněk

Příspěvekod Trini » sob 20. pro 2025 10:00:20

:!:
Christina von Dreien česky: Jak vznikají války?

https://www.youtube.com/watch?v=-f1xX7ualdw

Christina von Dreien (* 15. dubna 2001, Švýcarsko) se narodila s výrazně rozšířeným vědomím.

V tomto videu si můžete poslechnout, jak odpovídá na otázku, jestli jsou války nezbytné k tomu, aby se celospolečenská situace začala zlepšovat. Mluví mimo jiné o tom, jak vnímá vznik válek a co v nás může dalším válkám zabránit jednou pro vždy.

Co můžeme jako jednotlivci udělat pro to, aby se místo válek šířil mír, světlo a láska?

Moderátorka:

6.49

...zrovna jsem si vzpomněla na fantastickou definici války, kterou jsem nedávno četla. Zněla nějak takto:

Válka je místo, kde se mladí muži, kteří se neznají a necítí k sobě nenávist, navzájem zabíjejí, protože je k tomu přiměli starší muži, kteří se znají, nenávidí se, ale nezabíjí se, protože přimějí ty mladé to dělat. Nedá se to říct o moc jednodušeji....

................................................

Vypadá to, že mladí muži např. v Německu si toto začínají uvědomovat a nemají zájem plnit přání nenávistných starších mužů.
Zřejmě přemýšlejí nad tímto: Představ si, že je válka a nikdo do ní nejde. :)
Trini

Následující uživatelé by rádi poděkovali uživateli Trini za tento příspěvek:
Eva Nada

Příspěvekod Trini » sob 20. pro 2025 10:08:22

Trini píše:Christina von Dreien česky: Jak vznikají války?

Co můžeme jako jednotlivci udělat pro to, aby se místo válek šířil mír, světlo a láska?

Tazatel: A mohli bychom my, kteří ještě neumíme tak dobře meditovat jako těch pár vyspělých jedinců, mohli bychom také nějak pomoci?

Eduard Tomáš: Určitě! Každý den při vašich meditačních pokusech se vroucně modlete, aby božské Světlo vstoupilo do vás a procházelo vámi k požehnání lidstva (P.B.) Přitom obrat´te tvář k slunci nebo aspon směrem slunce a mějte nohy nezkřížené. Pak proneste potichu tato silná mantram: Subham astu sarvadžagatam - Štastny necht' jsou všechny bytosti. Rozumíte: VŠECHNY. I ty, které vám byly dříve lhostejné, které jste dříve nenáviděli, nebo kterými jste opovrhovali.

:)
Trini

Příspěvekod armin » sob 20. pro 2025 10:42:48

Zdeněk píše:V této souvislosti mě zaujalo tohle video Jana Zahradníka Havelky o založení sbírky na podporu okradeného Jiřího Mazánka:
"No, zavolali mu laskaví lidé a sdělili mu, že někde leží nějakej fond, nějakej účet na jeho jméno založenej, kterej spravuje umělá inteligence a díky jejímu skvělýmu spravování už se tam válej pěkný prachy a že je teda na čase, aby si je vyzvedl a že oni mu volají proto, aby mu pomohli si ty prachy vyzvednout."

To mě zaujalo, protože Jiří Mazánek se celoživotně věnuje józe a tantře (úplně podobně jako armin), zpívá mantry, no celej indočech esoterik. A on uvěří neznámému telefonátu že má někde na svém dosud neznámém účtu velké peníze co mu vytvořila AI.

Jako sugesci může podlehnout asi každý, ale výsledkem duchovní cesty je přeci pravý opak - být co nejméně sugestibilní. Tak jsem pátral a zaujal mě tento segment videa, tedy ten Jirky chlípný pohled na pohledný zadek půvabné moderátorky (tipuju že si tu minisukni vzala právě pro to). Jirka si prostě nemůže pomoct. Jeho vasány jej činí hříčkou okolí. A to je výsledek celoživotního úsilí, i zpeněženého (Jirka na svých stránkách pořádá placené kurzy jógy).

Tyto jeho celoživotní iluze, o sobě, o světě kolem, mi velice připomínají armina vezdejšího.

Mně Mazánek připadal v osobním kontaktu tak trochu jako duchovňák chlípník.
Ten jeho přístup (hlas, pohled atd.) mne spíš trochu odpuzoval. Taková nějaká lepkavost nebo co.
Nicméně je neuvěřitelný, že i Mazánek už takhle zblbnul. Asi to bude tou tendencí věřit všemu možnému i nemožnému (podobně jako ji má náš Zdeněk :) ).
I mně už psali právníci ze Španělska, že jsem zdědil miliony Eur.
Hlavní je se přes někoho nepřihlašovat do banovnictví a hlavně nikam neposílat peníze, že pak dostanu mnohem víc.
Pan Tomáš, když někdo moc myslel na peníze, říkával:
Blaze tomu, kdo nic nemá,
nestará se kam to schová,
ráno vstane, večer lehne,
nikdo mu nic neukradne.

armin

Příspěvekod armin » sob 20. pro 2025 11:02:23

Trini píše:
V tomto videu si můžete poslechnout, jak odpovídá na otázku, jestli jsou války nezbytné k tomu, aby se celospolečenská situace začala zlepšovat.

Nejsou nezbytné, ale co dělat, kdy už tu válku někdo začne a vtrhne s armádou na území souseda, který mu nic neudělal, jenom proto aby prosazoval své (nadřazené) zájmy v jeho zemi ?
Vzdát se bez boje nebo se bránit?

Sedět a čekat, že soused, který dnes dává 30% HDP na zbrojení, že nás nenapadne, nebo raději budovat odpovídající schopnost se bránit a souseda od útoku a "prosazování jeho zájmů" na našem území odradit?
armin

Příspěvekod Trini » sob 20. pro 2025 13:03:09

armin píše:
Trini píše:
V tomto videu si můžete poslechnout, jak odpovídá na otázku, jestli jsou války nezbytné k tomu, aby se celospolečenská situace začala zlepšovat.

Nejsou nezbytné, ale co dělat, kdy už tu válku někdo začne a vtrhne s armádou na území souseda,

Ano, přesně tak to vysvětlují starší muži, kteří už mnoho let tuto válku pečlivě připravovali, aby se dostali na nerostné bohatství největšího státu a ještě se zbavili co nejvíce Slovanů, kteří se mezi sebou navzájem v této válce mají pozabíjet. To je obvyklá taktika. Stejně tak to kdysi zkoušeli v Číně. Ale Čínané mají zřejmě vyšší IQ než Slované, a tak se raději proti intrikám a manipulacím spojili, místo aby se na přání navzájem povraždili.
Samozřejmě se počítalo s nenávistí menších slovanských národů na Rusko. Zatím to úplně nevychází. Už dávno se měli vraždit Češi, Poláci, Slováci atd. s Rusy, ale nějak se jim do toho nechce. Také se nepočítalo s tím, že lidé za zapadní Evropy nebudou mít o tuto válku zájem a že budou volit strany, které jsou proti válce. Bude tedy potřeba dalších intrik, manipulací a provokací. Ale možná nejsou lidé přece jen tak hloupí a nenaletí na to.
Trini

Následující uživatelé by rádi poděkovali uživateli Trini za tento příspěvek:
Eva Nada

Příspěvekod Eva Nada » sob 20. pro 2025 13:28:51

Zdeněk píše:V této souvislosti mě zaujalo tohle video Jana Zahradníka Havelky o založení sbírky na podporu okradeného Jiřího Mazánka:

Na FB Jirka prosí o peněžitou pomoc v souvislosti s okradením, jak píše...
Eva Nada

Poděkoval: 64
Poděkováno: 37-krát v 36 příspěvcích

Příspěvekod Eva Nada » sob 20. pro 2025 13:29:33

armin píše:
Trini píše:

Nejsou nezbytné, ale co dělat, kdy už tu válku někdo začne a vtrhne s armádou na území souseda, který mu nic neudělal, jenom proto aby prosazoval své (nadřazené) zájmy v jeho zemi ?
Vzdát se bez boje nebo se bránit?

Sedět a čekat, že soused, který dnes dává 30% HDP na zbrojení, že nás nenapadne, nebo raději budovat odpovídající schopnost se bránit a souseda od útoku a "prosazování jeho zájmů" na našem území odradit?

Bože, kam jsi tu duši dal?
Eva Nada

Poděkoval: 64
Poděkováno: 37-krát v 36 příspěvcích

Příspěvekod Zdeněk » sob 20. pro 2025 15:32:59

Eva Nada píše:Na FB Jirka prosí o peněžitou pomoc v souvislosti s okradením, jak píše...

Stejně by o podstatnou část úspor přišel, když to měl jen tak na účtě, kvůli krachu na Ukrajině (už teď se musí EU zadlužovat, aby ji jen udržela v prohrávajícím sestupu).

Nicméně Jiří si zřejmě vůbec neuvědomuje, že by se měl změnit, prostě jen - vyhlásí se sbírka, lidi mu budou posílat peníze, a jede se postaru dál.

Ať se dědek aspoň kouká přestěhovat do lokality mimo Prahu, kde je menší nájem. Jsou na tom lidi finančně mnohem hůře než on, a ne přímo vlastní vinou.
Zdeněk

Příspěvekod armin » sob 20. pro 2025 16:42:53

Zdeněk píše:
Eva Nada píše:Na FB Jirka prosí o peněžitou pomoc v souvislosti s okradením, jak píše...

Stejně by o podstatnou část úspor přišel, když to měl jen tak na účtě, kvůli krachu na Ukrajině (už teď se musí EU zadlužovat, aby ji jen udržela v prohrávajícím sestupu).

Nicméně Jiří si zřejmě vůbec neuvědomuje, že by se měl změnit, prostě jen - vyhlásí se sbírka, lidi mu budou posílat peníze, a jede se postaru dál.

Ať se dědek aspoň kouká přestěhovat do lokality mimo Prahu, kde je menší nájem. Jsou na tom lidi finančně mnohem hůře než on, a ne přímo vlastní vinou.

Ohánět se nízkým důchodem je typické pro ty, co toho moc v produktivním věku nenapracovali a tak i málo odvedli na pojištění.
A povolovat přístup do počítače někomu, koho znám jen po telefonu, to se opravdu vyplatí. U inženýra - technicky vzdělaného člověka naprosto nepochopitelné.

Když vám někdo nabízí po telefonu peníze nebo zázračný výdělek, tak je to podvodník i kdyby mluvil jazyky nebeskými.

Jak by řekl Mayrinkův Lucifer - Mazánkova duše nejspíš touží po chudobě - aby prošla uchem jehly, tak to takhle dopadlo. A tak se jí to splnilo.
A je fakt, že za málo peněz se dá dnes bydlet na venkově, kde je po tělesné i duševní stránce zdravěji, zejména pro vyvanující duchovňáky.
armin

Příspěvekod armin » sob 20. pro 2025 18:28:37

Tak jsem našel rozhovor se současným Mazánkem (rozhovor před rokem)
Pro představu kam to dopracoval a co má za sebou než se teď nechal nalákat na peníze a okrást.

https://www.youtube.com/watch?v=mH2x9nYqsGA

Já jsem ho znal takovéhoto černofousatého:
Přílohy
50337-photo.jpg
armin

Příspěvekod Zdeněk » sob 20. pro 2025 19:57:41

Zdeněk

Příspěvekod armin » sob 20. pro 2025 20:51:44

Na sítích SPD je po tiskovce jejich ministra veselo

Fanoušky a voliče SPD rozlítilo vyjádření ministra obrany Jaromíra Zůny (za SPD) týkající se pokračování pomoci napadené Ukrajině. Na facebooku zahltili předsedu strany SPD a předsedu Sněmovny Tomia Okamuru komentáři, kde se podivují nad postojem nového ministra a žádají, aby ho odvolal nebo mu alespoň domluvil.

„Ministr Zůna za SPD! Podpora Ukrajiny, muniční iniciativa bude pokračovat, chceme koupit F-35! Pokud ho neodvoláte, bude to podvod na voliče!“ reagoval jeden z komentujících na příspěvek na stránce strany Svoboda a přímá demokracie.

Lidé se na facebookových stránkách SPD a jejího předsedy Tomia Okamury začali v tomto smyslu vyjadřovat poté, co v pátek nový ministr obrany na tiskové konferenci hovořil o pokračování české muniční iniciativy a podpoře napadené Ukrajiny. S nelibostí nesou přispěvatelé zejména to, že Zůna označil Rusko za agresora.

„Mě stačí, že Zůna řekl, že stojí na straně UA a že Putin je agresor. Tím u mě skončil!! Tenhle podraz jsem od SPD nečekala. Že si tam zvolí takovýho křiváka,“ přisadila si zhrzená fanynka.

„Pane Okamuro neměli by jste se omluvit všem voličům SPD za pana Zunu a požádat premiéra, aby ho odvolal. Pokud se tak nestane budu Vás a celou SPD považovat za lháře jako byla Fialova vláda,“ uvedl jeden z komentujících. Pod příspěvky se opakují se slova o zklamané důvěře v SPD a někteří Zůnovo jmenování ministrem považují za podvod na voliče.

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-na ... .seznam.cz
armin

Příspěvekod Trini » ned 21. pro 2025 10:05:47

:christmas: :srdce:

Paul McCartney - Pipes Of Peace

https://www.youtube.com/watch?v=B3q4Up5ugTc

Trini

Příspěvekod armin » ned 21. pro 2025 10:48:07

Když se někdo v produktivním věku řídí slovy Ježíše doslova:
"Podívejte se na ptáky: nesejí ani nesklízejí, neshromažďují obilí do sýpek, ale nebeský Otec je živí. Což vy nejste o mnoho cennější?"
a místo práce zpívá na oslavu života, jako ti ptáci...,
pak není divu, že ten jeho důchod není nic moc.

Dobré, duchovně zdravé a užitečné je zpívat na oslavu života prací, vytvářením hodnot a prostředků k životu pro druhé, pro děti i pro ty, co už jsou v důchodu.
armin

Příspěvekod Zdeněk » ned 21. pro 2025 11:02:13

armin píše:Na sítích SPD je po tiskovce jejich ministra veselo

Protože vy všechno podplatíte no. Po vás je jen zkáza. :(
Zdeněk

Příspěvekod Zdeněk » ned 21. pro 2025 11:04:00

armin píše:Když se někdo v produktivním věku řídí slovy Ježíše doslova:
"Podívejte se na ptáky: nesejí ani nesklízejí, neshromažďují obilí do sýpek, ale nebeský Otec je živí. Což vy nejste o mnoho cennější?"

Prána.
Zdeněk

PředchozíDalší

Zpět na Úvahy a zamyšlení