to není zpěv, ale kvílení. a jsem přesvědčený o tom, že je vyrobené nějakými vtipálky a hozené na youtube jen proto, aby se bavili naivitou druhých.
éterem lítají viry sem a tam, každou chvíli se přes média vytvoří bublina, na kterou se nabalí davy lidí a dávají tak projev svým (často nezpracovaným) emocím. předevčírem se demonstrovalo ve španělsku, pak proti acta, pak proti dobešově "reformě", pak to byla slovenská gorilla... kdoví, co bude zítra?
věřím tomu, co tvořím a neustále rozlišuji mezi tím, co jsem já a co já nejsem - protože jinak ani vědomě tvořit nelze: to "já", vychází ze mne, je o mně, o mých potřebách, mém vztahu k okolí, to "ne-já", jsou zvnějšku mně promítané obrazy, které se snaží vnutit mi iluzi, že musím to či támto. snaží se mě přinutit, abych tomu věnoval pozornost a své emoce. abych to zhmotnil. ještě pořád někdy na ten špek skočím - ale už se umím zastavit a zeptat se, jestli je to o mně anebo není. a podle toho pak konám.
a o tom ovládání mas to není sranda, opravdu to tak funguje - koneckonců o tom je nacismus, komunismus či jakákoli jiná tyranie: vnutit vtěleným duším iluzi, že jsou jen loutky, dokonce ani lidé, prý už nejsou.
není to tak.
jsme vtělené duše, které se tu učí poznávat a tvořit. v lásce, radosti a míru.