armin píše:Trini píše:P.S. Jak se člověk zatvrdí/uzavře tak daleko, že ztratí zranitelnost, tak tím ztratí i možnost se dál duchovně vyvíjet.
To není věc zranitelnosti.
Vulgarity mne vůbec nezraňují. Tebe snad ano?
Není vulgarita jako vulgarita. Není to tak jednoduché, jak si to představuješ. Jde o to, co za tou vulgaritou je, a to může zranovat.
Celé, jak to chápeš, mi přijde hrozně povrchní. Mne zajimá hloubka, ne nějaké všeobecné povrchní řečičky o vulgaritách a že má někdo problém.
armin píše:Obráceny k tobě by tě tyhle Vostálovy vulgarity nějak zraňovaly??
Samozřejmě, že mne to v první chvíli zraní, když mluví ošklivě o Ježíšovi nebo E. Tomášovi. Musím si pak uvědomit, že to nemá co dělat s mým pojetím Ježíše nebo E. Tomáše. Že je to jeho obraz a že si ho prostě udělal ošklivej. Když mám něco ráda, tak samozřejmě není příjemné, když to někdo haní. To je zranitelnost. A to se musí zpracovat, ale rozhodně ne tím, že si nechám narůst hroší kůži nebo že se otupím.
armin píše:Kdo je vulgární, má zkrátka nějaký problém, který svými vulgaritami projevuje ale mne se nijak nedotýká.
Samozřejmě si to můžeš dělat takhle pohodlné, ale tak nic nevyzkoumáš.
armin píše:Nicméně mne ten jeho problém, co je za tím, mne opravdu zajímá.
Jo, můžeš si myslet, že má problém, to je fakt tvoje věc. Ale tímto způsobem nic nevyzkoumáš. Budeš furt jen dokola tvrdit, že má problém a že má mindráky a podobné nesmysly. Možná by ses měl zeptat, proč máš zapotřebí pořád něco takového tvrdit.