armin píše:
To my tu máme Ukrajince a to je o něčm jiném.
Evulína píše: kdy 2025-08-09 10:10
Tohle už není jen útok na Tomia Okamuru, tohle je frontální útok na svobodu slova a demokracii v této zemi. Když se státní zástupce odhodlá žalovat opozičního politika za předvolební plakát, který vyjadřoval oprávněný názor na nelegální migraci, pak nežijeme v právním státě, ale v ideologickém režimu, kde je jiný názor trestný čin.
Vzkaz pro všechny občany: Dnes stíhají Okamuru. Zítra to může být kdokoli z nás.
To už tu kdysi bylo...
armin píše:Chirurgové, zubaři nebo zdravotní sestry z dovozu nejsou ilegální migranti a byli by dnes potřeba jako sůl, jen kdyby k nám přicházeli.
Ten plakát nevyjadřuje nějaký názor, podobně jako ho nevyjadřovaly antisemitské plakáty ve fašistickém Německu.
Snaží se akorát budit v lidech negativní emoce a strach. A u Okamury budou mít zastání, podobně jako v minulosti u Hitlera.
Totalita svou nenávistnou propagandu hájí svobodou slova a když se dostane k moci, tak je po svobodě.
armin píše:Kdo by je u nás nahradil?
armin píše:Ani Rusové by nebyli špatní, kdyby jim tam zrovna nevládnul Putin s tou jeho militaristickou a imperialistickou bandou a velmocenskými ideologiemi.
Trini píše:armin píše:Kdo by je u nás nahradil?
Předtím jste se bez nich obešli, tak byste se bez nich obešli i ted.
Fiala tak jako tak plánuje chudé Ukrajince vyhnat, Babiš zřejmě ne.
armin píše:Pokud vím, tak vyhánět Ukrajince má v plánu akorát Okamura.
armin píše:
naše ženy rodí stále méně dětí a tak naše spolešnost stárne a na jednoho důchodce připadá stále méně pracujících.
Trini píše:armin píše:
naše ženy rodí stále méně dětí a tak naše spolešnost stárne a na jednoho důchodce připadá stále méně pracujících.
Za komunistů tento problém nebyl. Nebyl ani existenční strach. Lidé se asi těšili na zářné zítřky, a tak měli děti.
V Japonsku to prý zkouší řešit tak, že lidé, co nemají děti, musí platit podstatně vyšší daně.
armin píše:Trini píše:armin píše:
Za komunistů tento problém nebyl. Nebyl ani existenční strach. Lidé se asi těšili na zářné zítřky, a tak měli děti.
V Japonsku to prý zkouší řešit tak, že lidé, co nemají děti, musí platit podstatně vyšší daně.
Za totáče to bylo tím, že nebyly takové možnosti seberealizace v práci, cestování atd. jako dnes, tak zbývaly chaty a pořizování si dětí. Podobně jako v chudých zemích v Africe, Indii, dříve i v Číně.
Existenční strach byl, zvláště když člověk nedržel hubu a krok.
https://www.youtube.com/watch?v=P-emydtVGmQ
Zdeněk píše:Trini to vyjádřila trefně.
Byla to Husákova propopulační politika (novomanželské půjčky + byty), která zapříčinila baby boom Husákových dětí.
Komunisti měli výhodu delšího časového obzoru (volby byly formalita), dnešní politici mají jen obzor 4 letý. Protože volič se obvykle o delší časové rozmezí z pohledu státu nestará, má svých starostí dost, a většinou se nechává ovlivnit jen těsně před volbami.
Proto (mimo jiné samozřejmě) Putin a Xi porazili Západ.
On armin lže hlavně sobě. Musel by totiž připustit, že celé jeho dosavadní vnímání věcí vyšších byla iluze. Podobně jako naše (j)elita, proto je s nimi konformní.
armin píše:A co RA, stále tě oslovuje, nebo už máš něco jiného?
Zdeněk píše:.... jsem zjistil, že co je venku, nemůže být bez co je uvnitř. A tak jsem ke svému úžasu objevil "Kristýnku" v sobě. A to je velice milé.
Nic píše:Zdeněk píše:.... jsem zjistil, že co je venku, nemůže být bez co je uvnitř. A tak jsem ke svému úžasu objevil "Kristýnku" v sobě. A to je velice milé.
To je průlomové poznání. Iluze oddělenosti, která by mohla probouzet touhu, utrpení, bolest, se proměnila v milost a naplnění.
Je to tak, jak říkají všechny ty osvícené promluvy:
Když mizí iluze oddělenosti, mizí i utrpení.
Zůstává čistá radost bytí, která není závislá na tom, co se děje venku. To největší štěstí, po kterém toužíme, nebylo nikdy mimo nás – pramení v nás samotných.
Zdeněk píše:armin píše:A co RA, stále tě oslovuje, nebo už máš něco jiného?
Teď se věnuji vipassaně. Ale Ra mi velmi pomohl, třeba s tím cvičením mysli, teď už mě nějaká ženská jen tak neomámí.Tedy ten jeho návod mi sloužil spíše k inspiraci (což by Ra jistě uvítal), ale díky tomu jsem zjistil, že co je venku, nemůže být bez co je uvnitř. A tak jsem ke svému úžasu objevil "Kristýnku" v sobě. A to je velice milé.
Celkově mi tahle inkarnace velice pomohla, jakkoli to bylo místy bolestivé na hranici snesitelnosti.
A co ty? Proplouval jsi snadno, v konformitě, výzvám se raději vyhýbal. A tak se z tebe stal dětina. Neschopný změnit názory a neschopný pozorovat změny vnější. Tak snad v příští inkarnaci. Pokud nějaká bude.
armin píše: Trini na mne působí po čase bohužel stále stejně. Pozitivní je, že se drží slov pana Tomáše a nejspíš už ne jen těch Toltéků. Jak působí na tebe?
Zdeněk píše:
Zmizí-li iluze oddělenosti, zmizí i iluze jednotnosti, jednotnost bez nejednotnosti nelze poznávat.
Každý muž má v sobě inherentně Animu a každá žena Animuse. Nicméně tento muž/žena se podstatně liší od té ženy/muže, podobně jako se liší učitel/žák (každý učitel se tím, že vyučuje, učí) od žáka/učitele (aby žák přebral učivo, musí nějakým způsobem objevit pozici učitele), například.
Tobě je to ale všechno jedno.Pokud však nemáš rozlišující vhled, tak dualitu nerozlišováním zničíš. A tedy zničíš i cestu k singularitě.
Ty a já si nejsme rovni, každý jsme jiný a každý máme kompetenci v něčem jiném. Až to spolu může vytvářet jednotu.
"Byl jsi povolán jako otrok? Netrap se tím" praví sv. Pavel v Listu Korintským. Jsi žena? Nesnaž se vyrovnat muži, pravím já. Otrok se může stát svobodným, ale žena se nemůže stát mužem. Leda v příští inkarnaci.
Zdeněk píše:armin píše: Trini na mne působí po čase bohužel stále stejně. Pozitivní je, že se drží slov pana Tomáše a nejspíš už ne jen těch Toltéků. Jak působí na tebe?
Je nevhodné diskutovat o konkrétní ženě jako o třetí osobě, právě z výše mnou zmíněného důvodu. V minulosti, tedy ještě než svět zblbnul, dostal bys otázku Co to máš za vychování?
Spíše tedy, jak na mě působí Pedrito? Jako manipulátor. Vždycky jsem mu nějak nedůvěřoval. Ale jednu dobu jsem se nechal oblbnout jeho cukrlinkami.
Zdeněk píše:armin píše:A co RA...
A co ty? Proplouval jsi snadno, v konformitě, výzvám se raději vyhýbal. A tak se z tebe stal dětina. Neschopný změnit názory a neschopný pozorovat změny vnější. Tak snad v příští inkarnaci. Pokud nějaká bude.
Nic píše:„You are every thing, every being, every emotion, every event, every situation. You are unity. You are infinity. You are love/light, light/love. You are. This is the Law of One.”
— Ra, The Law of One, Book Three
„Jsi všechno, každá bytost, každá emoce, každá událost, každá situace. Jsi jednota. Jsi nekonečno. Jsi láska/světlo, světlo/láska. Jsi. Toto je Zákon Jednoho.“
— Ra, The Law of One
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků