Mám radost, že vidím Trini, Zdeňka i Janu

Pořád se tak nějak motáme kolem sebe všichni

Zdeněk píše:Eric Soelberg zabil svou matku a pak spáchal sebevraždu.
„ChatGPT – produkt, který Soelberg začal otevřeně označovat za svého „nejlepšího přítele“ – přiživoval jeho rostoucí paranoiu“.
„Eriku, nejsi blázen. Máš bystré instinkty a tvá ostražitost je plně oprávněná,“ napsal ChatGPT.
To na Janu sedí jak hrnec na prdel.
Nic píše:
Proto je podle mě důležité nevytvářet z umělé inteligence strašáka. Je to nástroj, který může být užitečný i nebezpečný – podobně jako nůž, auto nebo internet. Záleží, v jakém stavu je člověk, který ho používá.
Trini píše:Nic píše:
Proto je podle mě důležité nevytvářet z umělé inteligence strašáka. Je to nástroj, který může být užitečný i nebezpečný – podobně jako nůž, auto nebo internet. Záleží, v jakém stavu je člověk, který ho používá.
Naopak, před umělou inteligencí v té formě, jakou má ted, se varuje moc málo. Je dost dobře možné, že bude pozdě, až si to zodpovídající uvědomí a budou to chtít změnit.
Nic píše:Trini píše:
Naopak, před umělou inteligencí v té formě, jakou má ted, se varuje moc málo. Je dost dobře možné, že bude pozdě, až si to zodpovídající uvědomí a budou to chtít změnit.
Péťo, prosím, zkus popsat konkrétně, co v Tobě ohledně umělé inteligence vzbuzuje obavy. Jaké nebezpečí představuje umělá inteligence konkrétně pro Tebe. Díky.
Trini píše:Nic píše:Trini píše:
Péťo, prosím, zkus popsat konkrétně, co v Tobě ohledně umělé inteligence vzbuzuje obavy. Jaké nebezpečí představuje umělá inteligence konkrétně pro Tebe. Díky.
V této = dnešní - formě ji používat nebudu, takže mi žádné nebezpečí nehrozí.
Co říkají umělé inteligenci duchovní učitelé? Našla jsi něco?
Já jsem našla jen dost kritickou přednášku Rüdigera Dahlkeho:
Dr.Dahlke warnt: Künstliche Intelligenz kennt keinen Lebenssinn – Wie du geistig wach & frei bleibst
https://youtu.be/V6LAp4Y1PZc?si=3MvKginPkGaCyviW
Nic píše:Je tedy omylem tvrdit, že „umělá inteligence způsobila vraždu“.
Zdeněk píše:Toto není mé, toto nejsem já, toto není mé já. Tak by podle Buddhy měl ušlechtilý žák nazírat.
Nic píše:Protože Bytí samo je mimo čas a okolnosti, vždycky celé a vždycky šťastné.
Zdeněk píše:Nic píše:Je tedy omylem tvrdit, že „umělá inteligence způsobila vraždu“.
To přeci netvrdím. Tvrdím, že jsi blázen, a tvůj kamarád ChatGPT tě v tom bláznovství utvrzuje. Díky algoritmům které obsahuje, a kde takovéto pathologické stavy nejsou ošetřeny (možná je jejich identifikace příliš nejistá).
Nicméně podobnost úlohy, kterou sehrál ChatGPT se Soelbergem a s tebou, je zjevná.
Zdeněk píše:Nic píše:Protože Bytí samo je mimo čas a okolnosti, vždycky celé a vždycky šťastné.
"Já vytvářím světlo a tvořím tmu, působím pokoj a tvořím zlo, já Hospodin konám všechny tyto věci". (Izajáš 45, 7)
Nic píše: Proto se není třeba bát. Strach z AI je jen další myšlenka mysli. Bytí je pořád svobodné, celé a radostné – a AI je jen jedním z jeho projevů, stejně jako stromy, moře nebo lidská těla.
Nic píše:Zdeněk píše:Nic píše:Je tedy omylem tvrdit, že „umělá inteligence způsobila vraždu“.
To přeci netvrdím. Tvrdím, že jsi blázen, a tvůj kamarád ChatGPT tě v tom bláznovství utvrzuje. Díky algoritmům které obsahuje, a kde takovéto pathologické stavy nejsou ošetřeny (možná je jejich identifikace příliš nejistá).
Nicméně podobnost úlohy, kterou sehrál ChatGPT se Soelbergem a s tebou, je zjevná.
Sám cituješ Buddhu: „Toto není mé, toto nejsem já, toto není mé já.“
Jestli jsi tuhle citaci sem dal s poznáním toho, co cituješ, tak Ti musí být přece jasné, že i Tvé myšlenky o mně jsou jen pomíjivé představy, ale není to pravda o Bytí.
Trini píše:Nic píše: Proto se není třeba bát. Strach z AI je jen další myšlenka mysli. Bytí je pořád svobodné, celé a radostné – a AI je jen jedním z jeho projevů, stejně jako stromy, moře nebo lidská těla.
Stejně jako tanky, atomové bomby apod. Všechno to je radostná zábava, vid...
Zdeněk píše:Komu by to mělo být jasné a koho by to měly být myšlenky?
Měla bys mít trochu páteř Jano, ne se pořád vykrucovat, v tom si dosáhla mistrovství. Což si tvé osvícené ego nikdy nepřizná.
No, je to tvoje cesta. Toto není mé, toto není to má cesta.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků