Pro Evu

Re: Pro Evu

Příspěvekod Trini » pon 01. zář 2025 15:06:40

Trini píše: Naprostá většina žen pracovala 8 hodin denně stejně jako muži, a k tomu se staraly o děti a rodinu. (

V Rakousku ted vládní politici řeší, jestli a jak by měli lidi přimět k tomu, aby nepracovali na částečný, ale na plný uvázek (8 hodin denně). Jeden ministr řekl, že je v zájmu společnosti, aby co nejvíce lidí pracovalo na plný úvazek, protože jinak bude sociální stát v ohrožení. Proto by se prý měl dělat nějaký nátlak, aby lidé přecházeli z částečného na plný úvazek. Je to dost zvláštní, protože přeseda sociálních demokratů (ti jsou ted také ve vládě) by chtěl prosadit čtyřdenní pracovní týden. :donknow:
Naposledy upravil Trini dne pon 01. zář 2025 15:24:05, celkově upraveno 1
Trini

Poděkoval: 346
Poděkováno: 118-krát v 107 příspěvcích

Příspěvekod Nic » pon 01. zář 2025 15:10:36

Trini píše:
To nikdo neví, jak by reagovali. Podle mne by vůbec nereagovali. :)

Není důležité, jestli by Mistři opravdu reagovali, nebo by mlčeli. Podstatné je, že skrz ten obraz si člověk připomene, že Pravda není v tom, kdo má pravdu v debatě, ale v tom, co zůstává, když se všechny názory utiší.

:happy:
Nic

Poděkoval: 75
Poděkováno: 18-krát v 18 příspěvcích

Příspěvekod Trini » pon 01. zář 2025 15:23:37

Nic píše:
Trini píše:
To nikdo neví, jak by reagovali. Podle mne by vůbec nereagovali.

Není důležité, jestli by Mistři opravdu reagovali, nebo by mlčeli. Podstatné je

Co je podstatné pro tebe, Jano, nemusí být podstatné pro ostatní. :)
Trini

Příspěvekod Zdeněk » pon 01. zář 2025 15:36:43

Nic píše:Pravda není v tom, kdo má pravdu v debatě, ale v tom, co zůstává, když se všechny názory utiší.

Tak proč nejsi zticha?
Zdeněk

Poděkoval: 0
Poděkováno: 8-krát v 8 příspěvcích

Příspěvekod Nic » pon 01. zář 2025 16:04:45

Trini píše:
Nic píše:
Trini píše:
To nikdo neví, jak by reagovali. Podle mne by vůbec nereagovali.

Není důležité, jestli by Mistři opravdu reagovali, nebo by mlčeli. Podstatné je

Co je podstatné pro tebe, Jano, nemusí být podstatné pro ostatní. :)

V iluzi oddělenosti má každý svou podstatu. V pravdě Bytí je Podstata jen jedna.
Nic

Příspěvekod Nic » pon 01. zář 2025 16:15:37

Zdeněk píše:
Nic píše:Pravda není v tom, kdo má pravdu v debatě, ale v tom, co zůstává, když se všechny názory utiší.

Tak proč nejsi zticha?

JSEM je už samo tichem; tišší být nemůže, a přesto zůstává, aniž by cokoliv soudilo.

Nic

Příspěvekod Zdeněk » pon 01. zář 2025 16:52:40

Nic píše:
Zdeněk píše:

Tak proč nejsi zticha?

JSEM je už samo tichem; tišší být nemůže, a přesto zůstává, aniž by cokoliv soudilo.

https://media0.giphy.com/media/v1.Y2lkP ... /giphy.gif
Zdeněk

Příspěvekod Salmo1cz » pon 01. zář 2025 16:57:25

Tak samozřejmě vede Naréndra Módí Putina za ruku.Indie i Čína si dobře pamatují kdo jim nasazoval oběšeneckou oprátku a také si dobře pamatují kdo je odřízl...bylo to Rusko.
Milióny, desítky milionů mrtvých, zmařených životů a rozdrásaná zem do krve.
Na Karmán se můžeme spolehnout , nezapomíná a neuhne.
Salmo1cz

Poděkoval: 1
Poděkováno: 3-krát v 3 příspěvcích

Příspěvekod Zdeněk » pon 01. zář 2025 17:35:56

Salmo1cz píše:Tak samozřejmě vede Naréndra Módí Putina za ruku.Indie i Čína si dobře pamatují kdo jim nasazoval oběšeneckou oprátku a také si dobře pamatují kdo je odřízl...bylo to Rusko.
Milióny, desítky milionů mrtvých, zmařených životů a rozdrásaná zem do krve.
Na Karmán se můžeme spolehnout , nezapomíná a neuhne.

https://media1.giphy.com/media/v1.Y2lkP ... /giphy.gif
Zdeněk

Příspěvekod Trini » pon 01. zář 2025 17:49:25

Zdeněk píše:

Tak proč nejsi zticha?

Chce si povídat jen o tom, co zajímá ji. Nerespektuje, co zajímá druhé, a tak do toho manipulativně zasahuje. Jak se tomu říká? Sobectví?
Trini

Příspěvekod armin » pon 01. zář 2025 18:23:50

Trini píše:
Armin žije v dřívějších představách zabíjet a umírat za vlast - tak, jak to učili např. i komunisti. "Statečný" muž pak zabíjí a umírá jako "hrdina" za svou vlast - každý samozřejmě za tu svoji, tedy se vraždí navzájem. :?

Za co umírají a zabíjejí Ruští vojáci na Ukrajině?
armin

Poděkoval: 35
Poděkováno: 81-krát v 77 příspěvcích

Příspěvekod Trini » pon 01. zář 2025 18:34:13

Zdeněk píše: Putin, Modi, aktuálně na summitu ŠOS v Číně.

To vidím velmi pozitivně, že Východ drží pohromadě.

Zdeněk píše:Chystá se něco velkého. Co Trump svými cly urychlil.

O to víc se ted Východ snaží vymanit svět z vlivu USA, obejít dolar.

https://orf.at/stories/3404172/

Xi sieht Welt an „neuem Scheideweg“

Chinas Präsident Xi Jingping und Russlands Staatschef Wladimir Putin haben sich beim Gipfel der Schanghaier Organisation für Zusammenarbeit (SOZ) für eine Weltordnung ohne eine Dominanz der USA und Europas starkgemacht. Die Welt stehe an einem „neuen Scheideweg“, sagte Xi am Montag, und plädierte für „echten“ Multilateralismus. Ein Schritt dazu soll der Aufbau einer gemeinsamen Entwicklungsbank sein.
Trini

Příspěvekod Trini » pon 01. zář 2025 18:44:24

armin píše:
Trini píše:
Armin žije v dřívějších představách zabíjet a umírat za vlast - tak, jak to učili např. i komunisti. "Statečný" muž pak zabíjí a umírá jako "hrdina" za svou vlast - každý samozřejmě za tu svoji, tedy se vraždí navzájem. :?

Za co umírají a zabíjejí Ruští vojáci na Ukrajině?

Napadlo mne, že kdyby se nerozpadlo SSSR, tak by Rusové a Ukrajinci dál v pohodě vedle sebe žili - a dál by střídavě vládl SSSR Rus, Ukrajinec nebo třeba i Gruzínec. K žádné válce by nedošlo. Rusové a Ukrajinci by se vzájemně nevraždili. Právě na základě jejich vzájemné spolupráce vůbec poprvé nějaká ukrajinská republika vznikla. Dostali dokonce Krym.
Trini

Příspěvekod Salmo1cz » pon 01. zář 2025 19:05:50

Tam ale nebyl problém ani po rozpadu SSSR.
Problém nastal až do toho začala vrtat EU
EU za laciný penízek chtěla polknout Ukrajinu.
Západní Ukrajině se to líbilo, ale na východě Ukrajiny to haprovalo, protože jim bylo jasný, že přijdou o živobytí.Jako uhlí a oceli v EU nikdo nechce.
Gunter nabídl kompenzace 5 mld euro do rukou Kijeva.Při korupcí která tam je to nemohlo fungovat.
Prostě blázni no
Putin by nikdy nepodnikl operaci pokud by neměl podporu zevnitř Ukrajiny.Dobře ví, že se to dá dobít i porazit, ale udržet to lze pouze pokud je vnitřní podpora... separatisté.
Salmo1cz

Poděkoval: 1
Poděkováno: 3-krát v 3 příspěvcích

Příspěvekod Zdeněk » pon 01. zář 2025 19:31:50

armin píše:Za co umírají a zabíjejí Ruští vojáci na Ukrajině?

Pokud na mě budeš mířit pistolí, nebudu čekat, až zmáčkneš spoušť.

A pokud to není pistole a na nikoho nemíříš, měl jsi se dohodnout na identifikaci těchto stavů, byl jsi k tomu několikrát zdvořile vyzván, ty idiote.
Zdeněk

Příspěvekod armin » pon 01. zář 2025 20:05:36

Zdeněk píše:

A pokud to není pistole a na nikoho nemíříš, měl jsi se dohodnout na identifikaci těchto stavů, byl jsi k tomu několikrát zdvořile vyzván, ty idiote.

Já jsem se ptal Trini, když je tak proti boji za svobodu a sebeobranu.

Jinak to je jak vidno tvoje oblíbená písnička, že na Rusko někdo "mířil pistolí"

Putin míří naopak na nás svými jadernými zbraněmi, jak často opakuje Medveděv a vyhrožuje teď už i Rakousku, kdyby se opovážilo připojit k NATO.

Ze stejného přiblblého "důvodu" by chtěl obnovit celp Ruské impérium - sféru vlivu ve východní Evropě a Pobaltí. Proč myslíš, že teď tak zuřivě zbrojí a útočí?
armin

Příspěvekod Trini » pon 01. zář 2025 20:54:48

Zdeněk píše:

V tomto foru bys mu neměl nadávat, Zdenku. Prostě nechce nebo není schopen vidět, jak to opravdu je, protože má jiné priority. Protiruskou propagandu, která to žene do třetí světové války. Ale stále víc lidí si to uvědomuje a nechtějí si na tom podílet. Že je proti tomu i čím dál víc Němců, mi dává naději. A i že ten Východ se sepnul dohromady, nenechal se zastrašit. Třeba opravdu vznikne nový světový pořádek, bez války. :)
Trini

Příspěvekod armin » pon 01. zář 2025 23:18:07

Trini píše:
Zdeněk píše:

V tomto foru bys mu neměl nadávat, Zdenku. Prostě nechce nebo není schopen vidět, jak to opravdu je, protože má jiné priority. Protiruskou propagandu, která to žene do třetí světové války. Ale stále víc lidí si to uvědomuje a nechtějí si na tom podílet. Že je proti tomu i čím dál víc Němců, mi dává naději. A i že ten Východ se sepnul dohromady, nenechal se zastrašit. Třeba opravdu vznikne nový světový pořádek, bez války. :)

Zatím se pořád válčí, jestli sis nevšimla - Rusové útočí, Ukrajina brání své území. To není propaganda, to je fakt. Ty to nevidíš?

A jestli mi Zdněk nadává, tak to je jeho věc, jeho způsoby, jeho mysl, která se takhle potřebuje projevovat. Mně to nijak nevadí, neuráží, naopak, lépe ho tak poznávám, kdyš mluví upřímně, co na srdci, to na jazyku. Takže bych ho od toho neodrazoval.

Tvoje osobní projevy také se zájmem vnímám. :)
armin

Příspěvekod Trini » úte 02. zář 2025 5:00:18

armin píše:
Trini píše:
Zdeněk píše:Pokud na mě budeš mířit pistolí, nebudu čekat, až zmáčkneš spoušť.

Zatím se pořád válčí, jestli sis nevšimla -

Ano, zatím se ve světě válčí. V Gáze se dokonce před našima očima odehrává genocida. Ale čím dál víc lidí na světě je proti tomu. Chtějí svět, ve kterém se neřeší problémy válkami, ale diplomacií. Je to v jejich srdcí - a to by mohlo - (podle zákonu přitažlivosti mělo) - svět změnit. :)
Trini

Příspěvekod Zdeněk » úte 02. zář 2025 6:55:54

armin píše:Jinak to je jak vidno tvoje oblíbená písnička, že na Rusko někdo "mířil pistolí"

Putin míří naopak na nás svými jadernými zbraněmi, jak často opakuje Medveděv a vyhrožuje teď už i Rakousku, kdyby se opovážilo připojit k NATO.

Ze stejného přiblblého "důvodu" by chtěl obnovit celp Ruské impérium - sféru vlivu ve východní Evropě a Pobaltí. Proč myslíš, že teď tak zuřivě zbrojí a útočí?

"Mířit pistolí" je mé zjednodušené vyjádření principu, v naději, že tímto konkrétním vyjádřením onen abstraktní princip se svým vysokoškolským vzděláním pochopíš (to bys ovšem musel chtít).

Základna NATO na Sevastopolu je ekvivalent sovětských raket na Kubě. To bylo tehdy takové ohrožení, že JFK pohrozil válkou, která by pravděpodobně znamenala zánik obou mocností. A bylo to na místě, bránit se sovětského zotročení hrozbou smrtí obou.

Dokážeš ekvivalenci oné a současné situace pochopit, nebo je to nad tvé intelektuální možnosti?
Zdeněk

PředchozíDalší

Zpět na Úvahy a zamyšlení