armin píše:Trini píše:Paradoxy píše:. Prostě to jen vidím.
"Vidíš" - podle své současné úrovně. Tvoje současná úroven je pro mne nezajímává.
Přesně tak, ty vidíš také podle své úrovně
Samozřejmě, každý vidíme podle své úrovně.
armin píše:Trini píše:Paradoxy píše:. Prostě to jen vidím.
"Vidíš" - podle své současné úrovně. Tvoje současná úroven je pro mne nezajímává.
Přesně tak, ty vidíš také podle své úrovně
Paradoxy píše:
Co znamená pojem temnota pro tebe?
Trini píše:Paradoxy píše:
Mne temnota nezajímá. Temnota zajímá armina a tebe. Tak si o tom spolu povídejte, třeba si pro to založte své vlákno.
Paradoxy píše:Trini píše:Paradoxy píše:
Mne temnota nezajímá. Temnota zajímá armina a tebe. Tak si o tom spolu povídejte, třeba si pro to založte své vlákno.
Chápu tě,
Paradoxy píše:Důležitý pro tebe je, že si myslíš, že chápeš ty mně, co víc si přát.
Paradoxy píše:Jo máš pravdu, blbě jsem to napsala, ty nemáš zájem mě chápat, ty máš zájem mě jen posuzovat a odsuzovat podle toho co si o mě myslíš ve své představě o mě.
Trini píše:Paradoxy píše:
armin píše:Trini píše:Paradoxy píše:
Právě, že tvoje temnota tě nezajímá
Trini píše:armin píše:Trini píše:
Právě, že tvoje temnota tě nezajímá
Že se ve mně domníváš vidět temnotu, je tvůj problém, můj ne. Zřejmě cítíš v sobě temnotu a tu si promítáš do druhých. Klidně si řeš svoji temnotu, když je ti to důležité, ale o mne se nestarej.
Trini píše:
Že se ve mně domníváš vidět temnotu, je tvůj problém, můj ne. Zřejmě cítíš v sobě temnotu a tu si promítáš do druhých. Klidně si řeš svoji temnotu, když je ti to důležité, ale o mne se nestarej.
armin píše:Trini píše:
To není nic osobního. To platí obecně.
armin píše:Zdeněk píše:Jak můžeš ty, subjekt, zkoumat sebe sama, když tím ze sebe uděláš objekt, tedy to, co subjekt není?
A co je to podle tebe subjekt a co už subjekt není?
Třeba závislost na alkoholu je subjekt nebo objekt ?
Může subjekt zkoumat a rozplétat svoje závislosti, ulpělosti, strachy, představy, hněv, nebo ne?
Zdeněk píše:Tedy "poznej sebe sama" nepřekračuje dualistické subjekt-objektové vnímání, odtud Paradoxy ekvivalence psychologie a mystiky.
Trini píše:armin píše:Trini píše:
To není nic osobního. To platí obecně.
Ale kdež. To je součást tvého osobního světa. Proto mne zajímá, jestli ti to řekl Eduard Tomáš, že máš v sobě temnotu.
Paradoxy píše:Zdeněk píše:Tedy "poznej sebe sama" nepřekračuje dualistické subjekt-objektové vnímání, odtud Paradoxy ekvivalence psychologie a mystiky.
Co je podle tebe nejvyšší meta duchovnosti? Co od toho očekáváš?
armin píše:Trini píše:armin píše:To není nic osobního. To platí obecně.
Ale kdež. To je součást tvého osobního světa. Proto mne zajímá, jestli ti to řekl Eduard Tomáš, že máš v sobě temnotu.
Co ty si představuješ pod pojmem temnota? Já tím označuji oblast nevědomí - vytěsněné obsahy mysli, instinkty, pudy, kolektivní nevědomí atd. Ježíš tomu říkal trám v oku, který nevidíme.
To, co je z toho individuální jsou hlavně vytěsněné obsahy mysli.
Pan Tomáš mi neříkal, že mám v sobě temnotu. Naopak při našem prvním setkání říkal - "On už teď je čistší, než my všichni dohromady".
Nejspíš to bylo proto, že jako preferující vždy a ve všem pravdivost, zejména ve vztahu sám k sobě, jsem už v té době měl hodně té "temnoty" poznané a rozpuštěné.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků