Stav společnosti

Re: Stav společnosti

Příspěvekod armin » sob 20. zář 2025 22:02:56

Eva Nada píše:Miroslave, jsem Češka a jsem na to hrdá. Celému světu navzdory, no musíš to mít těžké. :)

Taky celému světu navzdory?
On ti to někdo bere nebo popírá? Nebo je to nějaká tvoje zásluha nebo snad odvaha?

U toho Šamana bych řekl, že tím chce vyjádřit, že se nestydí za to, že je Rus.
Proč asi to potřebuje zdůrazňovat?
Mohl by snad být nějaký důvod se za to stydět?
Řekl bych, že dnes ano. Když silnější Rusko útočí a okupuje slabšího.
armin

Poděkoval: 37
Poděkováno: 85-krát v 81 příspěvcích

Příspěvekod Eva Nada » sob 20. zář 2025 22:25:48

Myslíš, že když jsem hrdá na to, že jsem Češka, miluji naši zemi, když slyším např. naši hymnu, tlačí se mi slzy do očí, že je to navzdory světu?
Pak jsi na špatné cestě...
Eva Nada

Poděkoval: 60
Poděkováno: 37-krát v 36 příspěvcích

Příspěvekod Eva Nada » sob 20. zář 2025 22:32:04

Dostal jsem od vás několik dotazů, zda dnes či zítra budu na dnech NATO v Mošnově.

Přátelé, věřte mi, že bych se s vámi moc rád viděl a pozdravil, nicméně v situaci, kdy se Severoatlantická aliance, coby původně smysluplný obranný pakt, přeměnila v obchodního zástupce zbrojařských firem, jenž nás nutí nesmyslně a nekoncepčně utrácet peníze našich daňových poplatníků za nepotřebné železo s cílem zvyšovat zisky a ceny akcií amerických a německých zbrojních korporací, a zároveň nesmyslně a bezohledně den co den žene na smrt stovky obyčejných Ukrajinců v zájmu dalších miliard dolarů tekoucích do jejich kapes, se prostě a jednoduše z morálně mravních důvodů nemohu této akce oslavující současnou podobu NATO zúčastnit.

Kolektivní obrana jistě má svůj smysl, ovšem za splnění 3 základních podmínek:

1) musí být finančně efektivní - to jest nemá vést ke zvyšování nákladů na zbrojení, nýbrž k jejich efektivnímu rozložení mezi jednotlivé spojence a tím pádem k jejich snížení. Pokud nás naopak nutí utrácet 5% HDP ročně, zatímco neutrální Rakousko si vystačí s 1%, tak je prostě něco evidentně špatně. V takové situaci je evidentní, že cílem není efektivní modernizace armády, nýbrž bezuzdné utrácení peněz z našich daní.

2) musí se jednat o pakt obranný, nikoliv agresivní - NATO nemá na Ukrajině co dělat. A nemělo co pohledávat ani v Íráku, Afghánistánu, Libyi či ještě dříve v Jugoslávii. Jsem bytostně přesvědčen, že jednotky členských států NATO by za žádných okolností neměly být nasazovány mimo území členských států NATO. Tato aliance nemá být světovým policistou, nýbrž striktně obranným mechanismem aktivovaným pouze v případě napadení kteréhokoliv ze spojenců.

3) musí být účinný a vyvážený - pokud vedení NATO a některé členské státy nereagují na útoky nečlenského státu (Ukrajina) na energetickou bezpečnost členských států (Slovensko, Maďarsko) s tím, že tito spojenci si to vlastně zaslouží, protože "zlobí" a neposlouchají pokyny z ústředí, a ještě Ukrajinu toto jednání tiše či otevřeně podporují, tak je na čase se zamyslet nad smysluplností takového uskupení. A stejně tak je na čase si položit otázku, zda by nás naši spojenci skutečně přišli bránit, pokud by nás napadl někdo, kdo je s nimi aktuálně "větší kamarád". Historie budiž nám mementem, že bychom měli být v tomto ohledu velmi obezřetní.

Až tedy NATO (jestli tedy vůbec někdy) tyto podmínky splní a stane se opět onou férovou, efektivní a vzájmeně vyváženou obrannou aliancí, tak do Mošnova velmi rád přijedu.

Do té doby by však má účast byla v přímém rozporu s tím, co hlásám a v co upřímně věřím.

Rozhodně nikomu nezazlívám, pokud vezme své děti a půjde si prohlédnout moderní vojenskou techniku. To je naprosto v pořádku.

Ovšem já, jakožto reprezentant politického proudu striktně usilujícího o řešení všech válečných konfliktů diplomatickou cestou, bych svou účast považoval za neslučitelnou s mými postoji.

Děkuji všem za pochopení a věřím, že budeme mít příležitost se potkat při jiné příležitosti.

Ostatně v Moravskoslezském kraji budu nyní téměř nepřetržite až do voleb.

Budu se moc těšit na viděnou.

P.S. Jsem si vědom, že lepševici opět označí tento postoj za proruský, neboť ve své fanatičnosti razí dogmatický postoj, že NATO se kritizovat nesmí a kdo se toho odváží, ten je Putinův agent. Ale to mě skutečně vůbec netrápí. Odmítám žít v paranoidním světě, kde každý, kdo se odváží říct, že EU a NATO nefungují a odklonily se od původního záměru při svém vzniku, je rozvraceč, kterého je třeba umlčet a zničit. Takové vidění světa neumím akceptovat a považuji jej za zcela totalitní.

Pokud bude naše republika v těchto nadnárodních celcích respektovaným a rovnocenným partnerem, pak má takové členství smysl. Pokud ovšem bude zneužívaným a vykořisťovaným vazalem, tak se s takovým postavením prostě nehodlám smířit a budu proti němu tvrdě vystupovat.

Česká republika nesmí sklonit hlavu a akceptovat ponížené postavení poslušného poddaného.

Chci abychom se znovu stali hrdou, suverénní a svébytnou zemí, která se nebude krčit a klanět před západními mocipány.

Pro tento cíl udělám vše, co je v mých silách.

A pevně doufám, že mě ve snaze o jeho naplnění podpoříte i vy.

Jindřich Rajchl
Eva Nada

Příspěvekod Eva Nada » sob 20. zář 2025 22:43:18

Eva Nada

Příspěvekod armin » ned 21. zář 2025 8:51:04

Eva Nada píše:Myslíš, že když jsem hrdá na to, že jsem Češka, miluji naši zemi, když slyším např. naši hymnu, tlačí se mi slzy do očí, že je to navzdory světu?

To je právě normální a přirozené co píšeš, A to, že je to nevzdory světu sis k tomu přidala ty ve svém komentáři.
On to snad nněkdu Rusům bere, že jsou Rusové? Spíš Putin a jeho ideologové mají tendenci popírat existenci Ukrajinského národa.
A právě to jeho "světu navzdory" u toho Šaman o něčem svědčí. O tom, že tím překonává stud v případě Ruska v současné době oprávněném.

Okupují části území souseda bombardují všechna jeho města a vyhrožují Evropě, dokonce i jadernými zbraněmi, kvůli tomu, že se napadenému snaží pomáhat a agresi Putina zastavit.
Proto Šaman mluví z duše i těm ostatním Rusům, kteří tohle také vidí a v podvědomí cítí.

Kdyby takhle zpíval někdo že je Čech celému světu navzdory, tak by si lidé oprávněně mysleli, že se zbláznil a nijak by to s nimi nerezonovalo.
armin

Příspěvekod armin » ned 21. zář 2025 8:59:37

Eva Nada píše:Pokud bude naše republika v těchto nadnárodních celcích respektovaným a rovnocenným partnerem, pak má takové členství smysl. Pokud ovšem bude zneužívaným a vykořisťovaným vazalem, tak se s takovým postavením prostě nehodlám smířit a budu proti němu tvrdě vystupovat.

Jindřich Rajchl

To tentokrát jsme respektovaným a rovnocenným partnerem, na rozdíl od našeho bývalého "členství" ve Varšavské smlouvě.
armin

Příspěvekod Salmo1cz » ned 21. zář 2025 9:19:29

armin píše:
Eva Nada píše:Myslíš, že když jsem hrdá na to, že jsem Češka, miluji naši zemi, když slyším např. naši hymnu, tlačí se mi slzy do očí, že je to navzdory světu?

To je právě normální a přirozené co píšeš, A to, že je to nevzdory světu sis k tomu přidala ty ve svém komentáři.
On to snad nněkdu Rusům bere, že jsou Rusové? Spíš Putin a jeho ideologové mají tendenci popírat existenci Ukrajinského národa.
A právě to jeho "světu navzdory" u toho Šaman o něčem svědčí. O tom, že tím překonává stud v případě Ruska v současné době oprávněném.

Okupují části území souseda bombardují všechna jeho města a vyhrožují Evropě, dokonce i jadernými zbraněmi, kvůli tomu, že se napadenému snaží pomáhat a agresi Putina zastavit.
Proto Šaman mluví z duše i těm ostatním Rusům, kteří tohle také vidí a v podvědomí cítí.
.
Kdyby takhle zpíval někdo že je Čech celému světu navzdory, tak by si lidé oprávněně mysleli, že se zbláznil a nijak by to s nimi nerezonovalo.

To nemá ze studem nic společného.Je tam přesvědčení o naprosté oprávněnosti jejích osvobozeneckého bóje navzdory celému světu., resp.Eu.
Pro nepochopení těchto směrů je vysoká pravděpodobnost, že dojde k fyzické konfrontací mezi Ruském a EU.Neni náhoda že Trump balí v Evropě kufry.

23. února 2022 umělec vydal píseň „Встанем“ („Povstaneme“),[8] věnovanou památce Velké vlastenecké války
Salmo1cz

Poděkoval: 1
Poděkováno: 9-krát v 9 příspěvcích

Následující uživatelé by rádi poděkovali uživateli Salmo1cz za tento příspěvek:
Eva Nada

Příspěvekod Eva Nada » ned 21. zář 2025 9:36:07

Psala jsem tady komentář pro Miroslava, ale asi se ztratil. Už se mi to nechce psát znovu... :-)
Byl o tom, že je zasjímavé jeho uchopení a vyzdvihnutí toho "navzdory světu", že mě toto nenapadlo, že je to - dle Miroslava - špatně...
Eva Nada

Příspěvekod Salmo1cz » ned 21. zář 2025 10:10:01

Se omlouvám. :ahoj3:
Příspěvek zmizí pokud je vlákno v editaci.
Nejedná se tedy o zásah vyšší mocí, ale o technický problém.
Konec hlášení. :book2:
Salmo1cz

Eva Nada

Příspěvekod armin » ned 21. zář 2025 10:14:29

Eva Nada píše:Psala jsem tady komentář pro Miroslava, ale asi se ztratil. Už se mi to nechce psát znovu... :-)
Byl o tom, že je zasjímavé jeho uchopení a vyzdvihnutí toho "navzdory světu", že mě toto nenapadlo, že je to - dle Miroslava - špatně...

To není špatně ale svědčí to o překonávané pochybnosti.
Kdyby ta pochybnoust (v případě dnešního Ruska oprávněná) nebyla, nepotřeboval by se takhle rozplameňovat "na vzdory celému světu".
Zřejmě cítí, že to jejich počínání odsuzuje celý svět (tedy kromě zahraničních kremrolí a těm, co je jim to jedno).
Proti komu Putinovci povstávají, když masově zaútočili na Ukrajinu? To jim celá Rus nestačí, to potřebují ještě ůzemí a podmanit si obyvatelstvo sousedního státu?
armin

Příspěvekod Eva Nada » ned 21. zář 2025 10:34:33

armin píše:
Eva Nada píše:Psala jsem tady komentář pro Miroslava, ale asi se ztratil. Už se mi to nechce psát znovu... :-)

To není špatně ale svědčí to o překonávané pochybnosti.
Kdyby ta pochybnoust (v případě dnešního Ruska oprávněná) nebyla, nepotřeboval by se takhle rozplameňovat "na vzdory celému světu".
Zřejmě cítí, že to jejich počínání odsuzuje celý svět (tedy kromě zahraničních kremrolí a těm, co je jim to jedno).
Proti komu Putinovci povstávají, když masově zaútočili na Ukrajinu? To jim celá Rus nestačí, to potřebují ještě ůzemí a podmanit si obyvatelstvo sousedního státu?

To je tvé uchopení, vím, že to takto máš, takto celou situaci považuješ.
Já to mám jinak...
Eva Nada

Příspěvekod Salmo1cz » ned 21. zář 2025 11:29:49

Ale to přece ví každý, že útočit na jiný suveréni stát je špatně.
Putin vybral válku protože i Ukrajina vybrala válku.Nejprve obstrukční v oblasti Krymu a posléze faktickou k potlačení separatistů.
Litva, Lotyšsko a Estonsko vybralo nátlakovou převýchovu tak snad se jim povede lépe no.
To ukáže čas.
Salmo1cz

Příspěvekod Zdeněk » ned 21. zář 2025 12:34:25

Salmo1cz píše:Litva, Lotyšsko a Estonsko vybralo nátlakovou převýchovu tak snad se jim povede lépe no.
To ukáže čas.

No, podle Reuters USA teď plánují zastavit část bezpečnostní pomoci Lotyšsku, Litvě a Estonsku.
Zdeněk

Poděkoval: 0
Poděkováno: 13-krát v 13 příspěvcích

Příspěvekod Zdeněk » ned 21. zář 2025 12:39:33

armin píše:To jim celá Rus nestačí, to potřebují ještě ůzemí a podmanit si obyvatelstvo sousedního státu?

Kvůli tobě. Podařilo se vám Rusy přesvědčit, že je budete vždycky nenávidět. Odtud i Shamana náboj (tedy pokud už nejsi schopen postřehnout náboj antiglobalistický).
Hele, mě to vyvracet nemusíš. Já tě znám dobře. :-)
Zdeněk

Poděkoval: 0
Poděkováno: 13-krát v 13 příspěvcích

Příspěvekod Salmo1cz » ned 21. zář 2025 14:50:58

Jako prvním motivem byla zemědělská dotační politika EU.

Německu leží v žaludku Francie, která shrábne velikou část zemědělských dotací EU.Německo potřebovalo páku a tak padl nápad na schramstnutí Ukrajiny.
Vyřešte si nějak místní rusaky a my vás vezmeme do EU a dáme vám práci a peníze.
A tam vznikl narativ zchudlých rusů, neschopných mužiků kteří neudělají nic protože se bojí.
Jejich ekonomika je žádná, nemají boty, později že musí krást pračky a byl bylo dost čipů do raket.
No kotel neuvěřitelných blábolů.

Přitom se stačilo domluvit a Ukrajina se mohla stát pevným mostem pro levné suroviny z Ruska a levnou obilnicí EU a ještě by vydělala.
Salmo1cz

Eva Nada

Příspěvekod armin » ned 21. zář 2025 18:17:47

Salmo1cz píše:Přitom se stačilo domluvit a Ukrajina se mohla stát pevným mostem pro levné suroviny z Ruska a levnou obilnicí EU a ještě by vydělala.

Nojo, jenže Putin zatrhl Ukrajině vstup do EU a to pobouřilo lidi v Kyjevě a z protestů se vyvinul Majdan. A Putin hned obsadil Krym a začal organizovat nezákonný násilný separatismus východních částí Ukrajiny.

A pak Putin začal "jednat" podobně jako Hitler - klást nesplnitelné požadavky - obnovit sféru vlivu, kterou mělo SSSR. A když se mu pochopitelně nevyhovělo, tak zaútočil s celou armádou na Ukrajinu.
armin

Příspěvekod Salmo1cz » ned 21. zář 2025 18:44:36

Ale kdepak.Putin nikomu nic nezakazoval.Putin Guntera přebil eurama.Gunter Verheugen což byl hlavní vyjednavač EU - Ukrajina, nabídl východním Ukrajincům kompenzaci 5 mld.eur.Mimochodem tím uznal pnutí které na východní Ukrajině bylo za legitimní, bylo jasné že se jedná o černozem a ne o ocel.
Putin nabídl 100 mld.eur jako investici do Ukrajiny.Janukovič prohlásil že nabídka EU je nedostatečná.
Janukovič se narodil na Donbasu, tedy něco o tom věděl, že.
Také když se podíváte na Guntera tak jasně vidíte skrblictví, takový člověk vůbec nemá obchodovat nebo přesvědčovat někoho.
Salmo1cz

Příspěvekod armin » ned 21. zář 2025 19:16:53

Salmo1cz píše:Ale kdepak.Putin nikomu nic nezakazoval.Putin Guntera přebil eurama.Gunter Verheugen což byl hlavní vyjednavač EU - Ukrajina, nabídl východním Ukrajincům kompenzaci 5 mld.eur.Mimochodem tím uznal pnutí které na východní Ukrajině bylo za legitimní, bylo jasné že se jedná o černozem a ne o ocel.
Putin nabídl 100 mld.eur jako investici do Ukrajiny.Janukovič prohlásil že nabídka EU je nedostatečná.
Janukovič se narodil na Donbasu, tedy něco o tom věděl, že.
Také když se podíváte na Guntera tak jasně vidíte skrblictví, takový člověk vůbec nemá obchodovat nebo přesvědčovat někoho.

Čeho to měla být kompenzace?
A odkud to máš, tuhle informaci?
armin

Příspěvekod Salmo1cz » ned 21. zář 2025 20:13:25

Východ Ukrajiny je je jeho ocelové srdce.Tak samozřejmě zástupce těchto regionů zajímala budoucnost regionů v EU.Tak tam žádná budoucnost nebyla, podobně jako u nás Ostravsko, hutě, Poldi Kladno aj.Tam měla směřovat kompenzace k revitalizaci regionů.
Tato kompenzace byla vyhodnocena jako nedostatečná.
To všechno se dá dohledat.
Já si ta jednání pamatuju dobře.
Salmo1cz

Příspěvekod armin » ned 21. zář 2025 21:33:11

Salmo1cz píše:Východ Ukrajiny je je jeho ocelové srdce.Tak samozřejmě zástupce těchto regionů zajímala budoucnost regionů v EU.Tak tam žádná budoucnost nebyla, podobně jako u nás Ostravsko, hutě, Poldi Kladno aj.Tam měla směřovat kompenzace k revitalizaci regionů.
Tato kompenzace byla vyhodnocena jako nedostatečná.
To všechno se dá dohledat.
Já si ta jednání pamatuju dobře.

Jaká budoucnost těchto regionů by byla v EU? Že by na otevřeném trhu nebyly konkurenceschopné? Podobně jako ostravské hutě?
A jak si vedou dnes? Dodávají ocel do Ruska?
armin

PředchozíDalší

Zpět na Úvahy a zamyšlení