Stav společnosti

Re: Stav společnosti

Příspěvekod Zdeněk » čtv 30. dub 2026 4:24:21

armin píše:Jak se podle tebe u nás omezuje svoboda slova? Já jsem si ničeho takového nevšimnul.

Připomínáš mi osobní debatu s jedním kovaným komunistou, kdy jsem začínal mít dojem, že jsme snad každý žili v nějaké jiné zemi.
To je v pohodě, každý to máme, jak si zasloužíme.

armin píše:Češi nejvíce věří Pavlovi, ukázal průzkum.

To mě paradoxně naplňuje klidem.
Protože je-li mrzák sám příčinou svého mrzáctví, nač se tím znepokojovat?
Vždyť je to kauzalita příčiny a následku, tedy karma. A tedy jak jsi někde pravil - "tak je to dobré, tak to má být". :)

Což mi současně pomáhá desidentifikovat se svým rodným národem. A realizovat tak Buddhovo doporučené vnímání: "toto není mé, toto nejsem já".
Zdeněk

Poděkoval: 3
Poděkováno: 20-krát v 20 příspěvcích

Příspěvekod armin » čtv 30. dub 2026 16:48:07

Zdeněk píše:
Něco jiného je úzká spolupráce jak ji navrhuje Magyar (= Orbán 2.0) se Slováky, Maďary, Rakušáky... forma už je druhotná. Máme společné soužití v genech.

„Řekl Felvidék.“ Slovenského ministra Huliaka vytočil budoucí maďarský premiér

Příští maďarský premiér Péter Magyar opakovaně označil Slovensko za Horní zemi (Felvidék – název území dnešního Slovenska z období Uherska – pozn. red.) a to pobouřilo slovenského ministra sportu a cestovního ruchu Rudolfa Huliaka. Vyzval kvůli tomu dokonce k obnovení povinné tříměsíční vojenské služby.

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicn ... .seznam.cz
armin

Poděkoval: 46
Poděkováno: 95-krát v 91 příspěvcích

Příspěvekod armin » čtv 30. dub 2026 16:56:48

Zdeněk píše:
Což mi současně pomáhá desidentifikovat se svým rodným národem. A realizovat tak Buddhovo doporučené vnímání: "toto není mé, toto nejsem já".

Putinův dekret č. 702 z 19. srpna 2024 umožňuje zjednodušené získání povolení k pobytu v Rusku pro cizince, kteří chtějí uniknout před "destruktivními liberálními hodnotami" ve svých zemích. Zájemci nemusí prokazovat znalost jazyka a historie, ale musí si zažádat o speciální soukromé vízum.
armin

Poděkoval: 46
Poděkováno: 95-krát v 91 příspěvcích

Příspěvekod Zdeněk » čtv 30. dub 2026 17:16:25

armin píše:
Zdeněk píše:
Něco jiného je úzká spolupráce jak ji navrhuje Magyar (= Orbán 2.0) se Slováky, Maďary, Rakušáky... forma už je druhotná. Máme společné soužití v genech.

„Řekl Felvidék.“ Slovenského ministra Huliaka vytočil budoucí maďarský premiér

Příští maďarský premiér Péter Magyar opakovaně označil Slovensko za Horní zemi (Felvidék – název území dnešního Slovenska z období Uherska – pozn. red.) a to pobouřilo slovenského ministra sportu a cestovního ruchu Rudolfa Huliaka. Vyzval kvůli tomu dokonce k obnovení povinné tříměsíční vojenské služby.

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicn ... .seznam.cz

https://www.youtube.com/watch?v=Ia7H52vN6JQ

Ta situace vznikla díky česko-židovskému podvodu, kdy židovská mezinárodní lobby byla na straně české.

Čili (podobně jako Ukrajina) Slovensko se přistěhovalo na maďarské území.

Ostatně, československý národ byl podvod za účelem přečíslení Němců, nikdy neexistoval. Vymysleli jej pravděpodobně Židé (či poloviční Židé).
Zdeněk

Poděkoval: 3
Poděkováno: 20-krát v 20 příspěvcích

Předchozí

Zpět na Úvahy a zamyšlení