Jednota s Ďáblem - na vlastní nebezpečí!

Re: Jednota s Ďáblem - na vlastní nebezpečí!

Příspěvekod Zdeněk » ned 10. kvě 2026 9:18:15

Světová banka o jednotlivých zemích podle úrovně příjmů:

https://blogs.worldbank.org/en/opendata ... classifica

(armin neklikat, nebezpečí náhlé mozkové příhody)
Zdeněk

Poděkoval: 3
Poděkováno: 21-krát v 21 příspěvcích

Příspěvekod Zdeněk » ned 10. kvě 2026 10:57:35

armin píše:Putin dále uvedl, že věří, že Rusko nakonec normalizuje vztahy s mnoha západními zeměmi. „Nakonec vztahy s mnoha zeměmi, které se nyní snaží vztahy s námi démonizovat, obnovíme. Čím dříve se tak stane, tím lépe – jak pro nás, tak v tomto případě i pro evropské země,“ řekl novinářům. Deník Financial Times ve čtvrtek informoval, že se lídři Evropské unie připravují na potenciální rozhovory s Moskvou.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahr ... .seznam.cz

Vypadá to, že Fico Putinovi další válčení a vyhrožování Evropě rozmluvil. :)

Usmíří se nakonec, armin s Putinem?
Zdeněk

Příspěvekod armin » ned 10. kvě 2026 11:30:47

Zdeněk píše:
armin píše:Putin dále uvedl, že věří, že Rusko nakonec normalizuje vztahy s mnoha západními zeměmi. „Nakonec vztahy s mnoha zeměmi, které se nyní snaží vztahy s námi démonizovat, obnovíme. Čím dříve se tak stane, tím lépe – jak pro nás, tak v tomto případě i pro evropské země,“ řekl novinářům. Deník Financial Times ve čtvrtek informoval, že se lídři Evropské unie připravují na potenciální rozhovory s Moskvou.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahr ... .seznam.cz

Vypadá to, že Fico Putinovi další válčení a vyhrožování Evropě rozmluvil. :)

Usmíří se nakonec, armin s Putinem?

Když přestane válčit, nechá Ukrajinu na pokoji a přestane vyhrožovat Evropě "denacifikací", jako to předvádí na Ukrajině, tak není důvod k nějakým neshodám. Naopak příležitost k vzájemně výhodné spolupráci a přátelství.
armin

Poděkoval: 47
Poděkováno: 95-krát v 91 příspěvcích

Příspěvekod Zdeněk » ned 10. kvě 2026 12:39:25

armin píše:není důvod k nějakým neshodám. Naopak příležitost k vzájemně výhodné spolupráci a přátelství.

Určitě...
Zdeněk

Příspěvekod Zdeněk » ned 10. kvě 2026 18:11:41

Zdeněk píše:Tys byl služebník Mossadu, mě ještě napadá.

Ono to totiž vypadá, že ty skutečně věříš těm kecům kolegů, že jsi inspirativní/geniální jak Cimrman.

Prošel jsem hodně zaměstnání a jedno z nich bylo ve skladu se známou/kámoškou a ještě s jedním řidičem-zaměstnancem. Patřilo to malému podnikateli s pár zaměstnanci, s kterým jsme si byli i tak nějak sympatičtí.
Co mě ale překvapilo, jak ti mí dva kolegové to na toho šéfa hráli, jak ho mají rádi, jak je úžasnej atd. Přitom ho nesnášeli, za zády shazovali jak mohli (a vůbec si neuvědomovali jaká musí nést rizika a že oni si jen přijdou pro vejplatu).

Já jsem to z počátku vlastně i podvědomě odmítal chápat, protože to byla kámoška a oni to brali za samozřejmé chování. Ale postupně jsem začal bejt nasranej a při jedné větší hádce jsem si uvědomil, že tam být nechci a dal jsem výpověď. Tím se situace uklidnila, kámošku jsem pak ujistil, že jsem jí opravdu neprásknul (často jsem se s šéfem bavili ale o jiných věcech).

Tvl já jsem si myslel jakej nejsem znalec lidských duší, ale oni by mě obalamutili úplně stejně. Tak dokonale to hráli (s něčím podobným jsem se setkal ještě na jedné brigádě u zámečníků, s menší intenzitou a s více zaměstnanci).

No a ty kecy o Cimrmanovi jsou z tohoto ranku. Z nějakého důvodu ti podkuřovali. A tys jim uvěřil.
Zdeněk

Příspěvekod armin » ned 10. kvě 2026 19:00:58

Zdeněk píše:
No a ty kecy o Cimrmanovi jsou z tohoto ranku. Z nějakého důvodu ti podkuřovali. A tys jim uvěřil.

O Cimrmanovi to říkám jenom já až teď a to žertem.

Možná je to tím, že jsem se narodil v neděli.
Postupně jsem pracoval na pěti různých pracovištích (firmách) a všude ten vztah ke mně měli kolegové i nadřízení podobný.
3 za totáče, dvě po revoluci. A na střední i vysoké škole to bylo podobné. I v Jílovém.

Asi je to dobrá karma z minulých životů. Že jsem vždy byl na straně slabších a napadaných proti těm, co jim ubližovali. Že pravda a pravdivost pro mne byly vždy to nejdůležitější.

Zní to asi blbě, co píšu, to si uvědomuji, ale když si to pořád potřebuješ vysvětlovat nějakými tlačenkami, příslušností atd. tak ti píšu jako to bylo a jak to pořád je. Žádná záhada naopak jednoduché jak facka.
armin

Poděkoval: 47
Poděkováno: 95-krát v 91 příspěvcích

Předchozí

Zpět na Úvahy a zamyšlení