Stav společnosti

Re: Stav společnosti

Příspěvekod Trini » sob 01. srp 2026 10:32:08

armin píše:
Trini píše:

Putin chce zřejmě osvobodit východní a jihovýchodní Ukrajinu

Aha. Tak Rusko osvobozuje Ukrajinu.

Osvobozuje tu část Ukrajiny, která byla a je proruská.
Trini

Poděkoval: 380
Poděkováno: 147-krát v 135 příspěvcích

Příspěvekod armin » sob 01. srp 2026 10:37:58

Zdeněk píše:
Že ty to opravdu nechápeš. Ty jsi prostě slabomyslný.

Já to chápu a doufám, že to dobře chápou hlavně ti, co mají na starost naši a evropskou obranu. Hlavně tu protibalistickou a jaderné odstrašování.
Na té protiraketové už se začíná kolektivně pracovat, akorát našemu Babišovi to nějak uniklo.
Asi nás ani nikdo nezval. My jsme dnes schopni nanejvýš souhlasit, ale korunu pustit pro společnou věc, to ne.
armin

Poděkoval: 48
Poděkováno: 96-krát v 92 příspěvcích

Příspěvekod Trini » sob 01. srp 2026 10:43:58

Zdeněk píše:
Trini píše:
Zdeněk píše:No, posuňme se do současnosti, Rusové uzavřeli oděský přístavní komplex. Uzavřeli všechny ukrajinské přístavy na pobřeží Černého moře. To bude mít zničující ekonomické důsledky."

Putin chce zřejmě osvobodit východní a jihovýchodní Ukrajinu - to modré území při prezidentských volbách 2010 - od nadvlády fašistických banderovců. To by znamenalo, že zbylá Ukrajina bude odříznuta od moře.

https://de.wikipedia.org/wiki/Pr%C3%A4s ... raine_2010

Na té mapě je vidět, že Janukovyč měl nejvíce voličů na Donbasu, Tymošenková na západě Ukrajiny a že Ukrajina byla už tenkrát rozpolcená.

Ano, podstata té války vyplynula ze snahy o násilnou ukrajinizaci východní ruskojazyčné části Západem, prostřednictvím ukrajinských nacionalistů.
Jak vyplývá z vyšetřování kyjevského soudu, násilný Majdan organizovaly cizí tajné služby.

Mělo se to včas řešit rozdělením tak, jako se rozdělilio Českoslovnsko na Česko a Slovensko, nebo aspon federalizací. Místo toho se to řešilo násilím a to nakonec vedlo k válce.
Trini

Příspěvekod armin » sob 01. srp 2026 10:57:15

Zdeněk píše:
A doufám, že to karma tomu zdejšímu gaunerovi, co se tváří jak mílius, co tohle zabíjení statisíců mladých lidí, roztrhaných drony atpod., svým mentálním vkladem do společnosti umožnil, jednou spočítá.

Obávám se, že brečíš na špatním hrobě. Já vidím jako dnešního největšího gaunera, co se tváří jako mílius a co tu speciální vojenskou operaci spustil, toho tvého Vladimíra Vladimíroviče.

Dokonce i ten vládní Macinka to vidí jasně ty proroku : :)

Ministr zahraničí Petr Macinka řekl nové ruské velvyslankyni v Česku, že diskuze o příčinách konfliktu na Ukrajině se má vést, ale až poté, co utichnou zbraně.

Ministr zahraničí Petr Macinka při nástupním rozhovoru sdělil nové ruské velvyslankyni v Česku Anně Ponomarjovové, že válku proti Ukrajině je třeba ukončit. Jakékoli vysvětlování ruských důvodů a příčin v tomto ohledu nepomůže, ke konci války povedou pouze konkrétní kroky, které obnáší zejména kompromisy obou stran a vůli obou stran, uvedl následně ve vyjádření na facebooku. Vysvětlování podle něj nezmění nic na tom, že válku vede Rusko na ukrajinském území. Na schůzce se ohradil i proti bombardování civilistů v ukrajinských městech.

„Vážná diskuze o příčinách konfliktu má být vedena, ale až poté, co utichnou zbraně. Jsem přesvědčen o tom, že i vůle naslouchat pak bude větší,“ napsal Macinka. Je zároveň přesvědčen, že Rusko v pátém roce konfliktu není v žádném případě bezpečnější, než bylo před jeho zahájením. „Toho si musí být vědomi i ti, kteří v roce 2022 dávali rozkaz k překročení hranic. Stejně jako si musí být vědomi i toho, že vztahy Ruska s celou Evropou se dramaticky zhoršily,“ podotkl.
armin

Příspěvekod Trini » sob 01. srp 2026 11:36:20

Zdeněk píše:
Trini píše:
Zdeněk píše:No, posuňme se do současnosti, Rusové uzavřeli oděský přístavní komplex. Uzavřeli všechny ukrajinské přístavy na pobřeží Černého moře. To bude mít zničující ekonomické důsledky."

Putin chce zřejmě osvobodit východní a jihovýchodní Ukrajinu - to modré území při prezidentských volbách 2010 - od nadvlády fašistických banderovců. To by znamenalo, že zbylá Ukrajina bude odříznuta od moře.

https://de.wikipedia.org/wiki/Pr%C3%A4s ... raine_2010

Na té mapě je vidět, že Janukovyč měl nejvíce voličů na Donbasu, Tymošenková na západě Ukrajiny a že Ukrajina byla už tenkrát rozpolcená.

Ano, podstata té války vyplynula ze snahy o násilnou ukrajinizaci východní ruskojazyčné části Západem, prostřednictvím ukrajinských nacionalistů.
Jak vyplývá z vyšetřování kyjevského soudu, násilný Majdan organizovaly cizí tajné služby.

Ale nakonec kdo jinému eurojámu kopá, sám do ní padá.

A doufám, že to karma tomu zdejšímu gaunerovi, co se tváří jak mílius, co tohle zabíjení statisíců mladých lidí, roztrhaných drony atpod., svým mentálním vkladem do společnosti umožnil, jednou spočítá.

Brusel hlásá svojí pravdu a kdo z politiků v EU se jí nechce řídit, tak je prohlášen za pravicově radikálního a je vydán napospas štvanici mainstremu. Mainstream má za úkol všechny zprávy manipulovat tak, aby vyhovovaly zájmům Bruselu. Stále víc obyvatel EU s tím nesouhlasí a volí takové strany, které mají v programu změnu tohoto systému.

Šándor řekl zajimavou věc: Nový anglický premiér prý ve své řeči vůbec nemluvil o podpoře Ukrajiny ve válce, ani Ukrajinu nezmínil. Zřejmě jsou nálady u anglického obyvatelstva takové, že by pak dali hlasy Faragemu, který zařídil brexit.

Právě jsem se dívala. A opravdu. Premier Burnham se chce soustředit především na vnitřní/ domácí politiku. Jedním z jeho cílů je např. odstranit bezdomovectví.

https://www.tagesschau.de/ausland/europ ... m-100.html
:)
Trini

Příspěvekod armin » sob 01. srp 2026 11:57:32

Trini píše:Mainstream má za úkol všechny zprávy manipulovat tak, aby vyhovovaly zájmům Bruselu.

Nepleteš si náhodou Brusel s Kremlem?
Tam je to možné a opak přímo trestný.

Jak si představuješ, že Brusel u nás úkoluje mainstream? Třeba TV Nova, nebo ČT, nebo Primu? nebo Seznam? Jak to ten Brusel konkrétně dělá?
To by mne zajímalo.
A taky co je podle tebe mainstream a co není mainstream?
armin

Příspěvekod Zdeněk » sob 01. srp 2026 12:25:36

armin píše:
Zdeněk píše:

Obávám se, že brečíš na špatním hrobě. Já vidím jako dnešního největšího gaunera, co se tváří jako mílius a co tu speciální vojenskou operaci spustil, toho tvého Vladimíra Vladimíroviče.

Dokonce i ten vládní Macinka to vidí jasně ty proroku : :)

Ministr zahraničí Petr Macinka řekl nové ruské velvyslankyni v Česku, že diskuze o příčinách konfliktu na Ukrajině se má vést, ale až poté, co utichnou zbraně.

Ministr zahraničí Petr Macinka při nástupním rozhovoru sdělil nové ruské velvyslankyni v Česku Anně Ponomarjovové, že válku proti Ukrajině je třeba ukončit. Jakékoli vysvětlování ruských důvodů a příčin v tomto ohledu nepomůže, ke konci války povedou pouze konkrétní kroky, které obnáší zejména kompromisy obou stran a vůli obou stran, uvedl následně ve vyjádření na facebooku. Vysvětlování podle něj nezmění nic na tom, že válku vede Rusko na ukrajinském území. Na schůzce se ohradil i proti bombardování civilistů v ukrajinských městech.

„Vážná diskuze o příčinách konfliktu má být vedena, ale až poté, co utichnou zbraně. Jsem přesvědčen o tom, že i vůle naslouchat pak bude větší,“ napsal Macinka. Je zároveň přesvědčen, že Rusko v pátém roce konfliktu není v žádném případě bezpečnější, než bylo před jeho zahájením. „Toho si musí být vědomi i ti, kteří v roce 2022 dávali rozkaz k překročení hranic. Stejně jako si musí být vědomi i toho, že vztahy Ruska s celou Evropou se dramaticky zhoršily,“ podotkl.

Nevím proč sem cpeš Macinku :). Mě vůbec nezajímá co ten šíbr mele (jednou jsem ocenil jeho mediální zviditelnění se ve vystoupení s Clintonovou, jako politicky/profesně velmi dobré, to je celé). Že by měl být morálním arbitrem pro ospravedlnění či neospravedlnění války, je úplně scestné.

No, nechtěl bych být na tvém místě, až natáhneš bačkory. A celý tvůj život, ze všech možných úhlů pohledů, se ti promítne.
A tvoje vyšší já pak vynese soud. Co takhle si to zkusit v palestinské rodině na okupovaném území (zpočátku jenom krátce - tak do deseti let, než dopadne bomba). Těžko proti tomu něco namítat.
Zdeněk

Poděkoval: 3
Poděkováno: 22-krát v 22 příspěvcích

Příspěvekod Zdeněk » sob 01. srp 2026 13:40:06

CENTCOM (Ústřední velitelství USA pro Blízký východ) vydalo včera tento "factcheck".

Protože se tomu lidi docela pošklebují, zeptal jsem se AI. :)

Asi se blbost tak jako vir z netopýra na člověka přenesla z armina na CENTCOM. :(
Zdeněk

Příspěvekod armin » sob 01. srp 2026 13:42:05

Zdeněk píše:
No, nechtěl bych být na tvém místě, až natáhneš bačkory. A celý tvůj život, ze všech možných úhlů pohledů, se ti promítne.

Koukám, že mi nepřeješ nic dobrého, EU také ne, americkému dolaru také ne.

Já už vyhlížím za tu bránu a přichází ke mně podobně jako k opravdovým budhistům asi toto:

Madždžhmanikájó, 129, sv.3, s. 171]

Mnichové, jako se stíny vysokých vrcholků horských snášejí v době západu slunce na zemi, kladou se na ni, rozprostírají se po ní, tak se také snáší k rozumnému muži, když usedl do lenošky nebo se položil na lůžko nebo ulehl na zemi, to, co dříve krásného vykonal myšlením, řečí, skutky, ukládá se to v jeho nitru a rozprostírá se to v něm.
Tehdy si, mnichové, rozumný muž pomyslí: Nedopustil jsem se zlého, nedopustil jsem se krutosti, nedopustil jsem se hříchu, dobře jsem jednal, blahodárně jsem jednal, ochraňoval bázlivé. Až zemru, půjdu cestou těch, kteří se nedopustili zlého, kteří se nedopustili krutosti, kteří se nedopustili hříchu, kteří dobře jednali, blahodárně jednali, ochraňovali bázlivé.
Muž ten není zarmoucen, není v nesnázích, neběduje, nebije se kajícně v prsa, neupadá v zoufalství.

Máš to také tak nějak?
armin

Příspěvekod Zdeněk » sob 01. srp 2026 15:49:42

armin píše:
Zdeněk píše:

Koukám, že mi nepřeješ nic dobrého, EU také ne, americkému dolaru také ne.

Já už vyhlížím za tu bránu a přichází ke mně podobně jako k opravdovým budhistům asi toto:

Madždžhmanikájó, 129, sv.3, s. 171]

Mnichové, jako se stíny vysokých vrcholků horských snášejí v době západu slunce na zemi, kladou se na ni, rozprostírají se po ní, tak se také snáší k rozumnému muži, když usedl do lenošky nebo se položil na lůžko nebo ulehl na zemi, to, co dříve krásného vykonal myšlením, řečí, skutky, ukládá se to v jeho nitru a rozprostírá se to v něm.
Tehdy si, mnichové, rozumný muž pomyslí: Nedopustil jsem se zlého, nedopustil jsem se krutosti, nedopustil jsem se hříchu, dobře jsem jednal, blahodárně jsem jednal, ochraňoval bázlivé. Až zemru, půjdu cestou těch, kteří se nedopustili zlého, kteří se nedopustili krutosti, kteří se nedopustili hříchu, kteří dobře jednali, blahodárně jednali, ochraňovali bázlivé.
Muž ten není zarmoucen, není v nesnázích, neběduje, nebije se kajícně v prsa, neupadá v zoufalství.

Máš to také tak nějak?

Nemám. Já se zabývám duchovní cestou, se kterou karma souvisí jen nepřímo (tak jako se zdravovědou, kulinářstvím, živobytím, počasím, atd. atpod.).

Zdá se, že tobě to však splývá, tedy že nižší považuješ za vyšší (tak jako tomu třeba je u tlouštíka s kulinářstvím). Což by odpovídalo tvým fiktivním představám mimoně (moje reakce se přeci netýkala jestli ti něco přeju nebo nepřeju).
Zdeněk

Příspěvekod Jářek » sob 01. srp 2026 16:57:45

Já se zabývám duchovní cestou

Čili jdeš sám za sebe a ze sebe. Cos kdy slyšel, viděl a čet, jsou jakési kulisy ?
Jářek

Poděkoval: 2
Poděkováno: 6-krát v 6 příspěvcích

Příspěvekod armin » sob 01. srp 2026 18:00:09

Zdeněk píše:
Zdá se, že tobě to však splývá, tedy že nižší považuješ za vyšší

Jak nahoře, tak i dole.

Jestli neznáš, tak fráze „jak nahoře, tak dole“ pochází ze Smaragdové desky (Tabula Smaragdina), což je starověký hermetický text přisuzovaný Hermu Trismegistovi.

Hlavní význam

Propojení vesmíru a člověka:
Vyjadřuje myšlenku, že makrokosmos (vesmír, příroda, vesmírné zákony) a mikrokosmos (člověk, lidská duše, buňka) spolu dokonale korespondují a fungují na stejných principech.

Jednota bytí:
Vše ve vesmíru je propojené jednou všeprostupující energií. To, co se odehrává na duchovní nebo kosmické rovině („nahoře“), se odráží i v hmotné či lidské realitě („dole“).

Základ alchymie a magie:
V esoterismu a alchymii tento princip sloužil jako návod k pochopení tajných zákonů přírody – poznáním jedné roviny (např. lidské mysli) lze pochopit i rovinu druhou (vesmír).

Základní citace zní: „To, co jest dole, jest jako to, co jest nahoře, a to, co jest nahoře, jest jako to, co jest dole, aby se uskutečnily zázraky Jedné Věci.“
armin

Příspěvekod Zdeněk » sob 01. srp 2026 18:52:40

Jářek píše:
Já se zabývám duchovní cestou

Čili jdeš sám za sebe a ze sebe. Cos kdy slyšel, viděl a čet, jsou jakési kulisy ?

Mě je to jedno.
Zdeněk

Příspěvekod Zdeněk » sob 01. srp 2026 18:54:21

armin píše:
Zdeněk píše:
Zdá se, že tobě to však splývá, tedy že nižší považuješ za vyšší

Jak nahoře, tak i dole.

Jestli neznáš, tak fráze „jak nahoře, tak dole“ pochází ze Smaragdové desky (Tabula Smaragdina), což je starověký hermetický text přisuzovaný Hermu Trismegistovi.

Hlavní význam

Propojení vesmíru a člověka:
Vyjadřuje myšlenku, že makrokosmos (vesmír, příroda, vesmírné zákony) a mikrokosmos (člověk, lidská duše, buňka) spolu dokonale korespondují a fungují na stejných principech.

Jednota bytí:
Vše ve vesmíru je propojené jednou všeprostupující energií. To, co se odehrává na duchovní nebo kosmické rovině („nahoře“), se odráží i v hmotné či lidské realitě („dole“).

Základ alchymie a magie:
V esoterismu a alchymii tento princip sloužil jako návod k pochopení tajných zákonů přírody – poznáním jedné roviny (např. lidské mysli) lze pochopit i rovinu druhou (vesmír).

Základní citace zní: „To, co jest dole, jest jako to, co jest nahoře, a to, co jest nahoře, jest jako to, co jest dole, aby se uskutečnily zázraky Jedné Věci.“

To jen vystihuje tvoje zmatení. To co popisuješ je analogie, já ale píšu o hierarchii. Záměna nižšího za vyšší je podstata hříchu, který se může odehrávat jak na zemi, tak na nebi.
Zdeněk

Příspěvekod armin » sob 01. srp 2026 20:21:14

Zdeněk píše:To jen vystihuje tvoje zmatení. To co popisuješ je analogie, já ale píšu o hierarchii. Záměna nižšího za vyšší je podstata hříchu, který se může odehrávat jak na zemi, tak na nebi.

A to ti kdo nakukal? To máš od toho RA?

Ty channelingátoři jak jsem vypozoroval se vyznačují těmi úrovněmi. To je projekce psychologické potřeby (ega) být pořád na lepší, na vyšší úrovni (než ostatní) Tím se vyznačují vnitřně nesvobodní lidé závislí na co nejvyšší autoritě.
A těm se toho dostává tím channelingováním. Je to takový mírný případ schizofrenie, rozštěpení osobnosti, které toto iluzorní stoupání egu poskytuje.
Peková se z toho zasnění do přechodu do vyšší dimenze (které pak nenastalo) před kamerou štěstím rozbrečela.

Tohle my opravdoví budhisté neprovozujeme, protože to nepotřebujeme. Nás zajímá jen pravda.

Hledej pravdu, slyš pravdu, uč se pravdě, miluj pravdu, mluv pravdu, drž se pravdy, braň pravdu až do smrti, protože pravda tě osvobodí

Nothing else matters...

https://www.youtube.com/watch?v=tAGnKpE4NCI
armin

Příspěvekod Zdeněk » sob 01. srp 2026 20:37:04

armin píše:A to ti kdo nakukal? To máš od toho RA?

Ne.

Hierarchie (z řeckého hieros (posvátný) a archein (vládnout)) je v teologii základní termín, běžně používaný (Tomáš Akvinský).
Platona či Aristotela není možné chápat bez chápání hierarchie.

Nepřipadáš si trochu trapně?
Zdeněk

Příspěvekod armin » sob 01. srp 2026 21:13:07

Zdeněk píše:
armin píše:A to ti kdo nakukal? To máš od toho RA?

Ne.

Hierarchie (z řeckého hieros (posvátný) a archein (vládnout)) je v teologii základní termín, běžně používaný (Tomáš Akvinský).
Platona či Aristotela není možné chápat bez chápání hierarchie.

Nepřipadáš si trochu trapně?

Ne.
Jen jsem ti chtěl vysvětlit, kde se to v lidském myšlení bere a promítá se to do dualistických náboženství, některých filosofií, společenského uspořádání - ten tvůj páníček a ratlíci, hierarchie společnosti, firem, armády a obdobně do těch channelingových fantazií, dnes oblíbené "dimenze".

Buddhismus a nejen buddhismus jde za tyto duševní žebříčky na nichž stojí ego snažící se po nich lézt někam nahoru..
"Jak nahoře, tak i dole"

To ale asi není zrovná šálek tvého čaje, pozoruji :)
armin

Příspěvekod armin » sob 01. srp 2026 21:17:41

P.S.

Jeden můj kamarád, později channelingová autorita se mi jednou svěřil, že už byl na kdovíjaké úrovni a pak zase spadl dolů a to už několikrát.
Tak jsem mu to vysvětlil:
"To máš z toho, že pořád někam nahoru lezeš"

armin

Příspěvekod Zdeněk » ned 02. srp 2026 4:47:40

armin píše:Jen jsem ti chtěl vysvětlit, kde se to v lidském myšlení bere a promítá se to do dualistických náboženství, některých filosofií, společenského uspořádání - ten tvůj páníček a ratlíci, hierarchie společnosti, firem, armády a obdobně do těch channelingových fantazií, dnes oblíbené "dimenze".

Buddhismus a nejen buddhismus jde za tyto duševní žebříčky na nichž stojí ego snažící se po nich lézt někam nahoru..
"Jak nahoře, tak i dole"

Když se něco do něčeho promítá, nepanuje mezi nimi hierarchie?
Jak jinak bys pak mohl poznat, co se do čeho promítá?

Jak nahoře, tak i dole neznamená, že je správné chodit po hlavě. Či krást půdu Palestincům (a pak jako správný zmrd kázat o morálce Rusku). Nebo mít protekci v zaměstnání. Atd.
Zdeněk

Příspěvekod armin » ned 02. srp 2026 7:35:12

Zdeněk píše:
Jak nahoře, tak i dole neznamená, že je správné chodit po hlavě. Či krást půdu Palestincům (a pak jako správný zmrd kázat o morálce Rusku). Nebo mít protekci v zaměstnání. Atd.

Přesně tak
armin

PředchozíDalší

Zpět na Úvahy a zamyšlení