armin píše:Nepoužíváš ty náhodou ten pověstný dvojí metr?
Co ten tvůj Vladimír Vladimírovič?
Můj není, ale tvůj - pro tvou nenávist k němu.
Alaja a Eva měly Putina a Rusko rády. Alaja Putina zřejmě milovala. Poznala ho za mlada osobně, zatančila si s ním na dovolené (jestli si to dobře pamatuji, tak to bylo v Bulharsku) a podle všeho na ni udělal velký dojem, který ji nikdy neopustil a naopak rostl.
Eva upřímně milovala Rusko a měla ráda Putina, jako ochránce Ruska.
Vzpomínám, že moje máma také měla Putina od začátku ráda, což jsem nemohla pochopit - mně tenkrát nebyl sympatický.
O Ukrajinu jsem se začala trochu zajímat až v době v maidanu a pak po násilném vládním převratu. Zpráva v rakoukých mediích, že se po maidanu poslanci v ukrajinském parlamentu jako první porvali, mne šokovala. Stejně jajko zpráva o tom, jak prezidentská kandidátka Tymošenková nenávídí Rusy a přeje si jejich neexistenci. Tak taková je úroven ve vládních kruzích na Ukrajině?!

Proto mne moc nepřekvapilo, že se na Krymu uspořádalo pod ochranou Ruska referendum o připojení k Rusku. V německé wikipedii jsem se dočetla, že hned po rozpadu SSSR si velká většina obyvatel Krymu přála zase patřit k Rusku, ke kterému dříve Krym patřil - proto mne neudivilo, že se v referendu rozhodli pro připojení k Rusku. Měli tím také hned právo na 2x vyšší penzi než na Ukrajině, odpovídající ruské, psali v rakouských zprávách.
Potom už jsem pozorně sledovala, co se na Ukrajině děje, hledala a prověřovala informace. Alaja nás informovala, co se děje na Donbasu.
Dlouho jsem si naivně myslela, že EU jde opravdu o mír na Ukrajině. Když se pak ukázalo, že opak byl pravdou, tak to definitvně změnilo můj pohled na Putina a jeho politiku. Dodnes sice nemohu říct, že bych Rusko a Putina milovala, ale vždy mi byla nesmírně důležitá spravedlnost, spravednost pro lidi. V mocenksých zájmech politiků žádná spravedlnost pro lidi není a to si čím dál víc lidí v EU uvědomuje.