Stav společnosti

Re: Stav společnosti

Příspěvekod Zdeněk » pon 03. srp 2026 13:04:01

armin píše:
Zdeněk píše:To je přeci charakteristika tajných služeb - lžou, podvádí, manipulují. A jsou při tom v nějakém konsenzu s vládou.

To je omyl - tajné služby mají zjišťovat a informovat vládu pokud možno pravdivě. Na veřejnosti nevystupují.

Bývalý ředitel CIA Pompeo: "lhali jsme, podváděli jsme, kradli jsme – jako bychom absolvovali celé výcvikové kurzy".

Vždycky jsem byl na pochybách, jestli jsi tak blbej nebo manipulativní. Tipuju nějaký mix z toho.

Hlavně jsi ale zbabělec, co se bojí pravdy. Zejm. o sobě.
Zdeněk

Poděkoval: 3
Poděkováno: 22-krát v 22 příspěvcích

Příspěvekod Trini » pon 03. srp 2026 13:16:26

https://cs.wikipedia.org/wiki/Rusk%C3%A1_propaganda

Dalším pilířem je rozsáhlá síť proruských veřejných osobností a politiků, často podporovaných nebo přímo spojených s ruskými vládními institucemi.

Aha, tak už je mi to jasné. Všechno, co odporuje protiruské propagandě, je proruská propaganda. Nebot kdo není s námi, je proti nám. Vytvořit si vlastní názor na základě dostupných informací není připustné. Platí pouze - a výhradně - protiruská propaganda. To je jak za totality. :? :(
Trini

Poděkoval: 380
Poděkováno: 147-krát v 135 příspěvcích

Příspěvekod Trini » pon 03. srp 2026 13:19:38

Trini píše:https://cs.wikipedia.org/wiki/Rusk%C3%A1_propaganda

Dalším pilířem je rozsáhlá síť proruských veřejných osobností a politiků, často podporovaných nebo přímo spojených s ruskými vládními institucemi.

Aha, tak už je mi to jasné. Všechno, co odporuje protiruské propagandě, je proruská propaganda. Nebot kdo není s námi, je proti nám. Vytvořit si vlastní názor na základě dostupných informací není připustné. Platí pouze - a výhradně - protiruská propaganda. To je jak za totality. :? :(

P.S.

V Německu i v Rakousku se najde dost veřejných osobností, které to mají jinak než protiruská propaganda. :)
Trini

Příspěvekod Trini » pon 03. srp 2026 14:01:46

:)

https://www.youtube.com/shorts/AaM1CmU4rTg

Filip Turek

Také nesnášíte neúctu ke starším

:kvetina:
Trini

Příspěvekod armin » pon 03. srp 2026 15:18:43

Trini píše:
A kde vysílá ta kremelská propaganda? Je to něco jako bývala za komunistů Svobodná Evropa nebo Hlas Ameriky? To by mne fakt zajímalo, co se tam říká.

V ruské televizi, rozhlase, novinách, zkrátka ruský mainstream. I Putin to říká, Lavrov atd.
armin

Poděkoval: 48
Poděkováno: 96-krát v 92 příspěvcích

Příspěvekod armin » pon 03. srp 2026 15:24:53

Zdeněk píše:
Vždycky jsem byl na pochybách, jestli jsi tak blbej nebo manipulativní. Tipuju nějaký mix z toho.

Že by projekce?
Já ničím z toho netrpím. A přesto to na mně vidíš.
armin

Příspěvekod armin » pon 03. srp 2026 15:27:16

Trini píše:
V Německu i v Rakousku se najde dost veřejných osobností, které to mají jinak než protiruská propaganda. :)

I u nás - třeba Okamura, Rajchl a další naši vlastenci.
armin

Příspěvekod armin » pon 03. srp 2026 15:39:01

Trini píše:
Putin jasně řekl, že to nepřupustí, aby ukrajinská vláda vraždila civilisty na Donbase. A nepřipustil to. Co je na tom za lež? :donknow:

V tomhle zrovna nelhal, ale například

Začátek ruské invaze na Ukrajinu proběhl jako překvapivý ranní útok 24. února 2022, kterému předcházely měsíce kategorického popírání ze strany Vladimira Putina a ruských představitelů. Rusko do poslední chvíle tvrdilo, že masivní hromadění vojsk u hranic Ukrajiny je pouhé vojenské cvičení.

... a tvrzení západních tajných služeb, že by Rusko snad plánovalo zaútočit na Ukrajinu že je jen lživá západní protiruská propaganda.
armin

Příspěvekod Trini » pon 03. srp 2026 16:29:56

:D

https://www.youtube.com/shorts/WZV3MWYsFDg

Zdislava Pokorná alias Zdíša, nebyla vpuštěna na tiskovou konferenci MZV • Petr Macinka

:thumb: ;)
Trini

Příspěvekod Trini » pon 03. srp 2026 17:03:16

armin píše:
Trini píše:
A kde vysílá ta kremelská propaganda? Je to něco jako bývala za komunistů Svobodná Evropa nebo Hlas Ameriky? To by mne fakt zajímalo, co se tam říká.

V ruské televizi, rozhlase, novinách, zkrátka ruský mainstream.

A jak se k tomu dá dostat?
Trini

Příspěvekod Zdeněk » pon 03. srp 2026 17:07:07

armin píše:
Zdeněk píše:

Že by projekce?

Téma bylo činnost tajných služeb. Jakej chceš ještě těžší argument, který by dokazoval jaký jsi mimoň, než vyjádření ředitele CIA?

A místo abys poděkoval, tak vytáhneš projekci. Tvoje ego prostě věcnou diskuzi neunese.

Není zač.
Zdeněk

Příspěvekod Trini » pon 03. srp 2026 17:23:58

:!:

https://www.youtube.com/watch?v=ZZ-fRVzVT6o

L. Zaorálek: Sankce neporazí Rusko ani Írán, ale Evropu.
Trini

Příspěvekod armin » pon 03. srp 2026 17:25:24

Trini píše:
armin píše:
Trini píše:

V ruské televizi, rozhlase, novinách, zkrátka ruský mainstream.

A jak se k tomu dá dostat?

Stačí poslouchat co říká Putin, Lavrov a Peskov. Případně jestli umíš rusky tak přes internet.
armin

Příspěvekod armin » pon 03. srp 2026 17:33:19

Zdeněk píše:
armin píše:
Zdeněk píše:

Že by projekce?

Téma bylo činnost tajných služeb. Jakej chceš ještě těžší argument, který by dokazoval jaký jsi mimoň, než vyjádření ředitele CIA?

A místo abys poděkoval, tak vytáhneš projekci. Tvoje ego prostě věcnou diskuzi neunese.

Není zač.

Spí naopak, já jsem mluvil o voze a ty jsi dal video o koze, jediné společné je slovo tajné služby. Samozřejmě že tajné služby v zahraničí nejen slídí, ale i manipulují vybranými jedinci, na které něco vědí nebo se nechají podplatit a ti pak teprve lžou a veřejně manipulují. Tajné služby nevystupují v médiích a když tak formálně, protože jinak by ty jejich sestavované lži. údajné konspirace a podobně byly moc průhledné - bylo by vidět, kdo za tím stojí.
To musí říkat navedený občan nebo politik, který tomu sám věří a nebo tak alespoň umí vypadat. A dnes díky internetu, mailu sociálním sítím a AI se pro tohle otevřely nebývalé možnosti.
armin

Příspěvekod armin » pon 03. srp 2026 17:38:42

Trini píše::!:

Co Čech, to názor. Jestli ony ty ruské tajné služby na něj něco nevědí, že v poslední době začal opakovat ty ruské narativy :donknow:

Stále lepší sankce než válčení. Proč on Putin raději neuvalil na Ukrajinu sankce a místo toho vtrhl na Ukrajinu?
No protože je velký válečník. Asi.
armin

Příspěvekod Trini » pon 03. srp 2026 18:00:17

armin píše:
Stále lepší sankce než válčení. Proč on Putin raději neuvalil na Ukrajinu sankce a místo toho vtrhl na Ukrajinu?
No protože je velký válečník. Asi.

A proč neuvrhlo NATO sankce na Srbsko a Irák a vtrhlo tam? No protože je NATO velký válečník. ;)

Trump to řekl dobře - že sankce stojí moc peněz, jsou moc drahé. A proto je mnohem pravděpodobnější, že ty sankce porazí EU a ne Rusko nebo Irán. Stačí jen trochu přemýšlet a přestat se opájet propagandou mainstreamu. Sebezničení sankcemi. Ale možná předtím si lidé zvolí v EU jiné politiky, kteří přestanou se sankcemi, přestanou financovat válku a vrátí se k mírumilovné diplomacií. :)
Trini

Příspěvekod Trini » pon 03. srp 2026 18:16:56

:!:

A hele...párkrát jsem už přemýšlela, jestli Ukrajinci přestali demonstrovat, když říkali, že nepřestanou, dokud nebude Fedorov zase ministrem obrany

https://www.novinky.cz/clanek/komentare ... g-40590953

Ukrajinci dál demonstrují. Zahraniční média o tom už příliš neinformují

.............................

Spíš bych řekla, že o tom vůbec neinformují. Radějí se věnují oslavám píchání klackem do Ruska. Ted už několikrát píchli, tak čekám, kdy přijde adekvátní odpověd z Ruska - za několiké píchnutí by mohla přijít pořádná rána palicí.
Trini

Příspěvekod Trini » pon 03. srp 2026 18:20:56

https://www.novinky.cz/clanek/komentare ... g-40590953

Ukrajinci dál demonstrují. Zahraniční média o tom už příliš neinformují

.............................

P.S.

To je fakt zajímavé:

Ukrajinci pátým rokem trpí, bojují a umírají za demokratickou a svobodnou Ukrajinu. Teď mají pocit, že ji ztrácejí. Prezident místo dialogu s nimi vede dál svůj sebevědomý monolog. Už i ti vojáci, kteří narukovali dobrovolně, se ptají, proč mají umírat za zemi, která začíná připomínat Rusko?

Z komentářů:

https://www.lide.cz/diskuze/www.novinky ... 2F40590953

,, Ať už jde o fatální selhání v armádě, nevyšetřenou korupci, omezování svobody slova nebo čím dál autokratičtější styl vládnutí..."

To tedy koukám. Ono se smí už tohle psát?

.....Taky se už delší dobu nestačím divit. Redaktorka píše články do Práva (vlastní ho seznam), které pravidelně čtu. O zelím píše to, co před tím byly konspirace. A za takové příspěvky bylo mazání...

:D
Trini

Příspěvekod Zdeněk » pon 03. srp 2026 19:51:42

armin píše:

Co Čech, to názor. Jestli ony ty ruské tajné služby na něj něco nevědí, že v poslední době začal opakovat ty ruské narativy :donknow:

To je něco, viď. Rusko už už už prohraje a přitom více a více a více šíří své narativy. :netusim:

Vždyť nedávno zběsilému ruskému narativu podlehl i Mašín, že? :?

Proto bdi, buď na stráži. Koukni pod postel, koukni do ledničky, jestli tam Vladimír Vladimírovič něco nezanechal. :idea2:
Zdeněk

Příspěvekod Trini » pon 03. srp 2026 20:55:54

Zdeněk píše:
armin píše:

To je něco, viď. Rusko už už už prohraje a přitom více a více a více šíří své narativy. :netusim:

Vždyť nedávno zběsilému ruskému narativu podlehl i Mašín, že? :?

Proto bdi, buď na stráži. Koukni pod postel, koukni do ledničky, jestli tam Vladimír Vladimírovič něco nezanechal. :idea2:

:lol:
Trini

Předchozí

Zpět na Úvahy a zamyšlení