Stav společnosti

Re: Stav společnosti

Příspěvekod armin » stř 09. zář 2026 16:05:01

Zdeněk píše:
Si pamatuju na diskuzi o fascinující sedmileté zpěvačce, při které z něj vypadlo, že láska k cizím dětem je vlastně pedofilie. :koukam:

Mám dojem, že jsem se tě jen ptal, jestli nejsi náhodou pedofil. To se člověk nemůže ani na nic zeptat?
Mne malé děti nefascinují, tak jsem se chtěl o tobě něco dozvědět.
Zatím jsi ohledně informací o sobě tajemný jak hrad v Karpatech.
armin

Poděkoval: 48
Poděkováno: 96-krát v 92 příspěvcích

Příspěvekod Trini » stř 09. zář 2026 16:17:51

armin píše:
Trini píše:
Také to tak vidím. Podle mne je zatím jeho dávná touha patřit mezi tzv. lepšolidi.

Všiml jsem si, že typické pro lidi, co mají nějaký společenský mindrák je, že vymysleli a v poslední době používají tenhle pojem "lepšolidi".

Ti tzv. "lepšolidi" se poznají podle toho, že snaží stavět nad jiné tím, že je posuzují jako zamindrákované ublížence, dezoláty apod. Typický postoj, že já jsem přece něco lepšího než oni - odtud ten pojem "lepšolidi".

armin píše:K nám naštěstí žádní muslimové (až na malé výjimky kvalifikovaných) nepřicházejí.

O chudou provnicií EU a o češtinu nemají zájem. Chtějí do bohatých (netto-platičů) zemí EU nebo Velké Británie.
Trini

Poděkoval: 381
Poděkováno: 147-krát v 135 příspěvcích

Příspěvekod Trini » stř 09. zář 2026 16:21:06

armin píše:
Zdeněk píše:
Si pamatuju na diskuzi o fascinující sedmileté zpěvačce, při které z něj vypadlo, že láska k cizím dětem je vlastně pedofilie. :koukam:

Mám dojem, že jsem se tě jen ptal, jestli nejsi náhodou pedofil. To se člověk nemůže ani na nic zeptat?
Mne malé děti nefascinují, tak jsem se chtěl o tobě něco dozvědět.
Zatím jsi ohledně informací o sobě tajemný jak hrad v Karpatech.

To není pravda. Zdeněk už o sobě hodně řekl. Zřejmě pořádně nečteš.
Trini

Příspěvekod Zdeněk » stř 09. zář 2026 16:27:11

armin píše:Mám dojem, že jsem se tě jen ptal, jestli nejsi náhodou pedofil.

Ano, což mě překvapilo, proto si to pamatuju :). Sem ti pak odpověděl něco v tom smyslu, že by přeci pak všichni ti unešení diváci (což jsou miliony) museli být pedofilové. Což pro tebe bylo "no problemo".

A tak jsem nad tím začal přemýšlet, přeci vím co cítím. A tak mi to začalo docházet, Ra to totiž výstižně dává do kontextu, kde to má smysl (jinak bych v té tvé otázce asi žádný smysl nenašel a odložil to do kolonky "divný").
Zdeněk

Poděkoval: 3
Poděkováno: 23-krát v 23 příspěvcích

Příspěvekod Trini » stř 09. zář 2026 16:38:21

armin píše:
Zdeněk píše:

Mám dojem, že jsem se tě jen ptal, jestli nejsi náhodou pedofil.

Ty se fakt někoho ptáš, jestli ho sexuálně přitahují dětí? Ptáš se svých kamaradů, jestli je sexuálně přitahují muži nebo snad děti? To by mne fakt nenapadlo se někoho zeptat, jestli je homosexuál. To je přece jeho privátní záležitost. :roll:

AI:

Pedofil je člověk, který pociťuje trvalou sexuální a citovou přitažlivost k dětem před pubertou (tedy k dětem, které ještě nemají vyvinuté sekundární pohlavní znaky).

Základní fakta o pedofilii

Sexuální zaměření: Jde o neměnnou preferenci, kterou si člověk nevybral a nemůže ji vlastní vůlí změnit ani „vyléčit“.
Trini

Příspěvekod armin » stř 09. zář 2026 17:07:21

Trini píše:
Ti tzv. "lepšolidi" se poznají podle toho, že snaží stavět nad jiné tím, že je posuzují jako zamindrákované ublížence, dezoláty apod. Typický postoj, že já jsem přece něco lepšího než oni - odtud ten pojem "lepšolidi".

Takhle ty si to představuješ?

Ti, co si vymysleli ty lepšolidi, tak koukám že o nich mimo jiné říkají že piští, nebo kvičí, když vyjadřují svúj názor..

A také že si myslí, že se někdo snaží stavět nad jiné. To jsou typické představy a projevy hojení vlastního mindráku.

Já se třeba nesnažím stavět nad někoho jiného. Ani by mne to nenapadlo. Ani to nepozoruji u druhých lidí. Jenom to, že někteří si představují, že to druzí, na rozdíl od nich, dělají. Třeba ty, jak píšeš. :)
armin

Příspěvekod Trini » stř 09. zář 2026 17:22:21

armin píše:
Já se třeba nesnažím stavět nad někoho jiného.

Takže jsi hlupák, dezolát, zamindrákovaný ublíženec? Pokud tak totiž označuješ druhé, tak se nad ně stavíš. Nebo jsi neschopný to pochopit?
Trini

Příspěvekod Zdeněk » stř 09. zář 2026 17:25:22

armin píše:Mne malé děti nefascinují

Nejde o malé děti jako takové, ale o to, jak praví ten starší porotce u Angeliny Jordan, aby tu jazzovou skladbu zazpívala jak jí zazpívala, musí mít životní zkušenosti, což sedmileté dítě nemá a mít nemůže.

To je právě na tom fascinující, ten přenos z vyšší dimenze (což je podstata pravého umění), který je v takovémto dětském podání evidentní.

Ale ty jsi zjevný ignorant. Který sedí ve své zploštělé 3. čakře a odtud jak z přízemní kukaně komentuje velehory. Na druhé straně zeměkoule.
Zdeněk

Příspěvekod armin » stř 09. zář 2026 19:27:55

Trini píše:
armin píše:
Já se třeba nesnažím stavět nad někoho jiného.

Takže jsi hlupák, dezolát, zamindrákovaný ublíženec? Pokud tak totiž označuješ druhé, tak se nad ně stavíš. Nebo jsi neschopný to pochopit?

Já používám z uvedených jen pojmy mindrák a ublíženec. Klidně ti vysvětlím, co je tím míněno. To není žádná dehonestace. Nijak se tím nad nikoho nepovyšuji ani tím druhého neponižuji. Podobně jako lékař nebo psychiatr, když vysloví diagnózu, označí příčinu potíží, tak se tím snad nad pacienta povyšuje?
Podobně když o někom řeknu že je silný, geniální, moudrý, nijak se tím neponižuji.

Ty máš asi dojem, že sebevědomí člověka je závislé na tom, co o nich kdo říká. Je pravda že u hodně lidí to tak je a tak si berou různá hodnocení sebe nebo svých oblíbenců velmi osobně. A když někomu řeknou - třeba jako Zdeněk, že je idiot, že by se měl léčit a podobně, tak že ho tím nějak poníží, nebo jak říká Drulák, že kvičí. Hodně dříve by se mně to asi dotklo . Ale už dost dlouho na mne tohle nijak nefunguje. Já vím co jsem, kdo jsem a to, co říká někdo druhý, na tom nic nemění. To je jedním z vedlejších výsledků duchovního vývoje, individuace bytosti.
Mohu se z toho, co říkají druzí poučit a to je tak všechno, Nijak mne to ani v nejmenším nějak ponížit nebo srazit. Jedině snad před druhými, ale to je jejich problém, ne můj.
Ty to mkáš nějak jinak?
armin

Příspěvekod Trini » stř 09. zář 2026 20:16:54

armin píše:
Ty máš asi dojem, že sebevědomí člověka je závislé na tom, co o nich kdo říká.

To, že druhé označuješ jako dezoláty, zamindrakováné ublížence a pod., říká něco o tobě, ne o nich.
Trini

Příspěvekod armin » stř 09. zář 2026 20:31:37

Trini píše:
armin píše:
Ty máš asi dojem, že sebevědomí člověka je závislé na tom, co o nich kdo říká.

To, že druhé označuješ jako dezoláty, zamindrakováné ublížence a pod., říká něco o tobě, ne o nich.

Já nikoho neoznačuji jako dezoláta. Ani nevím, co tím ti, co tohle označení používají myslí.

Mindrák i ublíženec nejsou ode mne pejorativní, ale zjednodušeně označuji člověka podle jeho typického vztahu ke světu a k druhým lidem, který vyjadřují svými projevy.

Slovo mindrák je hovorové označení pro komplex méněcennosti. Vyjadřuje hluboký pocit nedostatečnosti, pochybností o sobě samém a nejistoty, které často neodpovídají realitě. Pochází z německého výrazu Minderwertigkeitskomplex

Slovem ublíženec se v češtině označuje člověk, který se neustále staví do role oběti, cítí se ukřivděný a dává své domnělé či skutečné rány osudu hlasitě najevo.

Typické znaky chování „ublížence“
Svalování viny na okolí: Za jeho neúspěchy může vždy partner, šéf, stát nebo osud, nikdy on sám.

Chronická nespokojenost: Neustále si stěžuje na nespravedlnost světa, ale málokdy udělá aktivní krok ke změně.

Citové vydírání: Svým utrpením se snaží v ostatních vyvolat pocit viny, aby získal pozornost, soucit nebo výhody.

Vztahovačnost: Bere si konstruktivní kritiku nebo neutrální chování druhých jako osobní útok.
armin

Příspěvekod Zdeněk » čtv 10. zář 2026 6:01:25

armin píše:Já vím co jsem, kdo jsem a to, co říká někdo druhý, na tom nic nemění. To je jedním z vedlejších výsledků duchovního vývoje, individuace bytosti.

Tak ano, ego ze 3. čakry se fiktivně domnívá, že ví co je, kdo je.

Ve skutečnosti neví nikdo kdo či co je, protože subjekt, tedy ten kdo se domnívá že ví co nebo kdo je, není objekt, tedy to nebo co. Není to možné žádným myslitelným způsobem, je to iluze, jako když se onehdy naše ještě tehdy malá příbuzná zamilovaně dívala do zrcadla, když si česala své dlouhé vlásky. Nelibě nesla, když jsem si jí pro tu její lásku k obrazu v zrcadle dobíral a snažil se jí to vysvětlit ("co votravuje" myslela si).

"individuace bytosti" není nic jiného než ztotožnění se s obrazem v zrcadle, ať už poznávaném skrze smysly, nebo abstraktně v zrcadle mysli.

Zajímavé je, že podobně smýšlí i dnešní Christina von Dreien, a ani jí nenapadne (na rozdíl od jejího tazatele), že by to mohla být iluze.
Zdeněk

Příspěvekod Trini » čtv 10. zář 2026 8:47:08

armin píše:
Trini píše:

Já nikoho neoznačuji jako dezoláta. Ani nevím, co tím ti, co tohle označení používají myslí.

Zřejmě máš problém s pamětí.

armin píše:
Mindrák i ublíženec nejsou ....

Pokud řekneš, že máš mindrák nebo že se cítíš jako ublíženec, tak je to ok - myslíš/uvažuješ v těchto konceptech, což je tvoje věc.

Pokud to ale tvrdíš o jiných lidech, tak to není nic jiného než jen tvé domněnky - kdy projektuješ své představy a koncepty na druhé. To samozřejmě vypovídá jen o tobě a ne o tom, jak to jiní lidé opravdu mají. ;)
Trini

Příspěvekod Trini » čtv 10. zář 2026 8:57:05

Zdeněk píše:
Zajímavé je, že podobně smýšlí i dnešní Christina von Dreien, a ani jí nenapadne (na rozdíl od jejího tazatele), že by to mohla být iluze.

Christina má zřejmě rozšířené vědomí/vnímání, což ovšem neznamená, že by už (něco) realizovala. Pohybuje se mimo běžné vnímání většiny lidí a ukazuje jim tak, že je něco takové vůbec možné, že existuje víc, než znají, víc, než jsou sami zatím schopni poznávat. Takový dobrý začátek. Zřejmě je to u ní možné, protože je charakterově "čištější" než většina ostatních lidí. Prostě bez jamy a nijamy = pročištění charakteru není žádný duchovní pokrok možný. :)
Trini

Příspěvekod armin » čtv 10. zář 2026 9:04:26

Zdeněk píše:
"individuace bytosti" není nic jiného než ztotožnění se s obrazem v zrcadle, ať už poznávaném skrze smysly, nebo abstraktně v zrcadle mysli.

Individuace je psychologický proces, ve kterém se člověk stává celistvou, jedinečnou a na okolí nezávislou bytostí.

Cesta k sobě: Znamená to objevování vlastního pravého já a zbavování se falešných rolí.

Odsun od davu: Člověk se přestává slepě podřizovat názorům společnosti a rodinným vzorcům.

Přijetí stínu: Zahrnuje to poznání vlastních slabostí, stinných stránek i silných stránek.

Pohled Carla Gustava Junga
Tento pojem proslavil švýcarský psychiatr Carl Gustav Jung. Podle něj je individuace přirozený vývojový krok, který často nastává v druhé polovině života (po čtyřicátém roce věku). Cílem není dokonalost, ale hluboké sebepřijetí a propojení vědomí s nevědomím.
armin

Příspěvekod Trini » čtv 10. zář 2026 9:07:39

:!:

https://www.youtube.com/watch?v=xHIo_v4kIzo

Andor Šándor: Je výhra AfD v Německu problém?

.
Trini

Příspěvekod Zdeněk » čtv 10. zář 2026 9:14:02

armin píše:
Zdeněk píše:

Individuace je psychologický proces, ve kterém se člověk stává celistvou, jedinečnou a na okolí nezávislou bytostí.

Cesta k sobě: Znamená to objevování vlastního pravého já a zbavování se falešných rolí.

Odsun od davu: Člověk se přestává slepě podřizovat názorům společnosti a rodinným vzorcům.

Přijetí stínu: Zahrnuje to poznání vlastních slabostí, stinných stránek i silných stránek.

Pohled Carla Gustava Junga
Tento pojem proslavil švýcarský psychiatr Carl Gustav Jung. Podle něj je individuace přirozený vývojový krok, který často nastává v druhé polovině života (po čtyřicátém roce věku). Cílem není dokonalost, ale hluboké sebepřijetí a propojení vědomí s nevědomím.

Víte, pane zakladateli duchovní školy, psychologie a duchovní cesta jsou dvě odlišné věci.
Laikům to ale někdy splývá. :)

p.s.
Což pochopitelně neznamená, že duchovní cesta psychologii odmítá.

Nebylo by dobré Pepíčkovi, který hrdě ukazuje svou jedničku z počtů, vyčítat, že se raduje jeho ego. :)
Právě naopak, je dobré Pepíčka pochválit. Vše má svůj čas.

Bohužel někdy příliš času vede k dětinským staříkům.
Naposledy upravil Zdeněk dne čtv 10. zář 2026 9:20:40, celkově upraveno 1
Zdeněk

Příspěvekod armin » čtv 10. zář 2026 9:18:05

Trini píše:
Pokud řekneš, že máš mindrák nebo že se cítíš jako ublíženec, tak je to ok - myslíš/uvažuješ v těchto konceptech, což je tvoje věc.

Pokud to ale tvrdíš o jiných lidech, tak to není nic jiného než jen tvé domněnky - kdy projektuješ své představy a koncepty na druhé. To samozřejmě vypovídá jen o tobě a ne o tom, jak to jiní lidé opravdu mají. ;)

Midrák i ublíženost jsou konkrétní objektivní duševní problémy lidí, které se projevují charakteristickými projevy a reakcemi. Podobně jako třeba agresivita, prolhanost, schizofrenie, demence atd.
Jana se tomuhle objektivnímu posouzení jejích duševních problémů také bránila zuby nehty, místo toho, aby si z toho vzala poučení a něco s tím ve svém zájmu dělala.
Ale to je bohužel normální a běžné, že lidem záleží hlavně na tom, jak před druhými a před sebou vypadají a to jim brání v poznáváni sebe.
armin

Příspěvekod armin » čtv 10. zář 2026 9:29:45

Trini píše::!:

https://www.youtube.com/watch?v=xHIo_v4kIzo

Andor Šándor: Je výhra AfD v Německu problém?

.

Šándor je v pohodě. Reprezentuje snahu zkušeného člověka o objektivní analýzu toho, co se děje a proč se to děje. V tom je mi velmi blízký.
armin

Příspěvekod Trini » čtv 10. zář 2026 9:55:52

armin píše:Ale to je bohužel normální a běžné, že lidem záleží hlavně na tom, jak před druhými a před sebou vypadají a to jim brání v poznáváni sebe.

Přesně tak. Ty sebe vidíš jako perfektního a u jiných vidíš, jak to mají podle tebe špatně - a to jen ten zásadní rozdíl k Tomášovým, kteří vždy - na základě skromnosti a pokory - nezapomněli upozornit, že u sebe dál vnímají nedostatky, na kterých musí pracovat. A právě proto dokázali na druhé nahlížet tolerantně a hlavně s láskou. Od toho jsi stále ještě - jako většina běžných lidí - naprosto vzdálen.

Proto jsou pro mne Tomášovi zářným vzorem a příkladem a ty jsi pro mne příkladem toho, kudy cesta nevede. ;)
Trini

PředchozíDalší

Zpět na Úvahy a zamyšlení