Trini píše:armin píše: u druhých vidím jak jejich problémy tak jejich přednosti a
- se domníváš vidět.
Dokážeš to vidět jen podle své pokřivenosti.
To je právě o tom, vidět třísku v oku druhého a sám tam mít kládu.
Samozřejmě že si jako každý jiný můžeš vytvářet domněnky, jak to je se vznikem válek std. A podle své pokřivenosti to můžeš přisuzovat lidem jako jejich vinu - že podle tebe mají psychické problémy a nedostatky. Tak to běžně skoro všichni dělají. Ale tak nějak zapomínášě, že to je právě systém celé lidské společnosti, který lidi takto tvoří, vytváří, manipuluje, ovlivnuje - že jsou pak takoví, jací jsou. A že je potřeba si uvědomit, že ty druhé nezměníš a ani na to nemáš právo. Máš právo a můžeš měnit jen sám sebe. A tím by ses mohl stát příkladem pro ostatní - tak, jak to byli např. Tomášovi.
Lidský svět je nespravedlivý. A všechny ty lidské nespravedlnosti dlouhodobě vyrovnává karma a udržuje tak harmonii mezi dobrem a zlem - tedy síla, kterou zřejmě nevnímáš. Pracuje úplně z jiného časového rozměru a jinak, než si lidé snaží vytvářet svoje "pořádky", které povětšinou nesjou spravedlivé, nejsou v souladu s vyšší harmonií. Připadá mi, že o těchto věcech nemáš ponětí.
Já nikoho měnit nechci ani nikoho soudit. Neříkám o lidech, kteří mají jiný názor že kvičí jako píše Vidlák na odkazu, co sem dal Zdeněk, ani že já pištím, když říkám svůj názor - jako jsi to o mně napsala ty, ani že někdo je štěkající ratlík svého páníčka jako o mně často říká Zdeněk.
A tak to beru jako příležitost ke zkoumání příčin, proč lidé potřebují se takhle projevovat, vymýšlet si, věřit nesmyslům a podobně. Co tím sledují a co je k tomu vnitřně nutí.
Příklady táhnou, bohužel většinu lidí táhnou jiné příklady než pan Tomáš. Jak píšeš, každého podle jeho vlastního pokřivení, vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá.
Prostě člověk než zestárne, měl by zmoudřet a tak nejlépe naplní smysl svého života a bude mít krásné stáří.
A když ne, tak se také nic nestane, akorát bude více trpět. Jak se říká, jako zvíře.
P.S.
Udržování harmonie mezi dobrem a zlem, to je zajímavé. To máš odkud? Něco takového říkal Honzam - že dobro je příčinou zla.