pepakopriva píše:
Vím, že každý má svou cestu, ale byl bych vděčný za vaše zkušenosti a praktické rady. Jak dlouho vám trvalo, než jste začali vidět opravdové změny?
Předem díky za jakékoliv sdílení!
P.S. Možná by bylo zajímavé, kdybychom si tady vyměňovali i konkrétní úspěchy - ať vidíme, že to opravdu funguje.
Petr píše:A je tu na to i spousta smajliku..
jsem stasny
zarim
myslenky prichazeji
pohoda relax
objimam a miluji
ocenuji
medituji
![]()
nadsene ocenuji
tesim se
hraji si
obcas nekde letam
jsem v bezpeci
vsichni v tom jedeme spolu
jsem stastny, pokud si zrovna nenajdu nejakou vymluvu jim nebyt
tancuji
a miluji
Paradoxy píše:Problém je v tom, že tys pravdu nepoznala a ani nepochopila.
armin píše:Nahlédl jsem a co nevidím, stará parta ještě žije.
Pozitivní je, že tady Jana nemůže banovat, že jsme si tu všichni rovni.![]()
Řidiči nejede auto a potýká se s tím, zkoumá pod kapotou, zkouší startovat atd.
A opodál stojí chlapeček a říká:
A já vím, co tomu je..
A řidič se stále lopotí a furt to nejede.
A chlapeček:
"A já vím, co tomu je ..
Řidič už to nevydrží a řekne chlapečkovi:
"Tak co tomu teda podle tebe je?"
A chlapeček:
"Je to ozbitý"
Nic píše: ale ve skutečnosti neexistuje žádná oddělenost,
Přesně, někdy když člověk neví kudy dál je nejlepší se nad to povznést a zasmát se:Darmin píše:Nahlédl jsem a co nevidím, stará parta ještě žije.
Pozitivní je, že tady Jana nemůže banovat, že jsme si tu všichni rovni.![]()
Řidiči nejede auto a potýká se s tím, zkoumá pod kapotou, zkouší startovat atd.
A opodál stojí chlapeček a říká:
A já vím, co tomu je..
A řidič se stále lopotí a furt to nejede.
A chlapeček:
"A já vím, co tomu je ..
Řidič už to nevydrží a řekne chlapečkovi:
"Tak co tomu teda podle tebe je?"
A chlapeček:
"Je to ozbitý"
Trini píše:Nic píše: ale ve skutečnosti neexistuje žádná oddělenost,
To je, jak ty obvykle píšeš, představa v mysli.
Už to, že máš jiný názor, jiný pohled než někdo jiný - např. než armin, se dá označit jako určitá oddělěnost. Odděluje vás to - to znamená, že se nemůžete shodnout. A samozřejmě se od druhých ještě vic odděluješ, když je např. banuješ - za jejich jiný pohled, než máš ty.
Armin zase druhé s jiným pohledem uráží a zesměšnuje.
Prostě je tak těžké pro běžného člověka přijmout druhého člověka s jiným názorem. Mít pro něj pochopení - nebo se o to aspon pokusit. Nestavit se nad něj - např. nevyžádaným poučováním, zesměšnováním, banováním apod.
To je můj pohled a neočekávám, že ho se mnou musí někdo sdílet.
Obdivuji Eduarda Tomáše, který ve svých vzpomínkách vypráví prostě jen o tom, co se dělo - aniž by někoho negativně posuzoval nebo dokonce odsuzoval. A vnímám to - posuzuji to- jako ušlechtilost - duchovní ušlechtilost, kterou také vnímám v rozhovorech s Ramanou nebo Nisargadattou. Od nich se dovídáme, že všechno řečené nebo napsané je "jen" koncept" - představa v mysli.
K dorozumíváni, ke komunikaci v tomto světě máme k dispozici právě jen ty představy v mysli - koncepty.
Zdeněk píše:Vidím to podobně jako Trini. S tím, že (částečné) uvolnění od onoho sevření konceptů mysli u mě nastává až po cca 4 hodinách meditační praxe (vipassana) denně. (Jiný to může mít pochopitelně jinak.)
Jinak se mi totiž ztrácí schopnost rozlišit slova a to, co slova označují, na co poukazují.
Pokud někdo vytrvale vysvětluje, že stačí to vysvětlení, bez té meditační praxe, tak nevím, co na to říct.
Zdeněk píše:Vidím to podobně jako Trini. S tím, že (částečné) uvolnění od onoho sevření konceptů mysli u mě nastává až po cca 4 hodinách meditační praxe (vipassana) denně. (Jiný to může mít pochopitelně jinak.)
Jinak se mi totiž ztrácí schopnost rozlišit slova a to, co slova označují, na co poukazují.
Pokud někdo vytrvale vysvětluje, že stačí to vysvětlení, bez té meditační praxe, tak nevím, co na to říct.
Nic píše:je tu jen možnost sdílení toho
armin píše:A co takhle ta uraženost nebo zesměšnění, co zmiňuje v souvislosti se mnou Trini, jak to po té vipassaně vidíš?
Nic píše:
Rozumím, že to, co píšu, může znít jako představa v mysli.
Nic píše:A z pohledu mysli je to tak – protože vše vyjádřené slovy se musí stát pojmem, konceptem.
Ale to, co ukazuji, není pro mne názor nebo domněnka.
Nic píše: Je to přímá zkušenost, která není vytvořená myslí, ale je stále přítomná jako samotné bytí.
Nic píše:
Když říkám, že oddělenost neexistuje, neříkám tím, že se lidé neliší v názorech nebo v projevech. Ty rozdíly samozřejmě viditelné jsou. Jen ukazuji, že za těmito rozdíly je skutečnost, která je společná a celistvá. V té není ani rovnost, ani nerovnost, ani rozdělení.
Není to něco, co bych chtěla někomu dokazovat – je tu jen možnost sdílení toho. Slova to vždycky trochu zkreslí, ale přesto mohou ukázat směrem k tomu, co se dá i přímo uvědomit.
armin píše:
Pokud něco takového člověk pociťuje, je dobré se podívat, co se to urazilo nebo se cítí zesměšněno, než se zlobit na zrcadlo.
Zpět na Abraham-Hicks - Abrahamovo učení
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků